Zavajanje Telemacha!!!

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
455
31
28
Naročil sem paket Totalni trojček pri Telemachu.

Poleg osnovnega paketa, ki vsebuje SD sprejemnik sem naročil tudi HD paket in dodatni HD sprejemnik. Ker navadnega HD sprejemnika nimajo na zalogi so mi ponudili HD DVR snemalnik. Zagotovili so mi, da je strošek v tem primeru večji za 0,10€.

Zdaj sem dobil račun in so mi poleg HD sprejemnika zaračunali tudi SD sprejemnik. Iz reklamacijskega oddelka sem dobil naslednje sporočilo.

Žal vas morem obvestiti, da ste prejeli napačne informacije glede sprejemnikov. V kolikor bi vzeli dva osnovna sprejemnika, bi en bil vključen v paket, drugega pa bi doplačali po ceniku.
Glede na to, da ste vzeli DVR sprejemnik (snemalnik) in en osnovni sprejemnik, pa se v tem primeru zaračunata oba.

Na računu ne vidim napake, zato vam ga zavračam in vas naprošam, da ga poravnate.

Kaj mi priporočate? Mesečni strošek se je povečal iz oblubljenih 48,80€ na 55,82€. Ali lahko prekinem pogodbo zaradi zavanja kupca? V kolikor bi to vedel prej ne bi vzel tega paketa ampak bi šel k cenejši konkurenci.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.882
6.961
113
Citat:

Poleg osnovnega paketa, ki vsebuje SD sprejemnik sem naročil tudi HD paket in dodatni HD sprejemnik. Ker navadnega HD sprejemnika nimajo na zalogi so mi ponudili HD DVR snemalnik. Zagotovili so mi, da je strošek v tem primeru večji za 0,10€.

Imaš to kje pisno, priče?

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
455
31
28
Oni imajo pogovor sigurno posnet... Sem pa naročeval preko telefona. Edino kar imam pisno je ponudba za osnovni paket, HD sprejemnik in HD paket. Potem, ko sem pa naročil telefonsko in niso imeli HD sprejemnika pa so ponudili HD snemalnik.

Prilagam sliko iz njihove spletne strani, koliko pride če naročim to kar imam.

Z veseljem vzamem navadni HD sprejemnik, vendar ga nimajo... in ponudjio HD snemalnik...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Oni imajo pogovor sigurno posnet... Sem pa naročeval preko telefona. Edino kar imam pisno je ponudba za osnovni paket, HD sprejemnik in HD paket. Potem, ko sem pa naročil telefonsko in niso imeli HD sprejemnika pa so ponudili HD snemalnik.

Prilagam sliko iz njihove spletne strani, koliko pride če naročim to kar imam.

Z veseljem vzamem navadni HD sprejemnik, vendar ga nimajo... in ponudjio HD snemalnik...

Lej, nevem tocno nic o paketih ali napravah ker se ne ukvarjam s paketi in kaj dobis in kaj ne, ampak ce imas ti ta papri pisno kaj si narocil to poslji nijim in jim lepo povej da vse ostalo zavracas in da naj napako kjer so ti dali namesto HDskatle,HD snemalnik in naj to pridejo zamenjat tako kot pise na papirju, stvar resena al bos pa sel na inspektorat ker imas nekaj kar niams naroceno na papirju. Adijo 56 min dela in pejt na pivo

DIGITel

Pripravnik
19. mar 2012
230
0
16
d3esaly prosim, če mi posreduješ tvoje naročniške podatke in bom preveril kaj lahko naredimo.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Zanimivo. Na tem forumu je res ogromno ljudi iz najrazličnejših področij, podjetij, okolij..
zmaga.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Sicer imam tudi sam slabšo izkušnjo s Telemachom (zamenjava Ciscota s scart priključkom na zamenjavo za HDMI priključek hočejo zaračunati 25€), vendar sem vesel in pozdravljam, da imajo večja podjetja predstavnike v virtualnem svetu, saj se tukaj da marsikaj rešiti na hiter in ugoden način.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.753
800
113
toti Maribor
Tudi jaz ne razumem, zakaj so mi iz prehoda iz dodatnega SD reciverja na HD snemalnik zaračunali 25€ brez ddv-ja. Sicer sem plačal, vendar je to pač ena črna pika več za Telemach.

tagelind

Pripravnik
2. sep 2007
228
0
16
Verjetno zato, ker so morali poslati serviserja, da ti je omogočil povratni pas na liniji. Sicer pa se menjave na željo stranke računajo, da si nebi kdo izmišljeval menjav vsak teden.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Kaj pa podpora naročnikom? Ustrežljivost? Mogoče, da ko mi poteče ostanem pri njih, tko bom pa pač zamenjal ponudnika, ker so nesposobni, njihovi zaposleni v klicnem centru so slabi lažnivci (so pa prijazni), logistično neusklajeni, hočejo zaračunati za storitev, ki bi mogla biti del paketa,.....

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
Tudi sam enako

Gospe v TElemach centru v MB niso hotele prevzeti starega HD DVR snemalnika (kateri tako dela za en k.u.xxx), potem so mi napotili serviserja, kateri je tako smrdel po čikih ter bil videti malo "židane" volje, nato mi hoče za še za to zaračunati 25 EUR???

Sem v 5 min dobil verjetno 1-ega višjega na drugi strani telemach linije, kjer je samo na hitro potrdil, da pa tega ne bom rabil plačat.

Upam, da pa je serviserju to bila učna ura, saj takšen ne moreš k stranki na terenu.

Sicer pa tudi ta Cisco sprejemnik (klasika + HDMI, 4862 serija al kak že), tudi ne dela kaj dosti bolje. Če mogoče 2 dni ne vklopim, potem ga moram obvezno resetirati, potem nekako dela, daljinec dela na max 2 - 2,5m, ....

Zdaj pa naj spet kličem, da bo spet moral serviser mi to doma zamenjati? Katastrofa!!!

Lp,

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Cisco je popolnoma zgrešena oprema, še sedaj ne vem zakaj niso raje ostali pri Handan oziroma zakaj za vraga ne menjajo škatel za karkoli drugega kot pa to Cisco, ki je samo za v kanto za smeti.

Menjali stari Cisco SD za drugega in zopet podnapisi izginejo na vseh kanalih, potreben je izklopi iz elektrike da dela.
Ko ga po par minutah vklopiš na elektriko traja dve minuti, da najde nit in tabelo, da se o odzivnosti daljinca niti ne pogovarjamo.
Stisneš za preklop programa in se po 5 sekundah ravno spomni, da bo spremenil kanal.

Vglavnem ti Ciscoti so škart roba in ne razumem zakaj jih telemach ne vrne tistemu, ki jim jih je dal in gredo raje k drugi firmi ali nazaj na Handan, ker to res ni več normalno, da še vedno tiščijo uporabnikom te Ciscote.

Naj se že enkrat nekdo od vodilnih zbudi in menja te škatle za nekaj uporabnega ne pa da še te hočejo " nategnit " za 25€ za škatlo, ki ne dela kot bi morala.
Hec pa je, da ko serviser menja škatlo pokliče v centralo in pove številko iz nalepke in to je to in potem ti na klicnih centrih rečejo, da teh škatel ne moreš dvignit pri njih, ker jo mora serviser priklopit.
Ja pa saj vsak zna poklicat in prečitat to številko iz nalepke ne vem zakaj mora serviser okoli lazit in se še po vrhu vsega delat pametnega in za vsako najmanjšo težavo ti prvo reče da je kriv kabel in da ga je potrebno menjat in potem ti še točno napiše kak kabel je potrebno kupit in pa seveda določeno firmo kjer ga imajo.
Če imaš na telefonu naloženo aplikacijo NEanonimen in ko kliče serviser, da pride se sploh ne čudiš, da ti izpiše ime firme za katero tako navija, da je točno in samo tam potrebno nabavit konektorje in kable.

Če še enkrat slišim besedo kabel iz serviserjevih ust mu bom ta kabel zatlačil nekam
jezen.gif

p.s.
Sem včasih mislil, da so Siol škatle za na odpad ampak v primerjavi s Cisco škatlo je Siolova vrhunec tehnologije.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Gledam Srečno Kekec na Klasik TV, pa mi sredi filma zmanjka zvoka. Malo prešaltam in na nobenem kanalu zvoka. OK, je nova TV, najbrš je s TVjem kj narobe, zato probam film na USB, kjer zvok fantastičen.

Vprašanje za telemach: Ali je potrebno za zvok tudi dodatno doplačati?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.410
3.802
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Kaj pa podpora naročnikom? Ustrežljivost? Mogoče, da ko mi poteče ostanem pri njih, tko bom pa pač zamenjal ponudnika, ker so nesposobni, njihovi zaposleni v klicnem centru so slabi lažnivci (so pa prijazni), logistično neusklajeni, hočejo zaračunati za storitev, ki bi mogla biti del paketa,.....

Mene so iz amisa klicali češ, da so videli veliko prijav napak z moje strani, pa da jih zanima če je sedaj vse ok, če sem zrihtal, če rabim kako pomoč. Sem rekel, da sem zrihtal, hvala...pa so vprašali če sem zadovoljen z njihovo storitvijo ipd... Potem na koncu me vprašajo, če mi lahko pošljejo eno darilo v opravičilo, ker mi je linija tolikokrat zajebavala....rečem lahkoseveda hvala. Super gesta s strani Amisa. Darila pa potem niso poslali.
hysterical-1.gif

mocco

Pripravnik
28. sep 2008
120
0
16
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Gledam Srečno Kekec na Klasik TV, pa mi sredi filma zmanjka zvoka. Malo prešaltam in na nobenem kanalu zvoka. OK, je nova TV, najbrš je s TVjem kj narobe, zato probam film na USB, kjer zvok fantastičen.

in kaj si ugotovil, da na celem Telemachu omrežju ni zvoka ?
bonk.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
"Ali je potrebno za zvok tudi dodatno doplačati?"
Ja, tričetrt cene je za sliko, četrt pa za zvok.
Dokler ne dobiš zvoka, te četrtine ne plačaj.
Preprosto.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik mocco pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:

in kaj si ugotovil, da na celem Telemachu omrežju ni zvoka ?
bonk.gif

Isto se mi je zgodilo že v četrtek in sem samoiniciativno resetiral Ciscota. Danes mi je poču film, pa sm poklicau in so mi rekli naj resetiram Ciscota in da ne morejo poslati serviserja, ker je vse uredu.

Pouhn ku*ac mam resetiranja na 2-3dni, s tem da s tem zamudim del filma.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Rešitev sem zgoraj napisal.
Če pa rajši greš sam sebi na živce, pa je tvoja izbira.
Res.
Koji [cenzura] je s slovenci da požrejo drek, potem pa še prosijo za več?

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Trgzan, priporočam ti, da reskiraš kakih 50 EUR in si kupiš Technistar DVB-C sprejemnik, tega Ciscota pa jim vržeš v glavo !

Sem eden izmed prvih, ki je imel priložnost testirat DVB-C v Sloveniji in vem, da je vsak sprejemnik ki ga ponuja TM (prej predhodniki) vedno slabši od predhodnjega.

Začel sem s SatX ( al nekaj takega ), ki pa je bil doktor za Ciscota !

Nazadnje urejeno: