Neurje in kultura na cesti

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kamere jasno kažejo in vsi trenutno objavljeni posnetki, da je bila vidljivost več sto metrov kljub zelo močnemu nalivu z drobno točico.

Zakaj je treba potem obračat avto na avtocesti in rinit v tunel?
No ja, če kamera jasno pokaže drobno točico, potem najbrž ne bo težav z prepoznavanjem številk na tablicah :))) .

Khmm, zdej pa tud men ni jasno, zakaj so ob drobni točici rinili v tunel, pa od kje zavarovalnicam toliko zahtevkov za povračilo škode. A posnetki kažejo vseh 17 in več minut? Ampak še vedno pa ostaja misterija, kako da policaji kljub takojšnjemu ukrepanju - pravijo da so na kraj prišli v izjemno kratkem času , in kar 17 minutni in večkratni zapori tunela niso ujeli kršiteljev na delu, pa tud na posnetkih jih ni videti .

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Nimam inštaliranga programa za predvajanje tega filmčka.

Jaz sem povedal na splošno, če te ujame ujma moraš ustavit, ker drugače ne gre saj se nič ne vidi..
Tud mene je 16. 8. ko sem šel z morja ujelo neurje z dežjem in točo debelo kot jajca (Semič). ko sem pripeljal na odsek ceste, ki je potekala skozi gozd, je toča, listje in odlomljeno vejevje iz dreves padalo po avtu kot na sodni dan. Brisalci niso koristili nič, cesta pa je bila polna ledu, sodre, toče, odlomljenih vej, listja..... Ustavil sem ob robo ceste kot tudi vsi ostali pred in za mano. Vsi smo imeli prižgane žmigavce in počakali minutko dve, da je šla ujma mimo.

Kaj je bilo v konkretnem primeru o katerem zdaj tukaj teče debata ne vem. Nihče ne ve kaj je bilo na koncu tunela. Možno je da je bilo na koncu tunela hujše kot na začetku. Kdo ve. Možno pa je tudi, da je bil na čelu kolone res tud kakšen pleh frajer, ki se mu je škoda zdelo avto zmočit. Jaz ne vem, ti tud ne, in nobeden, ki v tistem času in tisti trenutek ni bil tam ne ve. Srali so ga tisti, ki so navkljub rdeči luči pred tunelom, rinili v tunel.
Takšne ujme nalivi in toča se spremenijo v trenutku. Takim ujmam, lahko ubežiš za minuto, če pa si za minuto prepozen pa pokasiraš celega hudiča. To pride pa gre v trenutku. Zato zdaj tukaj lahko zgolj samo špekuliramo in se kregamo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Med petkovo vecerno nevihto se na tem delu AC ni videlo 0, se bele crte pred avtom ne. Vsekakor so bile utripajoce luci avtomobilov na odstavnem pasu bolj vidne od crt na cesti. Kljub temu da ni bilo toce...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Inteligentni bi vedeli da je slo za retoricno vprasanje + krepka doza sarkazma. Slepa voznja po AC pri 50km/h je vsaj enako nevarna kot ustavljenje na odstavnem pastu. Kako naj bi voznik ugotovil je/bo toca velika kot lesnik/oreh ali krompir? Sproti meriti velikosti padajocih kosov?
Še edne, ki ni za volan.
Pač pelješ, dokler vidiš (kar je precej, precej slabša vidljivost, kot je bilo na trojanah, kjer se je že z zanič kamere videlo vsaj 100 metrov daleč). Če ti toča zbije šipo, je očitno tolikšna, da je za ustavit - in me tudi ne moti, da se v takem primeru ustaviš na opdstavnem pasu oz. v tunelu v SOS niši - ne pa na voznem pasu!!!
Dokler pa samo poka, pa nimaš kaj ustavljat.

Ampak vrtimo se itak mimo teme. Vprašanje so vozniki, ki so ustavljali na trojanah. Je bilo potrebno? Niti slučajno, ker so bile razmere na cesti (kot je videti iz posnetkov) povsem zadostne za normalno vožnjo z zmerno hitrostjo.
Če je je na tleh veliko, pelješ pač počasi, kot po snegu (toča na cesti nudi enak ali boljši oprijem)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
predlog za alter

doda se nova informacija in sicer registerska tablica avta, ki ga vozimo. v takih primerih kot je ta, bodo policaji poslali preventivne položnice. bolje preventiva kot kurativa

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ustavili so zato, ker se jim je nadaljevanje vožnje zdelo v takem vremenu prenevarno, in bi z nadaljno vožnjo ogrožali sebe in druge. OK? Tud zakon pravi, da morajo vozniki hitrost prilagodit razmeram na cesti (lahko tudi na nič km/h)
Ja, seveda ... 100 in več metrov vidljivosti je premalo zanje? Potem naj itak vrnejo izpit ...
Sicer pa: če bi se spustil na tvoj nivo bebavosti, bi stvar lahko argumentiral takole: v tunelu se niso meli kaj sutavljat - tam ni bilo ne dežja, ne toče in je bila vidljivost super. Če bi se ustavili par metrov za izhodom iz tunela (če se jim je že zdela tako slaba vidljivost), na odstavnem pasu, bi razumel, ampav v tunelu pa slabega vremena ni bilo in zato ni bilo razloga v tunelu ustavljat.
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Po eni strani trdite, da je ustavljanje na AC in v predoru prepovedano, in hkrati zahtevate kazen za tiste ki so se peljali skoz rdečo v predor. A niso ti samo upoštevali prepoved ustavljanja?
In tule si dokončno dokazal, da si retard, ki ne ve, o čem piše ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi: Nihče ne ve kaj je bilo na koncu tunela. Možno je da je bilo na koncu tunela hujše kot na začetku.
Tisti, ki so toliko računalniško sposobni, da si znajo pogledat preprost filmček na netu vedo, da so v njem posnetki z obeh strani tunela, vhoda in izhoda - in na obeh je vidljivosti minimalno vsaj 100 metrov. Dovolj skratka, da bi se dalo tudi po zasneženi cesti peljat 50 na uro ... Kaj šele po smo mokrem asfaltu ...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Za razliko od tebe sem bil na tej cesti in sem imel malce boljsi vpogled od tebe ,ki si zadevo videl " z zanič kamere videlo vsaj 100 metrov daleč".

Zagotovo se zavedas kaj pomeni vozi "dokler ne poci" za voznike za teboj? Avtomobili se niso ustavljali samo v tunelih ampak pred in po in gre teorija o skrivanju pred toco pa-pa.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ampak vrtimo se itak mimo teme. Vprašanje so vozniki, ki so ustavljali na trojanah. Je bilo potrebno? Niti slučajno, ker so bile razmere na cesti (kot je videti iz posnetkov) povsem zadostne za normalno vožnjo z zmerno hitrostjo.
Si pa res dober da znaš od doma s fotelja bolje presodit vozne razmere kot tistih nekaj dest voznikov, ki so se v tistem trenutku nahajali tam na cesti, in so se odločili da vožnje ne bodo nadaljevali po takem vremenu. No in ko so se razmere malce izboljšale, so nadaljevali z vožnjo, saj jih policaji kakor pravijo kljub IZREDNO HITRI intervenciji niso več dobili pri prekršku.

Če bolje pogledaš posnetek, boš videl ustavljene avtomobile tudi izven tunela, in celo enga, ki je že pripeljal iz tunela, na dež, pa se je potem premislil in odločil da vožnje ne nadaljuje in je obstal zunaj.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Tisti, ki so toliko računalniško sposobni, da si znajo pogledat preprost filmček na netu vedo, da so v njem posnetki z obeh strani tunela,
Tisti, ki pa so pismeni pa znajo prebrat, da sem napisal, da jaz nimam inštaliranga programa za predvajanje tega posnetka.
Človek, ki je bil v tistem trenutku na mestu dogajanja ti je povedal koliko se je videlo takrat, ti pač tumbaš in verjameš kameri.
Kot sem povedal, jaz nisem videl posnetka. Verjetno pa filmček ne prikazuje celotnega dogajanja od začetka pa do konca ujme. Ali pač? Če ja, potem ti dam prav.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
synthmanu daš prav?
hysterical-1.gif

No, tukaj je posnetek prometne kamere (ni baš neka huda kvaliteta), oddaljene cca 100 metrov, kjer nekdo, ki je nekaj časa stal na odstavnem pasu za predorom, obrne avto in gre kontra smer notri v predor. Verjetno se ti s tem dejanjem strinjaš.
stupid-1.gif

Pred njim in za njim so nekateri "čudaki" celo vozili normalno naprej po avtocesti. Pač, tisti ki so se prebili mimo ostalih mimosunežev.
429413-trojane1.jpg

Priponke

• 429413-trojane1.jpg
    429413-trojane1.jpg
    29,7 KB · Ogledi: 84

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Jasno, treba je skrbeti za varnost na cesti. Tale novi slovenski vzornik je verjetno razmišljal podobno, kot nekateri v tej debati: če bom vozil naprej, mi bo razbilo šipo, kar pa bo zelo nevarno, zato se bom raje obrnil in vozil v nasprotno smer.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Vozniki se nimajo kaj ustavljati v tunelu in na voznih pasovih, sploh pa ne v takšnem primeru, ko jih je skrbel izključno klinčev pleh.. Res upam, da (ne) bo bedake od zadaj nekoč nabil šleper in poskrbel, da bodo v idiotovem vozilu vsi spremenjeni v kepe mesa in krvi. Cesta zahteva minimalen nivo IQ-ja in zdrave pameti, četudi seka toča. Očitno je v Sloveniji odstotek idiotov nadopovprečno visok, še posebej na štajerski avtocesti, ki vodi...kam že?

PS dnevno opažam idiotizme na štajerski avtocesti. Klasika - tablice MB in CE. Praviloma kakšni Audiji, ki so zadnji krik mode med nekaterimi "urbanimi" mariborskimi (z okolico) kmetavzi. Obupno. Vozijo pa jih tipi, ki izgledajo kot fredi miler, imajo sončna očala in odpeta vsaj dva zgornja gumba srajce. Kako boš taki opici razložil, da ne sme svojega Audija ustavit sredi tunela? Ni šans. Evtanazija pa je.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Stari, najbolj zajebano je, če se najdeš obkrožen s cestnimi butci, pa sam nisi butec. Res ti potem ne manjka še kak nori šleper.
frown-1.gif

Ogo

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Vrsho pravi:
Tistih, ki vozijo po odstavnem pasu, pa sploh ne prenašam. Če sem s kakšnim večjim vozilom (recimo tovornjakom), se enostavno postavim tako, da ne morejo mimo in je. Dva ali trije bodo potem stali na tem pasu, ostali pa ne bodo šli za njima. Če prde za njima rešilec pa se pomaknem nazaj na svoj pas in grejo vsi mimo. Mogoče res ni moje početje najbolj pametno ampak le tako se bo mogoče kdo kaj zamislil...

...in potem tako kot ostali kamionarski kavboji v boju za pravico tudi zablokiras prehitevalni pas 500m pred zozitvijo, da se ne bi komolcarji pripeljali do zozitve in se tam prav nesramno vrinili noter?

lp

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
...in potem tako kot ostali kamionarski kavboji v boju za pravico tudi zablokiras prehitevalni pas 500m pred zozitvijo, da se ne bi komolcarji pripeljali do zozitve in se tam prav nesramno vrinili noter?

lp

Pisal sem za odstavni in ne prehitevalni pas, kjer mene s tovornjakom vidiš le redko. In lahko ti tudi povem, da če vozim po neki ožji cesti (recimo Idrija - Bovec) se umaknem in pustim da me hitrejša vozila prehitijo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Hehe, sicer nima veze s točo, ampak danes sem bil priča zelo zanimivi dogodivščini, katera izkazuje nivo pameti in še česa tipičnega slovenskega voznika.
Mečka E klasa se vozi s cca. 80 km/h po AC in cisterna jo gre prehitevat. Jaz sem bil na kakih 300m razdalje, v ozadju vidim A4-ko, kako leti s precej lepo hitrostjo proti temu zamašku. Preventivno zmanjšam hitrost na hitrost tovornjaka (ni bilo potrebno dosti napora
evil.gif
) in se pripravim za epizodo cestnih butcev v živo.
In res, mečka lepo pospeši na hitrost tovornjaka, A4ka prileti in se pripopa Mečki na voznem pasu 1m za ritjo. Mečka počasi pospešuje, vozniku cisterne na prehitevalcu se utrga in kao zavije v oba (zavije 1meter na vozni pas in nazaj na prehitevalca). Itak Mečka potegne, A4-ka pa potegne na odstavni pas in tudi stegne mimo. Voznik tovornjaka se potem spravi nazaj na vozni pas.

V glavnem: butec in butec in njun bratranec v akciji. Žal v resničnem življenju in še bolj žalostno je pa to, da če vidiš vsak dan le to, je še dobro.

PS: Malce nazaj sem po naredil nekaj milj po ZDA. Omejitve so relativno nizke po ozkih naseljih in s svojo kanto od Hyundaia sem se jih striktno držal. V ogledalu pa samo gledal, kako se grozljivi maksi SUV-ji in pick-up-i približujejo, ker so vozili nekaj hitreje od omejitve. No, VSI brez izjeme , so se lepo ustavili na varnostni razdalji od mene in smo se lepo cijazili po omejitvah. Pa varnostna razdalja ni bila po naše, torej 1 meter, temveč prijetnih 20+ metrov. Nobene sline na prednjih šipah zaradi živčnih zlomov voznikov, nobenih prehitevanj v škarje, nobenih bujenj okoliških otrok z obešanjem na hupo, itd...
confused-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Za razliko od tebe sem bil na tej cesti in sem imel malce boljsi vpogled od tebe ,ki si zadevo videl " z zanič kamere videlo vsaj 100 metrov daleč".
Poglej screen s kamere, ki ga je keber nalimal malo višje. Če se po taki vidljivosti ne znaš peljat, potem vrni vozniško - v vsakem primeru pa take razmere nit približno ne upravičujejo ustavljanja na AC.