Še strožje kazni?

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Obvezna čelada za kolesarje, kazni če jo nimaš pa ni?
confused-1.gif

A tko gre to?
smile-1.gif

Ja, pred časom sem prebral, da v tem primeru ne bo sankcioniranja.

Sicer je pa tko, jest čelade za bicikl tudi v Savdski Arabiji ne bi nosil če bi bila obvezna.
wink-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Obvezna čelada za kolesarje, kazni če jo nimaš pa ni?
confused-1.gif

A tko gre to?
smile-1.gif
Ja, za začetek, da se folk ne pobuni. Sej zakaj bi se pa bunili, ni kazni.
Bod prepričan, da bodo kasneje ugotovili, da je potrebna tud kazen, folk pa pomirili da je pač brez čelade vozit prepovedano že dlje časa, le zakaj so bili takrat tiho, ko se je prepoved sprejemala?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Mislim, jaz jo nosim, vendar ne bi ravno za v center, ko grem v mesto na zmenek, ne vem kam naj jo potem dam, punci v naročje?
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Imaš norce, ki vozijo fotrov avto al pa so si ga kupili z nepošteno zasluženim denarjem ..

A z pošteno zasluženim denarjem bi bilo po tvoje kaj mileje?

Lahko nabijemo kazen 50.000€ za pet kilometrov prekoračitve, pa bo se folk še kar 70 skoz naselje vozil.
Lahko ga obglavimo če bo pijan za volanom, pa bo folk še kar nametan vozil.

Gre se za vsesplošno kulturo in vzgojo, kazni nimajo veze. Jaz sem tudi razmontiral fotrov gramofon, pa me je okol
kepe da sem še pol ure čutil plesko, pa sem se čez tri-štiri dni spravil nad videorekorder.

Dviganje kazni je zavoljo proračuna ne zavoljo varnosti na cestah. Z vsakim ki gegne prišpara država ohoho,
sploh stardeci tik pred penzijo so iskana roba.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Prvo naj naredijo odmero kazni glede na dohodnino kot ze pise pa se bomo drugace pogovarjali, do takrat pa qrc, enkrat bos zahebal pa si ga oplel ce ti gre na knap.
Misliš da Hilda ne more nekoga najeti, da malo kreativno preuredi njene papirje za dohodnino?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Prvo naj naredijo odmero kazni glede na dohodnino kot ze pise pa se bomo drugace pogovarjali, do takrat pa qrc, enkrat bos zahebal pa si ga oplel ce ti gre na knap.
To je res super ideja.
Da bodo cigani, dijaki študentje, brezposelni kršili zakon po mili volji in nič plačali kazni (nimajo dohodkov) delovni narod bo na 500€ plače plačeval po 1200€ kazni, bogati so pa itak nad zakoni, zdej niso plačevali in tud odslej ne bodo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.767
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Gre se za vsesplošno kulturo in vzgojo, kazni nimajo veze. Jaz sem tudi razmontiral fotrov gramofon, pa me je okol
kepe da sem še pol ure čutil plesko, pa sem se čez tri-štiri dni spravil nad videorekorder.
.

hysterical-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ja cigo itak placuje z nasim denarjem, studentje pa vlecejo dnarja vec kot zaposleni tko da. Da pa so premozni tako zasciteni pa nisem jest kriv, ampak sistem ki to dovoljuje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Čudno, zakaj pa imajo drugje tako stroge kazni?

Glede biciklistov s čeladami: na Švedskem so obvezne že desetletja, pa se vseeno z bicikli furajo tudi na zmenke in v službo. To da ni kazni za to, pa nič hudega. Najprej se mora folk navadit na to, kasirali bodo kasneje (tlele se pa strinjam s synthmanom).

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
ksz

Kaj pa referendum, če bo zakon sprejet? Nekaj v tem smislu: verjamemo, da bodo višje denarne kazni pripomogle zgolj k polnjenju proračuna. Zato predlagamo, da se v novem zakonu ohranijo zneski iz starega zakona, če so slednji nižji. Pa zraven dodamo še črtanje obveznega nošenja čelad.

Kak pravnik tukaj, ki bi stvar znal izpeljat? Pomojem je 40k podpisov čisto realnih.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
uspeh na referendumu pa ni realen, verjemi.
smirk-1.gif

Pa ne vem, zakaj ne čelad za kolesarje. Pri motorističnih se nihče ne buni, razen brazilcev.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.720
5.876
113

Kar se pa kazni tiče... To ni nič druga kot cuzanje naroda, Pahor več ne ve kje bi denar za dokapitalizacijo tajkunskih poslov na NLB dobil, pač poskuša na vseh straneh to not dobit. Jebe se Pahorju za število smrti in cestnopormetno varnost. Važen je samo pritok v proračun. Samo zadnji mesec ga nekaj policija zafrkava, ki noče kaserat, pa bi rad še to na mestne redarje obesil.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Pa ne vem, zakaj ne čelad za kolesarje. Pri motorističnih se nihče ne buni, razen brazilcev.

A zakaj ne obvezne čelade za bicikl? Zato, ker meni ne bo noben predpisal čelade za bicikl, ki doseže maximalno hitrost 15 km/h in s katerim se peljem do sosednjega bifeja na kavo. Ko se bo pa dalo s kolesom peljat po ravnem več kot 50 km/h (profesionalci so izvzeti), takrat bom pa nosil čelado. Večja verjetnost poškodb je, če si ga zdele v pisarni probam pofafat, kot pa pri vožnji z biciklom na zgoraj omenjeni dogodek.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
No ja, samo da se dogaja, samo da se muva, so rekli v enem vicu. Sicer pa odvisno od angažiranosti obeh strani. Jaz si na pamet ne bi upal napovedat, ker zakon z izjemo zneskov ostane enak.

Čelade: imam svoj pogled. Pred 20imi leti sem smučal brez čelade, zakaj ne bi še danes? Enako velja za mopede, bicikle, plezanje... (retorično vprašanje, nočem brat debat o več prometa, višji hitrosti etc.) V končni fazi lahko prideva do tega, da je edini pošten način ta: brez čelade samo, če plačaš dodatno zavarovanje. Ni problema. Ampak do takrat je tole strel v prazno. Ker je pri nas žal kolo kot prevozno sredstvo krepko podcenjeno in predlog zakona bo situacijo samo še poslabšal.

Mejduš, pri teku prehitevam mamce na biciklu, da o rolanju sploh ne govorim. Zakaj ne bi uzakonili čelade še tu?
crazy1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.204
845
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...
kar se pa povišanja kazni tiče..... saj drugega ne znajo. 3x bolje kot povišanje kazni bi bilo povečanje policijskih vrst in njihova prisotnost na cesti, v takem primeru bi lahko dvojno znižali kazni pa še bi nabrali več denarja kot sedaj plus to, da bi dejansko imeli nekaj učinka na cesti kar se varnosti tiče. eh slovenija, slovenija.....
problem je, da še za te policaje, ki so trenutno na cestah, ni dovolj denarja, kaj šele, da bi povečal njihovo število..

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.767
113
to mi je popolnoma jasno, samo zato še ni potrebe da se gre po liniji najmanjšega truda in se samo enostavno dviga kazni... pa naj pahor malce bolj gleda kam meče ostali davkoplačevalski denar in naj ne dela bedarij z raznimi nepotrebnimi vlaganji, naj npr. prekine tisto pogodbo z italijo, težko 40mio € letno, itd itd.... vse se da če se hoče. če se pa noče je pa druga....

kot je že nekdo zapisal - "xyz več smrtnih žrtev kot lani, dajmo dvignit kazni, to bo to" naslednje leto: " 30 smrtnih žrtev manj kot lani, zakon je učinkoval, dajmo še dodatno zvišat kazni" in še naslednje leto: " 47 več smrtnih žrtev kot lani, dajmo spet dvignit kazni, folk se je že navadil na njih in se jih več ne bojijo..."

bonk.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.204
845
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Kazni bi se morale dolocat glede na tri stvari. Psiho teste, kubaturo motorja in vrednost vozila/premozenja.
ne vem sicer, kaj imata kubatura motorja in vrednost vozila/premoženja veze pri teži prekrška (npr. pijanega voznika), ampak pri kaznih, vezanih na višino dohodkov bi bili ljudje brez "uradnih" dohodkov ali z minimalnimi dohodki (študentarija, mamini sinčki, brezposelni družinski člani, da ne omenjam vseh, ki prejemajo nelegalne dohodke) avtomatično privilegirani napram ostalim.
jaz raje predlagam stopnjevanje kazni za stalne prekrškarje, saj po moje ni problem v tistih, ki enkrat na pet let naredi prekršek (oz. ga pač dobijo), ampak predvsem v tistih, ki prekrške stalno delajo. lahko bi npr. nadgradili sistem kazenskih točk: vsak prekršek bi bil vreden določeno število KT, vsaka KT bi te stala npr 10€. KT bi se brisale po 2 letih od prekrška. torej bi nekdo vozil prehitro v naselju, dobil bi 3 KT, kazen bi bila 30€. čez pol leta bi vozil pijan, dobil bi novih 10 KT, skupaj bi jih imel 13, torej kazen 130€.in tako naprej

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Drzava naj prvo asfaltira ceste ,ker smo navelicani voziti po luknjastem smrtno nevarnem makadamu,ko bo ceste asfaltirala in pravilno oznacila naj zacne delati na narodu ki ga ze leta in leta ropa za placilo uporabe cest,le ta denar pa si razdeli par najvecjih drzavnih gansterjev za jahte in nepremicnine...
Cas je da bi se drzava enkrat zresnila in zacela pripravljat zakone ne pa ta skropucala ki ne drzijo vec kot 3 ali 4 leta in se nato ugotovi da so bili v celem brca mimo...

sass

Guru
1. sep 2007
5.204
845
113
država tudi za to nima denarja. spomladi so nas z DRSC pozvali h oddaji ponudbe za obnovo nekega cestnega odseka. hkrati so povedali, da bo moralo biti delo opravljeno do konca tega leta, plačano pa bi dobili enkrat naslednje leto, ker so letošnji proračun že porabili
bonk.gif