Evo danes malo prej doma in sem uspel pri sosedu pogledat kaj je naredil in kako je narejeno sploh.
Sosed1 si želi postavit manjšo hiško-vikend in je najel bagerista, kateri je skopal ven zemljo (prej bil travnik) z namenom nasipa za plavajoči temelj.
Sosed2 od tega soseda1 (prejšnji lastnik travnika) si je za potrebe coax kabla od telemah omarice do svoje hiše potegnil neke vrste stigmaflex cev.
Izvajalci za RUNE so to vedeli in so prosili soseda, če lahko poleg coax potegnejo notri še svojo alkaten z optiko in jim je dovolil.
Problem je nastal, ker sosed2 ni povedal, da je cev zakopana med 15 in 20cm ter da diagonalno po parceli poteka do omarice (ne po robih).
Bagerist je potegnil stigmaflex in v njem coax in optični kabel. Coax je presekal, alkaten je počil, optika je samo nategnjena, ni vidnih poškodb razen da ni čist ravna (ne znam razložit, kot da bi prst na roki mal pokrču) in tu so sledi zoba žlice bagra, ter da je optičnega kabla zdej cca 50cm viška - kot šlinga.
Najbolj zanimivo je, da na tej optiki je cca 6 hiš ampak samo meni ne dela
Sosed1, ko je videl, kaj so nardili je takoj klical Rune v soboto in jih obvestil. Danes dopoldan je še enkrat jih klical.
Jaz sem obvestil Telekom, da je Rune presekan (tk mi je rekel sosed1) in so mi odgovorili, da so obvestili Rune.
Danes Telekom naj resetiram model in javim če dela. Seveda ne dela, jim javim in rečejo, da bodo obvestili Rune.
Zdej pa čakam, da vidim, kaj bojo nardili oz. kdaj bojo kj nardili. Ker Rune ne dobiš na telefon oz. rečejo da niso pristojni ker jih more Telekom obvestit o napaki.
Sj ni take panike, ker mamo vsi neomejen dostop do mobilnih podatkov in rešujemo preko dostopnih točk, sam vseeno je tečno, ker morem en star tv preko laptopa povezovat, če ga hočem gledat.