Kdo lahko prepove uvoz in prodajo vozila?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Kaj pa vem... Ne vem, kaj naj človek pričakuje od bemvejaša brez bemveja ali kateregakoli drugega avta.

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Ceprav, bezno se sicer strinjam z mlacomom, in sicer v tem, da so ponavadi tisti, ki se vozijo v nekih korejcih in nekih atih ali kaj so ze tiste indijske zadeve (pac takih stvareh, ki bi jih tezko kvalificirali kot avto) slabsi vozniki. Pac moja logika, ce ti je toliko vseeno, da se okoli prevazas v tistih gajbicah (za isto ceno lahko dobis cisto luskan avtocek, samo pac par let rabljen..), ti voznja pac pomeni manj kot lanski sneg in so temu primerne tudi tvoje vozniske sposobnosti.. Pa ne pravim, da to drzi 100%, ali pa da imam kaj proti tem poceni avtomobilom, samo moje subjektivno opazanje..

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nimam svojega avta, žal. Pa raje tišim bmwja kot pa vozim prosidko.
hysterical-1.gif

Še dobro, da ga imata atek pa mamica, da se lahko repenčiš z njima po Mariboru.

Vsak svojega pa še meni sta službenega dala. Vbistvu mamo tolko bmwjev pri bajti, da nas selmar pokliče ko dobi kako
novo barvo.

Pa ne vozimo bmwjev da bi bli frajerji, ampak da drugi vidijo kaki kmeti so.

No vglavnem, pri naši bajti je število bmwjev 0. Sicer nebi nato stavil miljonov, ker me že res dolgo ni blo doma in za božič ko
sem klical nisem ravno vprašal če sta slučajno bmwja kupla, ampak sem skoraj popolnoma trdno prepričan, da ga nista.

Sem pa enkrat prestavil bmwja od stranke iz pralnice na parking, tak da vem o čem govorim.

Na temo: sodelavka ma kio, in ok, lahko da je naklučje ampak v firmi se res nihče ne šteka z njo, in samo njen avto je
parkiran (sicer med črtama) nekako diagonalno, in obvezno skuri kuplungo ko rikvercira.

Pa ok, model ki nam dostavlja pice ma tudi kio in je tut čohjen, ampak tisto je služben avto. (zanimivo da ko dostavi pico nekdo drug s te firme je čist ok, pa se prinese z GIII.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
Ceprav, bezno se sicer strinjam z mlacomom, in sicer v tem, da so ponavadi tisti, ki se vozijo v nekih korejcih in nekih atih ali kaj so ze tiste indijske zadeve (pac takih stvareh, ki bi jih tezko kvalificirali kot avto) slabsi vozniki. Pac moja logika, ce ti je toliko vseeno, da se okoli prevazas v tistih gajbicah (za isto ceno lahko dobis cisto luskan avtocek, samo pac par let rabljen..), ti voznja pac pomeni manj kot lanski sneg in so temu primerne tudi tvoje vozniske sposobnosti.. Pa ne pravim, da to drzi 100%, ali pa da imam kaj proti tem poceni avtomobilom, samo moje subjektivno opazanje..

Nekako to skušam dopovedat, nekdo ki avto kupi “preko qrca", tale mu ne pomeni popolnoma nič, ker ne uživa v vožnji, in temu
primerna je tudi vožnja: "preko qrca". Ne velja za vse, za večino pa.

Nevem, vsede se v prosidko, pa reče; timater, ta pa je lep noter. ? Potem tudi ko se pelje si reče: mater kako dobro vozim.

Ni naključje, da v registru ukradenih vozil, ni nobene kie... Letos je bilo ukradenih 34 vozil, med katerimi ni ene same jebene kie.
Slučajno se nato najde ena Lantra (300€ avto btw, s katerim se je kak đansk odpeljal domov ker ni radija spravil ven)

In v decembru je številko ukradenih bilo višje, ampak spet nobene kie, in kot nalašč spet en 300€ accent.

Me zanima statistika prodanih korejcev v decembru in januarju, stavim da prednačijo po celi črti, mogoče da je reno spredaj,
pa pustimo to.

Avto je dejansko tako zanič, da jih niti kradejo ne. Kok sem bral bodo sedaj kie še cenejše, centralnega zaklepanja več nebodo vgrajevali, ker ni potrebno, še vedno pa ostaja child-lock na zadnjem paru vrat. (mora bit, razumem mulota ki se iz vozeče kie hoče
fliknit na cesto pa bo kaj bo)

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.403
485
83
::1/128
Men se zdi, da folk dela bedarije v avtih raznoraznih znamk, samo vsem grejo v nos le avtomobili višjega cenovnega razreda, o čemer lahko beremo na forumu nonstop. Zato mamo pa mX-a, da na svoj zabavn način užge kontro in razloži še obratno situacijo.

Čeprav po svoje ta teorija tud ni čist zgrešena in vrjamm, da marsikomu, ki mu avto nič ne pomeni, mu tudi vožnja ni ravno užitek. Samo maš po drugi strani folk, ki si lahko privošči drag avto za frajerišenje, čeprav mu vožnja ni ravno vrlina, poleg tega pa se mu še j*** za cel svet in potem dela sranje na cesti. No ja, če ne drugega sem se nasmejal ob branju in mX tudi z zadnjim stavkom ni razočaral:

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
...še vedno pa ostaja child-lock na zadnjem paru vrat. (mora bit, razumem mulota ki se iz vozeče kie hoče
fliknit na cesto pa bo kaj bo)

hysterical-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ma je tako, to o vrlini vožnje.

Jaz še nisem srečal poršeja ki bi slabo peljal. Sem že videl kajena ki ni znal bočno parkirat, ampak pol je taka blondjuša vun stopla,
da mi je blo vseeno pa če je sred ceste avto pustla, samo da še enkrat gre pripognjena gledat kok še ma zadi placa.

Se najde kak S600 ki bolj slabo pelje, ampak ma oča klubuk gor in je na poti na nedeljsko kosilo k vnukom, ampak to so
redke izjeme.

In logično da delajo vse znamke felerje, opazijo se pa le kajeni ipd. ker so pač prikazni ki jih težko spregledaš. Težko rečem
da kak klio dela ferelje, ker jih je enostavno miljaužnt. Kak bo pa enkrat na AC padel X6M mimo, pa bodo prec pljuvali, prokleti
bemfaši. Če bi pa prosidka padla mimo (to je redko sicer da kia sploh mimo česa pade) pa nebi rekli: "glej kiovca" ampak "glej divjaka".
Oni model ker je dal 80k za avto je prokleti bemfaš, oni ko pa je dal 9.990 za belo prosidko bo pa samo divjak.

Nekako nepošteno. Ampak še vedno trdim da najbolj tumaste stvari delajo korejci. Ne govorim o divjanju, izsiljevanju, škarjah,
govorim o desnem blinkeru in levem zavoju.

Al pa ko mi model na parkingu ko me zaparkira, nepravilno parkiran, nahruli da neznam motat volana, mater da bi bil z
neko garo, rikverc pa polna pedarda v bok, da mu jajček pref00knem na bok. (v tem primeru mislim da nisi niti kriv,
nebom pa trdil, javno parkirišče in pravilno parkirano vozilo zadane nepravilno parkirano vozilo...)

Resnično razmišljam, da ju3 ko gremo športat, da namontiram kamero na armaturo, pa posnamem uro vožnje.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:

Točno to. Veliko večji delež voznikov korejskih gajb nima nobenega užitka v vožnji in posledično kupijo najcenejšo kinderjajček igračko. Tudi sam sem prevozil nekaj km v Chevrolet ( ''Daewoo'' ) Kalosu, na ovinkih se je bolj nagibal kot motoristi, plastika notri tako trda da bi lahko na njej salamo rezal, zraven avta pa bi se jim splačalo ob doplačilu 50 € prodajati še kozmodisk. Aja da ne omenjam da je nad 110 km/h notri bilo glasno kot sredi fronte, zvok blinkerjev pa je moral priti od enega palčka ki v armaturki meče pasje bombice.
Pa da smo si na jasnem, trenutno vozim Opla. Se pravi noben ''uberwagen'' ... ( nasploh me MB in 0000 ne privlačijo ) ..

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pa ne samo plastika, nagibanje, pospeški, glasnost. Enostavno avto nima neke duše, ni član družine al kako se naj izrazim.

Kot da imaš mačko namesto psa. Ma štiri noge, je kosmata, žere in serje, ampak ni to to ko pride do tega da bi si z njo kaj počel,
imaš jo ker pač moreš met žvad pri bajti.

B81

22. jul 2007
36.703
10.334
113
Ne razumeš, ker že od malega "serješ s polno ritjo"... če bi bla tvoja starša ne vem, foter šofer v eni mesariji, mama pa bi recimo delala v Mercatorju, imeli bi svoje stanovanje recimo, starša bi kakih na oko 1600 mesečno nakrampala skupaj, bi se tudi ti prevažal v prosidki.
Srednji klas ljudi kupuje nove korejce prav zaradi tega, ker če kupiš rabljen avto, rabiš rezervo če kaj crkne.
Da bi ti en dal plačo 750 eur mesečno, ti pa se živi skozi mesec, kupiš si pa trojko na kredo, to pa je budalaština, oz. smrkavec, ki bi se rad dobro peljal pa boknedaj, da mu kaj crkne.

In tvoje razmišljanje je čisti odraz prepotentnežev. Noben ne reče, da si nesposoben, prej nasprotno, ampak probaj zastopit ljudi, ki si ne morjo/upajo privoščit rabljene benfle....sam sem dal skozi prek 1000 strank, to je prek 1000 bajt ali stanovanj in zato poznam situacijo.
In ljudje kupijo prosidko za 10 k eur novo zato, ker bemve stane npr 30 k nov in jim tudi rabljeni za 10 k predstavlja preveč, ker sklepajo, da če kaj crkne, bo polomija. Zato ne kupijo bemveja. (pa še mogoče se jim zdi butasto, da se nek povprečni slovenec pederiši v avtu, ki je dejansko za ljudi, ki nimajo glih minimalca).

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.381
171
63
Na tole si verjetno že pozabil?

Pa sploh ni blo nobenga korejca zraven!

Fak pa ti si res vsak dan bolj retardiran
stupid-1.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.216
2.816
113
Lublana
Obišči stran
Jaz ne morem rečt, da so ravno vozniki raznih korejcev problematični in trapasti, sem pa v dolgoletnih vožniških izkušnjah ugotovil, da največje neumnosti počnejo vozniki manjših jajčkov neglede na znamko. Ne znajo parkirati in mnogokrat kam butnejo ali pa mali olupek pustijo čez dva parkirna boksa ali pa kako drugače neprimerno parkirajo avto, probleme imajo z speljevanjem gas na polno sklopke pa ne spustijo, mnogokrat jim avto med speljevanjem tudi crkne, bluzijo, sanjajo, mečkajo po cesti, kot, da jim ni jasno kje, kdo in zakaj so.
Ja, tudi vozniki ostalih večjih in drugačnih avtomobilov naredijo kakšno bedarijo in tudi jaz sem že kdaj kaj zajebal ampak tako redno, kot se to dogaja voznikom malih olupkov se vsaj po mojih izkušnjah nobenemu drugemu.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ne razumeš, ker že od malega "serješ s polno ritjo"... če bi bla tvoja starša ne vem, foter šofer v eni mesariji, mama pa bi recimo delala v Mercatorju, imeli bi svoje stanovanje recimo, starša bi kakih na oko 1600 mesečno nakrampala skupaj, bi se tudi ti prevažal v prosidki.
Srednji klas ljudi kupuje nove korejce prav zaradi tega, ker če kupiš rabljen avto, rabiš rezervo če kaj crkne.
Da bi ti en dal plačo 750 eur mesečno, ti pa se živi skozi mesec, kupiš si pa trojko na kredo, to pa je budalaština, oz. smrkavec, ki bi se rad dobro peljal pa boknedaj, da mu kaj crkne.

In tvoje razmišljanje je čisti odraz prepotentnežev. Noben ne reče, da si nesposoben, prej nasprotno, ampak probaj zastopit ljudi, ki si ne morjo/upajo privoščit rabljene benfle....sam sem dal skozi prek 1000 strank, to je prek 1000 bajt ali stanovanj in zato poznam situacijo.
In ljudje kupijo prosidko za 10 k eur novo zato, ker bemve stane npr 30 k nov in jim tudi rabljeni za 10 k predstavlja preveč, ker sklepajo, da če kaj crkne, bo polomija. Zato ne kupijo bemveja. (pa še mogoče se jim zdi butasto, da se nek povprečni slovenec pederiši v avtu, ki je dejansko za ljudi, ki nimajo glih minimalca).
467716-post_slo.gif

Sem na svoj način jaz podobno razmišljal in zapisal...
Pač Mx je en mulček, ki ima že od malega polno rit vsega, zato mu pa gredo na kuratz tisti, ki so si morali svojo npr. Kio Ceed s krvavimi žulji prislužit. Imajo pa zaradi tega nov zelo soliden avto, namesto enega rabljenega bavarca, za katerega je veliko vprašanje, koliko bi morala vložit v njega.

Kolega si je pred časom na kredo kupil rabljeno Bmw trojko za 10 jurjev, pa jo je imel več na servisih kot pa doma na dvorišču. Po kakem letu je le prišel k pameti, jo porihtal, zglancal in prodal enemu bemvejašu za 11 jurjev... Sam pa si je kupil C Max-a in nima niti najmanjših težav z njim.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
a to se dopisujete, kater ima boljši avto in kater slabšega, kater je boljši voznik in kateri so ničvredni??
Se strinjam z Denisom, samo kje si našel 1600 € ?? Za marsikatero družino bi bil ta denar pravo bogastvo. Neumnost je primerjati lastnike korejcev z BMWjaši!! V prvi vrsti si večina kupi to, kar si lahko. Če je to Benfl...OK .... če je pa Kijča...pa tud OK.
Po logiki dražji avto boljši voznik je en velik blabla blaaa Potem tisti, ki ima slabše čevlje ne zna hoditi??
(noo, eni imajo kakšna jajca samo zato, da lahko kje po mestu izsiljujejo , delajo piz...je, in jim ni škoda razbiti) Zadeva je v glavah, pa ni važno kolk € je kdo dal.
PS. Za primerjavo. V enem največjih evropskih mest sem rental avto. In me je bilo pošteno strah, kako se bom znašel v tistem prometu. Celo predlagali so mi, naj nalepim na zadnjo šipo list z napisom TURIST. Sicer ga nisem , ampak se je izkazalo, da tudi ni bilo potrebno. Kultura ljudi in njihove vožnje , je bila na takšnem nivoju, da nisem imel nobenih težav. Pa sem tudi kje "zaštrikal" zaradi nepoznavanja mesta. So pač malo pribremzali, mogoče počakali.... Eni so mogoče debelo pogledali, ko sem jim v znak zahvale, ker so malo počakali v pozdrav dvignil roko. Takoj ob povratnku v našo deželo (kulturnih voznikov) sem doživel hladen tuš, ko mi je tip v belem BMW za mano blendal, ker sem na AC prehiteval neko vozilo (vozil cem cca 140+-) in mi dajal na znanje tudi ob njegovem prehitevanju mene " da sem pač nesposoben, ker mu dajem delo in bo zdaj moral ponovno migniti s prstom in vklopiti tempomat, ne bo mogel še enkrat pogledati svojih "jebačkih brkičec", in da se mu je pr tem las na prečki premaknil ". Aha... vozil nisem kie, tudi BMW ne, ampak povprečni slo(EU) avto. Ne dober ... ne slab.
Se mi zdi, da gre v tej temi spet za Slo nabijanje, "sosed ne more imet boljše kot jaz" oz. "avto je simbol moči in pameti" kar je seveda neumnost

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
391
83
KSZ
Mene moti samo ena stvar pri lastnikih malih jajčk.

A jih je res treba poriniti na vsakem parkingu povsem do robnika ali pa še čez, da ja misliš, da je parkirno mesto prazno, ko ga vidiš od daleč v gužvi?

Hej, kratke imate, to ne moreš kar pozabit. Zakaj hudiča ga rineš povsem do robnika, uničuješ gume, zajahaš odbijač... nihče ti tistega kinderjajca ne bo nabasal od zadaj, če je pa itak meter krajši od obeh sosedov no.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Na tole si verjetno že pozabil?

Pa sploh ni blo nobenga korejca zraven!

Fak pa ti si res vsak dan bolj retardiran
stupid-1.gif

Ja ko je pa oni z espejsom zradiral tri celjane, pa se noben ni ob Renault obregal. Tukaj pa more bit BMW v naslovnici.
Tam ni blo nobene naslovnice "Espace v avto s tremi dijaki!"

Vsak dan bol retardiran, pa kaj ti si psihoanalitik ratal na podlagi 10ih postov?