Sam veš, sodelavka je imela kar prav, kar ti je povedala. Ne želim pametovati (ker je pač tako naneslo, da sem sedaj v tem poslu), ampak enkrat si vzemi čas in poglej deklaracije. Ker če gledaš, da v Lidlu lahko dobiš 15 kil pasje hrane za 7€ to pomeni, da stane kila 0,5€. Bemtiš, zemlja za rože je dražja. Že to ti lahko da misliti, kaj dobi pes/mačka v tem primeru. Tu gre dejansko za to, da nekdo plača proizvajalcu te hrane, da se znebi teh "odpadkov". No tega si res ne želiš dajati svojemu psu/mački. Na deklaraciji piše "do 4% klavniških odpadkov" DO 4%!!! vse ostalo so pa "smeti"...
Če s slabo hrano pridelaš samo 1 obisk pri veterinarju na leto, si s tem izgubil več, kot bi te stala razlika do bolj kvalitetne hrane.
Še manj so mi jasni ljudje, ki v nakup psa/mačke investirajo več 1000€, potem pa nimajo za korektno hrano, ki stane eno kavico na dan za povprečnega psa. Pa ni treba najdražje. Samo deklaracijo je potrebno prebrati in vzeti tisto, ki ima vsaj nekaj mesa not.
Pač ko se odločiš za neko žival, bi bilo pravilno, da se zavedaš, da to prinese stroške (hrana, igrače, šolanje, veterinarska oskrba...). In nek povprečen pes te hitro stane nad 1000€/letno. Mačka pa mogoče dobro polovico tega zneska.
In če bo kdo rabil info kako ločiti dobro od slabega sem kadarkoli na voljo.