Zanimiva tema. Človek kar solzco potoči, ko bere, kakšni mučeniki so med zdravstvenim osebjem.
Če...
a) v izhodiščnem postu je dovolj jasno napisano, da teta ni bila na delovnem mestu in se ni ukvarjala z delom (bila je zadaj, kjer se je silno hititajoče zabavala). V tem času bi težak bolnik - torej tisti, ki se NE MORE dret in ne more viseti na zvoncu - lahko tudi umrl.
b) ne poznam pogodbe o delu, v kateri bi pisalo "ker je bruto plača manjša od 1.500 evrov, si med delovnim časom lahko poljubno vzamete pavzo, ignorirate poziv na delo in ste do strank poljubno nesramni". Če se motim in take pogodbe v resnici obstajajo, se pa opravičujem.
c) na urgenci v LJ je čakalna doba zelo odvisna od "splošne situacije". Če se isti večer razlupa par avtomobilov na slabo označenem gradbišču LJ obvoznice, se za zviti gleženj čaka nekaj ur, če pa gre za dolgočasen ponedeljkov zimski večer, kjer še pajki zehajo, si pa lahko na vrsti v parih minutah. Mislim, da je prav tako, kot imajo urejeno. Meni se je vedno zdelo, da korektno razporejajo paciente v čakalno vrsto (najprej težji bolniki, potem otroci, nazadnje ostali), pa sem tudi že čakala 6 ur. Kaj češ. Ni mi težko, ker sem kar vesela, da nisem težek bolnik, ki bi mu bilo treba dajati prednost.
d) prvič slišim, da so v Domžalski dežurni ambulanti kar koli naredili. Pa še na tem primeru so delali samo zato, ker so bile zadaj veze in poznanstva (napotilo neke druge zdravnice). Vsem, ki nimate vez in poznanstev, zato še vedno toplo svetujem, da se raje kar direkt zapeljejo v LJ. Navkljub zoprni in leni sprejemni sestri, ki je baje na LJ urgenci. Bodo prihranili na času (v Domžalah niso praktično za nič kompetentni in skorajda vse napotujejo v LJ), vsekakor pa na živcih (prenašanje zdravniških brezveznikov, ki za boleče vnetje sečevodov predpisujejo Linex ....
).
Se pa strinjam, da so gnila jabolka na obeh straneh. Tudi med pacienti. A kot vsi dobri komiki vedo - mentaliteta policaja je podobna mentaliteti lopova. Mentaliteta zdravnika pa...