Okolju prijazni avtomobili

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.426
6.946
113
Gre za to, da ice NE tankas vsako noc, ker ni potrebe. Ker lahko vedno in povsod v 3min nalijes ce moras kam nepredvideno it. PegPerego pa moras imet stalno na max. Razen seveda ce si kriptokralj/luftar ki nikomur ne polaga racunov in lahko nekam prides, ali pa tudi ne.....ter posiljas maile med polnjenjem. Pa pri tem upostevamo vase veganske nacine voznje. Jaz (in 90 posto poznanega folka) vozimo malo drugace....

To je tko kt una debata z gospodinjskimi aparati. Necem pralca pa susilca, ki dela 2h. Moj star je vse naredil v 40min. Ali pa, žaluzije dvignem hotreje na roko. Kaj me briga, saj ne stojim zraven pa cakam. Gumb pritisnem in grem. Pri zaluzijah celo ma enem mestu vse, pa naj se dvigujejo 5min, ce hocejo.

Dobr, pri tankanju ICEja moras zraven stat. Casovno mi vzame manj, ce vsako noc vsteknem avto doma, kot da se vsak teden vozim na pumpo. Tak pac je.

• Všeč mi je
Reactions: irCAR81

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.973
6.146
113
A nimaš žaluzij preko aplikacije na telefonu?
Če nisi to planiral med gradnjo in si prišel v stavbo kasneje je lahko problem. Jaz to sicer rešujem s Shelly moduli, ampak je spet en element, ki je nonstop pod štromom, se greje in čakam kdaj crkne (upam da brez požara). Tako da če me vprašaš, kaj bi raje žaluzije na motor ali na roke, sem v precepu.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.973
6.146
113
Sem gledal tudi to, dejansko isti šmoren, ki mora biti cel čas pod štromom, plus imam dvojno stikalo dodatno še za zunanjo luč ( na treh žaluzijah), tako da je Shelly je bolj primeren, pa še tega hudiča sem komaj stiščal v razdelilno dozo.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.073
1.030
113
Na dolgi rok verjemite , da si večina teh zadev ne želi.
Že ko dela kot naj bi. se velikokrat ugotovi da je fino samo na papirju, v praksi pa malo manj.
Prava veselica se tačne , ko pride vse skuoaj malo v leta....od nedelovanja, iskanja rez.delov(če jih sploh dobiš), itd....

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.219
768
113
EU
Torej 2 minute do črpalke, dodatna minuta za predpripravo tankanja (greš ven iz avta, moraš pripraviti telefon, priklicati aplikacijo, skenirati QR kodo, vtakneš ročko), samo tankanje do konca 3 minute (čeprav po spominu mislim da je manj, bi moral meriti), in minuta za končanje (vmes gre plačilo itak avtomatično prek aplikacije) ter izvoz in lahko spet dve minuti za nazaj domov, ker me je iz neznanega razloga pičilo, da sem šel samo tankat (kar po mojem še nikoli v življenju nisem storil). Skupaj torej 9 minut in me najmanj dva tedna to sploh več ne zanima (pomeni niti trenutka ne izgubim za razmišljanja o vmesnih polnjenjih, koliko km še imam ipd., to se zgodi šele ko se prižge lučka in imam še za ene 80 km dosega).

• Všeč mi je
Reactions: Jest

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
777
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Torej 2 minute do črpalke, dodatna minuta za predpripravo tankanja (greš ven iz avta, moraš pripraviti telefon, priklicati aplikacijo, skenirati QR kodo, vtakneš ročko), samo tankanje do konca 3 minute (čeprav po spominu mislim da je manj, bi moral meriti), in minuta za končanje (vmes gre plačilo itak avtomatično prek aplikacije) ter izvoz in lahko spet dve minuti za nazaj domov, ker me je iz neznanega razloga pičilo, da sem šel samo tankat (kar po mojem še nikoli v življenju nisem storil). Skupaj torej 9 minut in me najmanj dva tedna to sploh več ne zanima (pomeni niti trenutka ne izgubim za razmišljanja o vmesnih polnjenjih, koliko km še imam ipd., to se zgodi šele ko se prižge lučka in imam še za ene 80 km dosega).

Tole je precej bolj realno napisano, da traja sankanje okoli 10 minut... tisti, ki pravijo, da porabijo 3 minute ali celo manj, so navadni nakladači... :p

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.543
276
83
Kolikor se hoče, dokler ne ovira in omejuje uporabnika /ko spim mi je vseeno ali se polne 3 min ali 12 ur :evil:

• Všeč mi je
Reactions: sad

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.219
768
113
EU
Zdaj sem šel iskati podatek hitrosti točenja goriva na bencinskih postajah:
Hitrost točenja goriva je običajno med 30 in 50 litri na minuto.

Torej pri moji hibridni Toyoti običajno natočim okoli 35 litrov, kar pomeni da sem zgoraj pod napisanimi 3 minutami (samo direktnega pretakanja goriva v tank); in potem plus ostale opisane minute.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.219
768
113
EU
Sploh se ne more primerjati ta čas miru med tankanji, ki ga kot EV voznik nikoli več ne boš imel. Stalno razmišljanje, preračunavanje, načrtovanje o polnjenih, pa vsakodnevno večkratno vtikanje in iztikanje kablov, pa kera polnica, pa kakšno plačilo ipd. Tega preprosto ni pri ICE, enkrat natankaš in imaš dlje časa mir.

Sej morda bo leta 2035 tako tudi pri EV. No in takrat bo šele morda čas za nakup tega.