Khhhhhhhhh, spet se je en prekrškarski dinamik drznil s svojimi kozlarijami starmudecu pamet solit .Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz...
Vidim, da je Stardec spet v akciji, zabavno zabavno
Nazadnje urejeno:
Khhhhhhhhh, spet se je en prekrškarski dinamik drznil s svojimi kozlarijami starmudecu pamet solit .Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz...
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz...
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Najboljši na nekem področju so ponavadi tisti, ki se s svojim znanjem in sposobnostmi ne hvalijo ... to pa zato, ker vedo, da nikoli ne morejo biti tako dobri, da ne bi mogli biti še boljši.
Mišljenje "jaz sem dober voznik" je nevarno. Na šolanjih za poklicne (letalske) pilote je ena prvih stvari, ki jo udeleženci slišijo ta, da je za pilota najbolj nevarno, če postane preveč zaverovan v svoje sposobnosti.
Drži.Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Obstajajo dvojni prekrški, tako, vsaj meni eni niso nevarni, drugi so, vendar so oboji prekrški pač. Prvi so tisti, s katerimi ogrožaš druge in posegaš v njihov osebni prostor oz. jih oviraš in obstajajo taki, ko recimo 1km okoli tebe ni žive duše, ti pa ne daš žmigavca recimo, ker žmigavec je zato, da druge opozoriš in če 1km okoli tebe ni nikogar, si storil prekršek samo, ker tako pač je napisano v zakoniku, drugače pa nisi nikomur škodil. Če pa bi bil za tabo avto, pa bi mu škodil.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz...
Nima pojma s kom ima opravka
Pa še splošna opomba: Prav tako si v prekršku, če voziš po predpisih oz. po omejitvi, torej 130 in se s prehitevalnega pasu ne umakneš zadaj hitreje vozečemu, saj ti zakon veleva, da se moraš od zadaj prihajajočim hitrejšim voznikom umakniti na vozni pas (če je to le mogoče oz. je ta pas prost) ne glede na to, ali ti že voziš z najvišjo dovoljeno hitrostjo ali pač neEnako ti zakon nalaga, da se moraš na regionalni cesti umakniti ob prvi priložnosti ter spustiti hitrejša vozila naprej, v kolikor se za tabo nabira kolona. Ne glede na to ali voziš 50 na 90 ali pa 90 na 90.
Zdaj pa kar nazaj k ritoliznikom ter šerifovanju po cestah
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Nimam.Citat:
A ti pa imaš pravico delati prekršek ali kako?
Imam pa pravico vozit po predpisih. Z vožnjo po predpisih nisem v prekršku.
In ti nimaš kaj pizdit za mano, kadar jaz lepo po predpisih vozim pred tabo. Lepo za mano s pravo varnostno razdaljo, pa tišina.
Nimaš kej. Tako je. Če ti ne paše, se lahko pritožiš na tramvaj komando v zgornjo kungoto.
vsaj leta 2000/01 sem lepo plačal radar. Prehiteval sem traktor v naselju. Sem prav vprašal policaja ene 300m naprej kje hudiča me je ujel ker sicer sem peljal po omejitvi. In se je kasneje tudi lepo na sliki videl traktor za menoj. Jambranje da sem prehiteval traktor (k je sel nekih 20)ni pomagalo,čeprav je policaj sam povedal kje so me dobili in zakaj.Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Je dovoljena.
Tudi v avtošolah učijo, da (primer) če prehitevaš, ga moraš prehitet z polnim gasom. Tudi če to pomeni, da greš preko maximalne dovoljene hitrosti. Seveda, potem jo moraš zmanjšati na maximalno nazaj.
Ti kljukec, reku sem po predpisih. Predpis veleva, da se vozi po voznem pasu ne po prehitevalnem. In jaz ti govorim, po predpisih.Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Nimam.Citat:
In ti nimaš kaj pizdit za mano, kadar jaz lepo po predpisih vozim pred tabo. Lepo za mano s pravo varnostno razdaljo, pa tišina.
Nimaš kej. Tako je. Če ti ne paše, se lahko pritožiš na tramvaj komando v zgornjo kungoto.
Ti pametnjakovič se mi boš po prehitevalnem vozil 130,kljub praznem voznem pasu.Če za tebe to ni prekršek,potem si vozniško kupil.Ko se pripeljem za tabo s 140 (10 tolerance,če še nisi slišal),ima da se takoj umakneš.
Pa ne pametuj ,ker se samo smešiš!
Hehe…Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz...
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ti kljukec, reku sem po predpisih. Predpis veleva, da se vozi po voznem pasu ne po prehitevalnem. In jaz ti govorim, po predpisih.Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Nimam.Citat:
Ti pametnjakovič se mi boš po prehitevalnem vozil 130,kljub praznem voznem pasu.Če za tebe to ni prekršek,potem si vozniško kupil.Ko se pripeljem za tabo s 140 (10 tolerance,če še nisi slišal),ima da se takoj umakneš.
Pa ne pametuj ,ker se samo smešiš!
Torej, kaj ti meni tukaj lapaš o nekem praznem voznem pasu, če jaz nikjer nisem omenil, da je vozni pas prazen. Poln je, jaz s 130 prehitevam voznike, ki z nižjo brzino od 130 vozijo po voznem pasu, ti pa moraš po prehitevalnem ZA mano lepo peljat 130 in s PRAVO varnostno razdaljo.?
130 je tvoja končna hitrost. Višje nimaš. Je ne smeš imet. Razen če si polcaj z modro lučjo, rešilc gasilc itd... Amen. Torej se ti jaz nimam kaj umikat ker grem z maksimalno brzino, niti se ti nimam kam umaknit, ker je vozni pas poln, ti pa itak me ne moreš prehitet, ker me ne smeš, saj je tvoja hitrost končna, najvišja možna.. Stvar je popolnoma jasna, le ti bi rad pravila nekaj po svoje handlal.
Jok dečko, odpadeš.
Pa pejd mamici domov povedat, če ti ne paše!
Pa še tistim, ki pravite, da je to njihov problem, če vozijo hitreje kot je dovoljeno, saj bo njih polcaj kaznoval ne mene.....
Jok dečki, ne bo držalo; Če nekdo hitrtreje vozi, kot je dovoljeno in mimo mene divja, je to tudi moj problem, ker sem na cesti ob njem tudi jaz in zato divjak s svojimi prekrški na cesti in s prehitro vožnjo tudi mene ogroža, ne samo sebe in morebitne polcaje.
Tako je to fantički moji, veste?
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
To da učijo v avtošolah ti malo pomaga pri policistih. In ni dovoljeno. Imam v družini osebo, ki je bila 1 mesec brez izpita zaradi tega. Ni pomagal odgovor, da je ravno prehitevala in je potem zmanjšala nazaj na omejitev.Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Je dovoljena.
Tudi v avtošolah učijo, da (primer) če prehitevaš, ga moraš prehitet z polnim gasom. Tudi če to pomeni, da greš preko maximalne dovoljene hitrosti. Seveda, potem jo moraš zmanjšati na maximalno nazaj.
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Obstajajo dvojni prekrški, tako, vsaj meni eni niso nevarni, drugi so, vendar so oboji prekrški pač. Prvi so tisti, s katerimi ogrožaš druge in posegaš v njihov osebni prostor oz. jih oviraš in obstajajo taki, ko recimo 1km okoli tebe ni žive duše, ti pa ne daš žmigavca recimo, ker žmigavec je zato, da druge opozoriš in če 1km okoli tebe ni nikogar, si storil prekršek samo, ker tako pač je napisano v zakoniku, drugače pa nisi nikomur škodil. Če pa bi bil za tabo avto, pa bi mu škodil.
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Drži.Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Problem pa rata, ko se ljudje preveč navadijo na: "sej ni nikjer nobenga" in potem "pozabijo" na smernik, prižgane meglenke, kampiranje na prehitevalnem ...................................
Podoben fenomen je neprivezovanje z varnostnim pasom češ: "saj grem samo do štacune 200 metrov stran".
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Namreč dajanje smerokazov, oz. celotna procedura ob menjavi smeri ali pasov (pogled v ogledalo, vklop smernika, ponovni pogled v ogledalo, ...) mora biti zdrilana in se dogajati podzavestvno.