½ritolizniki½

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik ginek pravi:
Saj ni treba, pravim da te bo prehitel ob prvi priliki.

In zakaj bi bil oni za tabo živčen?
Mudi se mu že, ampak ve da proti takim bedakom ki samovoljno špilajo policaje oziroma izvajalce zakona, nima kaj. Enako mirno lahko on vozi 1m, gleda in si misli kaj bo tale šel na forum pisarit. Ga ne ganejo ne meglenke, ne pranje šip, ne nič. Čaka na priliko kdaj bo lahko prehitel. Z zavarovanje rizika proti zaviranju pa ima 3 tone terenca in kasko. Itak ne boš mogel dokazat njegove krivde.

Kako bo pa on dokazal, zakaj se ni bil sposoben ustavit in je priletlel v rit? Vidim, da nekateri dejansko opravičujete "vožnjo na odbijaču". In ne rabiš zavirat zanalašč. Dost je že, da se ti ob cesti sprehaja osebek/žival, ki ponesreči stopi malo na cesto pa boš sigurno močno zabremzal. Un [cenzura] v 3 tonskem terencu pa obvezno na telefonu ti bo pa brez zaviranja lepo priletel od zadaj.... Res fajn... Če ma tak uber stroj naj se spoka naprej ne pa da uživa v vožnji na 30 cm.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.535
799
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik sylver pravi:

1X se mi je en taxist tako zalimal za rit, po mojem je bilo ene 10 cm razdalje več ne, pri hitosti 60km/h. In to ves čas, ker me ni imel možnosti prehiteti. Bil sem že živčen, ker sem samo čakal na BUM - bog ne daj, da bi jaz takrat slučajno malo zabremzal, itak bi bil jaz kriv... in to je bil edini primer, ko sem "testiral" tega pametnjakoviča in sem za sekundo pritisnil na zavoro (ravno toliko, da se je stop luč prižgala).

No sedaj pa pazite njegovo reakcijo - model je čisto znoru, me brez smerokaza po POLNI črti prehitel, prišel pred mano in upočasnil do 40km/h (omejitev je bila še vedno 60km/h). In potem je nadaljeval s tem, da me je "silil", da sem sedaj jaz njemu za ritjo 10 cm in mi brez razloga bremzal - češ vračam ti nazaj! In to je počel kakšna 2 kilometra, potem pa je dal po gasu in ga ni bilo več videt....

Zame totalni PACIENT in takim živčnim voznikom bi jaz prepovedal vozit!!! Sej verjamem, da je mogoče nenaspan ali pa se mu kam mudi, ampak ne moreš se tako obnašat na cesti, ker nisi sam.

V takih primerih menda celo pomaga, da poklices 113, sporocis registrsko stevilko in poves, kaj pocne... Nekateri so pisali, da so bili taki klici celo uspesni ...
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
V takem primeru reagiram tako, kakor jih je nekaj že zapisalo - poskušam se mu čim prej varno umakniti.
Zavedam se, da za menoj vozi neuravnovešena oseba (psihični bolnik), ki je sposobna marsikaj.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Saj se bo spokal naprej ob prvi priliki.

Ne opravičujem, samo pravim, da ni tisti za ritjo ni kaj dosti drugače neumen od onega, ki ga skrbi kako bo še malo zajebaval.

Sploh pa v prometu velja pravilo močnejšega, tovornakarje boli k če koga malo izsili, točno ve da boš zavrl. Enako motor, kolesar, pešec, moraš bit res neumen, da bi se šel merit s tovornjakom ne glede na vse zakone.

Poglej celo tole diskusijo. Nekomu ne paše, da mu nekdo za ritjo vozi, hkrati prizna, da ni ravno hiter in še sprašujejo kako bi unega zadaj zajebaval oziroma ga discipliniral. Češ, "ni se mi treba nič umikat, kaj pa on misli, da je, naj vozi tako kot jaz, s tem ni nič narobe.". Tisti zadaj nič ne misli da je kaj poseben, samo naprej bi šel rad. Me zanima če bi tako odkrito zajebaval šleparja za ritjo.

Spusti naprej in trpel bo kvečjemu ego, nič drugega. Vse ostalo je slabše.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Vse, ki se radi umikate iz cestišča drugim bi vprašal:Ali v gostilni tudi začenete hitreje jesti in se pospešeno pripravljati na (predčasni) odhod, če opazite da je vse polno in da ljudje čakajo na prosto mizo?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.553
11.516
113
no čisto tako ni, če ti nekdo za ritjo vozi, se mu ti ne moreš oddaljit, razen da začneš "divjat"..tukaj noben ne piše o fenomenu da vozi nekdo 50% manj od omejitve, ampak nekje na omejitvi.

Tudi sam vozim nekje na omejitvi, včasih kak km manj včasih kak km več. Nič drastičnega, da bi se moralo tistemu za mano ofnit. Ventile pučemo na AC, kjer je situacija še najmanj problematična.

Probleme rešujemo pa tako. Zmagovalna je nasldnja. Če imaš avto višjega cenovnega razreda S, E, nekaj novejšega velikega premium, kot vozim sam. Pa če maš zraven kakšno mladenko poleg. Se malo poigraš. Počasi zmanjšuješ plin, da prideš na ene 70 do 60 km/h, ko se ded spravi prehitevat, pa kolegici rečeš naj se skloni, kot da fafa. Ko te ded prehiteva itak bulji vate, češ kaj se greš.... ti izrišeš lep nasmešek, med tistim se kolegica dvigne. Poleg zavidanja dragega avtomobila še ti zavida hudo bejbo in drive-in BJ. Priceless. V glavnem ta pogled je neprecenljiv, s tem da mu še ego zbiješ do nafte.

Druga opcija pa če si sam, ko ti začne en za ritjo vozit, daš sedež povsem naprej na volan, držiš se zelo naprej...zmanjšaš plin spet na skoraj ustavljanje, potem ded gre mimo, spet bulji...ti si na volanu in ga pogledaš s škiljenjem kot da si prizadet. Pogled prehitevanca in to ogorčenje zmaga.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Vse, ki se radi umikate iz cestišča drugim bi vprašal:Ali v gostilni tudi začenete hitreje jesti in se pospešeno pripravljati na (predčasni) odhod, če opazite da je vse polno in da ljudje čakajo na prosto mizo?
Da bi zaradi tega veliko 'hitreje jedel' ravno ne, zanesljivo pa kar se da hitro naredim prostor čakajočim.
In sem zaradi tega že bil deležen iskrene zahvale, kar mi je polepšalo dan.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Nastavljaci riti ste obupni!!! :D Pa ce ze za ritjo vozm itk prcakujem da je [cenzura] spredej, k lahko bremza....se je ze zgodil....pa nism nc placvou....ampak mim padu da mu tut jasn ni blo
smile-1.gif
ugante kdo se je potem na rit limal pa blendal? :D

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:

Če gre za planirane zadeve, večerja, bo resna gostilna že imela ustrezen sistem rezervacij, če gre pa za nenajavljene fast food, dnevna kosila, itd pa včasih tudi to naredim da. Lahko pa prisedejo če se jim mudi in ne morejo stati. Nova družba.
Po drugi strani pa sem včasih tudi kar prisedel za mizo, če je bil prostor in so resnično mečkali. Tipično v kakšnih smučarskih jurčkih. Zunaj -15, notri pa bi eni čaj pili tri ure, sem se pač prisedel zraven, da spijem tisto kavico. Odziv je zelo različen.

Sploh pa je redka situacija, da bi se moral umaknit zaradi svoje počasnosti in takrat se tudi bom. Če bi za ritjo vozi tovornjakar ne bom razmišljal zakaj in kaj ga muči, bodisi bom pospešil, bodisi se mu umaknil da se rešim splošne nevarnosti.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Probleme rešujemo pa tako. Zmagovalna je nasldnja. Če imaš avto višjega cenovnega razreda S, E, nekaj novejšega velikega premium, kot vozim sam. Pa če maš zraven kakšno mladenko poleg. Se malo poigraš. Počasi zmanjšuješ plin, da prideš na ene 70 do 60 km/h, ko se ded spravi prehitevat, pa kolegici rečeš naj se skloni, kot da fafa. Ko te ded prehiteva itak bulji vate, češ kaj se greš.... ti izrišeš lep nasmešek, med tistim se kolegica dvigne. Poleg zavidanja dragega avtomobila še ti zavida hudo bejbo in drive-in BJ. Priceless. V glavnem ta pogled je neprecenljiv, s tem da mu še ego zbiješ do nafte.

Druga opcija pa če si sam, ko ti začne en za ritjo vozit, daš sedež povsem naprej na volan, držiš se zelo naprej...zmanjšaš plin spet na skoraj ustavljanje, potem ded gre mimo, spet bulji...ti si na volanu in ga pogledaš s škiljenjem kot da si prizadet. Pogled prehitevanca in to ogorčenje zmaga.

Bolj maš ti ego povezane težave, če tako rešuješ probleme. Jaz bom šel mimo in me sploh ne zanima kdo sedi v vozilu in kaj počne, moram bit fokusiran na vožnjo, ker nikol ne veš kdaj pride naslednji, ki bi rad reševal svoje EGO probleme na cesti. Najhuje je, ko nekdo mečka, potem pa ob tem ko je prehitevan nenadoma pospeši do onemoglosti. Zdaj, če pri takem zmanjka moči za prehitevanje, morda bolje ustavit "razgreto situacijo", ga počakat, da naj gre daleč naprej. Naj se meri v nedorastlosti s kom drugim.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.535
799
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To glede voznje za ritjo sem zadnjic dozivel eno zanimivo zgodbo... in spet bodo policisti tisti "tagrdi"... Bilo je ze zvecer ... Se peljem z druzino normalno po omejitvah po AC (na voznem pasu - desnem, da ne bo nejasnosti
smile-1.gif
) iz Vrhnike proti Ljubljani... na odseku med cestninsko postajo Log in uvozom Brezovica opazim za mano policista v sluzbenem vozilu, in se mi "zalima" na zadek avtomobila... Jaz sem vozil s tempomatom po omejitvah oz. malo cez ... Nekaj casa vozi za mano... potem gre na prehitevalni pas in me prehiti in se zalima tistemo pred menoj za rit ... Oni je pospesil... in seveda bil prehiter... policist pa prizge lucke in sta sla dol na izvozu pri Polni skledi (sedaj Four Points by Sheraton) ... Tako da vcasih ni dobro, da pri takemu prevec pospesis, da bi se ga resil... Policiste pa je tudi lahko sram, da na tak nacin izzivajo zgolj zato, da bi polnili proracun ...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.553
11.516
113
To je znana praksa providašev.. meni je enkrat to tudi naredil, sma letela 140 po lokalnih..na koncu sem mislil, WTF tip ni gladek, pri 140 meni pa meter zadaj, pa krivine .Prvo sem mislil da pač grema mal, da preluftamo venitle (nisem vedel da je šerif). Pol pa lučke. Na konc me je samo opomnil, naj se ne menim po telefonu. Tip je bil sam, je tisti video kar zbrisal.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.553
11.516
113
Ne, gre za satiro proti takim, ki imajo živce v 3pm in pa nizko samopodobo v obliki GOLF 6 na lizing, ali pa A4 od fotra.
wink-1.gif
.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Meni se pa najbolj učinkovito zdi, da malo upočasnim in pospešim, da naredim prostor in tako večkrat, dokler ne dojame. Sploh če sem ene peti v koloni v naselju. Kot da bo prvi začel voziti hitreje, če se meni lima? Enim resno fali kaj v glavi.

ja saj folk je res debiln s tem zaritnistvom, samo nic kaj manj kot tisti ki bremzajo za brezveze :D

No, saj jaz ne bremzam, samo spustim gas, da ni tako očitno
smirk-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Tako je.
Za Američane je naša prometna kultura na nuli.
In popolnoma nepojmljivo, da bi kdo vozil hitreje od omejitve.

Ampak to so pač Američani
wink-1.gif

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Lepljenje na rit ni velik problem v Sloveniji, razen morda na prehitevalnem na AC.... Največja problema sta po mojem , neuporaba smernikov in predvsem mobilni telefoni....