Zavajanje Telemacha!!!

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
A obstaja kakšen, kateri zna predvajati tudi filme - da bi imel samo eno škatlo - umaknem še WDplayerja iz police?

Lp,

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Cisco je popolnoma zgrešena oprema, še sedaj ne vem zakaj niso raje ostali pri Handan oziroma zakaj za vraga ne menjajo škatel za karkoli drugega kot pa to Cisco, ki je samo za v kanto za smeti.

Menjali stari Cisco SD za drugega in zopet podnapisi izginejo na vseh kanalih, potreben je izklopi iz elektrike da dela.
Ko ga po par minutah vklopiš na elektriko traja dve minuti, da najde nit in tabelo, da se o odzivnosti daljinca niti ne pogovarjamo.
Stisneš za preklop programa in se po 5 sekundah ravno spomni, da bo spremenil kanal.

Vglavnem ti Ciscoti so škart roba in ne razumem zakaj jih telemach ne vrne tistemu, ki jim jih je dal in gredo raje k drugi firmi ali nazaj na Handan, ker to res ni več normalno, da še vedno tiščijo uporabnikom te Ciscote.

Naj se že enkrat nekdo od vodilnih zbudi in menja te škatle za nekaj uporabnega ne pa da še te hočejo " nategnit " za 25€ za škatlo, ki ne dela kot bi morala.
Hec pa je, da ko serviser menja škatlo pokliče v centralo in pove številko iz nalepke in to je to in potem ti na klicnih centrih rečejo, da teh škatel ne moreš dvignit pri njih, ker jo mora serviser priklopit.
Ja pa saj vsak zna poklicat in prečitat to številko iz nalepke ne vem zakaj mora serviser okoli lazit in se še po vrhu vsega delat pametnega in za vsako najmanjšo težavo ti prvo reče da je kriv kabel in da ga je potrebno menjat in potem ti še točno napiše kak kabel je potrebno kupit in pa seveda določeno firmo kjer ga imajo.
Če imaš na telefonu naloženo aplikacijo NEanonimen in ko kliče serviser, da pride se sploh ne čudiš, da ti izpiše ime firme za katero tako navija, da je točno in samo tam potrebno nabavit konektorje in kable.

Če še enkrat slišim besedo kabel iz serviserjevih ust mu bom ta kabel zatlačil nekam
jezen.gif

p.s.
Sem včasih mislil, da so Siol škatle za na odpad ampak v primerjavi s Cisco škatlo je Siolova vrhunec tehnologije.

Cisco ima ime, ampak to kar pa imajo operaterji je pa pomojem ceneni kitajc z cisco nalepko gor, imajo jih p azato ker jih dobijo toliko ceneje.
Ceprav imamo pa pri nas T2 in Cisco deluje cist brezproblemov. Telemach druzba ima pa ze od leta cca 1999 nujno funkcijo resetiranja naprav da delujejo, pa je to tv internet ali pa telefonija.

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.378
2.375
113
Pomurje
V enem letu mi je cisco HD 46.. zmrznil točno 5x. Ostalo je bp.

Ne vem edino zakaj pade internet vsake par minut in potem spet dela. Vidim to pri torentih vleče 1,5 potem pa počasi na nulo in čez sekundo spet počasi nazaj na 1,5 DL.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.685
5.864
113
Meni dela cisco 4xxx čisto v redu. Edino enkrat sem zamenjal HDMI kabel za krajšega, ker je 3 meterski začel izgubljat sliko. Snemanje dela, slika odlična, odzivnost v nekaj milisekundah, drugih pripomb nimam. Je pa res da ga vsak teden enkrat iz vtičnice potegnem, ker namesto njega priključim sesalec
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@MrDaco

1x priklopi sesalec nekam drugam in boš takoj videl efekt, ko boš imel Ciscota 14 dni skupaj na štromu
wink-1.gif

Ta SD škatla je podn od podna, samo 25€ jim pa ne dam za 4682, da bo prišel serviser, poklical na centralo in pokasiral.
Saj poklicat zna vsak in neumno se mi zdi, da ne moreš več sam it po škatlo in si jo priklopit in ti na vsak način vsiljujejo serviserja.
Naj dajo izbiro:

1.) Vam pošljemo serviserja, da vam priklopi
2.) Želite sami zamenjat škatlo in jo priklopit

To bi bilo najbolj pametno od Telemach, da dajo izbiro in se naročnik sam odloči.

Evo še en primer:

V eni sobi je Handan v drugi je Cisco SD, Handan dela brez problemov nič ni potrebno resetirat Cisco pa vsaj 1x na teden, ker ali zmanjkajo podnapisi ali pa si lahko skuhaš kavo medtem, ko čakaš da preklopi program.

Pride serviser in reče, da je kriv kabel, mu rečem, da lahko gre in bom sam nekaj probal.
Tam kjer je bil Handan dam Cisco in kjer je bil Cisco priklopim Handan in evo, Handan dela brez problema, Cisco pa ga zopet serje.

Pride ponovno serviser mu povem kaj sem probal in zopet reče, da je kriv kabel, me je melo, da bi mu škatlo v glavo zabrisal, problem je samo, da je Cisco prelahek, Handana mi je pa škoda, da mu ga v glavo zabrišem.

Sedaj bi pa prosil enega, ki ima Cisco 4682, če mi lahko razloži kaj je dejansko serviser počel pri njem, ko je priklapljal oziroma kako je vzpostavil povratni pas?

Nekako imam občutek, da je samo priklopil anteno in poklical na centralo in to je bilo to.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
Samo to, poklical na centralo, čakal na prostega operaterja, povedal serijsko, hotel imeti 25 EUR, smo imeli še dodatno vročo debato, nakar ni bilo 25 EUR, serviserja pa tudi več ne bo blizu.

Bom raje poiskal kaj drugega kot Cisco (sem pač primoran na Telemach).

lp,

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Hvala bogu, da imata oba TV-ja vgrajen DVB-C ! Za VOD in podobno sranje pa mi tak dol visi ( pa še to bi lahko porihtali
s Samsung ali kakšnim Linux app-om če bi hoteli, recimo tak kot so Voyo ).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Se mi je kar zdelo, da samo pokliče na centralo in prebere serijsko isto kot naredi za modem in Cisco SD.

Sedaj pa eno vprašanje za Telemach dečke, ki so na našem forumu.

Zakaj za vraga je potrebno dat serviserju 25€ za en opravljen telefonski klic, katerega lahko opravim tudi sam?

Včasih si prišel na prodajno mesto, vzel škatlo, šel domov in priklopil, če se ne motim je na začetku isto bilo z Cisco SD, ko si potem poklical tisto 080, ki je zapisana v meniju.

Upam, da bom dobil razumen odgovor zakaj se opehari naročnika za 25€ v nasprotnem primeru bo potrebno zadevo posredovat kakšnim inštitucijam, da malo prevetrijo Telemach, ker to kar zadnje čase delajo ni več za nikamor, da še ubogega EPG ne morejo porihtat in da še kar vztrajajo s temi SD škatlami za katere vem, da imajo čisto vsi, ki si jo lastijo probleme z njo.

Namesto, da bi ti brez kakršnega koli vprašanja menjali SD za novejši model, ker vedo da so problemi z SD se oni odločijo naročnika " nategnit " za 25€, temu se reče svinjarija na kubik.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Kaj je potrebno dat denar direk serviserju? Pa ti potem izda račun?
Pričakoval bi da moraš obisk serviserja plačat po položnici.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Tukaj se ne gre ali plačaš serviserju na licu mesta ali pa pri naslednji položnici, gre se za to, da te opalijo za 25€ za stvar, ki jo zna naredit še 5 letni otrok.

Priklopiš kable, pokličeš na Telemach in poveš serijsko in ti aktivirajo.
Saj to ni neka raketna znanost, da rabiš za to serviserja, da ti to naredi in moraš za 2 minuti dela plačat 25€.

To je čisto navaden nateg, ki ga bo očitno potrebno prijavit inšpekciji.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Res škoda ,da amis ni napeljeval interneta na našem koncu ali pa t2 ampak ob prebranem mislim ,da bomo kar ostali na amisu vsaj deluje kot mora noja včasih tudi ne ampak tole kar prebiram od telemacha pa lahko samo rečem ne hvala . Pa čeprav imamo njihov kabel sedaj speljan skoraj do hiše bomo verjetno ostali na amisu in vzamemo še njihovo tv . Škoda za telemach .

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
Lp
Kaj je potrebno dat denar direk serviserju? Pa ti potem izda račun?
Pričakoval bi da moraš obisk serviserja plačat po položnici.

Obisk serviserja plačaš po položnici, tako so rekli v klicnem centru. Vendar ni važno na kakšen način plačaš, temveč, da te opeharijo za 25€, za zadevo, ki jo lahko sam opraviš.

Razumem, da starejši ne morejo, vendar ta storitev NIKOLI ni vredna 25€, ne glede na odjemalca, bi morala biti del ponudbe.

Da ne omenjam, da z njihovim paketom MIX S, ne moreš gledati youtube videov, saj prepočasi loada.