Si upam poskusiti, ker gotovo tega ne počnejo. Tudi policisti, ki merijo hitrost z lasersko pištolo ob avtocesti in jih gotovo vidim 1-krat na mesec, še nikoli niso šli za nenavadno počasnim avtomobilom.Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kdo bo junak in probal?
Ajde, eni veste lokacije teh radarjev na pamet.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kdo bo junak in probal?Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ali pošiljajo domov položnice, če se mimo stacionarnega radarja na avtocesti pelješ z osebnim avtomobilom 80 km/h?
Ajde, eni veste lokacije teh radarjev na pamet.
Kdo ima jajca?
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
glej zjutraj srečam na cesti vse možno kmetijsko mehanizacijo, ni da ni, umika se noben ne dokler ni za njim res 2 km kolone
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Na par 100m je vedno plac kamor se lahko umakneš.Je sicer tudi pomembno, če/kaj maš prihaklano odzadaj, ampak veš kaj mislim.Kolona pa se tut ne naredi v sekundi... Pa običajno traktoristi vozijo po domačih cestah, nena se pelje v sosednji kraj ,10km vstran.Tak da sigurni ve al pa bi mogo vedet , kje se umaknit.
se vidi da se ne voziš ob frekventnih urah ruše-mb in pop nazaj
glej zjutraj srečam na cesti vse možno kmetijsko mehanizacijo, ni da ni, umika se noben ne dokler ni za njim res 2 km kolone
po tretji uri pa isto v obratno smer ... samo da je kolona pač 2,5x
p.s. te pa nea kao ti kmetje in to delajo od zore do mraka? tu pri nas vsi ob treh pičijo z stroji proti domu isto ko mi vsi ostali
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Torej kdor dela (ima službo), lahko predpise krši. Ali kako?
Sigurno niso vsi ljudje enaki, tudi če so v istem poklicu. Marsikateri kmet vozi avto in mu tudi gre počasen traktor na živce. Tudi relativno majhni traktorji imajo hitro vsaj 2 toni. Na bankini se ni za hecati, če je cesta dvignjena iz terena.Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Neumno od kmetov za pop... Redki se obnašajo na cesti primerno.
Sicer pa tukaj govorimo mislim da o normalnem traktorju. Ne tistem 5 tonskem oz. več... In navadni traktor brez prikolice se lahko marsikje umakne.Pa se jih večina nena...
Ali se lahko po zakonu tja umakne? Je tam dovoljeno "ustavljanje"? Če prav razumem 65. člen, 4 odstavek, točka 8, ni dovoljeno.Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Pepe, zakaj se ta traktorist ne bi smel umaknit na avtobusno...?
Če boš videl zadaj policista, se ne boš šel tja umaknit, ker boš v težavah.Citat:
(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:
...
8. na zaznamovanem mestu na vozišču ali na zaznamovani niši, ki je rezervirana za avtobuse ali avtotaksi vozila. Zaradi vstopa ali izstopa potnika je dovoljena ustavitev na postajališču, ki je zunaj vozišča, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu;
Ti si ga? Začne se z "Traktorist, ki ga je policija ustavila, ker je na cesti vozil manj kot 30 km/h in za seboj zadrževal kolono...". S tako objavo je policija hotela, da vesoljna Slovenija ve, da se mora traktor hitrejšim vozilom umakniti. Kar je prav. Če je možnost, ki je jaz ob naših cestah praktično nikjer ne vidim (legalne).Citat:
Uporabnik pediater pravi:Si sploh prebral članek?
Problem je ker je traktorist poskušal šolat policaje. Jebo vas teh 30 km/h!
načeloma bi se lahko vozil tudi počasneje, če bi imel utemeljen razlog.Citat:
Uporabnik jansatovaurska pravi:
Potem lahko jst po celi ljubljani fijakam s traktorjem 26km /h po zakonu...in mi ne morete nič..tud polcaji ne!!!
Ne da lahko, celo zaželjeno je, da jih tak čimbolj pogosto krši, saj le ti polnijo proračun. Od klošarja ki krši zakone država nima ničCitat:
Uporabnik stein pravi:
Torej kdor dela (ima službo), lahko predpise krši. Ali kako?
en zanimiv komentar iz straniCitat:
Uporabnik jansatovaurska pravi:
Fantje...na podeželju ni avtobusne vsakih sto metrov da bi se hodili kmetje umikat,,,
Citat:
isti primer sem imel jaz vceraj z traktorjem ustavi policaj z luckami, da se nism umaknil na avtobusni avti za menoj, pa je naletel na mino namrec pred cca 2 meseci sem se z tovornjakom umaknil na avtobusno da bi spustil avtomobile (mel smernike prizgane) in glej ga zlomka cez cca 1 mesec dobil fotografijo in poloznico zaradi tega, namrec zakon pravi da ne smes ustavljati par metrov pred avtobusno in par za... tako da se prakticno nimas kam umikat preostane ti da zapeljes edino v jarek. tako da takega policaja ki mi bi rekel da se nism umaknil in napisal poloznico ga bi ovadil !!!