Nov zakon: Boste zaradi piratstva šli sedet?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.557
3.907
113
Ljubljana
hmpg.net
Ampak jaz bi pa recimo z veseljem placal 100 € za delujoce Windowse. Dokler pa lahko oni dajo tako sranje iz rok in potem trdijo, da je to best of the best, je pa to navadno nategovanje kupcev.
Tako kot so zasciteni prodajalci SW, ni noben drug proizvajalec.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nič ne vem o tem, da kaj ne bi delalo.

so ti bluescreeni novost? dejansko mi je že vista ORIGINALNA, ki je prišla z laptopom 5 x vrgla gor bluescreen, da ne omenim, da na top of the line laptopu deluje s tako hitrostjo, kot so delovali xpjih na računalniku iz leta 2002

žal rabim par programov, katerih ekvivalentov (še) ni za linux, drugače pa bi bili linuxi prvi izbor

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj pa Visto gor tlačiš (če si jo dobil polek kompa moje sožalje)? Če sam nebi dobil polek XP-jev bi celo 2000 laufal.

No ravno sem naročil novi laptop, pa bo na njem Linux (bogvekateri), mogoče pa kar ostanem na njem, nisem Linuxa nikoli imel. Ampak če mi ne bo pasal mi ne bo težko dat 100€ za XP Home (na enaa celo samo 75€, iz tujine mogoče še ceneje).

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Original Vista home premium stane 80€.
Sem jo moral kupit, in jo imam. Preklet srane! - sam to lahko rečem. Ves hardver od prej mi ne dela, including skener Canon, fotoaparat in vgrajen gaddem SD čitalc, ki ga prepozna kot harddisk itd. Mejduš visto, na XP-jih mi je vse to delalo. Da ne govorim o motečih "are you sure..." mesiđih, ki mi jih lansira na skrin - pa Presneto, ajm šur, fak of pa pust me, da naložim, kar hočem, you fuckin' son of a biæ
stupid-1.gif

Prekleta vista pa Vrata (gates
grin1.gif

Če je to normalno, sem jest tut.
crazy1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.203
1.208
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Malce drugačna zgodba je pa pri filmih in glasbi. Tam pa so dejansko oškodovani.
Bore malo. Večina raziskav P2P je pokazala, da so uporabniki le-tega ljudje, ki hodijo v kino gledat dobre filme in kupujejo dobro muziko - z neta pa vlečejo stvari, ki jih v vsakem primeru ne bi šli gledat v kino. Recimo taki, kot sem jaz. Film, za katerega sumim, da mi bo všeč, grem gledat v kino, Film, za katerega sumim, da mi ne bo, ne grem gledat v kino - se pa zna zgodit, da ga iz radovednosti potegnem z neta ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.203
1.208
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:Že zdaj podpirajo enkripcijo.
Samo ti nič ne pomaga.
Ne razumem. Če bi bila prava enkripcija, se jim lahko le smejiš. Saj ti ne morejo nič dokazat. Če pa jaz moje slike in filmčke sheram 100.000 uporabnikom neta je pa to čisto moja osebna stvar.
grims-1.gif

Aha, torej če detektiv začne sharati zadnji videospot Britney Spears, ti dol potegneš od njega 30 MB, pol mu manjka za obtožbo .... kaj ?
Dokaz, da si gor dajal. Dol vlečt namreč ni ilegalno ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.991
6.994
113
Glasbeno in filmsko industrijo bodo edino uredili s kakšnimi spletnimi videotekami.

V času optike to več ni takšen problem. Če bi jaz imel za 20€ mesečno na voljo vse blu-ray filme in serije v HD resoluciji. Sploh ne bi pogledoval za torrenti.

Drugo je pa programska oprema, tam rešitev ni tako enostavna.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Vista je en največjih nategov današnjega časa. Kar so opazili tudi ljudje. Zelo malo računalnikov pride v popravilo z inštalirano Visto.
Sicer pa zakaj bi šli na nekaj kar samo lepo zgleda, je pa počasnejša. Da ne omenjam težav z zvokom.
Drugače imam jaz legalne MS izdelke.

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
V naši kokoški bo treba najprej dograditi kapacitete zaporov še za par tisoč ljudi!!! Nimamo placa, da bi predrzne nasilneže tipa Strojanovi zaprli za kaj več kot dobro leto. Deset let bi moral sedeti tak folk! Samo ni placa. Torej, zgradit zapor!

Treba je prioretizirati, če je že tako malo placa v zaporih. In avtorske pravice so veliko veliko pod osebno varnostjo posameznikov.
rolleyes-1.gif

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
treba je tebi in podobnim pognat en šus v glavo pa brez zamere.

Če ne bi bilo piratstva tudi nebi bili winsi danes to kar so in ne bi bilo toliko uporabnikov adobe in ne corela in ms (kateri je by the way pobudnik vsega tega) sedaj bi pa kasiral podobno ko pri drogi prvo ti nudi zastonj pol ko si pohaklan pa bi ti prodajal aaaaa to pa ne bo šlo če bo ta zakon stopil v veljavo bom prvi ustanovil civilno iniciativo za ukinitev tega posranega zakona in te posranje SDS katera postaja vse večja rak rana naše slovenije. lp.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Glasbeno in filmsko industrijo bodo edino uredili s kakšnimi spletnimi videotekami.

V času optike to več ni takšen problem. Če bi jaz imel za 20€ mesečno na voljo vse blu-ray filme in serije v HD resoluciji. Sploh ne bi pogledoval za torrenti.

Evo to bi bla dobra rešitev v tej smeri.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.794
5.946
113
Mah, za tisti OS bomo že skasirali, pa OpenOfice gor naložili, winzip in ostalo kramo pa Demo gor klikali.

Večji problem so filmi in glasba. Te si bomo pa morali v videoteke sposojat, kaj čmo.

Na koncu pa internet na paket 512/126 zmanjšat, saj itak ne rabimo več. Pa da vidimo kako bodo Telekom, T2, UPC, Amis veseli tega. Bodo kar veselo optiko nazaj trgali....

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Original Vista home premium stane 80€.
Sem jo moral kupit, in jo imam. Preklet srane! - sam to lahko rečem. Ves hardver od prej mi ne dela, including skener Canon, fotoaparat in vgrajen gaddem SD čitalc, ki ga prepozna kot harddisk itd. Mejduš visto, na XP-jih mi je vse to delalo. Da ne govorim o motečih "are you sure..." mesiđih, ki mi jih lansira na skrin - pa Presneto, ajm šur, fak of pa pust me, da naložim, kar hočem, you fuckin' son of a biæ
stupid-1.gif

Prekleta vista pa Vrata (gates
grin1.gif

Če je to normalno, sem jest tut.
crazy1.gif

Tako kot je sranje XP home, je tudi Vista home sranje.
S to razliko, da ima slednja še dodaten problem, da kup programov (še) ne laufa na visti.
"Home"-nekaj se ne kupuje in konec.

Sicer pa zgodba, ki si jo napisal, ni nova - tudi XP je šel skozi popolnoma iste porodne krče (nič ni na njem delalo, vse se je zatikalo,...). Čez tri leta bo pa Vista najbolj normalen sistem in ga boste hvalili podobno kot danes hvalite XPje.

Glede piratstva - dejansko gre razvoj v smeri gigantskih digitalnih knjižnic, kjer za nadomestilo par evrov dostopaš do filmov, glasbe, tv-ja,...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.991
6.994
113
Zanimivo. Uporabljam HOME za pisarniške računalnike in nobenega problema.

Hkrati pa uporabljam XP PRO za moj osebn delovni PC, pa tudi nobenega problema. Doma pa imam VISTO, ki mi laufa na HTPC, pa tudi ni problemov.

Pa nisem najbolj "navaden" uporabnik.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.557
3.907
113
Ljubljana
hmpg.net
Kupim računalnik. Doma imam že XP-je (kupljene z prejšnim računalnikom). Zakaj moram kupiti še en OS od M$? Saj sem ga že kupil.

Ker če kupim nov računalnik lahko isti Adobe Profesional uporabljam naprej.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.991
6.994
113
Ker XP, kupljene z prejšnjim računalniom ne moraš uporabljati na tem - razen če si kupil RETAIL verzijo, ki pa je res 400€

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.557
3.907
113
Ljubljana
hmpg.net
Zakaj pa je tako. Ali so za razvoj retail verzije potrebni večji napori, kot za razvoj OEM-a. Ker če ne bomo kupovali SW, potem ne bo razvoja:):)
Ali pa bi bil BG morda samo tretji najbogatejši?