Polemika-SLO1

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
<< pa sej kaj druzga tud nism pričakovala od tebe, gatto <<
<< Bolje da ostaneš na poligonu, ki ga obvladaš , recimo fehtanje sej veš česa.<<

Opa, poglej, poglej..pa ti me dobro poznaš
shocked-1.gif

ja ,na netu je vsega boga..zato pa ne smeš verjet vsemu, kar piše

moji viri pa niso bili C/P, ampak pričevanje ljudi, ki so to osebno dali skoz
tongue-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.425
113
Pomurje
off:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
"že čistimo puške"

cheer.gif

sem si zaslužil, kakšno zvezdico za to izjavo
hysterical-1.gif

on: včeraj na trenjih so lepo raztolmačili zadeve. Če komu še vedno ni jasno o čem se pogovarjamo, si naj še enkrat pogleda trenja.

Lp

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tudi mene zanima le resnica in sicer le kako je možno da pri nas še vedno deluje RKC, ki laže in krade ljudem.

Ja kakšne težave in bremena pa imaš ti kaja zaradi vojnih zločinov in povojnih pobojev?

Jaz s tem nimam težav, vsem žrtvam se naj postavi nek primeren spomenik, ostalo pa je stvar pristojnih organov in institucij, katere drago plačujemo.

Največja neresnica se širi v nedeljo v prvih klopeh.

Uf, kakšna nestrpnost. Kaj pa je tebi RKC naredila, da si tako nastrojen? Ker objektiven definitivno nisi. Morda nisi vedel, ampak na Primorskem je ogromno duhovnikov sodelovalo s partizani. Bi morali po tvoje potem tudi te pobiti?

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:

Ja, če je na prvih straneh, se mi zdi, da je aktualno in politično vprašanje, kaj meniš? Ti morda ne razumeš, da nekdo hoče odgovor, zakaj so bili te ljudje, tako zverinsko pobiti, pa saj jih 65 let ni nihče omenjal. Tako število prebivalstva, civilistov (200.000) izdajalcev halo?? Zakaj niso omenjeni v vseh učbenikih, zakaj niso označena njihova grobišča, da bi vsa ta leta hodili izražat gnus in gnev nanje? Zakaj njihovih rabljev javno ne častimo? Nekaj tu ne štima.....In še enkrat, narod ki ne pozna svoje zgodovine, se mu ta lahko začne ponavljati.

Saj pa se ve zakaj so bili pobiti, kaj se delaš norca al kaj? Zaradi maščevanja in zaradi koumunistične ideologije, čiščenje nasprotnikov. Al hočeš konkreten razlog za vsakega? Da je mogoče kateri bil nesimpatičen stražarju zaradi zlatega zoba? Mislim no. VE SE zakaj so bili pobiti.

200.000 civilistov? Od kod ta podatek. Prosim za točne, konkretne podatke in ne nakladanje, med pobitimi so tudi bili civilisti.
Istočasno mi pa daj še podatke za 6mio pobitih Židov, za katere so odgovorni tudi kolaborantje kot sodelavci okupatorja.
So lepo včeraj razložili, da je bilo 7 kategorij ljudi, ki so jih pobijali, med njimi ena žal tudi nedolžni civilisti.

Poznamo svojo zgodovino.

Začelo se je s pokristjanjevanjem, z vsiljevanjem prevarantske ideologije itd.

Raje se vprašaj zakaj je danes v Sloveniji po uradnih podatkih 1.2mio živih žrtev RKCjeve ideologije, z opranimi možgani in zlaganimi obljubami.

A bomo Slovenci dovolili, da nam bo neka ideologija še naprej lagala?

Jaz imam tudi slike iz tistih časov-obdobja.

http://fcit.usf.edu/HOLOCAUST/RESOURCE/gallery/AUSCH1.htm

Kažejo na še bolj zverinske zločine, na genocid celega naroda.

No pa dajmo če že enkrat gremo to zadevo reševati, zadevo rešiti CELOSTNO z vsemi vpletenimi, mislim da bodo potem eni kar začeli skakati...

Citat:

Ponarejeno pismo
"Duce! Zvedeli smo z velikim veseljem, da je slovensko ozemlje, zasedeno po italijanski vojski, vključeno v italijansko kraljestvo. Prosimo Vas, da sprejmete najglobljo zahvalo v imenu vse duhovščine tega ozemlja zaradi širokogrudne in skrbne ureditve, ki ste jo poklonili slovenskemu prebivalstvu. Sprejmite tudi, Duce, izraze naše brezpogojne vdanosti in sodelovanja.... "

Pravo pismo:
"Ekselenca! Danes je bil objavljen dekret, s katerim se po italijanski armadi zasedena slovenska zemlja pridružuje Italiji. Ko jemljem to na znanje, se zahvaljujem Vaši Eselenci, da nam je tako vsaj na teritoriju škofije omogočen razvoj v kulturnem in verskem oziru pričakujoč, da se v smislu dekreta avtonomija narodnega življenja tudi v korist vere in morale skoraj izgradi. Izražam popolno lojalnost in prosim Boga, da blagoslovi Vaše in naše prizadevanja za dobrobit našega ljudstva."

Napisala sem, da je bilo vsega skupaj 200.000 ljudi proglašenih za izdajalce, obstajajo pa tudi ocene o 200.000, od tega 15 do 17 tisoč slovencev pobitih po drugi svetovni vojni na ozemlju takratne Slovenije....

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
off:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
"že čistimo puške"

cheer.gif

sem si zaslužil, kakšno zvezdico za to izjavo
hysterical-1.gif

on: včeraj na trenjih so lepo raztolmačili zadeve. Če komu še vedno ni jasno o čem se pogovarjamo, si naj še enkrat pogleda trenja.

Lp

eno si dobil od mene
smile-1.gif

trenja sem si ogledala in mi še vedno ni jasno zakaj, so prikrivali zločin, če to ni bil zločin, ampak herojsko dejanje

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
- Mogoče zato, ker jih je bilo sram da so zagrešili tak zločin in če bi se o tem javno govorilo, bi partija postala neverodostojna med ljudmi doma in po svetu že nevem kdaj?
- Ker so se bali da bodo za ta zločin morali odgovarjati?

Če bi pobili samo vojake, bi se po moje o tem celo javno govorilo in bi obstajale točne evidence.
Kar jih je bilo sram in zaradi česar je ta zločin toliko večji, so nedolžne žrtve, žrtve ideologije, politike, lokalnih kretenov...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Napisala sem, da je bilo vsega skupaj 200.000 ljudi proglašenih za izdajalce, obstajajo pa tudi ocene o 200.000, od tega 15 do 17 tisoč slovencev pobitih po drugi svetovni vojni na ozemlju takratne Slovenije....

No, to pa seveda ne drži, da so bili vsi izdajalci. Saj je včeraj Stanovnik lepo povedal, je bilo 7 kategorij, ena od njih nedolžni civili.
Pa kdo je to proglasil?

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
ker so vedeli, da je to boleče za ljudi..ampak kar se mora se mora..
prav tako se o tem ni govorilo in se ne govori po celotni Evropi- pa je daleč od komunizma; ja, povsod po vojni se je to zgodilo!

" Ker so se bali da bodo za ta zločin morali odgovarjati? " pred kom?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Pred ljudstvom ter oblastjo ki ji sledi. Revolucija po revoluciji. Nobena stvar ni večna, tudi ta oblika družbe se bo v kratkem spremenila.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
ksz

ta beli tako ali tako ne bodo priznali, da so zgubili vojno, ker so se pajdašili z napačnimi..in zdej mislijo, da morajo zaradi teh pobojev nam moralizirat in pridigat al kaj? skrijejo se naj, pa naj objokujejo zase, brez nas, ker nas nič ne zanima, v katerem rovu je končal njihov izdajalski sorodnik.

itak je pa brezvezna tema ratala.. @kaja, dej raje v L&S kaj pametenga povej..bo bolj zanimivo LOL
hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Včeraj si je v Trenjih NSi=RKC naredila krasno antireklamo z nesposobno Ljudmilo Novak
smile-1.gif

Še zadnja stopnička, kjer bo Peterle dokončno pogorel... Česarkoli se je lotil , je pogorel.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sam res.
S podobnimi stališči jo je tisti Duhovnik močno premagal (neki konkurenčni stranki). Njega se je tudi dalo poslušat.

Da pa o Dežmanu ne govorim.
bonk.gif
Božič govori o svojih izkušnjah, on ga pa jebe v glavo. To ti je zgodovinar.

Ljudmila je smeh.

"Jaz verjamem da bodo slovenci počasi spoznali resnico, ker mislim da samo resnica nas bo osvobodila in samo na podlagi resnice bomo lahko prišli tudi do sprave" "Dokler pa lažemo, se pretvarjamo si izmišljujemo, ne vem kaj, toliko časa ne pridemo do tega"
evil.gif

Retorik pa glih ni
hysterical-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
pa dej na..ti bi rad bil zdej politično korekten nimaš pa pojma o takratnih dogajanjih in o vseh vpletenih..

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Evo, spet bom malo zoprn: ti pa kao kaj veš o tem, a ne? Ker so ti doma povedali, kako je bilo, a ne? In ker je to, kar so ti doma povedali, edina in pravilna Resnica, a ne?
crazy1.gif

Sveta preproščina.
crazy1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Ti ne moreš pogledati na stvari objektivno in preprosto verjameš samo eni interpretaciji zgodovine. Dejansko je krivda na obeh straneh, kar tu gor že ves čas trobimo. Ampak, ko zmanjka argumentov, se začnejo žaljivke.
crazy1.gif

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
zakaj imaš občutek, da ne pregledujemo linkov? samo, te slike, niso nič novega...videli so jih že moji stari starši, pa starši, pa mi, takih in podobnih so polni učbeniki...očitno so rablji na teh slikah bili ponosni na svoje početje,le zakaj bi se drugače slikali....in upam tudi, da so odgovarjali za svoja grozodejstva.
Nikjer pa ne vidim slik povojnega streljanja "izdajalcev" oziroma njihovih eksekutorjev, katerim opravičujete poboje....