Renault Laguna Dynamique 2.0 dCi

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Mondeo karavan je krajši od limuzine. Veš to? Ali spet samo bedarije trosiš okrog?
confused-1.gif

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Feltne na dotični kišti NISO original. Se pa strinjam, da gre na Laguno 16, 17 in tudi 18 col... "Default" za 2.0 mislim da je 17".

No še zadnja cvetka z lastne drvarnice. Laguna III, 2.0 DFP in ostala jajca. Pri 102.000 imamo že: Check injection in za zraven še: Check anti polution system. Bogatija. Da me bo kap sunla kaj vse je šlo v maline.

Sekret Renaultov!

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Mah, kaj naj rečem. Saj avto kot tak sploh ni švoh. P1zdarija je samo da je dizel in ma še usran DPF. Jebesh tako ekologijo ki me samo po žepu udari, iz stare podrtije pred mano pa še vedno žrem oblak dima.

Sploh pa klinc gleda "pol litra" manjšo porabo, obenem pa miljon stvari ki pri bencincu sploh ne morejo crknit ker jih ni. Da o ceni servisa med bencinarjem in dizlom sploh ne govorim. Cena goriva je pa tam-tam. Aja ceno v štartu je treba tud ogledat. Bencinc - je seveda cenejš.

Šmorn je samo, da dotičnih Lagun bencinarjev skor ni. Pa kupi rabljeno če moreš.

Sam pri sebi sem se že odločil, da naslednji avto definitivno ne bo dizel ampak bencinar. Pika.

Še edit na une feltne. Tiste iz prvega Jadotovega posta so definitivno original. 17". Smotan je Jado ker lepi 1x en drugič drug link...

Za vpoklic mi pa tudi dol visi, zase sem ga zrihtal, ostali pa zaradi mene lahko tudi fašete aitbag v ksiht, važno da "je bil oz bo kar sam od sebe" narejen...

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.699
10.959
113
Redko kateri človek pri nakupu avta vklopi tisti del možganov, ki ga imamo moški za razmišljanje o avtih....moje mnenje je, da pod 25-30 k km letno se ne splača kupovat dizla.
Pa ne mislim zlonamerno, ampak je res tako.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Redko kateri človek pri nakupu avta vklopi tisti del možganov, ki ga imamo moški za razmišljanje o avtih....moje mnenje je, da pod 25-30 k km letno se ne splača kupovat dizla.

Mogoče še kej več kot tolko kilometrov. Načeloma se z dizlom voziš ceneje do prvega popravila, potem pa tak vso gorivo preplačaš.

Za podoben dnar lahko tud kupiš kakšnega solidnega bencinarja. Za nekajkrat v bosno in za mestno drkarijo je več kot dober recimo TA

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Ma dizli s temi filtri so ena velika katastrofa. Kolega si je 2 leti staro hondo civic z tem sistemom kupil. Vsake pol leta se mu je ta filter zapacal. Avto se je prestavil v varnostni režim in ni šel več kot 70. Za vsako na servis pa tam 200 evrov pustit da so spucal pa resetiral komp. Na koncu je popizdu, filter ven ruknu pa še mal ščipiral zadevo. Zdej vsaj gre tako ko more.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

tipično slovenska in balkanska miselnost. Prvo se kupi dizelna, ker je "moderno ga imeti" in ker je "tako slišal, da so boljši". Seveda pri tem dati za avto cel kredit, za vzdrževanje pa zmanjka...in potem je krivec servis ker je drag, pa ta eko filter itd...
Prej bi tuhtali butlni zarukani. Še boje...kupite avto ki ustreza vašim kriterijom...aja je pa spet težava , ker se ne prizna kam se spada...se hoče imeti več, biti boljši kot sosed, čeprava sta obadva mentalno zaostala osebka itd...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
DPF je žurka v glavnem pri vseh. Ali dela in sploh ne veš zanj ali pa ne dela... Počasi se res izkazuje, da so dizli primerni samo za daljše, hitrejše vožnje...
Očitno je pravi način ekologije in alternative turbinsko podprt motor na plin, etanol...
Dizel pa v tovornjakih in delovnih strojih...

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Hehe, lahko pa kupis dizla, ki pac nima teh tezav. Je res, da dobis za isto ceno pol manj opreme, ampak vsaj dela. Ampak ne, je treba Reno dizla kupovat...

Tistemu pa, kateri ima tezave, zelim cimcenejso sanacijo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Človek je kupil nov oz. novejši avto ne pa predzgodovinske kripe... Face it, vsi novi dizli imajo (bodo zelo kmalu) imeli obvezen DPF, EURO 5 in 6 sta pač zahtevna standarda...

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
DPF je že v osnovi obvezen za vsa nova vozila na EU trgu. Preprosto ni novih modelov dizlov brez DPF, ker jih ne more biti. Kar je še stare gare je, ostalo ni.

S tem da cel kup velikih mest po Evropi že prepoveduje dizlom brez DPF vstop v mestna središča. Nemčija z mnogimi mesti in Umwelt nalepkami je ena taka.

Nazadnje urejeno:

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Ksz

Laguna v prvem postu ima originalne felne. Jaz imam na moji (kupljeni novi) enake.