AC - prehitevanje po desni

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
In kaj je tukaj lol?

Pomen izrazov
23. člen
53. kolona vozil so tri ali več vozil, ki vozijo eno za drugim po istem prometnem pasu na takšni medsebojni razdalji vozila, da sta hitrost vožnje in ravnanje voznikov v medsebojni odvisnosti;

smirk-1.gif

Ja in? Kako to potrjuje zgornjo trditev?
17758-icon_confused.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
In kaj je tukaj lol?

Pomen izrazov
23. člen
53. kolona vozil so tri ali več vozil, ki vozijo eno za drugim po istem prometnem pasu na takšni medsebojni razdalji vozila, da sta hitrost vožnje in ravnanje voznikov v medsebojni odvisnosti;

smirk-1.gif

Ja in? Kako to potrjuje zgornjo trditev?
17758-icon_confused.gif
Recimo tako, da še sam malo pobrskaš po ZVCP in prebereš še tole
Citat:
Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima
najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;

Kaj je tukaj torej smešnega (razen tebe)?

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Na odstavnega in švup mimo tovornjaka?
grin1.gif
Počakaš za tovornjakom, dokler se prehitevalni ne izprazni. Saj ne more trajati večno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Jaz grem po desni. Sej mi je nerodno priznat samo enostavno sem začel izgubljat živce.

Je pa dobra novica to, da so provide menda začele kaznovat te večne potnike na levem pasu
Pazi, da ne boš izgubil še kaj drugega kot živce.
Hvala za opozorilo. Kaj točno pa si imel v mislih?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Mene pa zanima, kaj naredite potem, ko dohitite tovornjak na voznem, pa ga ne morete prehiteti, saj morate čakati na vse tiste počasnete na prehitevalnem, ki ste jih prej prehiteli??
wink-1.gif

Ne govorimo o tem da ta kolona sploh koga prehiteva. Tudi jaz ne vidim smisla da bi kolono prehitel po desni in nato bremzal ko bi dohitel tovornjak. Ampak se mi konstantno dogajajo posamezniki ki ki kar nočejo z leevga pasu (in je širom pred namis ama praznina na obeh pasovih. Če mu poblendam se vrže na bremzo, zato grem ponavadi mimo po desni. In še to grem po desni mimo potem ko se že vsaj 10 sekund peljem 50m za njim na desnem pasu . Tako da me "levičar" nima v mrtvem kotu. in nato grem mimo. In običajno se ne peljem več kot 140 ko to počnem.

Ni prav, vem. Ampak kretenizem na slovenskih cestah je dosegel višek. in niso vedno krivi samo dinamiki.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Zakaj da bomo videli da so tudi tam člani kluba "prijatelji britanije", ki vozijo samo po levem pasu?

Ali si samo hotel povedat da si gasterbajter in se veliko voziš po nemčiji. Ej car si res.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Z hitrostjo ,ki je večja od tiste ki vozijo v koloni za približno 5 do 10 km/h lepo obvozim po desnem voznem pasu.Pa seveda pogledam v ogledalo ,da mi ne sledi kakšen sumljiv avto.

Pa seveda potem ostanem še nekaj časa na desnem pasu.....

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
hocem povedat, da je kultura voznje in obnasanje na cestah v Sloveniji krepko pod nivojem drzav s katerimi se zelimo primerjat po kaksnih drugih kriterijih

dober pokazatelj je ta tema oz. vecina tem v tem podforomu
uf-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In kaj bi zdaj rad povedal s tem, kar si povedal?
Levopasovni turisti so pač stalnica v Sloveniji, kako bi se jih pa ti znebil?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
>>> edino drugje je strpnost in uvidevnost na cesti na precej visjem nivoju
To je res, in kaj zdaj?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A misliš, da boš to dosegel z jamranjem na tem forumu ob pol enih zjutraj?
grin1.gif

Ti si falil poklic. Pojdi za policaja, pa nauči divjake reda.
10.gif

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Jaz dostikrat prehitim po desni, ker se mi dogaja podobno, kot je napisal kreator teme. Ravno zadnjič sem se peljal domov s Primorske, pa pred mano že lep čas 5 avtov vozi 110 km/h, na desnem pasu pa praktično 1 kilometer nobenga. A zdaj naj pa kaj, čakam na novo leto, kot en hlapec? Blendam, trobim? Nič od tega. Enostavno sem menjal pas, čez 10 sekund sem že gledal v retrovizorju prvega v koloni kako je vse manjši in mi nekaj blenda.
smile-1.gif

Mislim al sprejmite, da bo tako kot v ZDA, da se lahko prehiteva na vseh pasovih (kar za moje pojme ni najboljša rešitev, glede na to, da pr nas folk ne zna v ogledala gledat in da ne ve, kaj je to slepi kot), ali pa naj se zagotovi, da se pravila glede namenskosti pasov dosledno uveljavljajo in da se vsem telim sanjačem, ki enostavno vozijo 10 kilometrov po levem pasu, potala kazni.

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Pa lih danes sem gledal eno reklamo po TVju - mislim žalostno je, da se zapravlja davkoplačevalski denar za izobraževanje nekih nesposobnežev, ki jih je vedno več - kako se pravilno vključit na AC.

Jaz bi vse to poenostavil in reklamo skrajšal na tri sekunde. Kako se pravilno vključiti na AC? DAJ GAS !!!
Ravno zadnjič sem razmišljal, ko sem bil sam v avtu, na kakšen način se sproducira tak moron, kot je vozil pred mano. Zavijal je na obvoznico in najprej je tam niti ne kratek in precej strm klanec navzdol, ampak on je tam vozil 50 km/h konstantno. Potem čez 100 metrov na ravnini, ko je že plac za vklučevanje pa je začel nekaj po polžje pospeševat. Ne vem, kolk majo ti ljudje sploh IQ? Daš na easy gas na klančku in maš lepo 100 na števcu, ko se vključuješ, pa še manj bencina porabiš, kot pa če nekaj trudiš pospeševat na ravnini. Pol pa jokajo "noben me ne spusti, ko se hočem s 60 vključit, ker sem preneumen, da bi vedel, kje mam pedal za gas".
bonk.gif