Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Kako se znebit voznikov, ki vozijo čisto zadaj za avto brez varnostne razdalje.
Čeprav imam zelo malo takih situacij naredim sledeče: pogledam, če je kje varno za prehitet in zmanjšam hitrost ter dam desni smernik. Če ni možnosti za prehitet najdem prvo možnost, da se umaknem in ga spustim naprej. Običajno je dovolj avtobusna postaja in se ni potrebno niti popolnoma ustavit.
Včasih so bile še kakšne druge ''akcije'', ampak z leti ugotoviš, da je zgornje še najbolj učinkovito, varno in nestresno za vse.
Naredim pa isto tudi, če se mi avto zadaj ne lima na rit. Če vidim, da je hitrejši, mu probam olajšat prehitevanje na prvi možni lokaciji.
Težava nastane edino pri zabasani avtocesti, ko se ti bedak lima na rit in se nimaš kam umaknit, ker je spredaj vse polno, na desnem pasu pa isto. Potem običajno pritisk pedala za zavoro
(da samo zasvetijo zavorne luči in ne da bremza) pomaga.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Probleme rešujemo pa tako. Zmagovalna je nasldnja. Če imaš avto višjega cenovnega razreda S, E, nekaj novejšega velikega premium, kot vozim sam. Pa če maš zraven kakšno mladenko poleg. Se malo poigraš. Počasi zmanjšuješ plin, da prideš na ene 70 do 60 km/h, ko se ded spravi prehitevat, pa kolegici rečeš naj se skloni, kot da fafa. Ko te ded prehiteva itak bulji vate, češ kaj se greš.... ti izrišeš lep nasmešek, med tistim se kolegica dvigne. Poleg zavidanja dragega avtomobila še ti zavida hudo bejbo in drive-in BJ. Priceless. V glavnem ta pogled je neprecenljiv, s tem da mu še ego zbiješ do nafte.
Druga opcija pa če si sam, ko ti začne en za ritjo vozit, daš sedež povsem naprej na volan, držiš se zelo naprej...zmanjšaš plin spet na skoraj ustavljanje, potem ded gre mimo, spet bulji...ti si na volanu in ga pogledaš s škiljenjem kot da si prizadet. Pogled prehitevanca in to ogorčenje zmaga.
Dobro sem se nasmejal.
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Tako je.
Za Američane je naša prometna kultura na nuli.
In popolnoma nepojmljivo, da bi kdo vozil hitreje od omejitve.
Ampak to so pač Američani
Ti pa nisi ravno dosti po Ameriki hodil? Tam vsi vozijo čez omejitev. Seveda pa par milj in ne 50 km/h več.
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Ksz..
Al pa če se mu lepo umakneš... Mogoče se mu mudi z nekim določenim razlogom...
...Me zanima, če bi ti bil sin/hči/žena/punca na urgenco sprejeta, ti bi se pa tja peljal po omejitvah po ACju...
Prosim, naj prvi dvigne roko tisti, ki...
Imel tak primer več kot desetletje nazaj na hrvaškem otoku.
Itak zdravnik več kot deset km proč, nujno šlo se je za življenje. Peljal po cesti kolikor se je dalo, ko sem koga srečal s trobljo in smerniki počakal, da se je umaknil in šel naprej. Namreč v ozadju sem si v možganih vedno ponavljal: če se skantam, ne bo preživela. K sreči se je dobro izšlo, vozniki, ki sem jih srečal so pa tudi imeli toliko pameti, da so dojeli, da si en mulc ne pumpa ega, temveč gre za nekaj bolj resnega in so se vsi mirno odmaknili.
Zgolj v razmislek vsem: in tistim, ki mislijo, da zaradi takih razlogov lahko igrajo šumija na cesti in tistim, ki bi takim bremzali in jih vpletali v karambol.
Je pa lahko vsakemu jasno, zakaj imamo take dogodivščine na cesti in tako raven varnosti. Eni bi bremzali na polno, drugi živčnega fasajo, ko jim nekdo spredaj vozi prepočasi. Da bi pa vsi malo strpnosti pokazali, to pa ne gre.