Težave z neresnim odvetnikom

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
A ni nekako ustaljena praksa, da je prvi obisk oziroma nasvet pri odvetniku zastonj?

Ampak če ostane samo pri prvem obisku, se plača, ker si mu ukradel cajt...
So pa tudi pacienti, ki beležijo vsak tel. razgovor...
Ne bo držalo. Pred leti sem šel k odvetnici glede enega dolga. Mi je svetovala, kako naprej. Ni bilo treba plačati, za postopek naprej se nisem odločil.
Enako sem šel za prenos lastništva ene nepremičnine k notarki. Brezplačno, sem potem uredil drugače. Mogoče imam samo tako srečo, ampak obakrat je bilo brezplačno...

I

Izbrisan uporabnik #488

Možno, drugače pa mi verjemi, da če se nekdo pojavi s kupom papirja, da nasvet ne bo brezplačen oziroma praksa ni enotna.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
avtofun: močno upam da ne nabašeš na kakšno ki te bo ornk zmolzla... potem pa izplunila...
če kdo potem so ženske 100X bolj maščevalne in zlobne...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Alkoholik ne gre se za to kar nabašeš, govorim o preventivi. Kaj boš molzel če ni kaj molzt?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Začne se pranje perila in dokazovanje... Mimogrede, tudi odvetniki niso neumni in poznajo trike kakršnih se ti poslužuješ, verjemi.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No ti že veš, kaj ti bi človek oporekal
smile-1.gif
Drugače pa verjemi, zelo enostavno je obvarovat svoje imetje. Je pa problem če imaš paranojo in nikomur ne zaupaš, to pa drži. Zdaj pa ti meni povej nekaj, zakaj bi jaz z svojo punco moral biti v svojem stanovanju če pa sem lahko v stanovanju svojih staršev, katerim "uradno" plačujem določeno simbolično najemnino? Povej mi, dokler zveza ni strašno resna zakaj bi jaz moral sploh določeno punco redno prijavit na svojem naslovu? Nevem, ni mi jasno... A ti povem v čem je težava? Težava je zelo veliko krat v tem da so moški hlapci in da ženske lih kaj ne zahtevajo da se vpišejo na nepremičnino. Seveda kakor hitro pa je enkrat narejen vpis pa zna bit težava to izpodbijat. Skratka odvetnik gor odvetnik dol, če ti živiš v nepremičnini ki ni tvoja te lahko punca in njej odvetnik/odvetnica za k. potegneta. Kot pa sem že omenil zna bit problem če ne zaupaš staršem in ne upaš dat nepremičnine na njih pisat. Ok, sedaj se mi bo zdelo smešno zakaj bi ti dajal bilo kaj na kogar koli pisat. Pa gremo drugače, narediš z nekom posojilno pogodbo za en višji znesek, na nepremičnino se vpiše plomba (hipoteka) in nepremičnina je obremenjena. Tisti hip ko se nekdo vpiše se lahko tudi dogovorita da ti da on overjeno izbrisno pobotnico s katero lahko to plombo kadar koli brišeš. Ampak seveda ti to pobotnico shraniš brišeš pa se ne.. Skratka ko te potem hoče tvoja "boljša" polovica zahebat lahko doseže da pride vse skupaj na koncu na javno dražbo da se proda ampak prvo bo treba poplačat tvojga upnika (torej tebe samega), potem pa se komaj deli "prazen nič" saj nič več ne ostane. No to sta dve osnovnošolski akciji, imaš pa jih še 10000. Torej kaj hočem rečt, ženska te lahko za kito potegne če se preventivno zaščitiš. Je pa ena druga stvar, če si ti z nekom v zvezi leta in leta in ga ne znaš prebrati si pa itak revček in te bo celo življenje vsak nategoval keri bo imel 5 minut časa. Tako pač je, življenje je kruto in zato se je treba preventivno zaščit ne pa na koncu jokat in se začet vdajat v alkohol "ker ti je baba vse pobrala".

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
avtofun ni treba se na koncu vdat v alko... ampak baba ti pa lahk vse pobere:) poznam primer ko je pobrala veliiiik del, pa je bilo vse "dogovorjeno" ko sta šla pa narazen pa tožba, ločitev, pranje perila.... dokazovanja taka in onaka... potem moraš vedeti da tudi vsako pospravljanje, kosilo itd se ovrednoti... na koncu je pobrala toliko da je možakarja konkretno bolela glava... pa je bil pameten enkrat veliiiko let nazaj ko je padla debata o temu... je rekel da njemu se to neb mogl nardit da itak verjame v svojo da itak je prou papirje spisal bla bla bla...

no ja je pa tako da ni obupal... samo je pogruntal da je ceneje jit na kurbice:) Vsaj že v naprej veš kok te stane:))))

aja seveda je tukaj več let trajajoča zakonska /izvenzakonska skujpnost... ne pa par mesečna romanca...

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Enako sem šel za prenos lastništva ene nepremičnine k notarki. Brezplačno, sem potem uredil drugače. Mogoče imam samo tako srečo, ampak obakrat je bilo brezplačno...
pri notarjih je prvi nasvet zastonj, skladno z notarsko tarifo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Advokat ima podlago, da "pajsne".

Citat:

(2) Za ustno ali pisno svetovanje, ki ni povezano z nadaljnjo dejavnostjo, za katero je določena nagrada in za dejavnost mediatorja si mora odvetnik prizadevati za sklenitev dogovora o višini nagrad, razen za preizkus možnosti uspeha pravnega sredstva (tarifni številki 2100 in 2101), ki se v vsakem primeru nagrajuje po Tarifi. Če dogovor ni dosežen, se nagrada določi z uporabo določb zakona, ki ureja obligacijska razmerja, vendar za svetovanje ali za izdelavo pisnega mnenja največ v višini 250 eurov, za prvi nasvet pa največ v višini 190 eurov.

190 evričev lahko največ iztisne...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Kot pa sem že omenil zna bit problem če ne zaupaš staršem in ne upaš dat nepremičnine na njih pisat.

Če imaš pa brata ali sestro, je to suuuuuper, ko pride do dedovanja po starših. Z eno potezo si se znebil partnerke, pa še bratov in sester, ko ti bodo nož zabodli v hrbet pri dedovanju.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
ma vse skupaj je WHAT IF. Pri dokazovanju bo šlo potem tudi na to, da je partner/ka vlagal v nepremičnino in hoče povrnitev jada jada jada...
Skratka bulshit, če mene vprašaš.
Imam podoben primer v žlahti, samo da gre za dedovanje... Pa se je ex žena (že 10 let ločena) špilala užaloščeno vdovo in računala na bajto, čeprav je umrli živel v stanovanju, ki je last mame (v bistvu v hiši).
Potem sta pa še dedinji demolirali stanovanje (tudi pohištvo, el. napeljavo, etc) pod pretvezo da bosta odnesli OSEBNO lastnino pokojnika...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Saj pravim, nesposobneži in nepoznavanje zakonov. Če imaš ti stanovanje v najemu nimaš kaj vlagat saj je to naloga najemodajalca. Če pa bi gospodična kupila kak kos pohištva pa ga lahko odnese s seboj. Je pa nekaj, eno je dokazovati, drugo pa je dokazati. Od moje bivše starša sta živela v hiši katero je ona dobila z darilno pogodbo od staršev. Ženska je pridno vsa leta zbirala račune od vlaganj in vsi računi so bili na njeno ime. Prišlo je do ločitve, tip je najel enega najbolj znanih odvetnikov v Mariboru, ona pa je tudi imela solidnega odvetnika. Tip ni dobil popolnoma nič pa čeprav je ogromno vložil. Skratka ni vse tako črno kot izgleda. Malo preventive in bo
wink-1.gif
Kot pa sem že dejal, lahko gospodična zahteva bilo kaka vlaganja ampak če ni kaj vzeti ne more dobiti. Ničesar ne moreš deliti ali? Ali pa grema drugače, če imaš 0€ in jih poskušaš delit med dva, koliko € vsak dobi?

PS:. Ne me napačno razumet, v sodstvu je vse možno, tudi popušiš lahko se razume, ampak s takšnimi preventivnimi ukrepi so te možnosti praktično nične ali pa zelo zelo majhne.

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Avtofun, kaj pa v primeru, da hišo pišeš na stare in oni umrejo, ti pa jo deduješ v času ko zveza še traja ... potem je drugi seveda upravičen do polovice? Kako je z delitvijo, če je bila hipoteka, ki si jo prej omenjal, sklenjena še pred pričetkom zakonske/zunajzakonske skupnosti?

lp

matejmesar

Pripravnik
1. jul 2009
95
0
6
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Povej mi, dokler zveza ni strašno resna zakaj bi jaz moral sploh določeno punco redno prijavit na svojem naslovu? .

Če misliš, da ima prijava skupnega bivališča karkoli veze z obstojem izvenzakonske skupnostji, zelo slabo poznaš zakone.

LPM

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Avtofun, kaj pa v primeru, da hišo pišeš na stare in oni umrejo, ti pa jo deduješ v času ko zveza še traja ... potem je drugi seveda upravičen do polovice? Kako je z delitvijo, če je bila hipoteka, ki si jo prej omenjal, sklenjena še pred pričetkom zakonske/zunajzakonske skupnosti?

lp

tisto kar je predmet dedovanja menim, da ne pade v skupen "koš", ki se ob morebitni ločitvi deli.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Seveda, deduješ ti in s tem nima nobene veze tvoja partnerka. Šteje se le to kar je bilo ustvarjeno v skupnem zakonu.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik matejmesar pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Povej mi, dokler zveza ni strašno resna zakaj bi jaz moral sploh določeno punco redno prijavit na svojem naslovu? .

Če misliš, da ima prijava skupnega bivališča karkoli veze z obstojem izvenzakonske skupnostji, zelo slabo poznaš zakone.

LPM

Lej, nikjer ni nobenega drugega dokaza da je ženska kadar koli živela na mojem naslovu, štekaš? Edin verodostejen dokaz je ta, da je tukaj tudi prijavljena, dobiva pošto itd. Dokler dobiva pošto na svoj domač naslov se ni kaj bati. Sicer lahko dokazuje, ne more pa dokazat. Ravno toliko prič kot jih ima ona jih imam tudi jaz in to je ne vodi nikamor. Tako da je, ima to kar veliko vezo če je za stalno prijaviš na določen naslov. Če pa je tebe bivša obrala na tak način in si na sodišču priznal pa ti tak lahko samo eno rečem ampak ne bom
evil.gif

Nazadnje urejeno:

matejmesar

Pripravnik
1. jul 2009
95
0
6
Zame ne skrbi, nisem bil še v tej situaciji. Le povem ti, da stalno (ali začasno) bivališče ne igra nobene vloge. Je še en kup malenkosti, s katerimi sodnik ugotavlja obstoj izvenzakonske zveze. In pazi to, kje pa piše, da je pogoj za izvenzakonsko zvezo skupno bivališče? Kaj če bi ti vseeno malo pogledal zakon in potem trosil neumnosti. Veš, kolegi za šankom se včasih tudi motijo. Ali pa si še premlad za real life.