Sneg 22/23

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
V Ljubljani so pa problem tudi sodobni avtobusi, ki imajo probleme s pogonom na prikoličina kolesa. Stari Krpani nikol niso mel težav s snegom.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Meni je zmeraj uganka, zakaj je DARS nabavil pluge, ki očitno zmorejo hitrost pluženja do max 30 km / h. Ko je bila še slovenika, so vozili vsaj enkrat hitreje, res pa je, da so bili ožji. Če na avtocesti vozita dva pluga na razdalji 30 km preden se umakneta s hitrostjo traktorja, to nujno pomeni, da nekaj km za njima prihaja do mirujočega prometa.
Ti očitno ne veš kakšna sila je, ko moker sneg s 50km na uro prileti v obcestne znake. Jih potrga ko zobotrebce. Pluzijo lahko tudi pri 80km/h, samo če se boš znašel na mestu, kjer ta gmota snega prileti vate, ne boš več tipkal po Alterju.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Ti očitno ne veš kakšna sila je, ko moker sneg s 50km na uro prileti v obcestne znake. Jih potrga ko zobotrebce. Pluzijo lahko tudi pri 80km/h, samo če se boš znašel na mestu, kjer ta gmota snega prileti vate, ne boš več tipkal po Alterju.
Vem, da so znaki pred 30+ leti to silo vzdržali. Ker so bili pač plugi ožji.
So se pač odločili, da ima en človek v plužni skupini precej večjo storilnost, avtocesta pa omogoča hitrost s katero danes traktorji v tujini orjejo po poljih. Vse je legitimno, odvisno je, kaj točno je namen kake infrastrukture.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Pokakan si ti. Ne bojimo se snega, ampak brezvezne vožnje po Ljubljani. Zgleda še nisi imel te izkušnje. ŽE v primeru dežja se zjutraj in popoldne v konici zabije vse v božjo mat**. Ko je sneg je pa konec sveta.

Ampak to ni kriv DARS. Zabije se pač, ker večina vozi po načelu "prilagodi vožnjo razmeram na cesti", kar je ubistvu pravilno, saj nas to stalo učijo. A bi raje imel karambole in še daljše čakanje? Jest bi tukaj poprosil policaje, da bi na vpadnicah pospeševali potek prometa, ne da se striktno držijo semafora, ki kdaj pač nima ustreznih intervalov.

Ob taki napovedi, ko so že cel vikend trobili, da bo zjutraj panika greš pač od doma 20min prej in zamudiš kolikor pač zamudiš.

No, sej kaj pametujem, jest sem se tudi pripravljal na predčasen odhod od doma, pa sem zaspal, pa sem šel še kasneje kot običajno. :valjamse:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
No midva z mulcem sva pa štartala z L tablico tako kot običajno in sva mela presenetljivo zamudo samo 20 minut, pa še to sva stala na postaji 5 minut, ker je poslušal pridigo. Se je pač odvadil, da še kaj rečem zraven, pa je na tri zaporedne počas...počas...počasjebemti skor zapeljal naravnost v znak, ker je bil prehiter. No pol sva mela še enkrat šnelkurz teorije vožnje po snegu in je šlo do Ljubljane zelo solidno.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.940
2.641
113
A lahko prosim tole budalaštino, ki sem jo dons slišal že neštetokrat iz radia, pa na netu berem samo jamranje, obrazložiš oziroma razložiš, kako bi ti, med tako močnim sneženjem, naredil drugače oziroma tako, da ne bi blo snega na cesti? Zimske gume imamo predpisane z razlogom, tako da 10 centi snega na cesti najbrš ne bi smel, in za normalne nikakor ni, problem. Kle mi jamrajo Ljubljančani, kok so bogibogi k je mal snega na cestici in niso mogl na šiht. Vozači smo vsi tukaj z nekaj minutami zamude.
Glede na to koliko časa v naprej je bilo napovedano tole sneženje je bilo danes zjutraj zelo slabo poskrbljeno. Vpadnice v LJ ne splužene. Jaz sem se ob 7 peljal po Barjanski, in ni bila nič splužena, na določenih mestih so se kar konkretni kupi snega naredil. P+R barje so avtobusi stal, folk je pa od tam peš proti centru hodil. Do NM ne vem če sem srečal dva pluga. Ok vsaj Višnjegorski klanec je bil splužen, jih je izučilo. Pr Medvedjeku pa kaos vseh kaosov v smeri LJ, ki so ga povzročili kamionarji. Na vsakih 50m en kamion počes, ene 8 jih je bilo. Promet pa stoji. Na celi pot so se vozniki osebnih vozil peljali brez večjih problemov. Eni res malo počasneje ampak je šlo. Glavni problem so vsekakor kamioni. MI pa ni jasno kako lahko 10 cm snega tako kolapsira promet.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.959
6.574
113
Mene je presenetilo... Vse je spluzeno, samo dvorisce bolj slabo. Prvo rundo je zjutraj moj polopatal (ga ni presenetilo), zdaj se pa kar nabira, jaz pa preseneceno gledam. Frapirana. Ce hitro startam, bom lahko sla z dvorišča, se preden me notri nazaj zamede.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Jaz sem sel Kalce - Col zjutraj, milina. Snega zadosti, spluženo, vendar je sproti nametalo zadosti, da je drselo v vse smeri :).

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
A lahko prosim tole budalaštino, ki sem jo dons slišal že neštetokrat iz radia, pa na netu berem samo jamranje, obrazložiš oziroma razložiš, kako bi ti, med tako močnim sneženjem, naredil drugače oziroma tako, da ne bi blo snega na cesti? Zimske gume imamo predpisane z razlogom, tako da 10 centi snega na cesti najbrš ne bi smel, in za normalne nikakor ni, problem. Kle mi jamrajo Ljubljančani, kok so bogibogi k je mal snega na cestici in niso mogl na šiht. Vozači smo vsi tukaj z nekaj minutami zamude.
Preprosto smo vsi vedeli, da bo sneg in da se bo dejansko tudi nabiral sneg na cestah zjutraj, zato je najmanj kar pričakujem do snežnih služb za katere plačujemo, da ustrezno posrbijo zjutraj ter pripravijo ceste, da bodo dobro vozne. V moji okolici mesta (pazi mesta, ne neke vasi bogu za hrbtom) niso naredili absolutno nič. Vse je zasneženo, ljudje hodijo po cestah, ker ne morejo po pločnikih, skratka čisti kaos, pa sneg niti zares še zapadel ni. To je pač v 21. stoletju nesprejemljivo. Seveda jaz v resnici nimam težav z zimskimi gumami nažgati čez sneg, vsaj ne pri 10 cm - če imaš pa 4-kolesni pogon po najbrž uživaš tudi če je 20 ali več cm snega, samo ni poanta v tem a ne:bonk:

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Glede na to koliko časa v naprej je bilo napovedano tole sneženje je bilo danes zjutraj zelo slabo poskrbljeno. Vpadnice v LJ ne splužene. Jaz sem se ob 7 peljal po Barjanski, in ni bila nič splužena, na določenih mestih so se kar konkretni kupi snega naredil. P+R barje so avtobusi stal, folk je pa od tam peš proti centru hodil. Do NM ne vem če sem srečal dva pluga. Ok vsaj Višnjegorski klanec je bil splužen, jih je izučilo. Pr Medvedjeku pa kaos vseh kaosov v smeri LJ, ki so ga povzročili kamionarji. Na vsakih 50m en kamion počes, ene 8 jih je bilo. Promet pa stoji. Na celi pot so se vozniki osebnih vozil peljali brez večjih problemov. Eni res malo počasneje ampak je šlo. Glavni problem so vsekakor kamioni. MI pa ni jasno kako lahko 10 cm snega tako kolapsira promet.
Ker je teh ( pri nas v Grosupljem kar več kot 10) zapadlo praktično v uri in pol. Ni ga boga, da naenkrat spluži vse ceste, ko začne tko sipat. Edini problem, ki si ga že sam opazil so kamioni in v LJ avtobusi, ki po ravnem ne morjo s postaje speljat. Tko da če se čez Medvedjek, al pa Višnjegorca postav kamion, tud plužna skupina ne more mim in pol vse snežinke v Grosuplju jamrajo po lokalnem FB profilu, kok ni blo spluženo.
Sem enkrat ob takem sneženju spremljal svaka v plugu. Imel je na čez glavne ceste od Škofljice prek Turjaka do pol poti do Ribnice in nazaj, tko za uro in pol je bil krog. Na cesti sva bla vso noč in vso noč je medlo ko za stavo, pa se je ob šestih zjutraj en drl pod kamionom na Škofljici, da naj drugič prej vstane, da ni nič spluženo. Tam mimo se je s plugom peljal vsaj 6x v tisti noči, nazadnje uro in pol nazaj. Vse jutro sva v plugu po radiu poslušala mantro, da je cestarje spet presenetil sneg.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Preprosto smo vsi vedeli, da bo sneg in da se bo dejansko tudi nabiral sneg na cestah zjutraj, zato je najmanj kar pričakujem do snežnih služb za katere plačujemo, da ustrezno posrbijo zjutraj ter pripravijo ceste, da bodo dobro vozne. V moji okolici mesta (pazi mesta, ne neke vasi bogu za hrbtom) niso naredili absolutno nič. Vse je zasneženo, ljudje hodijo po cestah, ker ne morejo po pločnikih, skratka čisti kaos, pa sneg niti zares še zapadel ni. To je pač v 21. stoletju nesprejemljivo. Seveda jaz v resnici nimam težav z zimskimi gumami nažgati čez sneg, vsaj ne pri 10 cm - če imaš pa 4-kolesni pogon po najbrž uživaš tudi če je 20 ali več cm snega, samo ni poanta v tem a ne:bonk:
Poanta je v tem, da ga ni boga, da spluži vse ceste naenkrat, če zapade 15 centi snega v dobri uri in pol zato ker ti plačuješ. Tko da ste ljudje v 21. stoletju pač ratal uboge snežinke. In cesta z 10 centi snega je vozna za vsakega normalnega človeka, za snežinkice mamine pač ne. Prihajam pa še iz časov, ko je bila LJ obvoznica ob sneženju še dva dni snežena, pa z navadnim Yugotom z eskimkami nisem imel težav.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Torej ti meni dejansko praviš, da ni mogoče ceste (predvsem glavnih cest) vnaprej pravočasno pripraviti na sneg (recimo danes zjutraj ob 5 ali 6h)? Edino enkrat popoldne jih lahko malo splužijo, če bodo slučajno imeli cajt?!? Resno?!?:oops1:

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.940
2.641
113
Itak da ne morejo vsega služiti na enkrat, samo se hitro vidi ali je mehanizacija na cestah ali ni, sploh če narediš malo daljšo furo. Danes zjutraj je žal ni bilo prav veliko.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Ampak to ni kriv DARS. Zabije se pač, ker večina vozi po načelu "prilagodi vožnjo razmeram na cesti", kar je ubistvu pravilno, saj nas to stalo učijo. A bi raje imel karambole in še daljše čakanje? Jest bi tukaj poprosil policaje, da bi na vpadnicah pospeševali potek prometa, ne da se striktno držijo semafora, ki kdaj pač nima ustreznih intervalov.

Ob taki napovedi, ko so že cel vikend trobili, da bo zjutraj panika greš pač od doma 20min prej in zamudiš kolikor pač zamudiš.

No, sej kaj pametujem, jest sem se tudi pripravljal na predčasen odhod od doma, pa sem zaspal, pa sem šel še kasneje kot običajno. :valjamse:

A sem kje omenjal DARS ali kaj podobnega?