No ja, bolj poredko se vozim po avtocesti, recimo da okrog 1x mesečno po 300km, pa me vedno znova preseneča folk, ki se 90% vozi po prehitevalnem pasu, vozni pas pa prazen. Je to postal že nacionalna veščina ali kako, ker meni so se večinoma zdeli kot kaki lokalni šerifi, ki se spravijo na prehitevalni pas in se vozijo maksimalno 135km/h celo pot od Celja do Ljubljane.
Recimo, se peljem po voznem pasu konstantno 130-140km/h, dohitim kolono 10 avtomobilov, ki se peljejo po prehitevalnem pasu, vozni pas prazen, in kaj naj pol? Po desni ni glih varno niti dovoljeno prehitevati, naj se postavim na prehitevalni pas in vsakega posebej z blendanjem prestavljam desno? Sem danes na 300km dolgi poti prehitel sigurno 20-25 avtomobilov kar po desni (po voznem pasu, da ne bo pomote), od tega dve malo daljši koloni.
Potem pa še ena fora ... zastoji na cesti ... večina ustavi in ostane na prehitevalnem pasu, vozni pas pa prazen. Jaz spet nebodi ga treba, počasi po voznem pasu mimo njih in se seveda na koncu vrinem.