Nekoč proti državi, danes za višje pokojnine?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
agresor je bil 10 dni, delal za slovenijo 30 let.

Bil je tvoj prijatelj 50 let, potem ti je pa poklal družino.

Pustil ga bom pri miru, je bil le dlje moj prijatelj, kot je trajal pokol mojih domačih.

Kakšna je to logika?

Softiæeva logika.
aplauz.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
agresor je bil 10 dni, delal za slovenijo 30 let.

Bil je tvoj prijatelj 50 let, potem ti je pa poklal družino.

Pustil ga bom pri miru, je bil le dlje moj prijatelj, kot je trajal pokol mojih domačih.

Kakšna je to logika?

1. mislim da ti ni potrebno narisati pomen te i podobnih tem na Alterju?
2. placevanje pokojninskih prispekovov nima nobene k. veze z patriotizmom (se posebaj glede na takratno stanje)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
koga je poklal. a se sploh zavedaš kaj bi s elahko zgodilo, pa se zaradi politike ni.

na drugi strani pri iziæu ni šlo politično skozi in poglej kaj se je zgodilo.
tip je delal svoje delo. lahko išče in azhteva. a se mu da ali ne, je pa drugo vprašanje. in to vprašanje se lahko postavi za mnoge.

na čelu s pol javega sveta v naši deželi. ker vsi so ploskal komunistom in trobili v njihov rog. zakaj nas niso rešili jarma že 80 leta poleti.

nikol nisem amrla stročji fižol in ga nikol ne bom. ne pa tisti, ki so bili člani KPJ, prosil za ponovni vpis in drugo možnost, danes pa demokrati. fuj.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Ja bolje, da greš delat.
In kaj naj seveda sedaj ti ,ki so okupirali Srebrenico zahtevajo pokojnine od BIH? Jaz mislim, da ne.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sbodo že zmenil.če ne prej pa pred vrati evrope.

tko kukr se bomo mi s hrvati, izbrisanimi in tajkuni.

zdej nimam več časa zate, sem pa dojel poanto.

NUTELKO.
upam, d aplačuješ v ZPIZ sloveniej, če ne boš brez penzije. danes te ne amrajo, jutri boš osovražen.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Poznam par oficirjev na iæ, ki so ob agresiji JNA na Slovenijo prestopili na stran TO.

Ti so po tvoje enako zaslužijo slovensko penzijo kot oni, ki so ostali v JNA?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
jaz si bom začel prizadevat, da tiste, ki smo aktivno sodelovali v borbi za našo svobodo in samostojnost, razglasijo za narodne heroje. PA na dosmrtno rento ne pozabit
hysterical-1.gif
pa vsake par let hočm novo 15 letnico LOL

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Če bi ti častniki leta '91 nadrejenima Kadijeviču in Adžiæu napisali kakšno pismo protesta in zahteve, naj ne izvajajo nasilja in naj vendarle upoštevajo voljo slovenskega naroda, danes mogoče spomenika žrtvam za samostojno Slovenijo ne bi bilo," pravi Marko Pogorevc in dodaja: "Niti po 18 letih ti ljudje niso izkazali obžalovanja, se opravičili svojcem žrtev ali slovenskemu narodu. Ocenjujem, da gre za nesramnost in nadaljevanje vojne slovenskim davkoplačevalcem preko izbrisanih in teh častnikov jugoarmade, ki želijo na račun slovenskega naroda obogateti."

Sicer pa je v slovenski zakonodaji zapisano, da tistim, ki so sodelovali v agresiji na Slovenijo, vojaške pokojnine ne pripadajo. Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik pravi, da je to odvisno, kje so bili in kaj so delali. Po njegovem je treba vsak primer individualno pregledati.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pogorevc je pa nedolžni jezus.

patriot
ne vem kaj narest s pokojninam. jaz vem, da je ne bom imel. in mi je vseeno. sam me zanima kako se to ločuje. ker ena vlada zagoni pol države, pa prejema 'nadomestilo' po porazu. druga spet pol in se zgodba ponovi.

to so sovražniki.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pogorevc je pa nedolžni jezus.

patriot
ne vem kaj narest s pokojninam. jaz vem, da je ne bom imel. in mi je vseeno. sam me zanima kako se to ločuje. ker ena vlada zagoni pol države, pa prejema 'nadomestilo' po porazu. druga spet pol in se zgodba ponovi.

to so sovražniki.

Ti tako ali tako ne boš rabil pokojnine. Kaj si pozabil na tvoje pogodbe?

Nazadnje urejeno:

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ok. kot pravite.

jasno mi je, da oborožene organizirane enote, ki delujejo na oemlju katerega je podprlo 5 držav na poti v samostojnost niso teroristične, ampak regulčarne.
zakaj vas potem pol pljuva čez OVK?

al pa čez hamas. palestino podpira več mio folka kot je Slovenijo na dan, ko je TO uporabila orožje.

men ta najnovejša politika ni jasna. zna pa vlečt vzporednice. vsaj mislim, da znam.

Bistvene podrobnosti, ki si jih "spregledal":

TO je obstojala že desetletja prej in vedno je bila pod republiško pristojnostjo.
Med osamosvojitvijo je uporabila orožje šele v samoobrambi, PO napadu JLA.
TO je bila ves čas podrejena svojemu ustavnemu vrhovnemu komandantu, predsedniku Republike Slovenije, ki je bil izvoljen na demokratičnih volitvah.
TO ni NIKOLI napadala civilnih ciljev.
TO je vedno delovala izključno na lastnem ozemlju in v skladu z zakonodajo Republike Slovenije.

Nobena od teh točk ne velja ne za Hamas ne za OVK.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik softi pravi:

na drugi strani je aksentijevič opravljal svoje delo

Res je, zato pa naj gre po penzijo k tistim, katerih ukaze je ubogal, ne pa da teži državi, ki jo je (v skladu z ukazi) napadal.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.