Napisano ni bilo mišljeno na AC oz tam, kjer so prehitevalni pasi.... ampak v naselju, kjer je samo 1 pas in 1 polna črta
Seveda če je prehitevalni pas na voljo - ga pustimo takim, ki ga potrebujejo
Sicer pa tako kot pravijo nekateri tukaj, se je morda bolj pametno umaknit takim in jih spustit naprej.
V mojih primerih (sicer jih ni veliko) so to bili večinoma taxisti.
1X se mi je en taxist tako zalimal za rit, po mojem je bilo ene 10 cm razdalje več ne, pri hitosti 60km/h. In to ves čas, ker me ni imel možnosti prehiteti. Bil sem že živčen, ker sem samo čakal na BUM - bog ne daj, da bi jaz takrat slučajno malo zabremzal, itak bi bil jaz kriv... in to je bil edini primer, ko sem "testiral" tega pametnjakoviča in sem za sekundo pritisnil na zavoro (ravno toliko, da se je stop luč prižgala).
No sedaj pa pazite njegovo reakcijo - model je čisto znoru, me brez smerokaza po POLNI črti prehitel, prišel pred mano in upočasnil do 40km/h (omejitev je bila še vedno 60km/h). In potem je nadaljeval s tem, da me je "silil", da sem sedaj jaz njemu za ritjo 10 cm in mi brez razloga bremzal - češ vračam ti nazaj! In to je počel kakšna 2 kilometra, potem pa je dal po gasu in ga ni bilo več videt....
Zame totalni PACIENT in takim živčnim voznikom bi jaz prepovedal vozit!!! Sej verjamem, da je mogoče nenaspan ali pa se mu kam mudi, ampak ne moreš se tako obnašat na cesti, ker nisi sam.
No to je bil moj edini primer, ko sem nekomu zabremzal, da bi ga s tem opozozil na varnostno razdaljo.. in to je bilo tudi zadnjič verjetno, ker nekateri so pač res bogi.
Saj vem, da tega ne bi smel naredit, ampak takrat je bilo res že preveč....že sam sem se počutim ogroženega