Amis TV

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Imaš kabel po zraku ali zemeljski kabel?
Okoli 19h je najbolj ponesnažen EM spekter. Nekje v tem času si resetiraj modem. DSL pri sinhronizaciji preverja kvaliteto posameznih kanalov (frekvenc) in jih potem poveže v OK bloke.
To kar ti praviš, da je vsak dan - izgleda, kot da neka naprava na timer moti linijo? Imaš kako peč ali drugo mašinerijo, ki se takrat vklaplja?
Če so motnje v tvoji hiši, potem modem prestavi čimbližje Telekomovemu kablu, namesto UTP kabla med Telekomovo parico in DSL modemom pa uporabi zaščiteni SFTP CAT 7A (ali vsaj CAT6), ki ga ozemlji samo na eni strani.
Verjamem, da je okrog 19h največ težav, saj je takrat res vse zasedeno.
V hiši nisem našel težav, imel sem tudi štirinajst dni Elektro meritve, pa niso nič našli.
Je pa res, da napeljava pride po zraku - to lahko povzroča težave. Vrag vedi, kaj vse se takrat dodaja in kakšni radioamaterji so okrog mene
evil.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Naredi reset modema enkrat v času od 19h do 20h. Lahko poizkusiš vseeno zamenjati interno instalacijo z zaščitenim kablom (PiMF), če bi rad stabilnejšo linijo ali boljše hitrosti. Škoditi ne more...

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Če linija omogoča se potem naredi nekje tako da je IPTV 3mb in internet 10mb. Torej načeloma če imaš dobro linijo in ima 16mb maximum maš lahko 2x IPTV in internet polnih 10mb.

Paketi so vedno DO. Ker ne moreš vplivat na linijska nihanja sploh pri velikih razdaljah. 1000m od centrale moraš še vedno prištevi 1,6 potem dobiš Ruo standard ki ga TS upošteva. Torej TS sicer uredi linijo max, ampak oni lahko znižajo, če vidijo da so prekinitve na tisto hitrost ki jo po Ruotu še zagotavljajo.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.510
889
113
če lahko kdo pomaga.

Amis Enkom 1521 modem bi rad brezžično povezal z WRT54 ruterjem, ki bi na drugi lokaciji oddajal naprej internet in tudi TV (žično in brezžično).
Pred časom sem že imel vzpostavljeno povezavo v malo drugačni kongiguraciji: internet modem -> žično povezan z Lynksys ruterjem, ta pa je naprej oddajal brežžični signal na ta istega WRT54.

Sedaj mi nekako ne uspe vzpostaviti povezave.
Enkom v svojih nastavitvah Wireless Bridge najde MAC od lynksysa, povezava pa ne deluje.
Predpostavljam, da je nekaj narobe nastavljeno na WRT-ju. WRT ima tomato firmware.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Na wrt54 nastavi bridge. Poišči encomov wifi, napiši geslo in se poveži na njega pa bi moralo delovati. Nikakor ne spreminjaj gesla in imena omrežja na encomu, ker ti bo ob naslednji nadgradnji oz naslednjem HR povozilo nastavitve.
Tv boš težko spravil preko linksysa razen če prepozna VLANE. Sicer draga varianta ampak za prenos iptv je pa best of the best ruckus. PReko tega deluje tudi internet. Ko enkrat to nastaviš ti vleče tudi 300m če je prostor odprt

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Če se ne motim, Ethernet bridge ne bo OK, ker bi kolaga rad, da še naprej ojačuje tudi Wi-Fi. Tega pa tomato nima. DD-WRT ima wireless repeater, ki bi to omogočal, žal pa spet ne vem, če to deluje potem tudi preko kablovja. Po moji logiki bi moralo.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Ruter ki bi omogočal prepuščanje vlanov stane tam 100€ in več. Ojačevanje wifi-ja je lahko tudi to da nastaviš na ruterju kot dhcp na wifi od modema. Pa je to to. Paziti moraš da ne bosta oba imela enakega ip poola

masevc

Guru
2. sep 2007
3.510
889
113
ksz

Repeater_Bridge.jpg

če zvežem takole, kot je na tej skici, deluje internet tudi na secondary ruterju.
Kar bi jaz želel, da bi skupaj za modem in primary ruter na levi strani uporabil Enkoma od amisa, ki ima tudi wireless, ter omogoča opcijo bridgea. Za secondary pa bi uporabil WRT54 s tomatom ali pa DDWRT. To mi ne uspe zaenkrat.

Je že kdo to počel?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Na tej slike levi ruter nima nobenih posebnih nastavitev. Torej bi delalo brez težav z vsakim, tudi Enkom-om.

Hec pa je, da tak ne bo TV signala.

Veš kaj in kako si prej nastavil, da je TV na Linksys prišel?

Nazadnje urejeno:

masevc

Guru
2. sep 2007
3.510
889
113
počasi.

Trenutno želim vzpostaviti samo internet povezavo na daljavo. Tako sem imel tudi prej, vendar točno v taki konfiguraciji kot je zgoraj narisano.

Sedaj želim levo stran (ločen modem+ločen ruter) nadomestiti samo z Enkomom. Desna stran je ostala enaka. In to ne deluje.

TV je druga stvar, ki ni sedaj pomembna.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
levo stran naredi tako kot piše, torej ne spreminjaj nič na ruterju. Na desni pa naredi tako kot je uporabi pa podatke iz encoma.

22. jul 2007
13.389
1.646
113
124
Eno vprašanje, sedaj so nam napeljali optiko in je tudi amis v igri in imam vprašanje glede tv-ja katerih imamo več ali za vsak tv potrebuješ set-box?
Zdaj imamo kabelski trojček in pač gre koksijalc v tv, pa še to kako je z zanesljivostjo interneta pri amisu in kako hitro odpravljajo težave pri njih kadar se pojavijo?

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Za vsako tv potrebuješ stb. Tega ne potrebuješ samo pri kabelski. Tam lahko tudi zaporedno veže.. Priporočam ti, da karkoli boš imel uporabljaš za internet svoj ruter.
Vsako težavo, ki jo imaš bo Amis prijavil vzdrževalcu omrežja, če ne bo težava v modemu. ČE bo težava v modemu, amis pošlje modem po pošti in ga običajno drugi delovni dan dobiš

22. jul 2007
13.389
1.646
113
124
-in kdo je vzdrževalec omrežja za amis-lokalno najeto podjetje?
-tako da vidim se mi ravno ne splača prehod 4xSTB/mesec+1xgratis=12€+naročnina, drugače tnx

Nazadnje urejeno:

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
V večini primerov je to Telekom, v primeru OŠO omrežij je pa to upravljalec konkretnega OŠO omrežja. V kolikor boš imel opcijo optike preko OŠO-ta se na občini pozanimaj kdo je upravljalec.
V kolikor imaš kabelsko je to za več TV-jev v hiši zmaga in pozabi na IPTV. Se ti pa verjetno splača naročiti internet.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
How d fak si na Amis tv-ju urediš kanale po svoji želji. Tam v meniju sem si določene dal pod priljubljene in na željeno mesto, shranil priljubljene, a shema je še vedno ista. Kaj sfalim?

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Nič ne sfališ. Pritisni tipko info (na albisih) in pojdi pod skupine programov. Tam poišči listo priljubljenih in pritisni ok

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Hja
smile-1.gif
Mam pa še en nasvet. Ko boš klical na Amis da ti stb ne dela. Povej da nočeš da ti naredijo HR stb-ja. (bo šla lista priljubljenih v franže)

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
A tale Albis pogosto ne dela, da si prišel do takšne ugotovitve?
grin1.gif
Sicer imam pa itak samo 15 kanalov med priljubljenimi, tako da se ne zamudim veliko. Zdaj ko vem kako je treba! :D

Še neki... A SLO1 HD trenutno oddaja v HD ali ne? Izgleda kot da ne, pa ob logotipu ni oznake HD. Na SLO2 HD je normalno.

Nazadnje urejeno: