AC - prehitevanje po desni

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Z hitrostjo ,ki je večja od tiste ki vozijo v koloni za približno 5 do 10 km/h lepo obvozim po desnem voznem pasu.Pa seveda pogledam v ogledalo ,da mi ne sledi kakšen sumljiv avto.

Pa seveda potem ostanem še nekaj časa na desnem pasu.....

zmaga.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
jaz se s takimi sploh več ne obremenjujem. po desni mimo in zdravo. zadnjič se peljem čez trojane, prehtim ene par avtov, pridem do kolone. ok. vozim en čas, pa pogruntam da na desni ni nobenega. pogledam malo desno, tam daaaaaleč v daljavi en kamion. faking idioti, po desni, ene 15 avtov sem lepo lagano pri 120 prehitel
bonk.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

In kaj bi bila po tvojem mnenju v tem primeru strpna reakcija?

Da se premakneš na levi pas in s 100 na uro počasi pelješ dalje, medtem ko je desni pas popolnoma prazen?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pa še primer strpnosti.....grem po ac in dohitim tovornjak ki prehiteva tovornjak...in pač počakam nekaj sekund na prehitevalnem za tovornjakom.....in glej ga enega tipa uleti lepo mimo mene po desni in se postavi na sredino tovornjakov in se urine med mano in tovornjak in začne na vso silo blendat kot da se svet za njim podira.........pa je naredu štalo.....so začeli tovornjaki enako hitro vozit ,kar je bilo zelo očitno od kar sem bil jaz zadaj......po daljšem čakanju je šlo vse skupaj naprej in nestrpnež je pobegnil...........kam.....do prve pumpe na kavo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Mene pa zanima, kaj naredite potem, ko dohitite tovornjak na voznem, pa ga ne morete prehiteti, saj morate čakati na vse tiste počasnete na prehitevalnem, ki ste jih prej prehiteli??
wink-1.gif
Daš levi žmigavec in počakaš da se najde ali naredi luknja ki te spusti mimo.
A je to tako težko?
Prepovedano pa tudi ni!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
@

mam lih en luškan domač video ko ga namečem 170 po desni, tolk da malo eskaliram situacijo tu gori
smile-1.gif

(nevem zakaj bi jaz bil kaj bolj nevaren kot tisti v ameriki, katerim je na AC to čisto samoumevno in dovoljeno)

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Saj jaz tudi, samo vedno cvikam, kdaj se bo kak pacient vendarle odločil zaviti nazaj na vozni pas in potem bo sranje.

Zelo redko prehitevam po desnem pasu. Si raje takrat, ko vidm, da je kak ata s kučmo pred mano, bolj naglas naštimam radio, pa lepo vozm za njemu.

So pa dnevi, ko se ti preprosto neda vozt za takmu atejem. V tem primeru grem tudi jaz po desnem pasu s tem, da desna stran avta (kolesa) vozijo na črti pri odstavnem pasu. Tak ata nebo od šuba zavil, ker ga je preveč strah in imaš posledično tudi ti dovolj časa, da ali prehitiš, ali pa se v skrajni sili umakneš na odstavni pas... Jbg, bolš to, kot pa da te tak pokne.

Najbolš je blo en dan polet, ko sta se star ata in mama spravla v višnjegorca proti Lj (siv golf, cant miss
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

In kaj bi bila po tvojem mnenju v tem primeru strpna reakcija?

Da se premakneš na levi pas in s 100 na uro počasi pelješ dalje, medtem ko je desni pas popolnoma prazen?

Ja. Če ti gre vendarle preveč na jetra, pa še 113 zavrtiš.
Sem jim 1x prenos v živo 10 minut delal. Potem me je dohitela provida, sem se umaknil, in glej hudiča, padale so kazni (pa ne meni).
Kar se mene tiče, se po desni ne prehiteva, izjema je le vključevalni pas (da najdeš dovolj veliko luknjo da se vključiš, v primeru gužve) ...

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
vsi vi, ki tolk zivce izgubljate, dejte se probat pelat po kaksni nemski AC, recimo po A3 alpa A8

In tam bomo vidli da se nemc ko prehiti, umakne na desni pas in ne vozi še par kilometrov po levem.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
In kaj je tukaj lol?

Pomen izrazov
23. člen
53. kolona vozil so tri ali več vozil, ki vozijo eno za drugim po istem prometnem pasu na takšni medsebojni razdalji vozila, da sta hitrost vožnje in ravnanje voznikov v medsebojni odvisnosti;

smirk-1.gif

Ja in? Kako to potrjuje zgornjo trditev?
17758-icon_confused.gif
Recimo tako, da še sam malo pobrskaš po ZVCP in prebereš še tole
Citat:
Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima
najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;

Kaj je tukaj torej smešnega (razen tebe)?

Če se torej kolona vozil odloči, da bo prehitevala le po voznem, postane po tej logiki ta avtomatsko prehitevalni, dokler ni sosednja kolona hitrejša?
17758-icon_confused.gif

Nelogična, a zanimiva rešitev.
zmaga.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Mene pa zanima, kaj naredite potem, ko dohitite tovornjak na voznem, pa ga ne morete prehiteti, saj morate čakati na vse tiste počasnete na prehitevalnem, ki ste jih prej prehiteli??
wink-1.gif
Daš levi žmigavec in počakaš da se najde ali naredi luknja ki te spusti mimo.
A je to tako težko?
Prepovedano pa tudi ni!

Jaz ne bi takega nikoli spustil notri in verjamem, da še marsikdo ne. In ne, ni težko, če si že po naravi štuljevinac.
smile-1.gif

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Fantje, kaj pa naredite pri vključevanju na AC, ko se avto pred vami že na začetku pospeševalnega pasu z nadzvočnimi 50 km/h katapultira na vozni pas? Jaz si ne upam v tem primeru vključiti za njim s 50 km/h, ker nimam samomorilskih nagnjenj, zato potegnem mimo njega po desni (po pospeševalnem) in se vključim pred njim. Vem, ni prav, a kaj češ drugega narediti v takšnem primeru.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
večina vas pozablja eno pomembno stvar.
stacionarnih radarjev je kar nekaj na AC. in moremo gledat toleranco
smile-1.gif

kaj če radar ni natančn. bolje peljat 100 kot pa 130 :d je bol ziher
smile-1.gif

tak sem včeraj naletel na "angleža" 120 po prehitevalnem (čeprav je mel prekzadosti placa da se mi umakne) potem pa pridemo do table za radar in valda 100 za ziher... da nebi kaka kazn padla.

pomojem je ultimativna režitev litoželezni plug pred avtom obrnjen v desno pa jih lepo odplužiš na desni pas

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Jaz ne bi takega nikoli spustil notri in verjamem, da še marsikdo ne. In ne, ni težko, če si že po naravi štuljevinac.
smile-1.gif
Kaj misliš "spustil noter"? Saj ko je luknja dovolj velika, se ne rabiš pogajat z nikomer, kdo bo koga spustil.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
(nevem zakaj bi jaz bil kaj bolj nevaren kot tisti v ameriki, katerim je na AC to čisto samoumevno in dovoljeno)
V ZDA ni povsod dovoljeno prehitevati po desni:
http://www.mit.edu/~jfc/right.html

In tega bo v prihodnosti še manj. Namreč počasi ugotavljajo, da je ameriška praksa proste vožnje levo-desno slaba s stališča preglednosti ter tudi kapacitete, saj je pretočnost avtoceste manjša kot pa v Evropi, kjer je samo levi pas namenjen prehitevanju. Čeprav tale s Floride je še najboljša:
Governor Bush vetoed 2005 SB732, which would have reserved the left lane for passing, saying that drivers blocking the left lane are "cautious and careful." Če Bush reče ...
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
premalo provid in 113 je na AC,vsaj duplo bi moral bit še.

pa seveda vsem slovencem vzet vozniške pa ponovno opravljat......

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ja, velik problem cestne kulture v Sloveniji predstavlja tudi dejstvo, da se ima skoraj vsak za popolnega egoisticnega voznika, vsi ostali, ki z njim delijo cesto so pa polni neznalci in zanic soferji

ko boste zaceli spostovati tudi ostale udelezence v prometu boste zares postali dobri soferji,
ko ne boste vedno z besom reagirali, ce nekdo ne vozi po vasih pricakovanjih, ko boste s prijazno kretnjo na svoj pas spustili tistega, ki se je napacno razvrstil,
ko boste brez hupanja in primitivnega mahanja pocakali nekoga, ki za 10 sekund ustavi na ulici, da odlozi/pobere strajsega, ki tezko hodi,
itd.....

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
smile-1.gif
Kaj misliš "spustil noter"? Saj ko je luknja dovolj velika, se ne rabiš pogajat z nikomer, kdo bo koga spustil.

Jaz sem mislil na situacijo, da je prehitevalni zafilan in kruza 110-120 (klasika), ti pa frajersko prehitevaš po voznem in dohitiš tovornjak. Kaj boš naredil?
wink-1.gif