Ali me vlečejo za nos?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.623
4.818
113
Ah no, napisal je malo rabljen komplet zimskih gum in to verjetno od avtohiše. Verjemi, da če ti avtohiša gor napiše, da gre za npr. točno določen model priznanega proizvajalca gume z letnico proizvodnje in prevoženimi kilometri, da to potem tudi drži. Sem naročil 2 avta že v Nemčiji in ju šel iskat, je kar milina kupovat gor ne pa pri naših (častne izjeme seveda izvzete) cigo dealerjih, ki samo gledajo na to kje te lahko nategnejo. Zato pa imaš na mobile.de tudi ratinge prodajalcev in verjemi, da se trudijo da imajo visoko oceno.
Vse super, ampak glede gum pa ne razumem. Razlika med novimi in "malo rabljenimi" pač ne more biti tako velika pri nakupu avtomobila, da prvič kompliciraš prodajalcu, drugič pa v avto vtakneš ženo, morebiti še z otroki. Enostavno ne. Saj vem, da je njej verjetno vseeno, ker se na to ne spozna (in zaupa, da bo mojster dobro kupil), ampak da greš kot financer zavedno to naredit lastni družini, pa pač enostavno NE. Pri določenih zadevah pač nimam tolerance. Dobro, da jo nekatere ženske imajo, ker bi bil "Samo Svoj" res precej sam.

Raje kako opremo ali rang avta manj pa nove gume, madona no.

• Haha
Reactions: Hanzi in sajkek

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.042
2.960
113
Še enkrat in zadnjič: pojma nimaš kaj pametuješ!

PS: koliko max. stare gume voziš na avtu? A jih po eni sezoni in 5.000 prevoženih mečeš v koš?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.112
2.923
113
Vse super, ampak glede gum pa ne razumem. Razlika med novimi in "malo rabljenimi" pač ne more biti tako velika pri nakupu avtomobila, da prvič kompliciraš prodajalcu, drugič pa v avto vtakneš ženo, morebiti še z otroki. Enostavno ne. Saj vem, da je njej verjetno vseeno, ker se na to ne spozna (in zaupa, da bo mojster dobro kupil), ampak da greš kot financer zavedno to naredit lastni družini, pa pač enostavno NE. Pri določenih zadevah pač nimam tolerance. Dobro, da jo nekatere ženske imajo, ker bi bil "Samo Svoj" res precej sam.

Raje kako opremo ali rang avta manj pa nove gume, madona no.
Ma, se ne strinjam. Velikokrat nekdo ob nakupu novega avta zamenja komplet koles, ali pa recimo ima ne vem zimske 18'', pa letne 19'' pa se potem odloči, da bo tudi zimske imel 19''... saj pravim ne vem, ampak če bi mi nekdo rekel, da ima 2 meseca stare gume z 1.000km prevoženih in mi jih da 30% ceneje bi jih vzel.

• Všeč mi je
Reactions: DOMEK in godfather

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.623
4.818
113
Ma, se ne strinjam. Velikokrat nekdo ob nakupu novega avta zamenja komplet koles, ali pa recimo ima ne vem zimske 18'', pa letne 19'' pa se potem odloči, da bo tudi zimske imel 19''... saj pravim ne vem, ampak če bi mi nekdo rekel, da ima 2 meseca stare gume z 1.000km prevoženih in mi jih da 30% ceneje bi jih vzel.
No mojster je povedal, da so stare 1 leto in imajo 5.000 km, pa verjetno je zaokrožil navzdol. Ne.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.226
3.586
113
Marlbor
Ah no, napisal je malo rabljen komplet zimskih gum in to verjetno od avtohiše. Verjemi, da če ti avtohiša gor napiše, da gre za npr. točno določen model priznanega proizvajalca gume z letnico proizvodnje in prevoženimi kilometri, da to potem tudi drži. Sem naročil 2 avta že v Nemčiji in ju šel iskat, je kar milina kupovat gor ne pa pri naših (častne izjeme seveda izvzete) cigo dealerjih, ki samo gledajo na to kje te lahko nategnejo. Zato pa imaš na mobile.de tudi ratinge prodajalcev in verjemi, da se trudijo da imajo visoko oceno.
Imaš gori tudi 90% turkov dilerjev, ostali so pa častne izjeme ...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.112
2.923
113
Imaš gori tudi 90% turkov dilerjev, ostali so pa častne izjeme ...
Ja, ampak še enkrat. Imajo ocene in če ima neka avtohiša 1.000 ocen, ki so skoraj vse odlične, verjemi da si ne bodo privoščili nategovanja in so zaupanja vredni. Če imajo pa slabe ocene pa pač obvoz, ali če imajo samo 5 ocen.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.112
2.923
113
No, jaz če bi bile gume stare 1 sezono in imele veliko profila in bi dobil dobro ceno, ne bi kaj dosti razmišljal. Seveda pa ne bi kupoval 3-4 leta stare gume.
Če je pa guma ok in cena zelo ugodna pa nimam težav.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.112
2.923
113
Ma dobro, jaz nisem relevanten v tej temi. Sva z mojo skupaj že 5 let, včasih je tečna, tako da bi jo jaz tudi na Roadstone letnih gumah 8 let starih poslal na cesto na severu nemcije. :evil:

• Haha
Reactions: sajkek in aljoman

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.042
2.960
113
Pomirite se :evil: super deal je padel v vodo zaradi ljigavosti naročevalca pri Mercedes Benz Niederlassung (ja to je hčerinska firma v 100% lasti MB AG), ki v četrtek ali petek ni mogel naročiti rabljenih kompletov original platišč Mercedes z Michelin zimskimi gumami z oznamo MO - kar pomeni "delano za Mercedes" pri Mercedes Benz gebrauchteile (ja tudi to je hčerinska firma v 100% lasti MB AG). Sedaj je konec zimske akcije.

Osebno nimam predsodka pred tem, da zvozim gume do konca, ki je pri meni med 3 in 4mm profila ali pa cca 5 let od DOT. Bolj mi je bil zanimiv deal zaradi platišč in tega, da se ne rabim vozit dol z letnimi gumami, kar je po moje še 100X bolj neumno kot 5 let stare gume z 4mm profila, kar je mimogrede zakonski minimum za Avstrijo.

Aja, cena je bila 35% cene novega kompleta z Blizak gumo, ki je pri njih cca 50€ cenejša od Michelina. Pa garancija mislim da pol leta.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.042
2.960
113
Samo za te felge/gume.

Opcije sta dve - nakup novih gum na obstoječe kar mi ne diši - bi raje imel 17" za zimo kot 18", ali pa vožnja dol z letnimi + verige, kar pa mi diši še manj.

Avto je plačan, nič skrbet. ;)

jezek

Guru
24. jul 2008
3.884
1.660
113
Ja pa kaj je taka znanost z letnimi? Ce imas tako smolo da ti ravno se usuje, pac se enkrat prenocis al pa gres v Andiamo mal. Ko prides v Jugo itak ne bo vec snega letos....pa se s tem ubadas v miru doma.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.884
1.660
113
Ufff...srečno! Kar zasedba za tak podvig, upam da imaš dobro zavarovanje zveze. Ko ti bo po par prevoženih rekla "kaj pa to žvižga pri sprednji šipi" in "kaj poka v podvozju?".....

• Haha
Reactions: Samo Svoj