Vinjete v težavah?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
ksz....

kar se mene tiče je prav da naši vrleci dobijo po pi.... iz EU-ja...samo potem hočem, da tudi pri nas letijo glave, tistih brihtnih buč, ki so si omislile, da je možno kupit samo polletne vinjete.

Če to ni kriminal, potem ni nič.

Lahko smo mi pametni, ko se stalno vozimo po cestah...me zanima kako bi pizdakali, če bi mogli za obisk Avstrije (šoping) kupit polletno vinjeto....da vidim te junake, ki bi zamahnili z roko!

(ma ni mi jasno kako lahko javna uprava zaposli ljudi, ki popolnoma nič ne mislijo z glavo...le kje jih najdejo!...ista banalnost, kot so pogruntali da moraš vinjeto nalepit ravno tja, kjer ti jemlje najevč vidnega kota
10.gif
. Mater me taka debilnost pogreje).

Pa tudi....AC gadimo zase....ne vem komu tu kaj ni jasno???....saj se bomo mi vozili po njih. Turist ki gre 1 x naleto po kokoši dol, pa potem čez teden dni nazaj mu dol visi za naše AC (kot meni za avstijske, nemške, bolgaske, uzbekistanske...če jih rabim, dam nek pavšal, peljem po njej in konec debate). Zdaj če ne znamo kasirat tovorni promet - spet nesposobnost naših birokratov.....drugače pa....AC se gradi iz davkoplačevalskega denarja (je tako ali ni?) torej jih bomo tak ali tak plačali...zakaj vraga jih potem ne bi tudi uporabljali? Cesta je zato da se pelješ po njej....ne pa da predstavlja nek prestiž - in se moraš zato vlačit po zakotnih cesticah čez vasi.

Imamo popolnoma zgrešeno logiko gledanja na AC...če smo jih že zgradili (plačali jih bomo itak vsi)....kje je problem da se ne bi potem tudi vozili po njih?...oz. zakaj se ne bi, če jih imamo?

Smo pa tradicionali slovenski prasci...raje sebi zvrtamo luknjo v koleno, prodamo avto, gremo štrajkat, zakoljemo soseda...samo da se ne bi en turist peljal par km po AC za nek znosen denar.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
saj ta glavna glava - janševa - je že odletela.

Avtocesta Maribor ptuj gruškovje, še posebej ptuj guškovje, je oz. bo zgrajena za hrvate, srbe, bosance in njihove turiste. pika. amen. Na tej cesti, razen jutranje kolone v maribor in popoldne iz njega, ni drugega kot zgoraj navedeni plus turški kamioni.
Edino pravilno je da se jih oskubi do kosti, saj od njih ni nobene koristi razen onesnaženega okolja, prometnih zastojev in tone smeti. Če so to naredili švicarji, lahko tudi mi.
Naslednji na vrsti morajo bit kamionđi. Zakasirat tak kot to znajo avstrijci. Tista vlada, ki bo prva poslala vojsko nad njihovo blokado, ima mojo doživljenjsko podporo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
potrebno je vedet eno stvar edino kar se strinjam s tabo je da kamioni plačujejo veliko premalo ostalo pa ne. Zakaj? Če bi meli krajšo vinje pa recimo 10 dnveno bi ta stala nekje 8-10 evrov. Tu je potem pomemben podatek kredit darsa. Tujcem je bilo prodanih 1.200.000 vinjet (tu nekje je podatek) vsi bi kupili 10 dnevno vinjeto to pomeni -25 evov na vsako vinjeto tu si lahko pol sam izračunaš kako je. Pravilno je da se plača to ko se pelje in onesnažuje državo itak je samo oz v večini primerov tu tranzit. K tej ceni moreš dat še koliko slovencev bi kupilo 10 dnevne (večinoma tisti ki gredo enkrat na leoto na morej) pa če prištejemo še 500.000 slovencev si lahko okvirno izračunaš minus. To seveda samo ob predvidevanjih in mojih predpostavkah! Če bi bila 10 dnevna vinjeta 20 evor bi pa vsi slovenci in tujci kazali da avstrijska je pa samo 7.70 zakaj je naša tako draga in evropa bi že mahala cena more dol.
Enkrat si bo treba zapomnit da pravičnega sistema ni kaj pa bo ko bo satelitski ta bo šele drag upam da bo po letu 2050 ko ne bom več vozil avta!

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
no da te čujem. kako 6 mio turistov zadržat v slo?

evrokrem ti maš včasih pomanjkanja stika z realnostjo? jasno mi je kdo mi vozi zjutraj klobaso v trgovino. zdaj pa še malo pri sebi razjasni kolko kamionov v slo je namenjenih k nam in kolko jih je v tranzitu čez številne koridorje, ki vodijo preko slo?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
ti glej kot voznik..prečkaš državo, mogoče prepelješ po državi kakih 150 km po AC...koliko si za to pripravljen plačat?

Ker konec koncev...lahko bi tujcem zaračunali kar 500 evrov za vinjeto....za štos zračunaj koliko je dars izgubil, ker jih je prodajal samo po 35 evrov
confused-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne gre se zato koliko si pripravljen gre se zato koliko moraš! Glede tvoje cene 500 evrov si pa izračunaj koliko bi jih nasplošno prodali to kar si napisal ni realno! Kaj boš rekel na to da sem šel čez avstrijo za 11 dni v nemčijo kupil vinjeto in še plačal 19 evrov za tunele? Tunelov je skup ne vem za cca 20 km stanejo pa 19evrov? Pa sem prečkal državo! Za mene je to dober sistem čeprav imam do avtoceswte 45 min. Jebat ga lahko se zdaj bunimo vedet je treba naslednje da v nobeni situaciji do sedaj ni bilo tako da bi bili vsi zadovoljni! Izračuni pa temeljijo na raznih simulacijah in to ni nastalo kar tako ko je nekdo pikado metal!

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
pa preckaj SLO od Sentilja do HR meje za skoraj nic avtoceste min 35€
butasto, se ti ne zdi?

+ nerealno je racunat, da bi DARSov kredit naprtili tujcem, zato so bli izracuni nerealni,

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
evrokrem ti maš včasih pomanjkanja stika z realnostjo? jasno mi je kdo mi vozi zjutraj klobaso v trgovino. zdaj pa še malo pri sebi razjasni kolko kamionov v slo je namenjenih k nam in kolko jih je v tranzitu čez številne koridorje, ki vodijo preko slo?

stik z realnostjo si zgleda da zgubo ti, kajti ne vem kake veze majo kamioni z vinjetami
sprasujem se.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.557
1.085
113
Titograd
Šentilj- Gruškovje bo zgrajena zgolj za turiste ki rinejo na Jug. Trenutna cesta slovencem popolnoma zadostuje, zalomi se poleti ko čehi, poljaki, nizozemski in nemški turki, bosanci in podobni smradi okupirajo cesto in vse ob cesti. Vsekakor sem zato naj jo plačajo, zaradi mene tudi s tedensko vinjeto, samo upam da ne po nekem blesavem izračunu da bi mogla stat manj kot 2 € ali kaj podobnega
bonk.gif
ni DARS Karitas. tam kakih 10 € pa mir. Če bo 10- dnevna pa še kak € več.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Izračun pokriva stroške in prinaša neko rezervo! Če e jim to zdi preveč pa naj gredo preko madžarske tam je vinjta krajša1

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Daj ti junak izračunaj vse vinjete in vse tunelnine v Avstriji. Da vidim koliko me pride če se grem ENKRAT peljat skozi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Razen Avstrije obstaja v EU še preko 20 držav. Izven EU pa še več.

Hudo je, če imaš vidno polje omejeno...

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Da smo si na jasnem, namen vinjet je cestninjenje v prostem prometnem toku in cestninjenje vseh odsekov cest v upravljanju Darsa. To pomeni da avtoceste plačamo vsi, ne tako kot prej - recimo Ljubljana z obvoznico.
Ravnotako je potrebno z vinjetami ohraniti finančno vzdržnost Darsa. Če računamo na 3 milijone prodanih vinjet letno, od tega 2 milijona 10 dnevnih po 10 evrov, pol milijona po 35 evrov in pol milijona po 55 evrov je jasno, da skupaj ne bomo nabrali niti 100 milijonov evrov. Potrebno je zbrati cca. 120-130 milijonov evrov izključno s cestninami pobranimi od osebnih vozil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Res ne vem kak luksuz so AC in jih je potrebno dodatno plačat napram uporabi navadne ceste( ki ima BTW lahko višje hitrostne omejitve kot vzporedna ACmed popravilom). plačali jih bomo državljani slo ( s cestninami, vinjetami in davki)
Ker na vse načine iščejo razloge za zmanjšanje smrtnih žrtev na cesti naj spravijo ljudi na železnice ipd. Koliko judi je umrlo v Slo zaradi vožnje z vlakom v zadnjem desetletju (tisti ki se "mečejo" pod vlak so izzvzeti). Kaj se naredi na tem, da bi več ljudi uporabljalo javne prevoze (podraži in ukine se javne prevoze, predvsem železnico.)

Še komentar na tistega ki je spraševal kdo nam pripelje robo v trgovino. Lahko ti dam kak tak odgovor kot otroci ko jih vprašaš kdo da mleko al čokolado?-vijolčna krava.

Ne vidim razloga da ne bi robe konkurečno prepeljal na razdalji več kot 500 km recimo z vlakom.....Da ne govorimo o razdaljah iz enega konca evrope na drugega..
Še malo pa bodo s kitajske in japonske vozili s kamioni avte v evropo. Edino tunel med japosnsko in azijo morajo še naredit da bo to možno.)Najbrž bo bolj ekonomično kot pa z ladjo.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ja saj kaj se že prevaža z kamioni ni normalno. očitno je še ohoho prepoceni, če se recimo splača vozit živino iz UK v GRČIJO na zakol
bonk.gif