½ritolizniki½

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.734
414
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik veracoche pravi:
ksz...

Zanimiva pripoved Angležinje:
"Pri Slovencih me najbolj motita nepotrpežljivost in stresna vožnja. Na desno stran vozišča sem se že privadila, mi je pa zelo grozno, kako tukaj vozite, ko ne pustite dovolj prostora med avtomobili."

http://www.siol.net/novice/svet/2015/01/adele_gray_anglezinja.aspx
Hehe, ni edina. Kar nekaj tujcev se je pritoževalo nad nestrpnostjo v vožnji pri nas.

Evo, ravno v soboto sem imel lep primer: dva pasova v enega in jaz lepo smernik, da zavijem in mi tip (placa je bilo več kot dovolj za moj avto in bil sem pred njim) po gasu, da me zapre. Sem mu dvignil prst (pa ne fak...
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.555
11.517
113
Čeprav, sta se našla vseno dva idiota... ded gaje zapiral , ko ga je hotel prehitet al neki :D ampak j vredu zagrizel

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
v bistvu škoda ker jih nista oba fasala po pički, tako za dober filing in vzgojno bi bilo, da bi na njun "event" prileteli žandarji in oba preluftal

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
valda bohnedej da bi se umaknil na vozni pas, takih kretenov je tut pr nas vsak dan več.
priden.gif
Predvidevam, da je možakar vozil z maksimalno hitrostjo, ki je še dovoljena, sicer se tega ne bi šel.. Torej, če je vozil z maksimalno dovoljeno hitrostjo pomeni, da ni smel hitreje peljat. Umaknit se ni imel kam, razen, če bi pred nekoga zapeljal in mu varnostno razdaljo požrl, torej bi z umikanjem nekoga izsilil.. Na koncu, ko je bil pa plac je pa že un ritoliznik zapeljal na desno na vozni pas, tako, da se mu ni imel kam umaknit.
Tip je imel popolnoma prav. Še več takih bi bilo treba na cesti, čeprav je veliko tvegal.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.555
11.517
113
Ded ga je zapiral, to je dejstvo, saj vsi isti posnetek gledamo. Dva pametna pač nakupu, zato pa sta se lovila po dračju. Pri enem normalnem, pa idiota naprej spustiš pa si naj najde sebi podobnega - kar se zgodi na posnetku.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Gledamo gledamo isti ponetek. Brez skrbi.
Torej, če je vozil z najvišjo dovoljeno hitrostjo, GA NI ZAPIRAL.
Pozabljaš, da je treba imet varnostno razdaljo tudi pri umikanju. In ko se vračaš nazaj na vozni pas, NE SMEŠ odžirati varnostne razdalje tistemu pred katerega se vključuješ. Ne smeš pred nekoga kar zapeljat. To je izsiljevanje. Kapiš?
Je pa res da veliko kljukcev to počne. Kar zapelje pred tebe in ti s tem odžre tvojo varnostno razdaljo. Torej izsili. Ne smeš to delat.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Je dovoljena.
Tudi v avtošolah učijo, da (primer) če prehitevaš, ga moraš prehitet z polnim gasom. Tudi če to pomeni, da greš preko maximalne dovoljene hitrosti. Seveda, potem jo moraš zmanjšati na maximalno nazaj
smile-1.gif
.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.734
414
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Je dovoljena.
Tudi v avtošolah učijo, da (primer) če prehitevaš, ga moraš prehitet z polnim gasom. Tudi če to pomeni, da greš preko maximalne dovoljene hitrosti. Seveda, potem jo moraš zmanjšati na maximalno nazaj
smile-1.gif
.
To da učijo v avtošolah ti malo pomaga pri policistih. In ni dovoljeno. Imam v družini osebo, ki je bila 1 mesec brez izpita zaradi tega. Ni pomagal odgovor, da je ravno prehitevala in je potem zmanjšala nazaj na omejitev.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne smeš odžirat varnostne razdalje tistemu katerega si prehitel in pred katerega se potem vključuješ. Pika. Lahko pride do naleta vozil.
Sploh ne veš kaj je imel ta, ki je snemal dogodek, že pred sabo na prehitevalnem pasu. Ti to kar nekaj na pamet.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Je dovoljena.
smile-1.gif
.

S polnim gasom že, ampak to ne pomeni s preveliko hitrostjo. S polnim gasom zato, da je avto z višjimi obrati bolj odziven.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.734
414
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:S polnim gasom zato, da je avto z višjimi obrati bolj odziven.
Poln gas ni enako višji vrtljaji. Lahko imaš poln gas pri 1200 vrtljajih v najvišji prestavi in boš pri vseh sodobnih turbo dizlih tam tudi ostal
grin1.gif
. Prehitel pa ne boš nobenega.
Obratno pa velja, da pri določenih motorjih rabiš nekje pol gasa pri 2000 vrtljajih, pa si mimo kot bi mignil.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
valda bohnedej da bi se umaknil na vozni pas, takih kretenov je tut pr nas vsak dan več.
priden.gif
Predvidevam, da je možakar vozil z maksimalno hitrostjo, ki je še dovoljena, sicer se tega ne bi šel.. Torej, če je vozil z maksimalno dovoljeno hitrostjo pomeni, da ni smel hitreje peljat. Umaknit se ni imel kam, razen, če bi pred nekoga zapeljal in mu varnostno razdaljo požrl, torej bi z umikanjem nekoga izsilil.. Na koncu, ko je bil pa plac je pa že un ritoliznik zapeljal na desno na vozni pas, tako, da se mu ni imel kam umaknit.
Tip je imel popolnoma prav. Še več takih bi bilo treba na cesti, čeprav je veliko tvegal.

hahaha, ne smeš...kje piše, da ni smel hitreje peljat?? Kolikor vem avti niso omejeni na 130km/h max. hitrosti, ko je na AC, ali pa na 90km/h ko si na regionalki ali pa 50km/h ko si v mestu. Torej ni res, da NE SMEŠ peljati hitreje kot je omejitev! Če voziš nad maksimalno dovoljeno hitrostjo, pač tvegaš da dobiš kazen, ni pa res, kar si ti napisal, da NI SMEL voziti hitreje kot je omejitev. A je ta ki je to snemal slučajno kak policaj?? Kolikor vem ni...torej se dela nekega lokalnega šerifa...