PREPOČASI!!

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Pepe, zakaj se ta traktorist ne bi smel umaknit na avtobusno...?
Ali se lahko po zakonu tja umakne? Je tam dovoljeno "ustavljanje"? Če prav razumem 65. člen, 4 odstavek, točka 8, ni dovoljeno.
Citat:
(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:
...
8. na zaznamovanem mestu na vozišču ali na zaznamovani niši, ki je rezervirana za avtobuse ali avtotaksi vozila. Zaradi vstopa ali izstopa potnika je dovoljena ustavitev na postajališču, ki je zunaj vozišča, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu;
Če boš videl zadaj policista, se ne boš šel tja umaknit, ker boš v težavah.

Če se boš peljal po avtocesti in pripeljal do stoječe kolone, a se boš kar zaletel v njih? Ker na avtocesti ni dovoljeno ustavljanje in če se ustaviš ti lahko da policaj kazen?

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
en zanimiv komentar iz strani
Citat:
isti primer sem imel jaz vceraj z traktorjem ustavi policaj z luckami, da se nism umaknil na avtobusni avti za menoj, pa je naletel na mino namrec pred cca 2 meseci sem se z tovornjakom umaknil na avtobusno da bi spustil avtomobile (mel smernike prizgane) in glej ga zlomka cez cca 1 mesec dobil fotografijo in poloznico zaradi tega, namrec zakon pravi da ne smes ustavljati par metrov pred avtobusno in par za... tako da se prakticno nimas kam umikat preostane ti da zapeljes edino v jarek. tako da takega policaja ki mi bi rekel da se nism umaknil in napisal poloznico ga bi ovadil !!!

Je pa povsem razumljivo, da je bil policaj jezen in ga skušal oglobit za prepočasno vožnjo. Saj ga ni ustavil zato, da bi mu zaželel srečno vožnjo, al kako?

Kaj pravite, kolk biznisa mu je s kmet pokvaril, če nebi bilo traktorista, ki je umirjal promet, bi zagotovo lahko parim v koloni zaračunal prehitro vožnjo.

Tale kazen je samo še en dokaz, da policaji ne želijo, da se vozimo počasi, ampak želijo več prekrškov, da bi več kasirali.

A ti tako resno vzameš vse komentarje? Tudi tiste, ki ne govorijo ravno lepo o tebi. Ali samo tiste, ki so ti všeč?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
isti primer sem imel jaz vceraj z traktorjem ustavi policaj z luckami, da se nism umaknil na avtobusni avti za menoj, pa je naletel na mino namrec pred cca 2 meseci sem se z tovornjakom umaknil na avtobusno da bi spustil avtomobile (mel smernike prizgane) in glej ga zlomka cez cca 1 mesec dobil fotografijo in poloznico zaradi tega, namrec zakon pravi da ne smes ustavljati par metrov pred avtobusno in par za... tako da se prakticno nimas kam umikat preostane ti da zapeljes edino v jarek. tako da takega policaja ki mi bi rekel da se nism umaknil in napisal poloznico ga bi ovadil !!!

Je pa povsem razumljivo, da je bil policaj jezen in ga skušal oglobit za prepočasno vožnjo. Saj ga ni ustavil zato, da bi mu zaželel srečno vožnjo, al kako?

Kaj pravite, kolk biznisa mu je s kmet pokvaril, če nebi bilo traktorista, ki je umirjal promet, bi zagotovo lahko parim v koloni zaračunal prehitro vožnjo.

Tale kazen je samo še en dokaz, da policaji ne želijo, da se vozimo počasi, ampak želijo več prekrškov, da bi več kasirali.

A ti tako resno vzameš vse komentarje? Tudi tiste, ki ne govorijo ravno lepo o tebi. Ali samo tiste, ki so ti všeč?
Kaj pa ti meniš, ali je ustavljanje traktorja na avtobusni postaji dovoljeno ali kaznivo?

jansatovaurska

Pripravnik
27. sep 2011
695
0
16
Kaj bo naredil pa voznik avtobusa ki ne bo mogel pobrati potnikov zaradi policajske kontrole na avtobusni postaji? Bodo morali invaidi čakati na nov avtobus ai bodo morali vstopati v avtobus sredi ceste kateri bo ustvaril koloo jeznih voznikov...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik jansatovaurska pravi:
In kje boš kolono spustil naprej če se nimaš kam odmaknit? Ustaviš sredi ceste?
Na tistem območju je prostora za umik več kot dovolj... Avtobusna postaja, parkirišče, samopostrežna pumpa, ipd.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Seveda potem ne bi smel tudi tak sodoben traktor voziti po cesti s kakim priključkom, ker le izjemoma kak priključek dopušča hitrost "kompozicije" 50 km/h.
Iz članka se da razumeti, da je traktorist mogoče vozil v naselju. Tam je vozil z več kot 50% dovoljene hitrosti in se mu po zakonu ni nujno potrebno umakniti (30.člen, 4 odstavek).
Sicer lepo, da so policaji dali to v javnost in tako "šolajo" traktoriste. Zanima me, kdaj bodo na avtocesti začeli šolati take, ki se z osebnim avtomobilom hecajo in vozijo < 90 km/h sredi lepega sončnega dneva, da jih tovornjaki morajo prehitevati. Vsaj ven bi jih lahko cuknili in jih opozorili, da početje ni najbolj zaželeno in naredili kako reklamo kot so s tem traktoristom. Ali take, ki na magistralni cesti vozijo konstantno 65, da ne bi zgrešili kake omejitve. Ni kaznivo, lahko bi jih pa preverili, zakaj se tako peljejo. Ali preveč klepetajo po telefonu, ali pa preprosto niso več ažurni s predpisi in niti ne vedo, koliko je omejitev.
Na tistem območju je en del omejitev 50 km/h, večji del pa 70 km/h...
Pa precej gostiln, kjer se kmetje radi ustavljajo, pa doma ima vsak kmet tudi svoje brajde z jurko in šmarnico...

Pravilno, da ukrepajo tudi proti takim šerifom z Zetorji... Na tistem območju je bilo že ogromno nesreč tudi s smrtnimi izidi. Pač rahlo nepregledna cesta in s tem nevarna za prehitevanje...

Tisti, ki so pa komentirali članek in ta dogodek, so pa dokaz, kako butast je slovenski narod. Zagovarjajo pijanega nasilnega voznika na cesti, kjer je tudi med drugim veliko otrok...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Pepe, zakaj se ta traktorist ne bi smel umaknit na avtobusno...?
Ali se lahko po zakonu tja umakne? Je tam dovoljeno "ustavljanje"? Če prav razumem 65. člen, 4 odstavek, točka 8, ni dovoljeno.
Citat:
(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:
...
8. na zaznamovanem mestu na vozišču ali na zaznamovani niši, ki je rezervirana za avtobuse ali avtotaksi vozila. Zaradi vstopa ali izstopa potnika je dovoljena ustavitev na postajališču, ki je zunaj vozišča, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu;
Če boš videl zadaj policista, se ne boš šel tja umaknit, ker boš v težavah.

Seveda pa ni problemov, ko policaji stojijo na avtobusni z radarjem, avtobus pa nima kje spustit ven potnikov.
roza.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:

Kaj pa ti meniš, ali je ustavljanje traktorja na avtobusni postaji dovoljeno ali kaznivo?
Kaj pa se šteje za ustavljanje? A na avtocesti lahko ustaviš, če je zastoj in stoječa kolona pred tabo? Ker v zakonu piše, da je ustavljanje na avtocesti prepovedano.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Citat:
Fantje...na podeželju ni avtobusne vsakih sto metrov da bi se hodili kmetje umikat,,,
Citat:

hysterical-1.gif
Še posebej ker so preveč prestrašeni, da bi upali tovornjakarju takoj napisat kazen.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
http://24ur.com/novice/crna-kronika/traktorist-odlklonil-alkotest-in-se-spravil-nad-policista.html

Traktorist, ki ga je policija ustavila, ker je na cesti vozil manj kot 30 km/h in za seboj zadrževal kolono, ni želel "pihati", ko pa je policist zanj odredil pridržanje, se je postavil v bojni položaj in zamahnil.

Včeraj nekaj pred 20. uro so policisti iz Ruš v Zgornji Selnici ustavili 30-letnega voznika traktorja, ki je vozil po cesti s hitrostjo 26 km/h in za seboj zadrževal kolono. Kot so sporočili s PU Maribor, so traktoristu odredili preizkus z alkotestom, ki pa ga je moški odločno odklonil.

Policisti so mu odredili pridržanje, moški pa se je postavil v boksarko prežo in z roko zamahnil proti policistu. Policisti so nato uporabili prisilna sredstva (plinski razpršilec in fizično silo) in moškega vklenili ter pridržali. Zaradi suma storitve poskusa kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi bodo zoper moškega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu, sledi tudi obdolžilni predlog.

Koliko moraš peljat na uro da te policaji pustijo pri miru?
Crna mamba & co. v akciji za boljsi jutri .. Jas dejansko bolj mirno spim, odkar imamo take policaje, majkemi
cheer.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Dovoljneo, če te tja pošlje policaj za namen kontrole.
Vprašanje je namenjeno žajblju, debata pa gre o traktoristu, ki je delal kolono, ne o policajskih kontrolah.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.812
113
40
MB
zadnjič me je s peciklom merla na vaši strani tam pri samopostrežni pumpi
grin1.gif

jansatovaurska

Pripravnik
27. sep 2011
695
0
16
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Citat:
http://24ur.com/novice/crna-kronika/traktorist-odlklonil-alkotest-in-se-spravil-nad-policista.html

Traktorist, ki ga je policija ustavila, ker je na cesti vozil manj kot 30 km/h in za seboj zadrževal kolono, ni želel "pihati", ko pa je policist zanj odredil pridržanje, se je postavil v bojni položaj in zamahnil.

Včeraj nekaj pred 20. uro so policisti iz Ruš v Zgornji Selnici ustavili 30-letnega voznika traktorja, ki je vozil po cesti s hitrostjo 26 km/h in za seboj zadrževal kolono. Kot so sporočili s PU Maribor, so traktoristu odredili preizkus z alkotestom, ki pa ga je moški odločno odklonil.

Policisti so mu odredili pridržanje, moški pa se je postavil v boksarko prežo in z roko zamahnil proti policistu. Policisti so nato uporabili prisilna sredstva (plinski razpršilec in fizično silo) in moškega vklenili ter pridržali. Zaradi suma storitve poskusa kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi bodo zoper moškega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu, sledi tudi obdolžilni predlog.

Koliko moraš peljat na uro da te policaji pustijo pri miru?
Crna mamba & co. v akciji za boljsi jutri .. Jas dejansko bolj mirno spim, odkar imamo take policaje, majkemi
cheer.gif

Kakšne policaje misliš? Take ki štirje komaj obvladajo enega z vsemi prisilnimi sredstvi? Jaka muda. Bog ne daj da bi poba še enega užgal..bi moral poklicat specialno enoto, katera se ne upa tepst in gre raje tožit za odškodnino (nogometne navijače)

Jao jao

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Ko bos ti osvojil se kaj drugega kot tiscanje dil v stroj, bos ugotovil, da so na nogometnih stadionih policisti posebne policijske enote, ki s specialno enoto nimajo nic skupnega.

Sem pa vesel, da je tudi lokalni pijancek na licu mesta izvedel da ni lokalni serif, tudi ce ima najvecji traktor.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.381
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Citat:
Fantje...na podeželju ni avtobusne vsakih sto metrov da bi se hodili kmetje umikat,,,
Citat:

hysterical-1.gif
Še posebej ker so preveč prestrašeni, da bi upali tovornjakarju takoj napisat kazen.

Bolj me zanima kako ga je uspel slikati v 2min in šofer tega ni videl. Po moje je on tam lepo parkiral šel nekam po opravkih. Parkiranje in ustavljanje pa ni enako. Eno je dovoljeno drugo pa ne.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Policaji se spravljate le na šibke, kje so ovadbe zoper KK, MS, ZJ....Najbolje je stati na ravnini in keširat denar, ali pa male ribe preganjati!

Prvo zacni kaj resnega delat potem pa komentiraj delo kogarkoli drugega. Cudak ekstremisticni.

Mislis da bo lokalni zupnik presenecen ko prebere par tvojih najbolj sktremnih prispevkov tu gor? Pa farani ko izvedo koga imajo med seboj?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.758
6.151
113
blizu močvirne prestolnice
Zopet grožnje, ah seveda policaju ne smeš nikoli zaupati! Sam nikomur ne skrivam svojih pogledov, vedo da ne maram islama, kar je tudi normalno eni se strinjajo drugi ne, saj smo v demokraciji. Tudi o tem družinskem zakonu sem pred g.župnikom rekel da nisem za referendum. Nismo vsi enostranski kot ti. Če pa že tisto mežnarijo vlačiš je vse zastonj delam pa čist na drugem področju. Lahko tu na forumu najinega znanca povprašaš. Pač danes sem doma jutri delam cel dan, pa v soboto tudi če te že zanima!

Glede policajev pa imam prav spravljate se le na šibke! Za majhne prekrške pridete takoj k bajti, ko pa vas res rabimo vas pa ni!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Apollo, povej raje, če lahko traktorist legalno ustavi na avtobusni postaji, da spusti kolono mimo? Ni tema, kaj kdo dela.