Vinjete v težavah?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Vem da prašiče in vsem znane farme IHAN vozijo klat ne češko potem pa meso nazaj v avstrijo.
Kje so zagovorniki živali????(kumano klanje, higienksi minimum....)
Kje je tukaj "ekonomija"

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
vse skup je za tovornjakarje močno prepoceni! V našem malem kraju nisi nič če nimaš vsaj enega leparja pred bajto vsi vozijo in vsi živijo!
Tovornjakarje je potrebno bolj cestninit ker neverjetno bolj uničujejo in onesnažujejo okolje! Vinjete naše pa pustit pri miru saj zagotavljajo vzdržnost sistema

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Razen Avstrije obstaja v EU še preko 20 držav. Izven EU pa še več.

Hudo je, če imaš vidno polje omejeno...

Ampak ce je Avtrsija lahko izjema, zakaj potem ne bi mogla biti tudi Slovenija... Kaj nismo polnopravna clanica EU? Sicer se pa pomoje tako bunijo najbolj tisti, ki sploh se nikoli niso bili v Sloveniji... ali pa so jo samo enkrat preckali ... se to pomoznosti z avionom
grims-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Ampak ce je Avtrsija lahko izjema, zakaj potem ne bi mogla biti tudi Slovenija...
Kaka izjema ???
Oni imajo 10 dnevno vinjeto, mi nimamo ..

Beri: Izjema smo mi.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Ampak ce je Avtrsija lahko izjema, zakaj potem ne bi mogla biti tudi Slovenija...
Kaka izjema ???
Oni imajo 10 dnevno vinjeto, mi nimamo ..

Beri: Izjema smo mi.

Oni kasirajo tunele... mi jih ne... (pa ne spet s tem, da je karavanski predor placljiv in da so ostali prekratki ) ... In tako je pot iz SLO do DE stroskovno podobna, kot cena polletne vinjete...

Secer se pa tako brezveze tukaj "prepucavamo".... ker odlocali bodo tako tisti, ki imajo polno rit in jim je cisto vseeno, kaksno je dejansko stanje...
evil.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
LOL, a Avsrijcem pa ni treba placat tunelov?
se mizdi, da malo manj, ce majo letno vinjeto, vendar vseen

placilo tunelov je dokaj pravicno saj pac placas tolkrat kot se peles + moznost nakupa kratke, 10 dnevne, vinjete,
za katero je cena naspram letni dokaj posteno zastavljena

in v AT racunajo tunele, ki so res dolgi in na zahtevnem terenu

imajo tut ogromno tunelov, ki jih sploh ne racunajo dodatno ,
npr. pod Gradcem nardis dobrih 10 km pa ne racunajo

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
LOL, a Avsrijcem pa ni treba placat tunelov?
se mizdi, da malo manj, ce majo letno vinjeto, vendar vseen

placilo tunelov je dokaj pravicno saj pac placas tolkrat kot se peles + moznost nakupa kratke, 10 dnevne, vinjete,
za katero je cena naspram letni dokaj posteno zastavljena

in v AT racunajo tunele, ki so res dolgi in na zahtevnem terenu

imajo tut ogromno tunelov, ki jih sploh ne racunajo dodatno ,
npr. pod Gradcem nardis dobrih 10 km pa ne racunajo

To samo dokazuje, da kasirajo tunele predvsem zaradi tranzita...
smile-1.gif
... Ker kasirajo na vseh vecjih tranzitnih poteh ... tisti tunel pod Grazem pa je v bistvu obvoznica... da je mesto razbremenjeno prometa...

Ali sem kje rekel,d a avstrijcem ne racunajo...

Se mi zdi, da si ti zacel s tem, da je nas sistem diskriminatoren do tujcev... kar ni res... ravno toliko je diskriminatoren do tujcev kot do domacinov... In diskriminatoren je predvsem za tiste, ki se malokrat peljejo po AC... ne glede na to ali je tujec ali slovenski drzavljan ...

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
To samo dokazuje, da kasirajo tunele predvsem zaradi tranzita...
smile-1.gif
... Ker kasirajo na vseh vecjih tranzitnih poteh ... tisti tunel pod Grazem pa je v bistvu obvoznica... da je mesto razbremenjeno prometa...

Ali sem kje rekel,d a avstrijcem ne racunajo...

Se mi zdi, da si ti zacel s tem, da je nas sistem diskriminatoren do tujcev... kar ni res... ravno toliko je diskriminatoren do tujcev kot do domacinov... In diskriminatoren je predvsem za tiste, ki se malokrat peljejo po AC... ne glede na to ali je tujec ali slovenski drzavljan ...

nekako ne razumes, tunelom se lahko tudi zognes, vendar, ce se odlocis, da ga prevozis ti nebo treba placat polletno tunelnino
ampak samo enkraten prehod in tako za vse,
bos reku, sj v SLO se lahko tudi zognes, to drzi, vendar tisti, ki zeli najhitreje, najvarneje,..., naprej je prisiljen do nakupa polletne vinjete + tudi, ko vinjeto kupis ne mores SLO prevozit po ACju in to skorej po najkrajsi mozni poti
uf-1.gif
,
LOL, zamisli tujca, ki npr vinjeto kupi ze v AT, pricakuje, da bo tistih par km preko SLO minilo v trenutku,.....,
pol pa MB in..... presenecenje za presenecenje
uf-1.gif

drzi, trenutni sistem vinjet je nepravicen tudi do domacih uporabnikov, ki se recimo enkrat na leto zapeljejo po ACju

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> nekako ne razumes, tunelom se lahko tudi zognes, vendar, ce se odlocis, da ga prevozis ti nebo treba placat polletno tunelnino
ampak samo enkraten prehod in tako za vse,

Se ocitno ne vozis velikokrat cez Avstrijo ... sploh pa verjetno ne v smeri Ljubljana >> Muenchen recimo...
bonk.gif

Tam se ne mores izognit... Imas tri variante... (sem ze pisal... pa naj bo se enkrat
smile-1.gif
...

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
pa zakaj sam sep polena pod noge meces?

najprej trdis, da so tuneli v AT nemenjeni tranzitu in nato nadaljujes, da se jih neda obvozit,
po tvoje se torej Avstrijsci sploh ne vozijo z avti

pa se to, AT preckam ( zrauvn pa se kake pol Nemcije) najmanj 10x letno
vecinoma pa izberem A3 preko Nemcije in pol mimo Linza in Gradca do SLO

pa sn ze najmanj 5x napiso, da po skor 1200km, ko se v SLO prpelem, se prvic morn ustavit na semaforu in zato sn placu 35€
jezen.gif
,

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:

najprej trdis, da so tuneli v AT nemenjeni tranzitu in nato nadaljujes, da se jih neda obvozit,
po tvoje se torej Avstrijsci sploh ne vozijo z avti

A govorimo o AC ali lokalnih cestah??? Po AC NI MOZNOSTI OBVOZA!!!

Tudi v SLO imamo moznost obvoza, ce govorimo tudi o lokalnih cestah... in ne rabis NOBENE vinjete ...

Dost ma... Sej to sem vedel,d a so uradniki in birokrati polni norih idej... Kot sem ze rekel... lahko je srat, ce mas polno rit
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
uradniki in birokrati polni norih idej...
v redu, naj bo dost,

vendar ne razumem zakaj je po tvoje nora ideja, ce se zeli pravicnost za vse,
sprasujem se.gif

Pravicnost za vse? Najbolj pravicno bi bilo, da bi se racunalo na prevozeni kilometer... samo v tem primeru je samo zaracunavanje drago... ker mora imeti vsako vozilo potem napravo, ki to belezi... morajo biti izkljucene moznosti zlorabe,... GPS sistem se fajn slisi... je pa vse drugo kot poceni... Druga varianta, ki je bila prej recimo na AC proti obali pa je slaba, ker povzroca zastoje...

Najbolje bi bilo, da se cestnine ukinejo za osebna vozila in se pac ceste financirajo iz proracuna... Samo to je lahko recimo v Nemciji, ki je velika in ima veliko prebivalcev, ki placujeje dajatve... Slovenija pa ima toliko prebivalcev kot eno vecje mesto v Nemciji (npr. Muenchen
smile-1.gif
) ...

S to debato tako ne bomo prisli nikamor... politika in javna debata zal ne gresta skupaj... in tole cestninjenje je predvsem politicna zadeva...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ti se pa res bolj malo voziš cez avstrijo a ne? naj ti malo pomagam ko tam nastane gužva se lahko samo
bonk.gif
pa si lahko tut letno vinjeto kupil ko ti to nič ne pomaga. Poelg tega je ogromno gradbišč, ker je tranzita še več si lahko samo predstavljaš gužvo!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj sem prebral to da se voziš čez avstrijo! a ti razložim zakaj mi ne bomo prišli z mnenji skup zato ker se eni vozimo veliko po sloveniji in nam ta cena ugaja eni pač ne it to je to! Sam si pa predstavljaj študenta sam sem se s koroške vozil v koper si lahko predstavljaš strošek vsak teden tja in nazaj? Predstavljaj si stršoek za študenta sedaj lahko rečem minimalen! In zaradi tega ker vem kaki stroški so to sem za take vinjete!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik vaginko pravi: Poelg tega je ogromno gradbišč, ker je tranzita še več si lahko samo predstavljaš gužvo!
No ja, tranzita pa res ni več, vsaj ne na turski pa pyrnski avtocesti. Je naša avtocesta KP-LJ-MB kar konkretno bolj prometna.