½ritolizniki½

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.349
1.452
113
Citat:
Uporabnik sid911 pravi:
Obožujem pa paciente, ki se mi vozijo v naselju, kjer imam omejevalnik nastavljen na 54 km/h vozijo tik za odbijačem, izven naselja pa dobesedno izginejo iz vidnega polja (brez, da bi pretirano pohodil plin) - seveda do naslednjega nekoliko daljšega naselja.

Tudi pri nas imaš take, ki se izven in v naselju vozijo s 70km/h.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Na koncu mu bo tvoja zavarovalnica plačala odbijač, ti pa zobe in kazen... Je vredno? Razen če si Onasisov naslednik...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik sid911 pravi:
Če se iz kakršnega koli razloga vozim manj od omejitev se pač umaknem in spustim promet mimo. Če se pa vozim po omejitvah (+5%) pa mu pač ob prvi priliki olajšam prehitevanje (npr. ob koncu naselja ne pohodim plina do konca). Ampak ponavadi taki vozniki itak hitro najdejo priložnost, da te prehitijo, tak da se ni treba preveč obremenjevat z njimi.

Obožujem pa paciente, ki se mi vozijo v naselju, kjer imam omejevalnik nastavljen na 54 km/h vozijo tik za odbijačem, izven naselja pa dobesedno izginejo iz vidnega polja (brez, da bi pretirano pohodil plin) - seveda do naslednjega nekoliko daljšega naselja.

To je pa tudi meni všeč. Vsak lahko vozi hitro v naselju, ko je omejitev 50km/h, potem pa ko je enkrat konec naselja, pa je par ovinkov za zvozit in je treba iti malce več kot 50, pa jih ni nikjer več. Te, katere si opisal so največji nesposobneži na cesti (po mojem).

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.931
122
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Me ne se hecat s tem bremzanjem. Lahko je smrtno nevarno. Tako za tistega ki bremza kot za ritoliznika. Jaz osebno ritoliznike vedno spustim naprej tako da vključim desni smerokaz in previdno zmanjšam hitrost. Če je možnost celo zavijem na kako postajališče. Nimajo vsi astronomsko dosti časa in se jim pač pozna vsaka sekunda oziroma tisočinka sekunde(pa nisem počasne da se razumemo).

Zakaj bi po nepotrebnem izzival težave. Osebno se mi ne da hoditi po zavarovalnicah, pa peš, pa po kleparskih delavnicah,.... enostavno ni vredno se ubadat s temi ritolizniki.

Tega uporabnika ste ocenili s/z 5.
***** za tole
zmaga.gif

Ostali žajfamaheri

Zgornji citat si preberite 1000 krat, da ga boste na pamet znali in se tega tudi držali.
Eni se namreč držimo načela, da čas je denar.

roza.gif

Nazadnje urejeno:

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Zakaj pa se ukvarjate z takimi osebki?

Voziš naprej, kot da za tabo vozi nekdo, ki ima primerno varnostno razdaljo in pika.

Zakaj je stalno eno obremenjevanje z glupimi vozniki?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Tudi če vozim normalno po omejitvi se mi redko redko kdaj kdo prilima. Bi rekel da je to problem spredaj vozečega.
Razlog izsiljevanje prednosti pri vključevanju na glavno cesto, bremzanje v ovinkih in podobno.

Not sure if trolling, or serious.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Citat:
Uporabnik Zetor pravi:
Jaz pa tezko ze dve leti cakam enega takega da mi bo castil popravilo podrsanega odbijaca pa se noben hudic ne lepi zadaj da mu dobro zavrem.
Jaz tudi že kar nekaj časa čakam enga tazga kot si ti pa da mu častim ene par razbitih zob.
10.gif
467716-post_slo.gif

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
0
16
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Kako se znebit voznikov, ki vozijo čisto zadaj za avto brez varnostne razdalje.
Zame je bila enkrat nenamerna hitra ustavitev rešitev omenjene težave. Ko me je bedak trčil v rit in ves paničen začel kriviti mene, pokličem policista, ki mu razloži, da je krivda njegova in mu dodatno zagrozi z višjo kaznijo, če bi bilo potrebno posredovanje policije.
To pa je bilo tudi prvič in zadnjič, ko sem videl koristnega policista.

Sem bil pa tudi že deležen sociopatov, ki so vozili krepko pod hitrostno omejitvijo in so ob poskusnem prehitevanju zavili na nasprotni pas.
Samo v Sloveniji.

krko

Guru
5. sep 2010
2.832
1.517
113
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Zakaj pa se ukvarjate z takimi osebki?

Voziš naprej, kot da za tabo vozi nekdo, ki ima primerno varnostno razdaljo in pika.

Zakaj je stalno eno obremenjevanje z glupimi vozniki?

Sej je uporabnik @koliko lepo napisal zakaj. Recimo, da se na cesti zogdi nekaj nepredvidljivega ti po bremzi, tisti bedak za teboj pa je tebi v riti.

Iz tega sledi:
- pisanje evropskega poročila o nesreči
- morebitni kreg, da on pa ni povzročitelj, ker si ti "kr neki bremzu mudel"
- posledično klicanje policije, ker se ti z bedakom ne da kregat
- čakanje na patruljo, recimo 1 uro
- če imaš srečo po končanem postopku odpelješ s kraja nesreče z razbitino, drugače avtovleka itd...
- obisk zavarovalnice povzročitelja in izpolnjevanje obrazca/ev, cenitev škode (če imaš starejši avto upaš, da ni ocenjen kot totalka)
- če ne uveljavljaš škode iz svojega kaska, čakanje na odobritev temelja za popravilo s strani povročiteljeve zavarovalnice. Lahko čakaš tudi 2 tedna vmes si brez avta (če je nevozen), podre se ti urnik (služba, otroci, nakupi, itd...).
- servis dobi odobritev od zavarovalnice začne popravljat avto. Sedaj pa odvisno koliko imaš razbit avto, čakaš na popravilo in upaš da bo dobro popravljeno.

Pa 100% sem še kaj pozabil.

Upam, da je to dovolj razlogov zakaj se obremenjujem/o z "ritolizniki" in se jim ob prvi priložnosti umaknem/o. Z umikom sem ob nekaj sekund, če pride to trka ob nekaj dni/tednov.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.535
799
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Nekateri imajo omejitev 60, ceprav je na cesti 50. Ali pa 100 ceprav je na cesti 90 omejitev.

Jaz v takih primerih vozim tocno toliko in nic vec in nic manj. Lepo na tempomat in ga opazujem kako je zivcen za mano...

Zakaj bi moral vozit vec? Da bo un za mano zadovoljen z mojo voznjo? Hahah!

Nikjer ne pise, da ne smem vozit 85 tam, kjer je omejitev 90
wink-1.gif

Pise pa, da se moras umakniti iz prehitevalnega pasu... oz. da ga uporabis samo za prehitevanje... ne pa za to, da tam taboris s tempomatom nastavljenim na toliko, kolikor je omejitev ...
smile-1.gif

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Pa kje vi najdete take paciente z 0 varnostne razdalje? Štajerska, Gorenjska? Meni se zdi kultura zadnje čase precej boljša kot pred leti... So izjeme seveda, ampak mogoče tolk bolj "bolijo" ker se vedno redkejše?

" Eni se namreč držimo načela, da čas je denar. " - pejt 5 minut prej od doma, mene tvoj čas/denar niti malo ne interesira...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Napisano ni bilo mišljeno na AC oz tam, kjer so prehitevalni pasi.... ampak v naselju, kjer je samo 1 pas in 1 polna črta
smile-1.gif

Seveda če je prehitevalni pas na voljo - ga pustimo takim, ki ga potrebujejo
wink-1.gif

Sicer pa tako kot pravijo nekateri tukaj, se je morda bolj pametno umaknit takim in jih spustit naprej.

V mojih primerih (sicer jih ni veliko) so to bili večinoma taxisti.

1X se mi je en taxist tako zalimal za rit, po mojem je bilo ene 10 cm razdalje več ne, pri hitosti 60km/h. In to ves čas, ker me ni imel možnosti prehiteti. Bil sem že živčen, ker sem samo čakal na BUM - bog ne daj, da bi jaz takrat slučajno malo zabremzal, itak bi bil jaz kriv... in to je bil edini primer, ko sem "testiral" tega pametnjakoviča in sem za sekundo pritisnil na zavoro (ravno toliko, da se je stop luč prižgala).

No sedaj pa pazite njegovo reakcijo - model je čisto znoru, me brez smerokaza po POLNI črti prehitel, prišel pred mano in upočasnil do 40km/h (omejitev je bila še vedno 60km/h). In potem je nadaljeval s tem, da me je "silil", da sem sedaj jaz njemu za ritjo 10 cm in mi brez razloga bremzal - češ vračam ti nazaj! In to je počel kakšna 2 kilometra, potem pa je dal po gasu in ga ni bilo več videt....

Zame totalni PACIENT in takim živčnim voznikom bi jaz prepovedal vozit!!! Sej verjamem, da je mogoče nenaspan ali pa se mu kam mudi, ampak ne moreš se tako obnašat na cesti, ker nisi sam.

No to je bil moj edini primer, ko sem nekomu zabremzal, da bi ga s tem opozozil na varnostno razdaljo.. in to je bilo tudi zadnjič verjetno, ker nekateri so pač res bogi.

Saj vem, da tega ne bi smel naredit, ampak takrat je bilo res že preveč....že sam sem se počutim ogroženega
10.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Seveda in potem se lahko začnete obremenjevat še z tistimi, ki ne dajejo žmigavca, ki ne znajo vozit v krožnem križišču, ki gredo skozi rumene, rdeče semaforje, tistimi, ki vozijo prehitro... Skratka cel kup primerov, ki pripeljejo do posledic, ki si jih napisal z alinejo.

Da ti eden prileti v rit ni povezano samo z premajhno varnostno razdaljo, glede na to, da vedno več ljudi tipka sms-e, chat-a, se igra po facebook-u in podobnimi zadevami med vožnjo, ima tak voznik lahko predpisano varnostno razdaljo, pa ko boš ti moral zabremzat na polno, te on še vedno lahko poradira, ker je pač v tistih parih sekundah gledal na ekran telefona...

Kar hočem povedat je, da je brezveze kurit živce za take dripce in bit stalno živčen na cesti.

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
0
16
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Pa kje vi najdete take paciente z 0 varnostne razdalje? Štajerska, Gorenjska?

"Eni se namreč držimo načela, da čas je denar."
V Ljubljanski regiji jih je več kot dovolj.
Vedno pa se najdejo tudi osli, ki v dolgih kolonah takoj prehitevajo, ko pred seboj pustiš dovolj prostora za varnostno razdaljo.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Kako se znebit voznikov, ki vozijo čisto zadaj za avto brez varnostne razdalje.
Zame je bila enkrat nenamerna hitra ustavitev rešitev omenjene težave. Ko me je bedak trčil v rit in ves paničen začel kriviti mene, pokličem policista, ki mu razloži, da je krivda njegova in mu dodatno zagrozi z višjo kaznijo, če bi bilo potrebno posredovanje policije.
To pa je bilo tudi prvič in zadnjič, ko sem videl koristnega policista.

Sem bil pa tudi že deležen sociopatov, ki so vozili krepko pod hitrostno omejitvijo in so ob poskusnem prehitevanju zavili na nasprotni pas.
Samo v Sloveniji.

pri meni se to nebi zgodilo...lepo te posnamem s kamero, da si nenadoma brez razloga zaviral in zadeva rešena...jaz kazen za premalo razdaljo, ti pa za povzročitev nesreče in namerno zaviranje...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Meni se pa najbolj učinkovito zdi, da malo upočasnim in pospešim, da naredim prostor in tako večkrat, dokler ne dojame. Sploh če sem ene peti v koloni v naselju. Kot da bo prvi začel voziti hitreje, če se meni lima? Enim resno fali kaj v glavi.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tvoj posnetek ne velja kot dokazni materijal. Ni to Rusija...
wink-1.gif

v postopkih pred sodiščem ne, za dokazovanje moje krivde nekrivde pa kar lepo velja...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Meni se pa najbolj učinkovito zdi, da malo upočasnim in pospešim, da naredim prostor in tako večkrat, dokler ne dojame. Sploh če sem ene peti v koloni v naselju. Kot da bo prvi začel voziti hitreje, če se meni lima? Enim resno fali kaj v glavi.

ja saj folk je res debiln s tem zaritnistvom, samo nic kaj manj kot tisti ki bremzajo za brezveze :D