Polemika-SLO1

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Banana za kajo
evil.gif

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Čaki tist je bilo po zmagi

mal si preber, zarad česa so se ustanavljale vaške straže...sam ne v učbenikih, ki so si jih zmagovalci spisal...aja pa oprosti če sem te užalila s tem stavkom
frown-1.gif

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Mene si tud užalila, mojga deda si užalila

dej no dej no, kaj je tvoj dedek kriv za revolucionarne svinjarije, ki so jih kumunisti počeli, med, po vojni?? Ne moreš govort v njegovem imenu, mogoče, bi celo bolj objektivno razmišljal, kot ti....Nikoli nisem omaloževala žrtev, na katerikoli strani...tko kot pravi Ljubica Jelušič, to vse so bile naše žrtve vojne

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
stari, ko že vztrajno lajnaš o povojnih pobojih..a ni bilo že tretji dan kapitulacije, ko so belogardisti zahrbtno napadli partizane na mostu čez Dravo na Koroškem, ih 200 pobili, ranjene pa zmetali v Dravo. No vidiš, take svinjarije so dodatno prilile olja na ogenj, da so potem doživeli, kar so..golazen odpadniška- in to naj bi bila vojska? bili so tatovi in zahrbtni morilci-suha veja slovenskega naroda.

A to govoriš o poslednjem boju Rupnikovega bataljona, ko so pregnali partizane, ki so preprečevali, da bi se bežeči cilivisti čez most umaknili proti Avstriji?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
>Kot pravi Peter Stankovič, je bil zanj nepojmljiv kulturni šok, ko so se na morju z nemškimi otroci igrali vojne spopade in ko nemški otroci ne le da niso priznali, da so v spopadu zmagali partizani, temveč sploh niso vedeli, kdo partizani so.<
priden.gif

Hja, nemci so jih pač poznali pod besedo banditi...