Citat:
Uporabnik Marauder pravi:
synthman: kje pa bi te po tvojem lahko policaji ustavljali če te MORAJO ker si ti naredil prekršek? Čakajo do prvega počivališča/izvoza morda? In ko gre iz avta, ima vžgane vse mogoče luči, da se ga ja vidi...
Kaj misliš povedat s tem posnetkom? Da so ble za nesrečo krive tiste mamice ki so ustavile v tunelu in ne kamionar, ki je od zadaj priletel vanje?Citat:
Uporabnik franci pravi:
ksz
Sicer ste zelo verjetno vsi videli ta posnetek, vendar ga ponovno 'objavljam'. Vem, da so v tem tunelu vozila stala zaradi kolon in ne neke toče. Pa vendar, zgodilo se je v tunelu. Kdaj bo pa folk dojel, da je za lastno varnost in varnost drugih uporabnikov cest odgovoren vsak posameznik, je pa drug problem. In tega ti, spoštovani synthman, verjetno ne boš nikoli dojel.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Sicer pa če policaj vozi nekaznovano rikverc po avtocesti, zakaj ne bi smeli tudi ostali vozniki?
Veliko Če-jev si napisal. Ampak verjetnost, da se ti nekdo zabije v rit v dežju in toči pred tunelom je pa nekajkrat večja, kot da se ti en zabije v tunelu. Da pa pride do požara je pa malo verjetno tako zunaj kot znotraj tunela.Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Pa še nekaj: vseeno je manj nevarno, če se nekdo zabije v rit izven tunela kot pa V TUNELU. Če v tem primeru pride do požara je število žrtev mimogrede nekajkrat večje.
hehe, upam da se ne bova ravno v tunelu srečala, pa da kr tam ustaviš ))Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Veš kaj ti privoščim: Da bi se vozil v nevihti s točo, vozniki pred tabo bi zafilali tunel, ti pa red tunelom nekomu v rit priletel. Imel bi zbit avto, z njim bi bil na toči, potem pa da vidimo kako bi lapal tule....
Sicer pa: predlagam da si daš delat tablico synthman, ker tako boš rešil ogromno življenj. Sam osebno bom, kobom zagledal tebe, definitvno zapeljal s ceste ali pa bom takoj ustavil,ker na cesti ne bi bil rad v tvoji bližini.
Edit: glede francitovega linka -nesreče v hrvaškem tunelu- a je to tako star tunel, ali so kontrolorji spali ali kaj da kljub stoječi koloni ni bilo nobenih opozorilČe se v naših novih tunelih kaj takega zgodi se AVTOMATSKO prižge light show ki opozarja še tako bebastega voznika (synthmana najbrž ne) da je v tunelu nekaj "posebnega"
In (vsaj na zahodni obali) vedno se umaknejo hitrejšemu od sebe. Celo policaj v "unmarked" avtu se mi je umaknil, pa je peljal približno po omejitvi po ravnem, po ovinkih pa počasneje, jaz pa tudi skozi ovinke po omejitvi. Samo da je bil plac, hop, desni smernik, gremo naprej.Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
PS: Malce nazaj sem po naredil nekaj milj po ZDA. Omejitve so relativno nizke po ozkih naseljih in s svojo kanto od Hyundaia sem se jih striktno držal. V ogledalu pa samo gledal, kako se grozljivi maksi SUV-ji in pick-up-i približujejo, ker so vozili nekaj hitreje od omejitve. No, VSI brez izjeme , so se lepo ustavili na varnostni razdalji od mene in smo se lepo cijazili po omejitvah. Pa varnostna razdalja ni bila po naše, torej 1 meter, temveč prijetnih 20+ metrov. Nobene sline na prednjih šipah zaradi živčnih zlomov voznikov, nobenih prehitevanj v škarje, nobenih bujenj okoliških otrok z obešanjem na hupo, itd...
Stari, ameri so super šoferji. Brez zajebancije. Varnost je tam številka ena. Prefural Kalifornijo, od avtocest skozi puščavo, do mestnih središč San Francisca in Los Angelesa. Nobenega izsiljevanja, zabijanja na rit in podobnih varijant.
Če le bi nekaj te ameriške šoferske kulture prenesli tudi na naše ceste ...
Ogo
Kazni za normalne prekrške so tam prekleto nižje kot pri nas, večkrat se tudi izvlečeš le z opozorilom (lastne izkušnje.press). Vsaj dokler nisi nažgan ali dokler ne počneš extra velikih neumnosti po mestu ...Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Policaj je tam car, ki piše prekleto zasoljene kazni!
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In (vsaj na zahodni obali) vedno se umaknejo hitrejšemu od sebe. Celo policaj v "unmarked" avtu se mi je umaknil, pa je peljal približno po omejitvi po ravnem, po ovinkih pa počasneje, jaz pa tudi skozi ovinke po omejitvi. Samo da je bil plac, hop, desni smernik, gremo naprej.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kazni za normalne prekrške so tam prekleto nižje kot pri nas, večkrat se tudi izvlečeš le z opozorilom (lastne izkušnje.press). Vsaj dokler nisi nažgan ali dokler ne počneš extra velikih neumnosti po mestu ...Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Policaj je tam car, ki piše prekleto zasoljene kazni!
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
[.... Me pa moti, da se mi za rit prilepijo kamikaze z 220 km/h v kakem BMWju in mislijo, da se jim bom umaknil med počasne tovornjake, med tem, ko vozim celo kak kilometer hitrosti nad omejitvijo. E v tem primeru, naj BMW kamikaza kuri žlajfe, jaz jih definitivno ne bom.
Še enkrat preberi kaj si napisal!!!!!!!!!1Citat:
Uporabnik synthman pravi:
hehe, upam da se ne bova ravno v tunelu srečala, pa da kr tam ustaviš ))
In zakaj misliš, da bi se v tunelu prej zaletel nekomu v rit, kot pa zunaj na dežju in toči nekomu, ki kar na voznem pasu stoji in čaka na zeleno luč? pa prej nobenih opozoril, nobenega lightshowa? Samo v slabi vidljivosti, na spolzki cesti en stoji pred tabi, zarad semaforja.
Tisti lightshow mene opozarja na nevarnost, zato bi vozil previdno, še toliko bolj, če bi zapeljal v tunel skozi redečo.
Nisem pa čist prepričan, če opozarja tudi vas ki lapate o nekih silnih nevarnostih, če kdo ustavi na koncu tunela. kjer je suha cesta, dobra vidljivost, pa še lightshow, pa še sanjate o nekih silnih naletih. A varnostne razdalje pa ne poznate?
A so v tistem hrvaškem tunelu krivi tisti, ki so v tunelu ustavili ali kamjonar, ki je naletel od zadaj? Bi bilo tud na hrvaškem treba kaznovat tiste, ki ustavili v predoru, da se je potem zgodila nesreča? Al to samo pri nas?