½ritolizniki½

L1nK

Pripravnik
9. avg 2014
261
1
16
posnameš ga tako, da se dobro vidi registrska tablica in pošlješ organom

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
In potem?
smile-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.246
4.005
113
Te toži zaradi nedovoljenega snemanja...

Sicer je pa zmeraj več tega. Nedolgo nazaj sem vozil proti Koroški in za mano en tip z belim avtom (menda nek ford), pa mobitel v roki, malo sms, malo telefoniranje, lepo 10 metrov za mano vozi skozi naselja. Tam, takoj za Falo, ko zmanjka hiš pospešim in vozim tam nekje 100, ker mi vožnja po tistih ovinkih predstavlja užitek pa tip še kar zmeraj 10 metrov za mano, pa vmes še malo telefonira. No potem je v Breznu pri cerkvi k sreči zavil dol. Ne vem točno ali je takim vožnja za ritjo fetiš ali kaj podobnega, sem pa prepričan, da se v primeru zaviranja v sili zagotovo ustavi šele v mojem avtu. A si je kdaj kdo, ki vozi drugim za ritjo izračunal koliko časa prihrani s tako vožnjo ali v čem točno je fora takšnega ogrožanja drugih voznikov?

Še prej pa me je na križišču pri bivšem Obiju v MB, ko zavijaš v levo proti Pohorju skorajda od zadaj nabil en kombi, ker je tisti pred mano takoj za križiščem šel levo in ker ima semafor izjemno kratek interval vsi precej pospešijo v križišče, takoj za križiščem pa je treba zavirati, če se kdo odloči, da gre na tisto vzporedno cesto. So malce škripale gume...

Nazadnje urejeno:

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:Ne vem točno ali je takim vožnja za ritjo fetiš ali kaj podobnega, sem pa prepričan, da se v primeru zaviranja v sili zagotovo ustavi šele v mojem avtu. A si je kdaj kdo, ki vozi drugim za ritjo izračunal koliko časa prihrani s tako vožnjo ali v čem točno je fora takšnega ogrožanja drugih voznikov?
Ne vem v čem je fora, ampak na času sigurno ne moreš prihranit.
Še prejšnji teden, ko so bile malo ledene ceste, so se vozili po trije s samo za en avto varnostne razdalje.
Sam sem videl, da nimam šans da bi vozil hitreje od njih, možnosti za prehitevanje pa so bile nične, tako da sem vozil vsaj 100m za njimi in si mislil kakšni bedaki so, oz. sta bila zadnja dva.
Če bi bil še kak za mano, bi razdaljo malo zmanjšal, pa tudi če je nebi, ne vidim razlike za tiste zadaj.
Tudi v pravilniku ne verjamem, da kje piše da moraš vozit toliko do toliko metrov za kolono vozil.

Drugače meni, če je mokra cesta, ni prijetno vozit za ostalimi že zarad tega, ker meče vodo izpod koles na vetrobransko steklo, pa to že če imaš normalno varnostno. Večina pa vozi tik za ritjo tudi za tovornjakom.

Glede na poste v tej temi, pa vidim da je na cesti vsaj par pametnih osebkov, ampak na žalost jih sam na cesti ne vidim. Primeri:
Citat:
Uporabnik Matey pravi: Začneš vozit vsaj približno po omejitvi ali pa se jim umakneš na prvo avtobusno postajališče ter jih spustiš naprej.
Citat:
Uporabnik krko pravi:Upam, da je to dovolj razlogov zakaj se obremenjujem/o z "ritolizniki" in se jim ob prvi priložnosti umaknem/o. Z umikom sem ob nekaj sekund, če pride to trka ob nekaj dni/tednov.

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Me zanima, če vozi kdo za ritjo policajem? A da ne...ahaaaa, a takrat pa se ne mudi? A tudi telefon počiva v žepu? Hmmmm, a res al kaj? pa vsi žmigavci delujejo....
priden.gif

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
0
16
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Me zanima, če vozi kdo za ritjo policajem? A da ne...ahaaaa, a takrat pa se ne mudi?
Niti jim noben Alterjev kreten ne predlaga, da se jim umakne iz "njihove poti."
stupid-1.gif
Revčki raje z varnostno razdaljo sledijo policistom s kamerami.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.734
414
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Kako se znebit voznikov, ki vozijo čisto zadaj za avto brez varnostne razdalje.
Čeprav imam zelo malo takih situacij naredim sledeče: pogledam, če je kje varno za prehitet in zmanjšam hitrost ter dam desni smernik. Če ni možnosti za prehitet najdem prvo možnost, da se umaknem in ga spustim naprej. Običajno je dovolj avtobusna postaja in se ni potrebno niti popolnoma ustavit.
Včasih so bile še kakšne druge ''akcije'', ampak z leti ugotoviš, da je zgornje še najbolj učinkovito, varno in nestresno za vse.
Naredim pa isto tudi, če se mi avto zadaj ne lima na rit. Če vidim, da je hitrejši, mu probam olajšat prehitevanje na prvi možni lokaciji.

Težava nastane edino pri zabasani avtocesti, ko se ti bedak lima na rit in se nimaš kam umaknit, ker je spredaj vse polno, na desnem pasu pa isto. Potem običajno pritisk pedala za zavoro (da samo zasvetijo zavorne luči in ne da bremza) pomaga.

Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Probleme rešujemo pa tako. Zmagovalna je nasldnja. Če imaš avto višjega cenovnega razreda S, E, nekaj novejšega velikega premium, kot vozim sam. Pa če maš zraven kakšno mladenko poleg. Se malo poigraš. Počasi zmanjšuješ plin, da prideš na ene 70 do 60 km/h, ko se ded spravi prehitevat, pa kolegici rečeš naj se skloni, kot da fafa. Ko te ded prehiteva itak bulji vate, češ kaj se greš.... ti izrišeš lep nasmešek, med tistim se kolegica dvigne. Poleg zavidanja dragega avtomobila še ti zavida hudo bejbo in drive-in BJ. Priceless. V glavnem ta pogled je neprecenljiv, s tem da mu še ego zbiješ do nafte.

Druga opcija pa če si sam, ko ti začne en za ritjo vozit, daš sedež povsem naprej na volan, držiš se zelo naprej...zmanjšaš plin spet na skoraj ustavljanje, potem ded gre mimo, spet bulji...ti si na volanu in ga pogledaš s škiljenjem kot da si prizadet. Pogled prehitevanca in to ogorčenje zmaga.
hysterical-1.gif
Dobro sem se nasmejal.
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Tako je.
Za Američane je naša prometna kultura na nuli.
In popolnoma nepojmljivo, da bi kdo vozil hitreje od omejitve.

Ampak to so pač Američani
wink-1.gif
Ti pa nisi ravno dosti po Ameriki hodil? Tam vsi vozijo čez omejitev. Seveda pa par milj in ne 50 km/h več.
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Ksz..

Al pa če se mu lepo umakneš... Mogoče se mu mudi z nekim določenim razlogom...
...Me zanima, če bi ti bil sin/hči/žena/punca na urgenco sprejeta, ti bi se pa tja peljal po omejitvah po ACju...
Prosim, naj prvi dvigne roko tisti, ki...
wink-1.gif
Imel tak primer več kot desetletje nazaj na hrvaškem otoku.
Itak zdravnik več kot deset km proč, nujno šlo se je za življenje. Peljal po cesti kolikor se je dalo, ko sem koga srečal s trobljo in smerniki počakal, da se je umaknil in šel naprej. Namreč v ozadju sem si v možganih vedno ponavljal: če se skantam, ne bo preživela. K sreči se je dobro izšlo, vozniki, ki sem jih srečal so pa tudi imeli toliko pameti, da so dojeli, da si en mulc ne pumpa ega, temveč gre za nekaj bolj resnega in so se vsi mirno odmaknili.
Zgolj v razmislek vsem: in tistim, ki mislijo, da zaradi takih razlogov lahko igrajo šumija na cesti in tistim, ki bi takim bremzali in jih vpletali v karambol.

Je pa lahko vsakemu jasno, zakaj imamo take dogodivščine na cesti in tako raven varnosti. Eni bi bremzali na polno, drugi živčnega fasajo, ko jim nekdo spredaj vozi prepočasi. Da bi pa vsi malo strpnosti pokazali, to pa ne gre.

Nazadnje urejeno:

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.860
2.155
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Tako je.

wink-1.gif

Meni je vsaka vožnja pri njih milina. Mogoče zato, ker pri njih lastništvo vozila in izpita ni vrhunec življenskih dosežkov.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Resda me že dolgo ni bilo v ameriki, ampak kakor pomnim, so vozili zelo v redu, brez kakšnih neumnosti, ali so na splošno vozili kako miljo čez omejitev, ne vem, dejstvo pa je, da so se naši taksisti striktno držali speed limita.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Tako je.

wink-1.gif

Meni je vsaka vožnja pri njih milina. Mogoče zato, ker pri njih lastništvo vozila in izpita ni vrhunec življenskih dosežkov.

zmaga.gif

Ne pa tako kot pri nas, ko mnogo ljudi bolj kot na svoje otroke ali ženo ponosnih na svoje passate na lizing (ali kako že pravi Miha Šalehar). Idiocracy...

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Tako je.

wink-1.gif

zmaga.gif

Ne pa tako kot pri nas, ko mnogo ljudi bolj kot na svoje otroke ali ženo ponosnih na svoje passate na lizing (ali kako že pravi Miha Šalehar). Idiocracy...

Bivši sodelevac je ima avto za svetinjo. Njegov otrok bok ne daj, da bi jedel piškote v avtu. Zaradi drobtin. Aja, pa golfa vozi.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Poznam človeka z octavio RS, katerega otroka se ne smeta peljati v njegovem avtu. Če gredo kam skupaj, gredo z ženinim polom l.1995...pa ponosen je na to.
bonk.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Ja, oziroma v audi RS-a v škodini ovčji preobleki, kot jo rad ljubkovalno poimenuje. No shit.
uf-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Pulcajem ni treba za ritjo vozt, ker so ponavadi na voznem....in se da mimo. Problem so ostali bedaki, k misljo, da ce se polcaj 100 pelje na 130 omejitve, da ne sme mimo.
bonk.gif