Testi letnih gum 2013

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.068
127
63
Nič.. bo pa treba kaj drugega poiskat... Samo potem se bom mou pa "stegnit" malo več
smile-1.gif

Koliko gledam, so solidne gume od 70 € navzgor (za dim. 195/55/15... strela jasna dimenzijo)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.235
7.039
113
To se ti zdi drago?
smile-1.gif
Moje so tam o 130 navzgor, pa je 17 guma, torej nič posebnega.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
kzs..

zadnjič videl na avto.netu oglas, novi clio dci, novi model cca 14k€ , gume NEXEN. Mislim wtf? Kaj ti dajo nov avto s takimi gumami da potem pokasira zavarovalnica oni pa prodajo še enkrat novega ko je totalka? Sem pa videl dražje modele dci za 16k € z gumami continental ecotop. Kako je kaj s tem? Kupiš nov avto in dobiš na random gume? Ali so nexen osnovne, doplačilo pa so conti? Ima kdo novega CILA iz NEXEN gumami? Lima v dežju?

Drugače pa vprašajte vulkanizerje kaj se največ proda v 18+ dimenzijah. Hankook in nakang, to je to. 150€ po komadu in folk vzame najcenejše ko so 143€. Redke izjeme kupijo gume priznanih proizvajalce za 200€+ po komadu. Zato pa je po dežju tako kot je. Zaviranje pred vsakim ovinkom in počasna vožnja ob večji luži jih že rihta in je ce kažin in to večinoma sami novi avtomobili (audiji, insignije, bmwji), žalostno. Za nov avto je BP 30k€+ ko je pa treba za gume napraskat se pa gleda vsak cent in se gre čez pol Slovenije po najcenejše. Ni pri vseh tako, žal pa pri veliki večini. Ali pa šparanje pri zimskih potem je pa taka zima kot letos in je spet cel kažin.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Jezen je, ker je on za svoje gume plačal duplo več, kot sosed za Nexen...

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Ko si ravno Nexen omenil: poglej si lanski test in povej kaj je tako zelo narobe z njimi?
http://www.motorevija.si/cms/controls/warehousehandler.ashx?path=/Novice/pnevmatike_2012/1449
Lahko pogledaš tudi test 2013, samo ta je v nemščini, rezultati pa na moč podobni lanskim

Presenetljivi tesni priznam! Še vedno pa so NAJSLABŠE na testu ampak ok priporočljivo je ok. Ima pa presenetljive ocene v dežju! Lepo! Me pa zanima kako bo po 2eh letih ko ne bo več nova ampak pustimo to. Še vedno dam na avto raje vse drugo kot nexen/nakanng/lolipot pa naj bo fulda, itd .... sigurno niso veliko dražje (če sploh). Da mi pa na novem avtu uturijo take gume je pa polom.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Jezen je, ker je on za svoje gume plačal duplo več, kot sosed za Nexen...

Ha ha ha
smile-1.gif
Sem na falken gumah in sem jih dobil izredno ugodno, sigurno ugodnejše kot NEXEN.

Jezi me samo to da ko je minimalno dežja se promet ustavi.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Koliko so realno vredne gume, profila cca 6mm ??:

2x spredaj, DOT 4110
Conti sport run-flat
225/45/R17

2x zadaj, DOT
Conti sport run-flat, DOT 48,10
255/40/R17

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kot sem že napisal...mene so Nexen pozitivno presenetile, dobil sem direkt iz skladišča za male pare in rekel da bo do konca sezone. Obnesejo se bolje kot Dunlop SportMaxx GT (skoraj nove ampak eno leto stare in vmes nevožene). Nexen 65€, Dunlop 145€ na komad.

Bi si upal stavit na Dunlopke 1 leto stare 200€, da premagajo nove Nexen? Jaz si ne bi.
wink-1.gif

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.068
127
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To se ti zdi drago?
smile-1.gif
Moje so tam o 130 navzgor, pa je 17 guma, torej nič posebnega.

Sprašujem za 195/55/ 15 .

Saj če gledam npr. na gumidirekt v tej dimenziji gume ranga goodyear ali bridgestone cca 80-90 eur in več.

Ne bi rad dal na avto cungalunga gum, ampak en boljši srednji razred. Bodo me pa gume vseeno prišle cca 15% vrednosti avta
grin1.gif

Vendar imam raje malo slabši avto kot gume.

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.068
127
63
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Kot sem že napisal...mene so Nexen pozitivno presenetile, dobil sem direkt iz skladišča za male pare in rekel da bo do konca sezone. Obnesejo se bolje kot Dunlop SportMaxx GT (skoraj nove ampak eno leto stare in vmes nevožene). Nexen 65€, Dunlop 145€ na komad.

Kateri model gum in na kakšnem avtu?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nexen/N3000.htm

Take je imel clio. Mnenja uporabnikov so pa različna.

Se pravi bi ti raje imel NEXEN na NOVEM avto kot pa CONTI?
Cliota sploh kupil ne bi, pa gume gor ali dol. Sigurno pa ne bi jokal na forumu, da ima sosed X znamko gum namesto Y na avtu... Nekateri imajo fobijo pred dežjem/snegom in takrat se za njih promet upočasni, pa Falken, Nexen, Conti gor ali dol...

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

Bi si upal stavit na Dunlopke 1 leto stare 200€, da premagajo nove Nexen? Jaz si ne bi.
wink-1.gif

1 leto stara nova nevožena pravilno skladiščena cel profil? Uff lepo bi popušil stavo
smile-1.gif

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Citat:
Sem na falken gumah

Katere pa, če ni skrivnost? Lahko tudi cena.
smile-1.gif

fk-452

Ti bi jo še najceneje rešil če bi dobil kakšne 195 50 15 feltne z gumami od kolega iz TUVom za tvoj avto (se dobi na internetu) in homologiral dimenzijo. Ali pa da "izgubiš" homologacijski kartonček če je star avto in se voziš iz 195 50 15 saj ne bo noben opazil razlike :p Res trapasta in draga dimenzija je 195 55 15. Ni pametne izbire gum + drage so.