½ritolizniki½

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz...

Vidim, da je Stardec spet v akciji, zabavno zabavno
aplauz.gif
more-drama-plz-smiley-emoticon.png
Khhhhhhhhh, spet se je en prekrškarski dinamik drznil s svojimi kozlarijami starmudecu pamet solit .

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Obstajajo dvojni prekrški, tako, vsaj meni eni niso nevarni, drugi so, vendar so oboji prekrški pač. Prvi so tisti, s katerimi ogrožaš druge in posegaš v njihov osebni prostor oz. jih oviraš in obstajajo taki, ko recimo 1km okoli tebe ni žive duše, ti pa ne daš žmigavca recimo, ker žmigavec je zato, da druge opozoriš in če 1km okoli tebe ni nikogar, si storil prekršek samo, ker tako pač je napisano v zakoniku, drugače pa nisi nikomur škodil. Če pa bi bil za tabo avto, pa bi mu škodil.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.762
15.816
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz...

aplauz.gif
Khhhhhhhhh, spet se je en prekrškarski dinamik drznil s svojimi kozlarijami starmudecu pamet solit .

Nima pojma s kom ima opravka
evil.gif

Pa še splošna opomba: Prav tako si v prekršku, če voziš po predpisih oz. po omejitvi, torej 130 in se s prehitevalnega pasu ne umakneš zadaj hitreje vozečemu, saj ti zakon veleva, da se moraš od zadaj prihajajočim hitrejšim voznikom umakniti na vozni pas (če je to le mogoče oz. je ta pas prost) ne glede na to, ali ti že voziš z najvišjo dovoljeno hitrostjo ali pač ne
evil.gif
Enako ti zakon nalaga, da se moraš na regionalni cesti umakniti ob prvi priložnosti ter spustiti hitrejša vozila naprej, v kolikor se za tabo nabira kolona. Ne glede na to ali voziš 50 na 90 ali pa 90 na 90.

Zdaj pa kar nazaj k ritoliznikom ter šerifovanju po cestah
grin1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Najboljši na nekem področju so ponavadi tisti, ki se s svojim znanjem in sposobnostmi ne hvalijo ... to pa zato, ker vedo, da nikoli ne morejo biti tako dobri, da ne bi mogli biti še boljši.

Mišljenje "jaz sem dober voznik" je nevarno. Na šolanjih za poklicne (letalske) pilote je ena prvih stvari, ki jo udeleženci slišijo ta, da je za pilota najbolj nevarno, če postane preveč zaverovan v svoje sposobnosti.

hysterical-1.gif

Pa ce je res no!
evil.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Obstajajo dvojni prekrški, tako, vsaj meni eni niso nevarni, drugi so, vendar so oboji prekrški pač. Prvi so tisti, s katerimi ogrožaš druge in posegaš v njihov osebni prostor oz. jih oviraš in obstajajo taki, ko recimo 1km okoli tebe ni žive duše, ti pa ne daš žmigavca recimo, ker žmigavec je zato, da druge opozoriš in če 1km okoli tebe ni nikogar, si storil prekršek samo, ker tako pač je napisano v zakoniku, drugače pa nisi nikomur škodil. Če pa bi bil za tabo avto, pa bi mu škodil.
Drži.
Problem pa rata, ko se ljudje preveč navadijo na: "sej ni nikjer nobenga" in potem "pozabijo" na smernik, prižgane meglenke, kampiranje na prehitevalnem ...................................
Podoben fenomen je neprivezovanje z varnostnim pasom češ: "saj grem samo do štacune 200 metrov stran".

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
slabo predvidevaš, taki in tebi podobni ne vozjo z nobeno maksimalno hitrostjo ampak špilajo šerifa - so pa tvoje replike do pike iste kot že vsa leta, tko da wasted. uživi u cviklu pa drž se bajte, za na cesto nisi
wink-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz...

aplauz.gif

Nima pojma s kom ima opravka
evil.gif

Pa še splošna opomba: Prav tako si v prekršku, če voziš po predpisih oz. po omejitvi, torej 130 in se s prehitevalnega pasu ne umakneš zadaj hitreje vozečemu, saj ti zakon veleva, da se moraš od zadaj prihajajočim hitrejšim voznikom umakniti na vozni pas (če je to le mogoče oz. je ta pas prost) ne glede na to, ali ti že voziš z najvišjo dovoljeno hitrostjo ali pač ne
evil.gif
Enako ti zakon nalaga, da se moraš na regionalni cesti umakniti ob prvi priložnosti ter spustiti hitrejša vozila naprej, v kolikor se za tabo nabira kolona. Ne glede na to ali voziš 50 na 90 ali pa 90 na 90.

Zdaj pa kar nazaj k ritoliznikom ter šerifovanju po cestah
grin1.gif

Se ne strinjam. Če voziš 90 po regionalki, se ti ni treba nikomur umikat, ker bo naslednji vozil 90 in se bo moral ravnotako umikat in kaj se bodo potem vsi umikali eden drugemu? Če pa voziš 80, se pa seveda moraš umakniti, če delaš kolono.
Če na avtocesti voziš 130 in prehitevaš šleper, se seveda ne moreš umakniti, niti ti ni potrebno pospešiti. Takoj, ko pa je prazno na desni, pa se moraš umakniti, vendar, če se vrineš med 2 šleparja, ju zajeb.š, ker s tem zmanjšaš varnostno razdaljo.
Tukaj bi lahko Apollo kaj pristavil
rolleyes-1.gif

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
A ti pa imaš pravico delati prekršek ali kako?
Nimam.
Imam pa pravico vozit po predpisih. Z vožnjo po predpisih nisem v prekršku.
In ti nimaš kaj pizdit za mano, kadar jaz lepo po predpisih vozim pred tabo. Lepo za mano s pravo varnostno razdaljo, pa tišina.
Nimaš kej. Tako je. Če ti ne paše, se lahko pritožiš na tramvaj komando v zgornjo kungoto.

Ti pametnjakovič se mi boš po prehitevalnem vozil 130,kljub praznem voznem pasu.Če za tebe to ni prekršek,potem si vozniško kupil.Ko se pripeljem za tabo s 140 (10 tolerance,če še nisi slišal),ima da se takoj umakneš.
Pa ne pametuj ,ker se samo smešiš!
17758-icon_confused.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Je dovoljena.
Tudi v avtošolah učijo, da (primer) če prehitevaš, ga moraš prehitet z polnim gasom. Tudi če to pomeni, da greš preko maximalne dovoljene hitrosti. Seveda, potem jo moraš zmanjšati na maximalno nazaj
smile-1.gif
.
vsaj leta 2000/01 sem lepo plačal radar. Prehiteval sem traktor v naselju. Sem prav vprašal policaja ene 300m naprej kje hudiča me je ujel ker sicer sem peljal po omejitvi. In se je kasneje tudi lepo na sliki videl traktor za menoj. Jambranje da sem prehiteval traktor (k je sel nekih 20)ni pomagalo,čeprav je policaj sam povedal kje so me dobili in zakaj.
Pa tvojega zapisa mislim da jaz nisem slišal v avtošoli. Vsaj uradno. V zakonu pa sem prepričan da nikjer ne piše tega. Se pa pustim presenetiti.

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Nimam.
In ti nimaš kaj pizdit za mano, kadar jaz lepo po predpisih vozim pred tabo. Lepo za mano s pravo varnostno razdaljo, pa tišina.
Nimaš kej. Tako je. Če ti ne paše, se lahko pritožiš na tramvaj komando v zgornjo kungoto.

Ti pametnjakovič se mi boš po prehitevalnem vozil 130,kljub praznem voznem pasu.Če za tebe to ni prekršek,potem si vozniško kupil.Ko se pripeljem za tabo s 140 (10 tolerance,če še nisi slišal),ima da se takoj umakneš.
17758-icon_confused.gif
Ti kljukec, reku sem po predpisih. Predpis veleva, da se vozi po voznem pasu ne po prehitevalnem. In jaz ti govorim, po predpisih.
Torej, kaj ti meni tukaj lapaš o nekem praznem voznem pasu, če jaz nikjer nisem omenil, da je vozni pas prazen. Poln je, jaz s 130 prehitevam voznike, ki z nižjo brzino od 130 vozijo po voznem pasu, ti pa moraš po prehitevalnem ZA mano lepo peljat 130 in s PRAVO varnostno razdaljo.?
130 je tvoja končna hitrost. Višje nimaš. Je ne smeš imet. Razen če si polcaj z modro lučjo, rešilc gasilc itd... Amen. Torej se ti jaz nimam kaj umikat ker grem z maksimalno brzino, niti se ti nimam kam umaknit, ker je vozni pas poln, ti pa itak me ne moreš prehitet, ker me ne smeš, saj je tvoja hitrost končna, najvišja možna.. Stvar je popolnoma jasna, le ti bi rad pravila nekaj po svoje handlal.
Jok dečko, odpadeš.
Pa pejd mamici domov povedat, če ti ne paše!

Pa še tistim, ki pravite, da je to njihov problem, če vozijo hitreje kot je dovoljeno, saj bo njih polcaj kaznoval ne mene.....
Jok dečki, ne bo držalo; Če nekdo hitrtreje vozi, kot je dovoljeno in mimo mene divja, je to tudi moj problem, ker sem na cesti ob njem tudi jaz in zato divjak s svojimi prekrški na cesti in s prehitro vožnjo tudi mene ogroža, ne samo sebe in morebitne polcaje.
Tako je to fantički moji, veste?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Nekateri pišejo, kot da so kamikaze. Ko jih dobijo na radar se pa spet odpre nova tema - kako se izogniti kazni.
nahrung002.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Točno res.
In kako potem družno vsi skupaj staknejo svoje "pametne" glave in drug drugemu pomagajo pritožbe pisat.
Dal bi jim jaz vinte ote.
Tukaj drug drugemu pomagajo delat prekrške in ostale pizdarije, ko bodo pa nesrečo nardili in se med sabo pobili, bo pa vse drugo krivo, samo oni ne.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Nimam.

17758-icon_confused.gif
Ti kljukec, reku sem po predpisih. Predpis veleva, da se vozi po voznem pasu ne po prehitevalnem. In jaz ti govorim, po predpisih.
Torej, kaj ti meni tukaj lapaš o nekem praznem voznem pasu, če jaz nikjer nisem omenil, da je vozni pas prazen. Poln je, jaz s 130 prehitevam voznike, ki z nižjo brzino od 130 vozijo po voznem pasu, ti pa moraš po prehitevalnem ZA mano lepo peljat 130 in s PRAVO varnostno razdaljo.?
130 je tvoja končna hitrost. Višje nimaš. Je ne smeš imet. Razen če si polcaj z modro lučjo, rešilc gasilc itd... Amen. Torej se ti jaz nimam kaj umikat ker grem z maksimalno brzino, niti se ti nimam kam umaknit, ker je vozni pas poln, ti pa itak me ne moreš prehitet, ker me ne smeš, saj je tvoja hitrost končna, najvišja možna.. Stvar je popolnoma jasna, le ti bi rad pravila nekaj po svoje handlal.
Jok dečko, odpadeš.
Pa pejd mamici domov povedat, če ti ne paše!

Pa še tistim, ki pravite, da je to njihov problem, če vozijo hitreje kot je dovoljeno, saj bo njih polcaj kaznoval ne mene.....
Jok dečki, ne bo držalo; Če nekdo hitrtreje vozi, kot je dovoljeno in mimo mene divja, je to tudi moj problem, ker sem na cesti ob njem tudi jaz in zato divjak s svojimi prekrški na cesti in s prehitro vožnjo tudi mene ogroža, ne samo sebe in morebitne polcaje.
Tako je to fantički moji, veste?

ne samo da si pametnjakovič , še zabit si po vrhu.To je vsakemu jasno,če je vozni pas poln,da se nimaš kam maknit.Ti in tebi podobni se mi vsakodnevno vozite po prehitevalnem pasu 110-120,vozni pas pa prazn.
In ne palamudi o nekih divjakih,ker eni pač nimamo časa se ubadat z nedeljskimi vozniki.
Pa nauči se tudi lepega obnašanja,če te že ni mogel foter al pa mati!
stupid-1.gif

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
338
11
18
rocky9, ti tukaj izpadeš kot budalo, ko sprašuješ, kje piše, da se ne smeš več peljat, če je na nekem odseku znak za najvišjo dovoljeno hitrost. Ja na jebenem znaku piše potem, ali si slep? =D Velika razlika je med pomenom ne smeš in ne moraš oz. nisi zmožen. Otroku tudi lahko prepoveš jesti sladkarije, pa jih bo vseeno jedel. To pomeni da krši tvoja pravila, ker si mu to prepovedal in tega otrok ne bi smel.
Če je nekje znak prepoved fotografiranja, tega ne smem! Lahko pa kršim to pravilo in sem v prekršku. Ti se pa sprašuješ, kje piše, da se tega ne sme. Na jebenem znaku. SSKJ,pomen besed. Ne vem, kako ti naj razložim,da boš razumel. =D

Na avtocesti je dovoljeno peljati max. 130. Več ne smeš! Ampak to ne pomeni, da avto ne gre več kot 130. Gre krepko preko te omejitve. In čeprav ti znak 130 pravi, da preko ne smeš, vsi prehitevamo z več km/h, jaz s 160. Si v prekršku, ampak se na avtocesti to nekako tolerira, tudi s strani policajev, ker drugače bi ob našem načinu vožnje bila zmeda.

In, če bi se vsi z avti vozili po avtocesti konstantno max. 130, tovornjaki 100, bi vsi uporabljali prehitevalni pas samo ob prehitevanju tovornjakov, peljali pa bi se lahko konstantno 130km/h, tako na desnem in levem pasu, ker med avti nebi bilo prehitevanj in se nebi ovirali med seboj.
Ampak realnost je drugačna. Jaz ga včasih žgem preko 200km/h. Tega ne smem!, ker mi to ne dovoli omejitev, ampak jo pač zavestno kršim. Jasno? =]

Glede onega posnetka na prejšni strani. Meni se zdi, da to ni avtocesta, ker je na posnetku na enem odseku prehod za pešce. Torej ni prehitevalnega pasa, ampak sta oba enakovredna. Torej na levem pasu nebi smel ovirat nikogar, če se je peljal po omejitvi.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Je dovoljena.
Tudi v avtošolah učijo, da (primer) če prehitevaš, ga moraš prehitet z polnim gasom. Tudi če to pomeni, da greš preko maximalne dovoljene hitrosti. Seveda, potem jo moraš zmanjšati na maximalno nazaj
smile-1.gif
.
To da učijo v avtošolah ti malo pomaga pri policistih. In ni dovoljeno. Imam v družini osebo, ki je bila 1 mesec brez izpita zaradi tega. Ni pomagal odgovor, da je ravno prehitevala in je potem zmanjšala nazaj na omejitev.

Exaxtly.

Tako je en mene prehiteval v naselju, tam nekje z 75 km/h (sam sem vozil okrog 50). In seveda je ob tem nasedel na pištolirni radar - mu je palicaj takoj liziko pokazal.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

To je res. Vendar so to slabe navade, ki kulminirajo v vse situacije. Taki ljudje ponavadi nehajo dajati smerokaz v vseh situacijah, razen morda, ko pred seboj vidijo palicaje in se jim zbudi zavestni del uma.

Namreč dajanje smerokazov, oz. celotna procedura ob menjavi smeri ali pasov (pogled v ogledalo, vklop smernika, ponovni pogled v ogledalo, ...) mora biti zdrilana in se dogajati podzavestvno. Ko tega drilla ni več, je adijo. Folk ne daje smerokazov več. In to je na slovenskih avtocestah popolnoma jasno.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Drži.
Problem pa rata, ko se ljudje preveč navadijo na: "sej ni nikjer nobenga" in potem "pozabijo" na smernik, prižgane meglenke, kampiranje na prehitevalnem ...................................
Podoben fenomen je neprivezovanje z varnostnim pasom češ: "saj grem samo do štacune 200 metrov stran".

Excactly. Slabih navad se folk hitro naleze in potem je kaos in pokolj.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:

Namreč dajanje smerokazov, oz. celotna procedura ob menjavi smeri ali pasov (pogled v ogledalo, vklop smernika, ponovni pogled v ogledalo, ...) mora biti zdrilana in se dogajati podzavestvno.

Amen to that!