½ritolizniki½

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
žmigovci so pr nas dvorezen meč... namreč, če z žmigovcem nakažeš svoj potencialni manever, se bo slej ko prej našel pacient, ki ti ga bo hotel preprečit... tko da je v večini primerov bolje, da ne nakazuješ nič in sovražnika recimo na sosednjem pasu presenetiš z bliskovitim manevrom

nadgradnja tega je pa recimo, da vklopiš desni smernik, kao grem na izvoz, pol pa butneš na prehitevalni pas...
cheer.gif

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
A je res tako težko uporabiti tistih par gramov pameti, ki jo imamo in včasih malo popustiti, čeprav imamo prav. Pa saj ni tako težko, pa še manj vroče krvi je in počutje je boljše.
cheer.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
žmigovci so pr nas dvorezen meč... namreč, če z žmigovcem nakažeš svoj potencialni manever, se bo slej ko prej našel pacient, ki ti ga bo hotel preprečit... tko da je v večini primerov bolje, da ne nakazuješ nič in sovražnika recimo na sosednjem pasu presenetiš z bliskovitim manevrom

nadgradnja tega je pa recimo, da vklopiš desni smernik, kao grem na izvoz, pol pa butneš na prehitevalni pas...
cheer.gif

Ko jaz dam smerokaz, po treh utripih menjam pas, pa naj se jebe morebitni [cenzura]. Bom jaz njemu prekinil prekinjanje nakazanega manevra, ne on meni. V takšnih idiotskih situacijah ne smeš jebat 5%.

Namreč klin se s klinom ne izbija. En idiotizem z drugim. Tudi ko prehitevam konvoj tovornjakov, pa bumbar pridrvi z 240 km/h, ne jebem 5%. Niti pod razno se ne bom šel stiskat med tovornjake. Umaknem se, ko jih prehitim in to je to. Če je pa unega za menoj zvilo, ker je moral čakat, pa je njegov problem. Se je moral odpravit 5 minut prej na pot, če se mu tako mudi, da gre čez vse normative in omejitve in pričakuje, da se mu bodo drugi vdajali pri tem početju.

Enako gre za ritoliznike. Sam vedno držim konkretno varnostno razdaljo. Če se nekdo pripopa na rit pri veliki brzini, pa še dodatno umirim konje in povečam varnostno razdaljo do vozila pred mano ter s tem kupim možnost za bolj umirjeno zaviranje, da se mi ritoliznik ne zabije v rit.

Ko se enkrat začne popuščat idiotom po celi črti, pomeni, da njihovo početje odobravamo. To sicer ne pomeni, da gremo namerno srat in podjebavat, ampak pomeni, da smo pri svojem pravilnem početju pač odločni.

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.576
2.627
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Ko jaz dam smerokaz, po treh utripih menjam pas, pa naj se jebe morebitni [cenzura]. Bom jaz njemu prekinil prekinjanje nakazanega manevra, ne on meni. V takšnih idiotskih situacijah ne smeš jebat 5%.

To bi mogoče še šlo skozi, če ne bi bili v Sloveniji.

Žal poznam primer kjer je voznik, ki je čisto po regelcih menjal pas, a se mu v prikolico zaletel en "ne može meni nitko ništa". Rezultat: kazen za odvzem prednosti, saj je menjal vozni pas brez, da bi se prepričal ali to lahko stori varno.
uf-1.gif

Only in Slovenia

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Citat:
Ko jaz dam smerokaz, po treh utripih menjam pas, pa naj se jebe morebitni [cenzura].

sej prebere se lepo... ampak, če bi dejansko tko fural, bi bil več pr kleparju kot v službi

žal...

jest ko vidim, da se hoče nekdo stlačit pred mene - z žmigovcem ali brez - mu pač to omogočim... sam v glavnem mam filing, da sem edini al pa vsaj en redkih...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:

cheer.gif
BS na kvadrat. V Večini je ravno kontra. Če in ko pravočasno nakažeš kaj hočeš (temu so smerniki tudi namenjeni), ponavdi ni težav. Če pa so, pa vsaj takoj veš, da imaš opravka s kretenom.
Pa še nekaj je: če kdaj v kakem manevru koga spregledaš, je veliko večja možnost da te bo "rešil", ker ve kaj namevaravaš.
Jaz sem že kdaj koga "reševal", pa drugi tudi že mene.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Tukaj se s tabo ne strinjam. Nakazat kaj boš naredil ne pomeni, da smeš izsilit. Nikoli ne veš, mogoče te niti ni opazil.
Če pa ne daš žmigavca, pa drug 100% ne ve kaj hočeš.
OK, če se okol mene smuka kaka žešæa limuzina s temnimi šajbami in £itkami, potem ponavadi že nekako predvidim, da bo izbral najbol kretensko možnost.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:

To bi mogoče še šlo skozi, če ne bi bili v Sloveniji.

Žal poznam primer kjer je voznik, ki je čisto po regelcih menjal pas, a se mu v prikolico zaletel en "ne može meni nitko ništa". Rezultat: kazen za odvzem prednosti, saj je menjal vozni pas brez, da bi se prepričal ali to lahko stori varno.
uf-1.gif

Only in Slovenia

Če bi menjal po regelcih, ne bi bilo trčenja. In nič only in slovenia, enako je tudi v tujini.