Polemika-SLO1

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Mene moti.
Vsakega ki se ne strinja s tabo takoj določiš za svojega klavca. Igranje žrtve za diskretitiranje ostalo mislečih.
Zato še vedno trdim, da na drugi strani tipkovnice sedi naš Brane.
tongue-1.gif

A se ti zdi
sprasujem se.gif
ne vem, če koga proglašam za (svojega) klavca, pač imam svoje mnenje o enopartijskem sistemu in njegovem prikazovanju resnice, sploh pa o povojnem obdobju...razloge pa pač poskušam obelodaniti..dobro da imamo internet in se da marsikaj prebrati, časi cenzure, so upam, za nami...

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kdor koli že je ta kaja, razkopal/la vas je, ko pes krtino.
Verjem pedeiater, čez čas, ko bo na dan privrelo še več teh komunističnih zločinov in ko se bo najdu tud kakšen dokaz, te bo sram, da si jih zagovarjal.
In grem stavit, da boš v efektu nemoči pred kajo, tole temo zaklenu, kajo al pa tud mene, pa banal. Tako kot so to delali komunisti.
Kaja, vsaka čast!

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Okej, domobrančki, zdaj vas imam pa dovolj.

Pozabili ste, koliko deklet, starih 14-18 let ste grozovito mučili, nekatere tudi posilili - in nato ubili - v letih 42 in 43. Pa tudi pozneje. Mučili le zato, da ste zvedeli eno, ali dve imeni, da ste zvedeli, ali je nekdo v partizanih, ali ni.
In vse to v imenu vašega liderja jezusa kristusa, ki si ne zasluži niti, da nastopi kot fiktivni lik v Second life-u….

Sram vas naj bo s tako prtljago!

Nič drugače, kot je lahko sram morilce iz let 1945 in 1946.

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Nekaj iz prve roke:

Citat:
Naj bo jasno, kdo je žrtev in kdo rabelj
Največje medvojno slovensko grobišče na Rabu tone v nezasluženo pozabo - Rabelj nikoli ne bo postal žrtev, tudi če lažni preroki napišejo še tako lažno novo zgodovino
Aktualno - torek, 11.12.2007
Tekst: Ciril Brajer

O škofu Gregoriju Rožmanu se spet lomijo kopja. Je bil kolaborant ali ne, je v slavnih časih NOB odigral pozitivno ali negativno vlogo, je bil morda res le nemočen opazovalec usodnih dogodkov, ujet v neizprosne zanke onih časov in razmer… Za pogovor o teh dilemah smo prosili Staneta Kirna. Vedno je bil žrtev - enkrat so ga preganjali Italijani, drugič domobranci, potem partizani in tako v krog. Ga je, vernega človeka, torej škof kaj ščitil? Kdo le bi lahko bolj tehtno govoril o onih časih.

Izdajalski prst je določal usodo
Starši so Stanetu namenili, da se bo učil za "gospoda". Poslali so ga v ljubljansko Marijanišče, kjer so ga vzgajali po strogih cerkvenih pravilih.

"Kazni so delili v kleti, od koder sta se razlegali kričanje in moledovanje. Tako sem se od blizu srečal s krščanskim 'usmiljenjem'. O njem so me podučili še na evharističnem kongresu, kamor so nas gnali z grožnjo kazni. Na njem so za našega kralja oklicali Kristusa in nas pod njegovim vodstvom pozvali na boj proti komunizmu. Takrat smo že dobro poznali teror, s katerim so fašisti tlačili naše primorske rojake, a nič o tem iz posvečenih ust! Ni nam šlo v glavo, zakaj ob vsakodnevni molitvi proti komunizmu niti enkrat ne molimo, naj bog reši še naše rojake fašizma."

Drugo svetovno vojno je Stane dočakal v trgovski šoli.

"Prve enote so bile bolj podobne izstradani drhali kot vojski. Njihovi pripadniki so vsepovsod plenili vino, kruh, meso in jajca. Ta so pili kar surova, zato smo jim rekli dihurji. Vsi smo se zgražali nad klečeplazenjem naših oblastnikov, še najbolj cerkvenih, ki so pošiljali fašistom v Rim najbolj goreče izjave vdanosti. Ljubljano so obdali z žico, po vaseh so si sledile racije, tudi mene so zaprli in več tisoč nas je na dvorišču vojašnice pod milim nebom čakalo na razvrščanje. To se je dogajalo tako, da je domači izdajalski prst kazal fašistu, kdo bo šel domov, kdo pa v internacijo ali kar naravnost v Gramozno jamo pred puške. Na lastne oči smo videli, da so vedno odločili prikriti domači ovaduhi. Mene so takrat izpustili."

Na Rab ni bilo niti enega župnika.

"Italijani so ropali, požigali, pobijali, zato je vse več fantov odhajalo v partizane. Mene so ujeli in gnali na Rab. Striženje do golega, kopanje v mrzli vodi in zaplemba vsega, kar smo imeli s seboj. Stradež, pretepanja, ljudje so padali kot muhe. Trupla so metali kar na kupe. Vseh žrtev Raba med Slovenci je bilo več kot 2000. Takrat nas je bilo tam od pet do šest tisoč, saj so prignali cele družine, veliko otrok, nosečnic, starih, onemoglih. Stradanje, žeja, vročina, nevzdržne higienske razmere, krutost stražarjev. Večina taboriščnikov je bila verna, vendar so umirali brez vseh zakramentov, kar je bilo zanje še posebno boleče. Cerkev je bila gluha za naše trpljenje. Nikoli ni med svoje trpeče ovčice poslala niti enega župnika."

Ovce brez pastirja
Duhovniki so se raje gnetli v varnem zavetju škofa Rožmana in okupatorjev.

"So pa nekateri na namige župnikov začeli pisati prošnje za izpustitev - ugodili so le tistim, ki so se zavezali stopiti v belo gardo, ki so jo organizirali Italijani. Tudi nama z bratom so prinesli takšno prošnjo, naslovljeno na našega župnika Perčiča. Nisva hotela. Ni nama šlo v glavo, da bi po tolikšnem gorju, ki so ga nama povzročili Italijani, zdaj od njih vzela puški in šla morit naše ljudi. Iz naše fare je bilo 175 taboriščnikov, 80 jih je podleglo hudičevi ponudbi, od tega jih je 50 stopilo med belogardiste in nato domobrance. Kakor je že kdo končal, vem, kdo je kriv, ker jih je, ranljive v smrtni grozi, zvabil na napačno stran."

Italija je kapitulirala, Rab je bil osvobojen, Stane se je vrnil domov. Dobil je poziv domobrancev, se nekaj časa skrival pred njimi, a so ga našli in zaprli. Aretiranega je mobiliziral domobranski komandant Polde P., kot še mnoge druge, tudi 16, 17 let stare fante, skoraj še otroke.

"Predali so me gestapu in ta me je poslal v Rupnikov udarni bataljon. Ušel sem čez žico in domov. Leta 1944 so domobranci v naši okolici neusmiljeno pobijali vse, ki so imeli stike s partizani, pa so me aretirali še tretjič. Tokrat sem se jim izmuznil tako, da sem šel k policiji. Nekaj časa sem čuval Rupnikovo stanovanje na Erjavčevi cesti in potem kot prometnik na križišču pred Delavskim domom dočakal beg Nemcev in njihovih pomagačev. Prav tu sem videl vso bedo, ki jo je slovenskemu in hrvaškemu narodu povzročila zlohotna cerkvena propaganda. Koliko siromakov je pognala v beg! Domobranci so še na begu grozili, kako se bodo vrnili in kako kruto se bodo maščevali. Zadnji je bežal Rupnikov bataljon, streljali so v zrak in kričali najbolj krvave pretnje."

Stane se je letos udeležil mnogih proslav, tudi one na Ljubelju v spomin na več kot 200 umrlih taboriščnikov. Bil je na na spominskem srečanju na Javorici, kje so domobranci z nemško pomočjo potolkli več kot sto partizanov.

"Ko sem hodil med pomniki soške fronte, sem pomislil, kako Slovenija lepo skrbi za spomin na ljudi, ki so na naših tleh dali svoja življenja za koristi drugih narodov, držav. Le na Rabu, največjem slovenskem pokopališču žrtev italijanskega okupatorja, že več let ni nobene komemoracije niti za dan mrtvih, ko se sicer naši politiki kar drenjajo, kdo bo kje položil venec. Že več let nobenega spomina na trpljenje 15.000 Slovencev, od katerih jih je več kot 2000 ostalo tam. Največ jih je umrlo od sestradanosti. Smo tja po nedolžnem odgnani ljudje res manj vredni!? Nadškofa Urana kar naravnost sprašujem, ali res iskreno verjame svojim besedam, da je zaradi procesnih napak razveljavljena sodba proti škofu Rožmanu slovensko Rimskokatoliško cerkev razbremenila vseh, milo rečeno, napak, ki so jih njeni duhovniki z Rožmanom na čelu zagrešili med drugo svetovno vojno!?"

Nihče jim ne bo spral krivde
Stane Kirn je zgrožen nad dvoličnostjo.

"Bil sem veren mladenič, po treh letih krute žehte pri redovnicah v Marjanišču in dveh v frančiškanskem dijaškem domu s snežno belo opranimi možgani. Na Rab sem moral le zato, ker sem bil Slovenec. Niti škof Rožman niti vsa armada njegovih duhovnikov ni s prstom mignila, da bi preprečila tamkajšnji genocid. Ni omilila živalskih razmer v taborišču, ni preprečila umiranja zaradi lakote, raje je blagoslavljala okupatorja, ki nas je zatiral. Poldrugo leto so nas božji služabniki v onem zverinjaku pustili brez vsake duhovne oskrbe. Danes jo vsiljujejo v vojsko, policijo, zapore, vsepovsod in vsakomur, ki sicer že tako zlahka pride do nje. Takrat se je množica duhovnikov drenjala ob bogati škofovi mizi, niti enega ni bilo med nas, od lakote umirajoče. Ni bilo pastirja, ki bi ponujal duhovno oskrbo, vsaj tolažbo v hudem trpljenju. Gladko so pozabili, kaj jim zapoveduje vera, k čemu so se zavezali ob posvetitvi.

Ni bilo niti enega duhovnika, ki bi vsaj krstil desetine novorojenčkov, rojenih na gnili slami stradajočim materam, ki so v nečloveških razmerah umirali kot pokošeni. Več kot 2000 mojih sotrpinov je moralo umreti brez tolažila svete vere, brez svetega olja. Nihče ni poskrbel, da bi bili krščansko pokopani. Kot poginule živali so jih zmetali v jarke.

Po vseh teh mukah, ki jih je nemo gledal, je škof Rožman storil nepojmljiv greh. Izkoristil je stisko svojih od stradeža umirajočih vernikov in jim ponudil roko - izpuščeni boste, če se obvežete pristopiti v prostovoljno antikomunistično milico. Ta je bila nedvomno njegovo vojska. Po vsem trpljenju so ti dali dve možnosti: v Kampor ali z italijansko puško na rami med narodne izdajalce.

Ponavljam, večina na Rabu trpečih nas je bila vernih ljudi. Pa ga nisem slišal, ki bi klel komuniste, partizane. Vsi smo preklinjali italijanske fašiste in našo lastno cerkev, ki jim streže, ko nas zatirajo. Od škofa Rožmana povzročeno medvojno in povojno pobijanje, nad tem naj se zamisli nadškof Uran, pa škof Perko, zakaj mižita pred bridko resnico? Naj ravnata po krščanski resnici, ki pravi: 'Najprej priznanje, nato kesanje, šele potem odpuščanje!' Nobene procesne napake Rožmana ne bodo oprale krivde za vse gorje.

Naši zdajšnji oblastniki pa mirno dovolijo, da nas italijanska desnica obtožuje za genocid!? Prav njim bi genocidnost zlahka dokazali že z Rabom. A kaj, ko ne priznajo našega trpljenja, ko ne pokažejo dolžnega spoštovanja do tisočev rabskih žrtev, vsaj do nedolžnih desetin dojenčkov, ki so tam žalostno končali življenje, še preden so ga lahko začeli."

I

Izbrisan uporabnik #488

Tam mi zdaj nekdo pametuje o vaških stražah, kakršne imamo še danes (primer Strojanovi
smile-1.gif
, mi pa govorimo o gnusnem izdajstvu in sodelovanju z okupatorjem.

Zato ni nobenega opravičila. Raje si poglej kako slikovno gradivo, da boš videl kako dobro so se razumeli z nacifašizmom.

No, smo pripravljeni tukaj obsoditi vsi skupaj tako komunizem, izdajstvo in RKC?
Ima kdo s tem kakšne težave?

Včeraj se je lepo videlo v trenjih, na eni strani NSi=stranka RKC, SDS=janševiki in še neka krščanska stranka...

Zanimivo, da se najbolj oglašajo prav tile, ki so sami imeli umazane roke z izdajstvom in želijo svoje gnusne zločine opravičevati.

Zadevo je pri nas potrebno obravnavati v zvezi z 2. svetovno vojno, pa saj se tudi poboji imenujejo "Povojni", torej v zvezi, zaradi vojne.

Najbolje je itak povedal tisti književnik Božič...

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Kdor koli že je ta kaja, razkopal/la vas je, ko pes krtino.
Verjem pedeiater, čez čas, ko bo na dan privrelo še več teh komunističnih zločinov in ko se bo najdu tud kakšen dokaz, te bo sram, da si jih zagovarjal.
In grem stavit, da boš v efektu nemoči pred kajo, tole temo zaklenu, kajo al pa tud mene, pa banal. Tako kot so to delali komunisti.
Kaja, vsaka čast!
zmaga.gif

Gre predvsem za to, da so si komunisti, predvsem pa njihovi nasledniki, ne samo z samimi poboji, ampak predvsem z zanikanjem pobojev , zaroto molka in skrivanjem zločina , ter z nejasno obsodbo eksekutorjev , sebi in vsem nam naredili medvedjo uslugo. Čakali so, da rablji in žrtve pomrejo, da se zadeve pozabijo. Pri tem pa so pozabili, da so žrtve pomrle, že leta 45, zadeve pa vedno bolj prihajajo na plano. Kajti vsak, ki mu človekove pravice niso tuje, se sprašuje, na kakšnih temeljih, se gradi naša država. In strinjam se s vsemi tistimi, ki pravijo , da nas bo le resnica osvobodila, tega monstruoznega bremena, ki ste ga naložili na naša pleča in na pleča naših potomcev....

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Okej, domobrančki, zdaj vas imam pa dovolj.

Pozabili ste, koliko deklet, starih 14-18 let ste grozovito mučili, nekatere tudi posilili - in nato ubili - v letih 42 in 43. Pa tudi pozneje. Mučili le zato, da ste zvedeli eno, ali dve imeni, da ste zvedeli, ali je nekdo v partizanih, ali ni.
In vse to v imenu vašega liderja jezusa kristusa, ki si ne zasluži niti, da nastopi kot fiktivni lik v Second life-u….

Sram vas naj bo s tako prtljago!

Nič drugače, kot je lahko sram morilce iz let 1945 in 1946.

Se strinjam, da naj vsak prevzame svoj del krivde, mislim, da so jo je do sedaj, vseh 65 let nosila le ena stran, druga pa je kvečjemu uživala privilegije...

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi mene zanima le resnica in sicer le kako je možno da pri nas še vedno deluje RKC, ki laže in krade ljudem.

Ja kakšne težave in bremena pa imaš ti kaja zaradi vojnih zločinov in povojnih pobojev?

Jaz s tem nimam težav, vsem žrtvam se naj postavi nek primeren spomenik, ostalo pa je stvar pristojnih organov in institucij, katere drago plačujemo.

Največja neresnica se širi v nedeljo v prvih klopeh.

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tudi mene zanima le resnica in sicer le kako je možno da pri nas še vedno deluje RKC, ki laže in krade ljudem.

Ja kakšne težave in bremena pa imaš ti kaja zaradi vojnih zločinov in povojnih pobojev?

Jaz s tem nimam težav, vsem žrtvam se naj postavi nek primeren spomenik, ostalo pa je stvar pristojnih organov in institucij, katere drago plačujemo.

Največja neresnica se širi v nedeljo v prvih klopeh.

Govoriš, da nimaš težav, a v isti sapi omenjaš rkc in prve klopi, da ne omenjam mnenja nekaterih, ki takoj ko slišijo, kakšno drugačno mnenje od 65 letnega svetozveličavnega, začnejo z parolami " še premalo smo vas pobili", "že čistimo puške" in podobno. Se ti res zdi, da smo neobremenjeni?...

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, zdi se mi, da se v RS povsem dobro počutim in sem popolnoma neobremenjen s preteklostjo.

Zanima pa me sedanjost in prihodnost, kakor pa spada vprašanje o RKC.

Ni problem v drugačnem mnenju, problem je da tisti, ki razlagajo dogodke izpred 65 let, v isti sapi zamolčijo, zanikajo, opravičujejo izdajstvo. Zadevo je treba celostno obravnavati.

Mislim, da je bolj važno kaj bomo jedli in kako bomo živeli, kakor pa da so prve strani polne slik in člankov o povojnih pobojih. To ni več aktualno, pa naj se sliši še kako čudno. To je zgodovina in ne aktualno politično vprašanje, ki bi lahko vplivalo na naše življenje.

Prav v ničemer... plača bo enaka, recesija p bo šla naprej svojo pot.

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Banana za kajo
evil.gif

Qrc, norcu s papirjem ne moreš nič
evil.gif
prav maš, kaja se prav močno potrudla,da je prišla do njega
grin1.gif

seveda si ga ti, z lahkoto pridobil...zdej pa pejt jokat, da sem te užalila
hysterical-1.gif
kar tolaži se
wink-1.gif
naj ti prišepnem,da dosedaj še nism nič dobila "na papirju", sam ne okol govort
wink-1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
stari, ko že vztrajno lajnaš o povojnih pobojih..a ni bilo že tretji dan kapitulacije, ko so belogardisti zahrbtno napadli partizane na mostu čez Dravo na Koroškem, ih 200 pobili, ranjene pa zmetali v Dravo. No vidiš, take svinjarije so dodatno prilile olja na ogenj, da so potem doživeli, kar so..golazen odpadniška- in to naj bi bila vojska? bili so tatovi in zahrbtni morilci-suha veja slovenskega naroda.

A to govoriš o poslednjem boju Rupnikovega bataljona, ko so pregnali partizane, ki so preprečevali, da bi se bežeči cilivisti čez most umaknili proti Avstriji?
Bataljon?mislim, da si ta bežeča svojat ne zasluži imena bataljon..če bi bili za kaj vojaki, bi ostali v Ljubljani in tam branili "nedolžne " otroke pred rdečimi hudiči..tako so pa motorizirani bežali proti meji in spotoma prevračali vozove s ceste, ker so jim bili napoti-seveda so pa na teh vozovih bili zavedeni civilisti, ki so tudi bežali v isto smer..ampak "vrlim vojščakom Udarnega
uf-1.gif
Rupnikovega bataljona" to ni bilo prav nič mar..

Partizane so pa napadli zato (seveda ob izdatni pomoči nemcev), ker so se bali, da jih bodo njih in njihovo strahopetno vodstvo z Rožmanom na čelu zajeli oni pred Angleži..no kot vidimo, jim je to en ku,rc pomagalo na koncu.

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ja, zdi se mi, da se v RS povsem dobro počutim in sem popolnoma neobremenjen s preteklostjo.

Zanima pa me sedanjost in prihodnost, kakor pa spada vprašanje o RKC.

Ni problem v drugačnem mnenju, problem je da tisti, ki razlagajo dogodke izpred 65 let, v isti sapi zamolčijo, zanikajo, opravičujejo izdajstvo. Zadevo je treba celostno obravnavati.

Mislim, da je bolj važno kaj bomo jedli in kako bomo živeli, kakor pa da so prve strani polne slik in člankov o povojnih pobojih. To ni več aktualno, pa naj se sliši še kako čudno. To je zgodovina in ne aktualno politično vprašanje, ki bi lahko vplivalo na naše življenje.

Prav v ničemer... plača bo enaka, recesija p bo šla naprej svojo pot.

Ja, če je na prvih straneh, se mi zdi, da je aktualno in politično vprašanje, kaj meniš? Ti morda ne razumeš, da nekdo hoče odgovor, zakaj so bili te ljudje, tako zverinsko pobiti, pa saj jih 65 let ni nihče omenjal. Tako število prebivalstva, civilistov (200.000) izdajalcev halo?? Zakaj niso omenjeni v vseh učbenikih, zakaj niso označena njihova grobišča, da bi vsa ta leta hodili izražat gnus in gnev nanje? Zakaj njihovih rabljev javno ne častimo? Nekaj tu ne štima.....In še enkrat, narod ki ne pozna svoje zgodovine, se mu ta lahko začne ponavljati.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
kaja, pejt ti raje malo v naravo, poglej, če so že zvončki, če si ženska, se raje posveti ženskim opravilom itd..ker, drugač se ti bo še zrolalo od C/P-ejstanja nerelevantnih virov
tongue-1.gif

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
kaja, pejt ti raje malo v naravo, poglej, če so že zvončki, če si ženska, se raje posveti ženskim opravilom itd..ker, drugač se ti bo še zrolalo od C/P-ejstanja nerelevantnih virov
tongue-1.gif

zlo šovinistična izjava, pa sej kaj druzga tud nism pričakovala od tebe, gatto
crazy1.gif

Bolje da ostaneš na poligonu, ki ga obvladaš , recimo fehtanje sej veš česa..
priden.gif

Kar se pa tiče virov, mislim da so ravno tako relevantni, kot tvoji, mnenje si bo pa vsak ustvaril sam...ja hudič je ta internet, vsega boga je gor
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:

Ja, če je na prvih straneh, se mi zdi, da je aktualno in politično vprašanje, kaj meniš? Ti morda ne razumeš, da nekdo hoče odgovor, zakaj so bili te ljudje, tako zverinsko pobiti, pa saj jih 65 let ni nihče omenjal. Tako število prebivalstva, civilistov (200.000) izdajalcev halo?? Zakaj niso omenjeni v vseh učbenikih, zakaj niso označena njihova grobišča, da bi vsa ta leta hodili izražat gnus in gnev nanje? Zakaj njihovih rabljev javno ne častimo? Nekaj tu ne štima.....In še enkrat, narod ki ne pozna svoje zgodovine, se mu ta lahko začne ponavljati.

Saj pa se ve zakaj so bili pobiti, kaj se delaš norca al kaj? Zaradi maščevanja in zaradi koumunistične ideologije, čiščenje nasprotnikov. Al hočeš konkreten razlog za vsakega? Da je mogoče kateri bil nesimpatičen stražarju zaradi zlatega zoba? Mislim no. VE SE zakaj so bili pobiti.

200.000 civilistov? Od kod ta podatek. Prosim za točne, konkretne podatke in ne nakladanje, med pobitimi so tudi bili civilisti.
Istočasno mi pa daj še podatke za 6mio pobitih Židov, za katere so odgovorni tudi kolaborantje kot sodelavci okupatorja.
So lepo včeraj razložili, da je bilo 7 kategorij ljudi, ki so jih pobijali, med njimi ena žal tudi nedolžni civilisti.

Poznamo svojo zgodovino.

Začelo se je s pokristjanjevanjem, z vsiljevanjem prevarantske ideologije itd.

Raje se vprašaj zakaj je danes v Sloveniji po uradnih podatkih 1.2mio živih žrtev RKCjeve ideologije, z opranimi možgani in zlaganimi obljubami.

A bomo Slovenci dovolili, da nam bo neka ideologija še naprej lagala?

Jaz imam tudi slike iz tistih časov-obdobja.

http://fcit.usf.edu/HOLOCAUST/RESOURCE/gallery/AUSCH1.htm

Kažejo na še bolj zverinske zločine, na genocid celega naroda.

No pa dajmo če že enkrat gremo to zadevo reševati, zadevo rešiti CELOSTNO z vsemi vpletenimi, mislim da bodo potem eni kar začeli skakati...

Citat:

Ponarejeno pismo
"Duce! Zvedeli smo z velikim veseljem, da je slovensko ozemlje, zasedeno po italijanski vojski, vključeno v italijansko kraljestvo. Prosimo Vas, da sprejmete najglobljo zahvalo v imenu vse duhovščine tega ozemlja zaradi širokogrudne in skrbne ureditve, ki ste jo poklonili slovenskemu prebivalstvu. Sprejmite tudi, Duce, izraze naše brezpogojne vdanosti in sodelovanja.... "

Pravo pismo:
"Ekselenca! Danes je bil objavljen dekret, s katerim se po italijanski armadi zasedena slovenska zemlja pridružuje Italiji. Ko jemljem to na znanje, se zahvaljujem Vaši Eselenci, da nam je tako vsaj na teritoriju škofije omogočen razvoj v kulturnem in verskem oziru pričakujoč, da se v smislu dekreta avtonomija narodnega življenja tudi v korist vere in morale skoraj izgradi. Izražam popolno lojalnost in prosim Boga, da blagoslovi Vaše in naše prizadevanja za dobrobit našega ljudstva."