Tale tema je mal prerasla v kdo ma daljšega. Pes je živau, če govorimo o pesih, ki jih pogledamo/božamo s rešpektom. Ne tiste male cucke, ki dejansko cele dneve sam bevskajo in skačejo v noge kao. Pes kot normalna živau spada ven, zunaj pa rabi svoj plac in eni več drugi manj gibanje.
Stavim, da vsak iz vasi je že doživel vgriz psa in zaradi tega se pač ne bojiš psov. Le bl pametno pristopiš do teh "hišnih lubljenčkov". Po enih trditvah tukaj bi mogel pes vsaj enga v hiši pogrist do smrti, ker je zunaj cele dneve?! Pesi so tudi ena dobra slika lastnikov. Vsaj jaz vidim kako se do njih pobnašajo lastniki. Tukaj je nega, vzgoja, karakter,...
Mi smo mel skos cucke, mešančke. Ogromne po velikosti in za v košaro. Najhujši pretepači al pa vsaj špetir naredit, je bil majhen cucek. Ta veliki so bili temu primerno obravnavani. Enostavno nisi hotel k njemu, ker je bil velik, pa čeprov te je komaj čakal, da prideš do njega in ga crkljaš. To predvsem za tujce mislim. So pa ta veliki tudi nekaj nakazali. Njihov teritorij. Če je bil pes izven svojega ozemlja, je bil pićka. Na svojem pa ni yebal sistema. Še vedno, naši so bili ene velke cartke. Če smo bili doma. Opa, ja točno tako. Lohk si jih tudi za rep vlekel ali kot je nekdo napisal, mu vzel obrok, ni nič naredil. Če pa nas ni bilo doma, no potem je kak okvir pač mogel počakat par ur, da se je nekdo privlekel domov. Brez vgriza.
To so bili psi mešančki, brez šol, brez papirjev. Ajd cepljenje pa to ja. Dejansko vzgoja po kmečko.
In tukaj, če je deklica zalutala v njegov teritorij, ko je bil privezan in da je ni poznal mi je na žalost čist jasen rezultat. Če se je deklica zaplela v ketno in če je ta marcina se sam hotela odmaknit je rezultat znan.
Ne opravičujem psa, ker prvič ne poznam zgodbe, drugič inernet naredi svoje in tretje teh psov dejansko ne maram. Ogromno čejev ali če je bil ta cuck vzgojen kot v naših cajtih psi na vasi, potem ne moreš dejansko na nobenga pokazat s prston da je kriv.