Ti očitno ne veš kakšna sila je, ko moker sneg s 50km na uro prileti v obcestne znake. Jih potrga ko zobotrebce. Pluzijo lahko tudi pri 80km/h, samo če se boš znašel na mestu, kjer ta gmota snega prileti vate, ne boš več tipkal po Alterju.Meni je zmeraj uganka, zakaj je DARS nabavil pluge, ki očitno zmorejo hitrost pluženja do max 30 km / h. Ko je bila še slovenika, so vozili vsaj enkrat hitreje, res pa je, da so bili ožji. Če na avtocesti vozita dva pluga na razdalji 30 km preden se umakneta s hitrostjo traktorja, to nujno pomeni, da nekaj km za njima prihaja do mirujočega prometa.
Prikolična kolesa? Samo tam al kako je ta pogon?V Ljubljani so pa problem tudi sodobni avtobusi, ki imajo probleme s pogonom na prikoličina kolesa. Stari Krpani nikol niso mel težav s snegom.
Vem, da so znaki pred 30+ leti to silo vzdržali. Ker so bili pač plugi ožji.Ti očitno ne veš kakšna sila je, ko moker sneg s 50km na uro prileti v obcestne znake. Jih potrga ko zobotrebce. Pluzijo lahko tudi pri 80km/h, samo če se boš znašel na mestu, kjer ta gmota snega prileti vate, ne boš več tipkal po Alterju.
Pokakan si ti. Ne bojimo se snega, ampak brezvezne vožnje po Ljubljani. Zgleda še nisi imel te izkušnje. ŽE v primeru dežja se zjutraj in popoldne v konici zabije vse v božjo mat**. Ko je sneg je pa konec sveta.
Skor da ne verjamem, da imajo pogon samo na prikolici...Kolikor sem uspel videt imajo ti tanovi busi pogon in motor zadaj v prikolici. V snegu težava.
Glede na to koliko časa v naprej je bilo napovedano tole sneženje je bilo danes zjutraj zelo slabo poskrbljeno. Vpadnice v LJ ne splužene. Jaz sem se ob 7 peljal po Barjanski, in ni bila nič splužena, na določenih mestih so se kar konkretni kupi snega naredil. P+R barje so avtobusi stal, folk je pa od tam peš proti centru hodil. Do NM ne vem če sem srečal dva pluga. Ok vsaj Višnjegorski klanec je bil splužen, jih je izučilo. Pr Medvedjeku pa kaos vseh kaosov v smeri LJ, ki so ga povzročili kamionarji. Na vsakih 50m en kamion počes, ene 8 jih je bilo. Promet pa stoji. Na celi pot so se vozniki osebnih vozil peljali brez večjih problemov. Eni res malo počasneje ampak je šlo. Glavni problem so vsekakor kamioni. MI pa ni jasno kako lahko 10 cm snega tako kolapsira promet.A lahko prosim tole budalaštino, ki sem jo dons slišal že neštetokrat iz radia, pa na netu berem samo jamranje, obrazložiš oziroma razložiš, kako bi ti, med tako močnim sneženjem, naredil drugače oziroma tako, da ne bi blo snega na cesti? Zimske gume imamo predpisane z razlogom, tako da 10 centi snega na cesti najbrš ne bi smel, in za normalne nikakor ni, problem. Kle mi jamrajo Ljubljančani, kok so bogibogi k je mal snega na cestici in niso mogl na šiht. Vozači smo vsi tukaj z nekaj minutami zamude.
Kaj pa vem, pri nas na 500+ ga je skoraj 20cm, pa še fino težek je.Spet paničarite. Razen nad 700-800m jim sploh ne bi bilo treba it na cesto, razen malo posipavanja.
Snežinkice. Pade 5-10cm snega pa vsi pokakani.
Preprosto smo vsi vedeli, da bo sneg in da se bo dejansko tudi nabiral sneg na cestah zjutraj, zato je najmanj kar pričakujem do snežnih služb za katere plačujemo, da ustrezno posrbijo zjutraj ter pripravijo ceste, da bodo dobro vozne. V moji okolici mesta (pazi mesta, ne neke vasi bogu za hrbtom) niso naredili absolutno nič. Vse je zasneženo, ljudje hodijo po cestah, ker ne morejo po pločnikih, skratka čisti kaos, pa sneg niti zares še zapadel ni. To je pač v 21. stoletju nesprejemljivo. Seveda jaz v resnici nimam težav z zimskimi gumami nažgati čez sneg, vsaj ne pri 10 cm - če imaš pa 4-kolesni pogon po najbrž uživaš tudi če je 20 ali več cm snega, samo ni poanta v tem a neA lahko prosim tole budalaštino, ki sem jo dons slišal že neštetokrat iz radia, pa na netu berem samo jamranje, obrazložiš oziroma razložiš, kako bi ti, med tako močnim sneženjem, naredil drugače oziroma tako, da ne bi blo snega na cesti? Zimske gume imamo predpisane z razlogom, tako da 10 centi snega na cesti najbrš ne bi smel, in za normalne nikakor ni, problem. Kle mi jamrajo Ljubljančani, kok so bogibogi k je mal snega na cestici in niso mogl na šiht. Vozači smo vsi tukaj z nekaj minutami zamude.
Ker je teh ( pri nas v Grosupljem kar več kot 10) zapadlo praktično v uri in pol. Ni ga boga, da naenkrat spluži vse ceste, ko začne tko sipat. Edini problem, ki si ga že sam opazil so kamioni in v LJ avtobusi, ki po ravnem ne morjo s postaje speljat. Tko da če se čez Medvedjek, al pa Višnjegorca postav kamion, tud plužna skupina ne more mim in pol vse snežinke v Grosuplju jamrajo po lokalnem FB profilu, kok ni blo spluženo.Glede na to koliko časa v naprej je bilo napovedano tole sneženje je bilo danes zjutraj zelo slabo poskrbljeno. Vpadnice v LJ ne splužene. Jaz sem se ob 7 peljal po Barjanski, in ni bila nič splužena, na določenih mestih so se kar konkretni kupi snega naredil. P+R barje so avtobusi stal, folk je pa od tam peš proti centru hodil. Do NM ne vem če sem srečal dva pluga. Ok vsaj Višnjegorski klanec je bil splužen, jih je izučilo. Pr Medvedjeku pa kaos vseh kaosov v smeri LJ, ki so ga povzročili kamionarji. Na vsakih 50m en kamion počes, ene 8 jih je bilo. Promet pa stoji. Na celi pot so se vozniki osebnih vozil peljali brez večjih problemov. Eni res malo počasneje ampak je šlo. Glavni problem so vsekakor kamioni. MI pa ni jasno kako lahko 10 cm snega tako kolapsira promet.
Poanta je v tem, da ga ni boga, da spluži vse ceste naenkrat, če zapade 15 centi snega v dobri uri in pol zato ker ti plačuješ. Tko da ste ljudje v 21. stoletju pač ratal uboge snežinke. In cesta z 10 centi snega je vozna za vsakega normalnega človeka, za snežinkice mamine pač ne. Prihajam pa še iz časov, ko je bila LJ obvoznica ob sneženju še dva dni snežena, pa z navadnim Yugotom z eskimkami nisem imel težav.Preprosto smo vsi vedeli, da bo sneg in da se bo dejansko tudi nabiral sneg na cestah zjutraj, zato je najmanj kar pričakujem do snežnih služb za katere plačujemo, da ustrezno posrbijo zjutraj ter pripravijo ceste, da bodo dobro vozne. V moji okolici mesta (pazi mesta, ne neke vasi bogu za hrbtom) niso naredili absolutno nič. Vse je zasneženo, ljudje hodijo po cestah, ker ne morejo po pločnikih, skratka čisti kaos, pa sneg niti zares še zapadel ni. To je pač v 21. stoletju nesprejemljivo. Seveda jaz v resnici nimam težav z zimskimi gumami nažgati čez sneg, vsaj ne pri 10 cm - če imaš pa 4-kolesni pogon po najbrž uživaš tudi če je 20 ali več cm snega, samo ni poanta v tem a ne
Ampak to ni kriv DARS. Zabije se pač, ker večina vozi po načelu "prilagodi vožnjo razmeram na cesti", kar je ubistvu pravilno, saj nas to stalo učijo. A bi raje imel karambole in še daljše čakanje? Jest bi tukaj poprosil policaje, da bi na vpadnicah pospeševali potek prometa, ne da se striktno držijo semafora, ki kdaj pač nima ustreznih intervalov.
Ob taki napovedi, ko so že cel vikend trobili, da bo zjutraj panika greš pač od doma 20min prej in zamudiš kolikor pač zamudiš.
No, sej kaj pametujem, jest sem se tudi pripravljal na predčasen odhod od doma, pa sem zaspal, pa sem šel še kasneje kot običajno.