Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik jansatovaurska pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
ksz
Če ima traktor fabrško hitrost manjšo od 50km/h (v praksi to pomeni da nima vzmetene ne prednje ne zadnje osi ), ponoči ne sme vozit po cesti. Pika. Nažgan gor ali dol. Izjemoma lahko z ekstra dovoljenjem UE za potrebe npr. zimske službe.
Ne mi rečt da po zakonu NE SME biti večina slovenskih traktorjev na cesti ponoči? Izjemoma JCB in fendt?
Dihaj.
Par mescov nazaj sem delov izpit. Sem bil šokiran ampak tko je.
3. člen:
http://www.uradni-list.si/1/content?id=73946
Ja piše...
Sam kmetje nimajo praznikov in če bo pač v nedeljo lepo vreme po celo tedenskem deževnih dnevih bo pač šel kmet delat in recimo pospravit suho seno
Kdor je te zakone pisal..adijo pamet
(1) Za vozila iz prejšnjega člena je na cestah iz prvega odstavka 4. člena te odredbe prepovedan promet:
– v petek pred Veliko nočjo od 14.00 do 21.00 ure,
– ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8.00 do 21.00 ure.
(2) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka je za vozila iz prejšnjega člena prepovedan promet od vključno zadnjega konca tedna (sobota in nedelja) v juniju do vključno prvega konca tedna (sobota in nedelja) v septembru (turistična sezona):
– ob sobotah od 8.00 do 13.00 ure,
– ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8.00 do 21.00 ure.
(3) Ne glede na prejšnji odstavek je na cestah iz prvega odstavka 4. člena te odredbe z zaporedno številko 14., 15., 16., 17. in 25. v obdobju iz prejšnjega odstavka prepovedan promet za vozila iz prejšnjega člena te odredbe:
– ob sobotah od 6.00 do 16.00 ure,
– ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8.00 do 24.00 ure.