URGENCA-ponovno

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
No če si že to povedal povej še kaj ti je bilo.
Sicer pa...itak kar bom napisal bo spljuvano.
Pa še upoštevaj da je plača sestre, ki je tam zaposlena brez hrane in potnih stroškov 550.-700€...ob dejstvu da ne loči med soboto nedeljo in praznikom ter navadnim delavnikom...odgovornosti in prtesing...veš samo če probaš...
Upam, da si sedaj uredu in ti zdravje služi.
wink-1.gif

Prometna nesreča, bočno trčenje, udarec z glavo ob vrata.

Naj doma čakam, da se mi zvrti in bo to to?
Ob bolečinah v glavi, verjetno ni kaj prida dobrega, zato sem tudi odšel tja.

In če ma ona 5000€ ali 500€ plače to nima nobene veze, tudi oni so samo ljudje, vendar kot je že nekdo omenil, nihče ne dela, se nabere gužva, potem pa v pol ure nikjer nobenega.
To se pravi še tistih 500€ plače ji ne bi dal.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Pa še upoštevaj da je plača sestre, ki je tam zaposlena brez hrane in potnih stroškov 550.-700€...ob dejstvu da ne loči med soboto nedeljo in praznikom ter navadnim delavnikom...odgovornosti in prtesing...veš samo če probaš...
Upam, da si sedaj uredu in ti zdravje služi.
wink-1.gif
Mam punco, ki dela na travmi, je tako kot si napisal, ne loči med soboto, nedeljo in prazniki, osnovna plača je pod 500€, z vsemi nadurami, vikendi, tveganji - plačilna lista je LOL, se občasno približa 1000€. Dopusta ma dovolj ampak ga ne more koristit. Na oddelku jih primankuje + dopusti (starejše majo prednost) + porodniške + nevemkaj še vse in se ji urnik stalno spreminja, stalno koga nadomešča..... jeba cela.
Pol maš tm starčke dementne in tiste k se delajo dementne, osvajajo, hočejo pozornost, mlade k tud osvajajo pa hočejo pozornost, ščijejo, serjejo po hodnikih (dobesedno),.... prpele sedem polcajev enga pijanca, k ga pustijo v nočni dvem sestram k obe skp nimata 100 kg. Pol so pa še zvonci vmes in vsak hoče da v nekaj sekundah prleti da pove neki kar itak že vejo al pa vse skp nč... za malco nima časa - ne vem če gre 1x na tedn na malco med šihtom - mogoče je bolj točno če rečem da gre kake 2x na mesc....

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
in zakaj bi jaz mogo bit obremenjen z njeno placo
sprasujem se.gif
Zato ker če bi bla plača 0 €, njih nebi bilo tam in bi ti lepo pomoč iskal pri lokalnem vraču.

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Mam punco, ki dela na travmi, je tako kot si napisal, ne loči med soboto, nedeljo in prazniki, osnovna plača je pod 500€, z vsemi nadurami, vikendi, tveganji - plačilna lista je LOL, se občasno približa 1000€. Dopusta ma dovolj ampak ga ne more koristit. Na oddelku jih primankuje + dopusti (starejše majo prednost) + porodniške + nevemkaj še vse in se ji urnik stalno spreminja, stalno koga nadomešča..... jeba cela.
Pol maš tm starčke dementne in tiste k se delajo dementne, osvajajo, hočejo pozornost, mlade k tud osvajajo pa hočejo pozornost, ščijejo, serjejo po hodnikih (dobesedno),.... prpele sedem polcajev enga pijanca, k ga pustijo v nočni dvem sestram k obe skp nimata 100 kg. Pol so pa še zvonci vmes in vsak hoče da v nekaj sekundah prleti da pove neki kar itak že vejo al pa vse skp nč... za malco nima časa - ne vem če gre 1x na tedn na malco med šihtom - mogoče je bolj točno če rečem da gre kake 2x na mesc....

Zdj si ti to mal uveliču, k da je dežurni policaj vsak dan.
Ni samo pri njej tako, bodi brez skrbi, delajo tudi 2 punce nekje, pa morajo obračati gospoda težkega 150 kg in podobno, pa nobena ne jamra, prav tako nobena ne gre na malico, ker ko delajo, delajo vsi, ko sedijo, sedijo vsi, čas za kozarec vode pa se najde kjerkoli.
Da o zvoncih ne govorim, kako sestre reagirajo na njih oz. če vejo da je dementen le tega izklopija ipd.
Ni tako le tam, ampak povsod, vendar si zatiskamo oči pred tem
smirk-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Ti verjamem, tudi moja dela na travmi (ne ljubljanski ampak razlik izgleda ni preveč hehe), pa to je teksas, ne vem kak še oddelek sploh lahko obstaja. Policija, tujci ki še svojega jezika ne znajo prav, folk ki ma počena vretenca in en napačen gib pa cvik- ostane hrom pa gre vseeno na čik čeprav ma strogo mirovanje, socialni problemi ki takoj dobijo dom ti ga boš pa čakal 5 let da not prideš, hepani ki iz pojsle ven ščijejo po stenah ali v pojslo 10min pred menjavo izmene..... skratka baje je pestro ja
smile-1.gif
ni noben razlike med jutrom, nočjo ,vikendom ali praznikom, dela se na ful.

Nazadnje urejeno:

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Aki1 pravi:
Pridem danes na urgenco, v sobi kjer se ponavadi javiš in opišeš kaj se je zgodilo, nikjer nobenega.

Zdraven stoji zvonec, iz sosednje sobe pa se sliši smeh in klepet. Pozvonim, nikjer nobenega, ponovno pozvonim, spet nikjer nikogar, nato eno minuto držim zvonec, pride tečna ženska in mi reče "ja kaj zvonite, sej slišm".

Halo, na okencu kjer 24/7 cel teden, lahko nekdo pride, nikjer nobenega??

Nato pa mi ta ista gospa reče, da kaj se bunim, da jaz nisem nujni primer.
Na vprašanje, ali je potrebno umreti da bo kdo reagiral pa mi odgovori pritrdilno?

Komu se lahko še pritožim, ker mi je ta ženska dobesedno pojedla nekaj živcev, zajebava se s sodelavkami, medtem ko nekdo čaka na pomoč.
Ne rečem vsi klepetamo na šihtu, vendar ko nekdo pozvoni, je verjetno nujno, ne pa ker nekdo prodaja krompir in ga zanima če ga kdo potrebuje.

Ima kdo podobnje izkušnje?
uf-1.gif

Lp

Ja sem še enkrat prebral.
Sploh ne vem kje je problem.
Saj si bil pregledan a ne?
Tudi prišla je, ko si pozvonil.
Ok moral si počakat 5min ampak bil si obravnavan.

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Citat:
Ja sem še enkrat prebral.
Sploh ne vem kje je problem.
Saj si bil pregledan a ne?
Tudi prišla je, ko si pozvonil.
Ok moral si počakat 5min ampak bil si obravnavan.

Se mal hecaš ane
stupid-1.gif

Prvi absurd, da se ona zajebava s kolegico v drugi sobi, nekdo čaka na pomoč, zvoniti je potrebno večkrat oz. se usesti na zvonec, nato ti reče kaj zvoniš saj slišim, kasneje ti reče da nisi nujni primer in dokler nekdo ne umre pač ni nujni primer.

Si morda njen mož
13.gif

S tujim jebeštrga.em po koprivah mlatit je lahko, bi te rad videl v tisti situaciji
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Bejžte na urgenco na Jesenice. Ne vem kaj in kako, ampak zgleda, kot da bi bili dohtarji na Jesenicah z drugega planeta - prijazni, hitri, dobrosrčni. Iste izkušnje veljajo tudi za ne-urgentne zravnike in ostalo osebje v jeseniški bolnišnici.

Nazadnje urejeno:

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
en napačen gib pa cvik- ostane hrom pa gre vseeno na čik čeprav ma strogo mirovanje
Ja in tak pol grozi z mafijo in nevemkaj - sestram, dohtrjem in vsem k jih sreča. K bo pa kej narobe bo pa na trenjih, preverjeno.... kako so nestrokovni, da ga niso ustavl ipd ipd. Pazi to.. počena lobanja, sfukano koleno + vretenca in gre tip peš na čik. :p Ne vem zakaj ne gre pol kr domov če je tok pametn.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Bejžte na urgenco na Jesenice. Ne vem kaj in kako, ampak zgleda, kot da bi bili dohtarji na Jesenicah z drugega planeta - prijazni, hitri, dobrosrčni. Iste izkušnje veljajo tudi za ne-urgentne zravnike v jeseniški bolnišnici.

Tisti ki nima pojma je prijazen, tisti ki zna je pa vzvisen in nesramen
tongue-1.gif
Joke

Ja na jesenicah imamo kar OK, za info ti pa povem da so vsi urgentni (vsak dan drugi
wink-1.gif

LP

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz sem enkrat ponoci prisel pred bolnico, pa je ena zenska z povito nogo (po operaciji se je vidl) tam kadila, pol pa naenkrat zacne zavijat z ocmi pa se zvrne nazaj cez tako betonsko ograjo. Smo jo komaj za noge ujeli da ni pagla 3 metre nazaj na glavo direkt.
In kdo mislis da bi bil kriv ce bi padla? Sestre, ker so ji dovolile iti na cigaret, ceprav sploh nikogar nic ni vprasala pa itak a bom jaz ukazoval 40 let stari zenski kaj sme in kaj ne??? Ce je tolk mutava da gre z tako nogo ven kadit... nevem no.

LP

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jaz sem enkrat ponoci prisel pred bolnico, pa je ena zenska z povito nogo (po operaciji se je vidl) tam kadila, pol pa naenkrat zacne zavijat z ocmi pa se zvrne nazaj cez tako betonsko ograjo. Smo jo komaj za noge ujeli da ni pagla 3 metre nazaj na glavo direkt.
In kdo mislis da bi bil kriv ce bi padla? Sestre, ker so ji dovolile iti na cigaret, ceprav sploh nikogar nic ni vprasala pa itak a bom jaz ukazoval 40 let stari zenski kaj sme in kaj ne??? Ce je tolk mutava da gre z tako nogo ven kadit... nevem no.

LP

Kolikokrat odide pacient ven na cigaret ipd.
Izpusti vizito, nato pride nazaj in se buni zakaj ni pri njemu vizite.
Pa ja ne bojo zdravniki še enkrat posebaj za njega prišli.
Marsikaj se dogaja v zdravstvu, vendar so vsi tiho zato pa izgleda tako briljantno in fantastično.

Madona se boljše počutim
nahrung002.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ma meni gre ful na zivce k moras nekaj prositi pacienta... ne tega, daj to, PROSIM... pyzda ko da je on zaradi mene tam. Hvalabogu imam danes tako sluzbo da ce mu kaj ne pase mu dam lepo listek za podpisat pa se odpeljem
wink-1.gif

V bolnicah je pa drugace ja, pacientje slatajo sestre, spolno nadlegujejo (verbalno), pijanci, zadrogiranci, klosarji ki jih je treba umiti ker ze 10 let ni bil umit... potem so pa se vsi pametni pa nevem kaj. Saj pravim, kmalu nebo vec nihce delal v bolnici, se ze pozna, Zato pa je tako stanje kot je v bolnicah, ce sta samo 2 sestre za 36 pacientov na oddelku...

LP

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Kot neurgentne zdravnike sem nekako mislil tudi na ostalo osebje... Kar se tiče prijaznosti pa kapo dol vsem. Predvsem pa možakarju z brki iz mavčarne. Če ga kej vidiš mu kar povej, da ga fotr od Mance lepo pozdravlja
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: