Vsi kar po prehitevalnem pasu

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
in kaj si ti boljši ko snemaš med vožnjo, isto voziš 20 čez omejitev, in kaj za boga je narobe če prehitevaš enega po enega, če ne prehitevaš tako, lahko do jutri voziš za njimi

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Folk ima mentalne in motorične motnje. Večinoma vsi na levem pasu, desno pa pol kilometra prazno. Ok, jaz tudi po levem včasih potegnem tisto praznino med dvema šleperjema, le da imam takrat na števcu običajno hitrost 150 kmh in več ter praviloma nikogar ne oviram, če pa se že najde kdo, ki bi 220 kmh, se mu pač umaknem.

Drugače pa je zombije, ki se po levem pasu vozijo 120 kmh, najbolje prehiteti po voznem pasu, z desnima kolesoma že malce na odstavnem pasu, just in case če se gumpecu na levi vklopi še druga možganska celica.

Fenomen je tudi, da je večina kretenov v vozilih s tablicami MB in MS, vsaj na štajerski avtocesti. Ljubljančani s tem očitno nimajo tako notoričnih težav.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ah Chao to se zdi folku na tej relaciji čisto normalno, par cm za ritjo vozit in takoj, ko je malo ceste frej gasa pa prehitevat enega po enega. Na koncu ga pa na AC prehitim, ker vozi 100km/h
confused-1.gif

Tista omejitev 50km/h je tam, če se mene vpraša brezveze. Logična je bila dokler so potekala dela na cesti in je bilo na cesti polno kamenčkov ipd. Sedaj ko je nov asfalt položen in je cestišče sppucano pa ni potrebe po 50km/h.
sarkazem on: Bi bilo fajn kakega kangooja ali pa focusa postavit, to bi bilo €€€€
evil.gif
sakrazem off

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

Fenomen je tudi, da je večina kretenov v vozilih s tablicami MB in MS, vsaj na štajerski avtocesti. Ljubljančani s tem očitno nimajo tako notoričnih težav.

Ni to noben fenomen, v LJ so isti. Se vozim vsak dan med tednom po AC okrog in v okolici LJ pa je en jebeštrga razlike
smirk-1.gif

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Jeba je ker uradno ne smeš prehitevati po desni.

Saj ce se vozis po desnem hitreje, kot se premika kolona na levem pasu, to ne pomeni prehitevanje...
bonk.gif
...
Jest ne bodi preveč siguren v tole.Ker ko boš dobil kazen ali pa te bo kdo zadel ker se bo vračal na vozni pas pa ne bo pogledal desno če je prazen boš ti odgovarjal za prometno
Evo: 31 člen ZVCP lepo pravi: (5) Prehitevanje po desni strani ni dovoljeno na avtocesti in cesti, rezervirani za motorna vozila.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:

Jest ne bodi preveč siguren v tole.Ker ko boš dobil kazen ali pa te bo kdo zadel ker se bo vračal na vozni pas pa ne bo pogledal desno če je prazen boš ti odgovarjal za prometno

Ce se jaz lepo vozim v koloni po voznem pasu in ta kolona gre hitreje, ko tista na levem prehitevalnem pasu, potem bom jaz dobil kazen??? In tisti, ki menja pas iz prehitevalnega na vozni pas tudi nima prednosti... Tako da dvomim, da ce bi ze do tega prislo, da bi jaz bil krivec...

Sicer pa je treba opazovati promet okrog sebe... kretenov je na cesti vec kot prevec
bonk.gif

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Nima zveze z AC, a vsak dan srečam par takih kot je tale gospodična.

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/gXSOxGSUkHU"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/gXSOxGSUkHU" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Vožnja po sredi cestišča, praktično brez varnostne razdalje, neupoštevanje omejitev, prehitevanje kolone "ena po ena", neupoštevanje prepovedi itd itd

Včeraj je bila pa bejba z Meganom, isti stil vožnje, le v smeri proti Litiji. Popolnoma brez varnostne razdalje, čvekanje po telefonu med vožnjo itd itd. Katastrofa!

pa na kitajskem, pa v italiji, pa v bosni, pa v franciji, povsod isto vozjo. civilizacija je pač v k.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Ah Chao to se zdi folku na tej relaciji čisto normalno, par cm za ritjo vozit in takoj, ko je malo ceste frej gasa pa prehitevat enega po enega. Na koncu ga pa na AC prehitim, ker vozi 100km/h
confused-1.gif

Tista omejitev 50km/h je tam, če se mene vpraša brezveze. Logična je bila dokler so potekala dela na cesti in je bilo na cesti polno kamenčkov ipd. Sedaj ko je nov asfalt položen in je cestišče sppucano pa ni potrebe po 50km/h.
sarkazem on: Bi bilo fajn kakega kangooja ali pa focusa postavit, to bi bilo €€€€
evil.gif
sakrazem off

Logično, da je tista omejitev brezveze postavljena. Ker niso dokončali del (ni talnih oznak), so table kar pustili. In to je ob vsakem posegu (ki so zelo pogosti) enako. Ko so popravljali del ceste za krožnim pri Senožetih, je bilo enako in trajalo je zelo dolgo, preden so narisali tiste črte. Pa še neumno so jih narisali na koncu.
rolleyes-1.gif

Drugače pa ja - prehitevajo kot da gre za življenje in smrt, potem se pa na semaforju pred obvoznico srečamo.
evil.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
in kaj si ti boljši ko snemaš med vožnjo, isto voziš 20 čez omejitev, in kaj za boga je narobe če prehitevaš enega po enega, če ne prehitevaš tako, lahko do jutri voziš za njimi

Ne, samo do Ljubljane, za kar porabiš približno 30 minut. Če prehitevaš enega po enega (sploh takrat ko ves folk vozi na šiht), pa porabiš 29 minut. In na semaforju se bova spet srečala. Kaj imaš od tega, razen da ogrožaš sebe in druge? Kot da ne poka dovolj...

Drugo je, če je spredaj en tovornjak, za njim pa dva penziča. Posnel sem primer, ko se do Ljubljane vije neprekinjena kolona vozil. Razlika je le v varnostnih razdaljah. Pri nas se v primeru, da ima človek pravo varnostno razdaljo, šteje kot da je tam plac za vrivat se.
uf-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/gXSOxGSUkHU"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/gXSOxGSUkHU" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Vožnja po sredi cestišča, praktično brez varnostne razdalje, neupoštevanje omejitev, prehitevanje kolone "ena po ena", neupoštevanje prepovedi itd itd
Ah daj no. Varnostna je bila kar OK, če gledaš kaj več naprej kot le en avto, prehitevala je (razen prepovedi) OK (ja, pač prehitiš 1 po 1 kolono, ker k... kamionar ne upošteva zakona in se ne umakne), tisto s kolesom čez polno črto pa tudi ni nekaj, da bi se človek razburjal. Edino prepoved prehitevanja je resna stvar ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

Ce se jaz lepo vozim v koloni po voznem pasu in ta kolona gre hitreje, ko tista na levem prehitevalnem pasu, potem bom jaz dobil kazen???
Seveda, ker prehitevaš po desni. Drugič pač zmanjšaj hitrost, da ne boš hitrejši od tistih na levem pasu ...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
se pravi da gre lahko ena provida 100 na uro po prehitevalnem pasu in ta druga lepo snema vse ostale kako vozijo po voznem pasu s 130 in jim piše kazni al kako?

Meni bi blo logično da je to vožnja mimo...saj jih praktično ne prehitevam ,ker vozim po svojem voznem pasu.Prehitevanje bi bilo ,če bi s prehitevalnega zavil na voznega in ko bi bil mimo vozila bi šel nazaj na prehitevalnega.

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

Ah daj no. Varnostna je bila kar OK, če gledaš kaj več naprej kot le en avto, prehitevala je (razen prepovedi) OK (ja, pač prehitiš 1 po 1 kolono, ker k... kamionar ne upošteva zakona in se ne umakne), tisto s kolesom čez polno črto pa tudi ni nekaj, da bi se človek razburjal. Edino prepoved prehitevanja je resna stvar ...

Eni so pač radi pametni, pa snemajo druge, ker majo probleme s sabo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Nightcrawler pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

Eni so pač radi pametni, pa snemajo druge, ker majo probleme s sabo.
To so spet ene vrste lokalni šerifi.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
- varnostna je bila daleč od ok,
- prehitevala je, ne vem zakaj, ker se lepo vidi da so pred kamionom še ostala vozila tako, da obtoževati kamionarja je čisto sprenevedanje,
- če prideš iz nasprotne smeri je, kar grozljivo ko se nekdo znajde na tvojem pasu in hvala bogu da ni bilo nobenega nasproti.

In to so resne stvari!

Pa, da se razumemo tudi ChaoRen-ovega snemanja ne odobravam, ker je to prav tako ogrožanje vseh v prometu.

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

Ce se jaz lepo vozim v koloni po voznem pasu in ta kolona gre hitreje, ko tista na levem prehitevalnem pasu, potem bom jaz dobil kazen???
Seveda, ker prehitevaš po desni. Drugič pač zmanjšaj hitrost, da ne boš hitrejši od tistih na levem pasu ...

Da bo nekaj jasno. V prekršku je tisti, ki se VOZI po levem (prehitevalnem) pasu, tam nima kaj počet, razen če prehiteva.
Če pa mi kdo v ZVCP najde, da se na avtocesti po voznem pasu (ki je BTW napol prazen) ne smem mirno peljati npr. 120 km/h, je pa tud car.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

Fenomen je tudi, da je večina kretenov v vozilih s tablicami MB in MS, vsaj na štajerski avtocesti.

res fenomen. jaz sem vedno mislil da je po logiki na tej cesti največ primorcev
17758-icon_confused.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
se pravi da gre lahko ena provida 100 na uro po prehitevalnem pasu in ta druga lepo snema vse ostale kako vozijo po voznem pasu s 130 in jim piše kazni al kako?

Meni bi blo logično da je to vožnja mimo...saj jih praktično ne prehitevam ,ker vozim po svojem voznem pasu.Prehitevanje bi bilo ,če bi s prehitevalnega zavil na voznega in ko bi bil mimo vozila bi šel nazaj na prehitevalnega.

Tako je tudi moje razmisljanje...
zmaga.gif