AC - prehitevanje po desni

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Ja v Ameriki za šalo prehitevaš po kateremkoli pasu, i like it
cool-1.gif

Tudi jaz v SLO dostikrat prehitevam po desni, če se mi nekdo ne umakne. Pač, če mu paše, pa naj se vozi po levem pasu.
Vendar je pa opazna ena druga razlika - v Ameriki imajo vsi približno enako potovalno hitrost (10 -20 km/h največ razlike), pri nas pa je ta razlika v hitrosti med premikajočimi se vozili drastično višja (50 km/h in navzgor), tako da pri nas lahko pride hitro do "kreša", če bi se prehitevalo vse povprek, po levi in po desni.
Pa še nekaj: pri nas "avtocesta" je zame vbistvu hitra cesta. Prava avtocesta je minimalno tropasovnica.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Jaz sem mislil na situacijo, da je prehitevalni zafilan in kruza 110-120 (klasika), ti pa frajersko prehitevaš po voznem in dohitiš tovornjak. Kaj boš naredil?
wink-1.gif
Počakaš na prvo primerno luknjo, običajno največ dva ali tri avte, če je tvoja brzina približno enaka onim na sosednjem pasu.
Če pa si cinca marinca, potem je pa razumljivo, da moraš čakati za tovornjakom.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Fajn je, ce se ti nikamor ne mudi, dva zoba na radiu gor pa mirno dalje. Ce se ti mudi pol bi pa marsikdo koga rad zrinil s ceste. Taki smo. Jaz samo ne razumem kaj ta folk pocne, ko se drka po prehitevalnem pasu? Ali pa vozi z meglenkami? Bemu mast, a 10 min. ne znajo okol sebe pogledat? V ogledalo, armaturko etc.? Ali smo narod retardirancev?
bonk.gif
Sej verjamem, da se marsikdo kdaj pa kdaj zamisli in izgubi v svoj svet, ampak da bi jih bilo pa toliko pa spet dvomim.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Nekateri recimo sploh ne znajo uporabljat zadnjih meglenk - se ne zavedajo,da se reči upoabljajo samo za primere, ko vidljivost pade pod 50 metrov in za teboj ni vozil.
Prednje meglenke me ne motijo, ker redkokatere slepijo, zadnje so pa koma, sploh ponoči.

Ogo

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik alex3 pravi:
Fantje, kaj pa naredite pri vključevanju na AC, ko se avto pred vami že na začetku pospeševalnega pasu z nadzvočnimi 50 km/h katapultira na vozni pas? Jaz si ne upam v tem primeru vključiti za njim s 50 km/h, ker nimam samomorilskih nagnjenj, zato potegnem mimo njega po desni (po pospeševalnem) in se vključim pred njim. Vem, ni prav, a kaj češ drugega narediti v takšnem primeru.

to je dovoljeno

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.707
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Nekateri recimo sploh ne znajo uporabljat zadnjih meglenk - se ne zavedajo,da se reči upoabljajo samo za primere, ko vidljivost pade pod 50 metrov in za teboj ni vozil.
Prednje meglenke me ne motijo, ker redkokatere slepijo, zadnje so pa koma, sploh ponoči.

Ogo
Če lahko, ga prehitim in vozim pred njim z meglenko. Marsikomu ne potegne, kljub temu da mu "blendam" z meglenko.
ga po nekaj km spustim naprej, pa on še kar z meglenko sredi jasne noči.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.707
113
pri taščici
Sicer pa se strinjam.
Več provid na AC in tudi tiste ki se kljub praznemu voznemu pasu furajo po prehitevalnem kaznovat.
Je pa res da je ponekod vozni v tako obupnem stanju, da včasih raje kršim CPP glede hitrosti po prehitevalnem, kot pa da se po tistih kamiosnkih kolesnicah ali jamah vozim po voznem.
Samo ne mi pa jokat tisti "dinamiki", ki se vam ne umaknejo na prehitevalnem ljudje ki peljejo 130 in je vozni poln.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Vožnja z avtom je pri nas spet ideološko vprašanje, zato pač toliko voznikov, ki vstrajajo na levem pasu, ko tam nimajo več kaj početi
hysterical-1.gif
.
Kultura glede tega je pač na psu in na forumu ne da nič narediti. Naredi lahko le vsak sam, če se kolikor toliko solidno obnaša. Jaz sem nekdaj bolj živčkal, zadnje čase pa ne grem več po desni mimo. Uporabljam pa striktno smernik pri menjavi pasov, kar je danes bolj redkost, ker verjetno ta reč kuri preveč energije in ljudje šparajo. In seveda ogledala, pa še vrat treniram. Tako da zaradi mene, bi lahko bilo dovoljeno prehitevanje o desni.
V splošnem pa je nekaj s tem našim prometom hudo narobe, ker je toliko nesreč. Dvomim sicer, da se bomo Slovenci naučili voziti, prej se bodo avti naučili voziti sami. Razen, če bo avto sam javljal prekrške voznika in se bo po 100 km ustavil: "konec življenj" oziroma kreditna kartica je prazna.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik alex3 pravi:
Fantje, kaj pa naredite pri vključevanju na AC, ko se avto pred vami že na začetku pospeševalnega pasu z nadzvočnimi 50 km/h katapultira na vozni pas? Jaz si ne upam v tem primeru vključiti za njim s 50 km/h, ker nimam samomorilskih nagnjenj, zato potegnem mimo njega po desni (po pospeševalnem) in se vključim pred njim. Vem, ni prav, a kaj češ drugega narediti v takšnem primeru.
Enako, če je spredaj prostor ...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
ksz

Jaz tudi opažam vedno več voznikov, ki peljejo po prehitevalnem pasu prepočasi. Tudi prehitevam že po voznem pasu. Najbolj v ku*cu se mi pa zdi folk, ki po voznem pasu pelje počasneje od kamionov. In potem grejo razni kamionđije prehitevat te fosile(ali pa imbecile, da ne bo vsa krivda letela na starejše) in potem ugotoviš, da si se npr. od Šentjakoba pa do Kamniške Bistrice peljal za kamionom z cca 90km/h, zaradi enega blentavega voznika.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Počasneje je varneje....tako pravi policija.

Vidiš...take voznike se pa ne more kaznovat ,čeprav so nevarni in mislim ,da niso sposobni upravljat varno s svojim vozilom...bi menda potrebovali kak tečaj varne vožnje.

Poznam jaz eno babo ,ki vedno vozi okrog 50 na uro....ne glede na to ,da je omejitev 90 in je izven naselja in se da vozit brez težav tistih 90...ampak ona vedno enako....pa po naseljih 30....pol pa ko jo prehitiš z 90 pa reče da si divjak.

Pa penzionisti res niso vsega krivi....so tudi "penzionisti" ki so stari 20.....30...40 ...let.

To s temi blentavimi vozniki doživljam na lokalnih cestah....misliš da kamjon ovira ,potem pa ugotoviš da je en badak pred njim ki ga sploh ne briga za tistih 30 avtov v koloni za njim ki jo dela.

Policija pa nič.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:

Ogo

Nič drugega folk ne zna, ampak te kurčeve zadnje meglenke pa takoj nabijejo. Seveda v koloni.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pa prednje tudi... Sicer ne motijo oko tako kot zadnje, ampak vprašanje je isto.

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Ma dej zadnjič me je na AC prehitel en starejši AUDI, ki je imel prižgane le parkirne in meglenke, dež pa je lil tako, da si komaj kaj videl pred sabo. Sem si mislil [censored] od idiota, daj pržgi vsaj luči, da te ne bo kdo spregledal... Vseeno se kratke bolj vidi na razdalji, kot pa ene meglenke...

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Hah. Sam v bistvu bi se tu navezal na nekaj drugega. Veliko folka se vozi okol, da jim ena luč ne dela. Recimo zadnjič srečam enega, ki mu ni delala leva luč in desna meglenka, pa je malo pokombiniral. Spet drugi majo razne vijolične zadeve notr. Pa tako naprej. Več 10 let nazaj so policaji vse to ustavljal, danes pa se s tem nimajo več časa ukvarjat.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ma vraga....neki dan me je policaj ustavil in po pregledu dokumentov me zvleče z avta ven....in mi pokaže da mi ena od dveh lučk na tabljici ne sveti in da naj to uredim.

Je pravi nesmisel imet rezervne žarnice v avtu ,če sploh ne moreš menjat žarnice na licu mesta...primer fiat stilo ali pa laguna.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Pri večini modernih avtov ne moreš menjat žarnic na licu mesta, še več je pa takšnih, kjer moraš pokurit uro dela v servisni delavnici.

stupid-1.gif

Ogo

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ma policaj ti pa lahko kazen napiše ker luč ne gori.

Poznam primer ko se je to zgodilo in je tip odprl haubo in hotel menjat žarnico...do tu vse ok....ma ko je policaj vidu športni filter....hops....pa homologacija?? pa je bla kazen potem.

Sosed je laguno peljal na servis za menjat žarnico...je reku da sta dva moža uro in pol motala okrog avta in spredaj vse dol pobrala.
Meni je pri stilotu uspelo menjat v 20 ih minutah žarnico.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.707
113
pri taščici
Še kakšnega stilota, modusa in kaj podobnega bi moral dati zraven.
Baje tudi pri njih ne moreš zamenjati s zavezanimi očmi