nissan pathfinder

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Zaključek je da je najboljša opcija štirikolesni pogon v kombinaciji z dobrimi zimskimi gumami.
smile-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Kaj pa dat gor?
Zimska odpade.

Sem ti že prej napisal. BF Goodrich AT. Poleg tega se lahko igraš še s tlakom v gumah. Kupi si resen kompresor, pa se boš lahko afnal po svojih željah.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Vsekakor dobra izbira, sem jih vozil na Defenderju, čeprav tudi z dobrimi zimskimi, ki jih vozi celo leto ne more zgrešiti, sploh glede na to, da ni doma ravno v dolini.
wink-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Kaj pa dat gor?
Zimska odpade.

Sem ti že prej napisal. BF Goodrich AT. Poleg tega se lahko igraš še s tlakom v gumah. Kupi si resen kompresor, pa se boš lahko afnal po svojih željah.

Kako se pa tak profil vozi poleti in v dežju? Profil mi deluje napol kramparca
smile-1.gif

Verjetno so precej glasne?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Je kramparica. Od AT gum je ta najboljša in to že leta. Pelje se zadovoljivo, vsekakor pa ni boljša od namenskih gum. Največ težav ima na zglajenem snegu, v celcu se pelje dobro. Je pa precej pred wranglerico, ki je čisti crap do te mere, da je nevarna za okolico.
rolleyes-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Po bregu ni sala k zacnes drset. Se moras pelat po polzje, da ne presezes meje.
V 4hi ali lo se obnasa ok, a vseeno bi pricakoval vec. Samo 4x4 je razocaral kljub lezenju v breg.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Terenci niso za v sneg. Pretezak je. Poizkusi z legacyjem ali imprezo ali kaksno pando 4x4 in bos presenecen. BTW za ceno spet novega kompleta gum dobis fajn zimski avtocek tega pa parkiras.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Se to. Wrangler je verjetno najbolj cestni, poletni, osebni in m+s. To je best of za veliko vecino uporabnikov. Po ravnem v nekaj snega gre on to je to. Po travi, blatu, snegu v bregu ne gre, a kdaj je to potrebno.

Druga opcija je dva seta gum in dodatnih 600 do 800€ stroska.

Vpradanje pa a je to bolje kot wrangkel oa spider spikes oz rud confort.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Spet ne poslušaš, Presneto. Wrangler je nevarno zanič guma, ki nenormalno bočno drsi na mokrem asfaltu in pri zaviranju. Marsikdo je že zletel iz ceste zaradi nje. Če ti je vseeno za varnost, jo furaj, sicer jo čimprej demontiraj in kupi dobre gume. Ta jajca od gum lahko še vedno prodaš naprej.

Best AT sem ti že napisal, da so BF Goodrich.

Če resno sprašuješ, kdaj je potrebno, ne rabiš terenca. Še vedno je zelo uporaben tudi nasvet stankazaspanka: kupi dobre terenske zimske za čez celo leto. Sem jih vozil na landcruiserju in se je daleč prišlo.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
mal smešen predlog ker bi blo zabavno videti terenca s tem ampak vseeno... obdržiš obstoječe gume (za poleti bodo okej), za čez zimo pa kupiš tekstilne verige. Gor jih natakneš v parih sekundah, uporabiš v skrajni sili če vidiš da je kriza. Kateri ovinki so kritični pa itak že veš in paziš na bočni zdrs.

http://www.doop.si/index.php?p...rt&Itemid=4

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Ne, tekstilne verige ne bodo ok za terenca, resno. Najboljše je reskirati tistih 600 do 800eur in imaš dva seta tako kot jaz. Top zimske za pozimi in ene druge solidne za ostali del leta.
zmaga.gif

Sicer pa, kot sem že napisal in je @mosseero potrdil kupi Bridgestone V1 in jih vozi celo leto. V snegu skoraj da nimajo konkurence, preko leta jih pa tudi ne boš tako hitro obrabil. Dva kolega jih imata na LC, znanec pa na takšnem pathfinderju kot je tvoj. Vsi jih vozijo celo leto in pozimi pridejo kamor hočeš.
wink-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Terenci niso za v sneg. Pretezak je. Poizkusi z legacyjem ali imprezo ali kaksno pando 4x4 in bos presenecen. BTW za ceno spet novega kompleta gum dobis fajn zimski avtocek tega pa parkiras.

grin1.gif

Seveda so terenci tudi za v sneg, le filing moraš imeti in dobre gume. Pri spustu se strinjam, da imajo lahko težki terenci več težav kot kakšna pandica ali subi, ki sta lahka in nasploh znana kot top avta za zimo, a se v res globokem snegu obnesejo bolje.
Če pa se voziš večinoma po cestah in imaš mogoče vsake toliko kakšen kontroliran off road izlet , bi pa tudi jaz raje izbral subaruja, recimo foresterja, ki je nekako še najbolj terenski.
zmaga.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Softič, sem ti v tej temi 3 mesece nazaj napisal kako pa kaj z gumami. Če bi tisto upošteval bi imel sedaj zimske nataknjene in bi bilo vse ok!
grims-1.gif

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj pa vinjetarji?

in a je 110€ razlike na vinjeti katastrofa?

Ma ne denar eh ka vsi to študirajo. Ne vidijo škrati nikakor te vinjete na teh avtih, vsakič nas ustavijo ko gremo mim pogleda od bliz in reče ok.