PREPOČASI!!

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.812
113
40
MB
jebemumast

že zjutraj probam it prej da se ognem gužvi, zdaj pa naj še dlje ostajam
grin1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kdo bo junak in probal?
Ajde, eni veste lokacije teh radarjev na pamet.
Si upam poskusiti, ker gotovo tega ne počnejo. Tudi policisti, ki merijo hitrost z lasersko pištolo ob avtocesti in jih gotovo vidim 1-krat na mesec, še nikoli niso šli za nenavadno počasnim avtomobilom.

jansatovaurska

Pripravnik
27. sep 2011
695
0
16
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ali pošiljajo domov položnice, če se mimo stacionarnega radarja na avtocesti pelješ z osebnim avtomobilom 80 km/h?
Kdo bo junak in probal?
Ajde, eni veste lokacije teh radarjev na pamet.
Kdo ima jajca?
cool-1.gif

S traktorjem?
cool-1.gif

jansatovaurska

Pripravnik
27. sep 2011
695
0
16
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

glej zjutraj srečam na cesti vse možno kmetijsko mehanizacijo, ni da ni, umika se noben ne dokler ni za njim res 2 km kolone
stupid-1.gif

Ko pa ješ dobro kakovostno meso in zeneljavo domače proizvodnje ...je pa drugačna situacija

Kmet ne more sadit krompirja v računalniku!!! edin pediater bi ga znal ..menda

Jebomast

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Na par 100m je vedno plac kamor se lahko umakneš.Je sicer tudi pomembno, če/kaj maš prihaklano odzadaj, ampak veš kaj mislim.Kolona pa se tut ne naredi v sekundi... Pa običajno traktoristi vozijo po domačih cestah, nena se pelje v sosednji kraj ,10km vstran.Tak da sigurni ve al pa bi mogo vedet , kje se umaknit.

se vidi da se ne voziš ob frekventnih urah ruše-mb in pop nazaj
grin1.gif

glej zjutraj srečam na cesti vse možno kmetijsko mehanizacijo, ni da ni, umika se noben ne dokler ni za njim res 2 km kolone
stupid-1.gif

po tretji uri pa isto v obratno smer ... samo da je kolona pač 2,5x

p.s. te pa nea kao ti kmetje in to delajo od zore do mraka? tu pri nas vsi ob treh pičijo z stroji proti domu isto ko mi vsi ostali
grin1.gif

Neumno od kmetov za pop... Redki se obnašajo na cesti primerno.

Sicer pa tukaj govorimo mislim da o normalnem traktorju. Ne tistem 5 tonskem oz. več... In navadni traktor brez prikolice se lahko marsikje umakne.Pa se jih večina nena...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Neumno od kmetov za pop... Redki se obnašajo na cesti primerno.
Sicer pa tukaj govorimo mislim da o normalnem traktorju. Ne tistem 5 tonskem oz. več... In navadni traktor brez prikolice se lahko marsikje umakne.Pa se jih večina nena...
Sigurno niso vsi ljudje enaki, tudi če so v istem poklicu. Marsikateri kmet vozi avto in mu tudi gre počasen traktor na živce. Tudi relativno majhni traktorji imajo hitro vsaj 2 toni. Na bankini se ni za hecati, če je cesta dvignjena iz terena.
Jaz sem že kdaj pa kdaj vozil traktor po bolj prometni cesti. To je hudirjevo stresna stvar, če se zavedaš resnosti položaja. Najprej običajno z nekaj kljuseti vlečeš kompozicijo, ki ima skupaj nekaj ton in silno majhno moč na kg, ker pomeni, da vsako ustavljanje tudi pri nizki hitrosti traja, pospeševanje pa še bistveno dalj. Avtomobilov se ravno ne bojiš, pred tovornjakom, ki je komaj zmogel večjo hitrost od traktorja in je potem, ko je videl, da gre v čiste škarje, začel lesti desno, pa sem že "bežal" na prvo dvorišče s polno "hitrostjo". In ostal živ, en kmet nekaj km stran pa v taki situaciji ni preživel. Tovornjak je s prikolico zadel traktor in ga prelomil na pol. Če se le da, si izbereš cesto, kjer je manj prometa in čas ko ga je manj.
Gotovo pa je ogromno kmetov, ki mislijo, da so kralji ceste.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.982
351
83
tam ko se terc po tori rola
Pepe, zakaj se ta traktorist ne bi smel umaknit na avtobusno...? Saj ne bo parkiral tam, kri nebeška.
Zakon lepo pravi, da kdor vozi pod 50% omejitve in za sabo dela kolono, se mora umakniti na prvo primerno mesto in spustiti kolono naprej. In zelo primerno mesto je avtobusna, če ne celo edino primerno. Torej tudi, če ti guma vreže, ne bi smel tam menjati...?

jansatovaurska

Pripravnik
27. sep 2011
695
0
16
Potem lahko jst po celi ljubljani fijakam s traktorjem 26km /h po zakonu...in mi ne morete nič..tud polcaji ne!!!

jansatovaurska

Pripravnik
27. sep 2011
695
0
16
Popizdu je ko mu je polcaj pokazal na radarju famoznih 26km/h in mu je potem polcaj še za to astronomsko hitro vožnjo hotel dat pihat

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Pepe, zakaj se ta traktorist ne bi smel umaknit na avtobusno...?
Ali se lahko po zakonu tja umakne? Je tam dovoljeno "ustavljanje"? Če prav razumem 65. člen, 4 odstavek, točka 8, ni dovoljeno.
Citat:
(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:
...
8. na zaznamovanem mestu na vozišču ali na zaznamovani niši, ki je rezervirana za avtobuse ali avtotaksi vozila. Zaradi vstopa ali izstopa potnika je dovoljena ustavitev na postajališču, ki je zunaj vozišča, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu;
Če boš videl zadaj policista, se ne boš šel tja umaknit, ker boš v težavah.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:Si sploh prebral članek?
Problem je ker je traktorist poskušal šolat policaje. Jebo vas teh 30 km/h!
tongue-1.gif
Ti si ga? Začne se z "Traktorist, ki ga je policija ustavila, ker je na cesti vozil manj kot 30 km/h in za seboj zadrževal kolono...". S tako objavo je policija hotela, da vesoljna Slovenija ve, da se mora traktor hitrejšim vozilom umakniti. Kar je prav. Če je možnost, ki je jaz ob naših cestah praktično nikjer ne vidim (legalne).
S kako drugo objavo bi lahko slovenske voznike podučila še o čem drugem. Ne bi bilo nobene škode. Veliko lažje prehitim smotan traktor, ki skoraj stoji na cesti kot avtomobil,ki vozi konstantno 60, kjer je 90 omejitev.

sass

Guru
1. sep 2007
5.208
848
113
Citat:
Uporabnik jansatovaurska pravi:
Potem lahko jst po celi ljubljani fijakam s traktorjem 26km /h po zakonu...in mi ne morete nič..tud polcaji ne!!!
načeloma bi se lahko vozil tudi počasneje, če bi imel utemeljen razlog.
sicer pa tista prepoved vožnje traktorjev ponoči, ki je zgoraj omenjena, velja le za nekatere ceste (v glavnem AC, HC ter nekaj glavnih in regionalnih cest), ne pa za vse ceste po sloveniji

sass

Guru
1. sep 2007
5.208
848
113
predpis ne govori samo o traktorjih, ampak tudi o takšnih in drugačnih tovornih vozilih. ampak bistvo je v tem, da tista prepoved velja samo za nekaj (večjih) cest, ne pa za vse ceste.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Torej kdor dela (ima službo), lahko predpise krši. Ali kako?
Ne da lahko, celo zaželjeno je, da jih tak čimbolj pogosto krši, saj le ti polnijo proračun. Od klošarja ki krši zakone država nima nič

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jansatovaurska pravi:
Fantje...na podeželju ni avtobusne vsakih sto metrov da bi se hodili kmetje umikat,,,
en zanimiv komentar iz strani
Citat:
isti primer sem imel jaz vceraj z traktorjem ustavi policaj z luckami, da se nism umaknil na avtobusni avti za menoj, pa je naletel na mino namrec pred cca 2 meseci sem se z tovornjakom umaknil na avtobusno da bi spustil avtomobile (mel smernike prizgane) in glej ga zlomka cez cca 1 mesec dobil fotografijo in poloznico zaradi tega, namrec zakon pravi da ne smes ustavljati par metrov pred avtobusno in par za... tako da se prakticno nimas kam umikat preostane ti da zapeljes edino v jarek. tako da takega policaja ki mi bi rekel da se nism umaknil in napisal poloznico ga bi ovadil !!!

Je pa povsem razumljivo, da je bil policaj jezen in ga skušal oglobit za prepočasno vožnjo. Saj ga ni ustavil zato, da bi mu zaželel srečno vožnjo, al kako?

Kaj pravite, kolk biznisa mu je s kmet pokvaril, če nebi bilo traktorista, ki je umirjal promet, bi zagotovo lahko parim v koloni zaračunal prehitro vožnjo.

Tale kazen je samo še en dokaz, da policaji ne želijo, da se vozimo počasi, ampak želijo več prekrškov, da bi več kasirali.