½ritolizniki½

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Tole piše na US embassy strani glede Slovenije, se pravi to so nasveti Američanov za kakšne ameriške turiste, ki pridejo sem:
"Visitors should be aware that some drivers in Slovenia can be quite aggressive, including speeding and tailgating."

Vir: http://slovenia.usembassy.gov/driving_auto_accidents.html

Tako grozni vozniki pa spet nismo, da morajo imeti posebne nasvete za Slovenijo
bonk.gif

Kaj jim potem šele piše za Rujiso
hysterical-1.gif

No sicer pa so to Američani in njim je potrebno napisat dobesedno vsako stvar (ne segrevaj živih živali v mikrovalovki, odstranite PVC ovoj predno pojeste živilo, ne drži drugo stran motorne žage, prižgane žage ne skušajte ustaviti z rokami ali genitalijami itd.......), sicer te lahko še tožijo
aplauz.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ksz..

Al pa če se mu lepo umakneš... Mogoče se mu mudi z nekim določenim razlogom...
...Me zanima, če bi ti bil sin/hči/žena/punca na urgenco sprejeta, ti bi se pa tja peljal po omejitvah po ACju...
Prosim, naj prvi dvigne roko tisti, ki...
wink-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Ksz..

...Me zanima, če bi ti bil sin/hči/žena/punca na urgenco sprejeta, ti bi se pa tja peljal po omejitvah po ACju...
wink-1.gif
No to me je vedno zanimalo.... Tisti ki leze v danko... A bo(š) zato kaj prej na cilju?
bonk.gif

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
0
16
Citat:
Uporabnik Maurioniss pravi:
V naselju se pelji po števcu 57 in ne 48, izven naselja pa 100 in ne 70
smile-1.gif
Ko vozim pod hitrostnimi omejitvami (okoli sebe gledam lepo naravo, lepe ženske itd.), se umikam edino modrim lučem. Komur to ne paše, naj se jebe.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.235
3.596
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Razlog izsiljevanje prednosti pri vključevanju na glavno cesto, bremzanje v ovinkih in podobno.
Bo kar držalo.
wink-1.gif
V glavnem gre za problem spredaj vozečega, ki se je na tak ali drugačen način nasilno vslinil pred neko vozilo, potem pa ne zmore dinimačne vožnje. S pobremzavanjem in pospeševanjem tudi mnogokrat namerno ali pa tudi nenamerno za sabo vozečega ne spusti naprej.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.555
11.517
113
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Ksz..

wink-1.gif

če sem na nujni vožnji, dam 4 blinkerje, dolge, pa vozim 200+ vsepvoosd, beri odstavni, bankina, prehitovalni, kontra pas, kje češ. Nekega cijazeka nebi niti opazil.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ja dobr, pol se pa zajebavaj, če češ...
smile-1.gif

Višnjegorski klanec ima z razlogom 3 pasove
grin1.gif

BTW, če se ti vozilo od zadaj približuje, si se mu zakonsko dolžan umakniti ob prvi možni varijanti (govorim za AC). Prehitevalni pas je za PREhitevanje, ne za ogledovanje narave. Zrak za1x še zakonsko ni določen, da se ga lahko prehiteva, tko da, vsi, ki nikogar ne prehitevate, speezdite na vozni pas
wink-1.gif
.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.555
11.517
113
kje piše dase cijazi na prehitevalnem? Drugače pa so avstrijci še bolj živčni, če pelješ po AC, na voznem 120, imaš že [cenzura] vetre ki blendajo, namesto da bi normalno prehiteli. Druga rasa pač.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.241
1.192
113
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
....
Mogoče se mu mudi z nekim določenim razlogom...
In tebi se v takšnem primeru mudi na urgenco ker
a) si nevrokirurg in boš takoj izvedel operacijo
b) se hočeš na vask način razbit, da boš na urgenci na sosednji postelji ležal
c) hočeš zasest čim boljše mesto v čakalnici, da boš lahko med čakanjem po netu brskal.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi:
Citat:
Uporabnik Maurioniss pravi:
V naselju se pelji po števcu 57 in ne 48, izven naselja pa 100 in ne 70
smile-1.gif
Ko vozim pod hitrostnimi omejitvami (okoli sebe gledam lepo naravo, lepe ženske itd.), se umikam edino modrim lučem. Komur to ne paše, naj se jebe.

A nebi raj ti vozu? Al pa odjebi pes babe gledat.
bonk.gif

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:

Kakšen od teh se ti bo pač tud na odbijač prilepil, bosta potem z isto hitrostjo gledala naravo in lepe ženske, dokler te ne prehiti. Tud jebal bi se morda kdo od njih, če bi le imel priložnost.
smile-1.gif

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Tako grozni vozniki pa spet nismo, da morajo imeti posebne nasvete za Slovenijo
bonk.gif

Kaj jim potem šele piše za Rujiso
hysterical-1.gif

Kaj da ne?
Čisto prav piše.

Obnašanje, ki v bolj omikanih okoljih velja za neotesan road rage, se pri nas marsikateremu vozniku še vedno zdi povsem normalna vsakodnevna praksa.

Sicer nočem grdo govoriti o sonarodnjakih, ampak morda je pa pokojni doktor Rugelj le imel prav s svojimi opisi slovenskih pezdetkov.
Ko se pezdetek usede za volan, se prelevi v supermana, najhitrejšega in najpametnejšega.

Sicer rad živim tukaj, si pa vseeno želim, da bi bili nekoliko bolj podobni Skandinavcem.
Tako smo pa nekje na pol poti med tistim orto Balkanom in med bolj civiliziranimi ljudstvi.

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Citat:
Uporabnik Zetor pravi:
Jaz pa tezko ze dve leti cakam enega takega da mi bo castil popravilo podrsanega odbijaca pa se noben hudic ne lepi zadaj da mu dobro zavrem.
Jaz tudi že kar nekaj časa čakam enga tazga kot si ti pa da mu častim ene par razbitih zob.
10.gif
Dobro voznisko si kupil zato neves kaj je varnostna razdalja ,da nimas kulture obnasanja krivis mater ali oceta ?

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
340
11
18
Jaz mam pa ponoči probleme. =] Skoraj vedno mi srne bežijo preko ceste. Pa sem prejšnje leto zavaroval tudi za srnjad, pa ni bilo niti ene blizu. Zdaj srnjadi nisem zavaroval, pa mi spet na vsakem vogalu preko bežijo. Preklete kurbe. Kaj delajo za zavarovalnico? =D
No, zato se na odsekih, kjer mi pogosto bežijo preko, peljem raje 70/80 km/h. Pa ob čisto osamljeni cesti se včasih kak prinese za mano in prilepi na rit in se postavlja levo za prehitevanje. Ker je na teh relaciji veliko dolgih ravnic in je zelo malo prometa, se mu takoj umaknem čisto desno, pa dam desni smernik, da mu nakažem, da je prosto in malo zmanjšam hitrost. In zadnje čase se vedno zgodi, da se ritopik, namesto da bi prehitel, postavi nazaj in vozi še kaka dva kilometra za mano, ter prehiti raje v ovinke.
Ne vem, ali ma ta gesta (pomik desno, desni smernik) nov pomen? V smislu 'boš ti mene,ja' , ali pa večina ne razume? =]
Podnevi pa upam na neko toleranco, ker čistih 50 skozi naselja je za crknit. =D

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
0
16
Citat:
Uporabnik ginek pravi:
Citat:
Kakšen od teh se ti bo pač tud na odbijač prilepil
smile-1.gif
Ja, v prometu so toplovodarji obsedeni z mojo ritjo - ko rečem "toplovodarji" mislim tiste, ki sicer ne bi nikoli priznali, da so homoseksualci. Podzavestna motnja ritoliznikov.

Nazadnje urejeno: