Test letnih gum za sezono 2016

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Sem že hotel naročit Fuldo pa sem dobil sporočilo, da so dobili Vredestein.
Da vidimo to čudo - narejene na Nizozemskem DOT 0816.

Vsekakor si prejel še zelo "sveže" pnevmatike.
Predvidevam, da so od trgovca iz štajerskega konca...

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik rollingstones pravi:
Predvidevam, da so od trgovca z Zgornje Polskave...

17758-icon_confused.gif

Dobil sem jih od Gambit trade d.o.o.
Cena 48€ / kos s poštnino...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Kakšna ideja kaj kupit 205/45 R16 + 215/45 R16? Rabim neko best buy gumo za avto s katere se bo naredilo kakšnega jurčka ali dva čez poletje... Kak Falken ali kaj podobnega...

Drugače pa je meni po izkušnjah še vedno top guma Bridgestone Potenza RE050A oz A2. Samo več kot 2 sezoni mi še nobena ni zdržala... Sem bil pa presenečen nad vzdržljivostjo Pireli P7 cinturato...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Če smem izkoristit temo, priznam nisem vse bral, ker zadnje čase ni časa;

235 45 r18, kaj je best buy? Best buy in ne The Best .
TNX

Se strinjam s predhodnikom - Fulda. Ali pa recimo Kumho.

Ta model moj vulaknizer ne more dobiti; ponuja mi meddrugim NEXEN nFera SU1
sprasujem se.gif
In kolikor gledam teste, so med best buy...:?

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Kakšna ideja kaj kupit 205/45 R16 + 215/45 R16? Rabim neko best buy gumo za avto s katere se bo naredilo kakšnega jurčka ali dva čez poletje... Kak Falken ali kaj podobnega...

Drugače pa je meni po izkušnjah še vedno top guma Bridgestone Potenza RE050A oz A2. Samo več kot 2 sezoni mi še nobena ni zdržala... Sem bil pa presenečen nad vzdržljivostjo Pireli P7 cinturato...
Potenza R050A z jurčka ali dva čez poletje ti ni zdržala 2 sezoni?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik rollingstones pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Sem že hotel naročit Fuldo pa sem dobil sporočilo, da so dobili Vredestein.
Da vidimo to čudo - narejene na Nizozemskem DOT 0816.

Vsekakor si prejel še zelo "sveže" pnevmatike.
Predvidevam, da so od trgovca iz štajerskega konca...

jz sm od gumaxa dobil tudi dot xx16

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:

x2
shocked-1.gif

Meni so zdržale cca. 40k km mešanje vožnje na rwd touringu.
wink-1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Izkušnje z dunlop sport blue response? Dimenzija 205/55 17, profil voženj: še največ je dinamične vožnje po regionalnih cestah, precej ovinkov, malo AC.

Kupljeno, navdušen! V primerjavi z Michelin Energy Saver kot dan in noč, kljub 1´´ več je udobje neprimerljivo večje, prav tako vodljivost. Michelinke so namreč tako trde, da sem bil prepričan, da je kaj narobe z mojimi amortizerji...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:

Seveda ne. Potenzo vozim na drugem avto
smile-1.gif
.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sem jih imel na svojem GrandScenicu, 4 sezone. Za ta denar zelo dobre gume, tako na suhem kot v dežju. Profila je bilo še za 5 sezono, so pa že popuščale (oprijem v mokrem ni bil več zelo dober ampak samo povprečen). Prevoženih nekje 40.000 km z njimi.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kako se pa Nexen obnese drugo, tretjo sezono? Kolega pravi da je polom... Vrgel dol.
Imam sam Fulda EcoControl HP na Modusu, tretjo sezono so gor. Enakomerno obrabljene, držijo še zmeraj zelo dobro.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Še zmeraj bolje kot Continental, ki so po sezoni in pol postale trde, stopničaste... Skratka neuporabne.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kako se pa Nexen obnese drugo, tretjo sezono? Kolega pravi da je polom... Vrgel dol.
Imam sam Fulda EcoControl HP na Modusu, tretjo sezono so gor. Enakomerno obrabljene, držijo še zmeraj zelo dobro.
Za zimske vem da so ok tudi po daljšem času (Winguad al kaj so že), za konkretno moje bom pa lahko povedal čez čas.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Cez x let pa stare dunlopke zamenjaj nazaj za nove michekinke pa porocaj.

Michelinke poznam od novih (ne sicer na tem avtu) in so bile že od novega neudobne, verjetno tudi zato, ker so eko varianta. Indeks nosilnosti je bil 96, pri dunlop 95, predvidevam, da se tega ne opazi.

Tudi zimske michelinke (nove) so skoraj enako neudobne. To je očitno cena, ki se jo plača na majhno obrabo (0,5 po nemški lestvici, dunlop ima 2,5).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Še zmeraj bolje kot Continental, ki so po sezoni in pol postale trde, stopničaste... Skratka neuporabne.
Jaz Contiju zamerim samo obrabo po robovih, mogoce tudi trde 3 oziroma 4 leto. Pa ne prevec o optiki in premalo napumpanih gumah. Ker v 20 letih voznje so bile to edine gume ki so se pobrale po robovih, in na tistem avtu imam sedaj ze kak 5 set gum ker bo z njim pocasi 200kk prevozenih pri hisi. Pa nobenih tum ni tako po robu pobralo (po obeh robovih)
Stoonic pa nisem opazil. Za emocijo pa je nexen pol cenejsi od premium gum in.... Je mogoce bolje se voziti z 3 leti starimi nexen kot pa 6 leti starimi premium. Sedaj imam 5 let stare premium, na dezju bo jajbrz postalo zabavno se mi zdi.