Nekoč proti državi, danes za višje pokojnine?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ja najprej bi blo dobro vedeti a so bili okupatorji in ali ej hamas res otroški vrtec. 1000 mrtvih v zadnji igri prekaša slovensko osamosvojitev.

upam, da ne poveličuješ slednje in zasmehuješ prvo.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
tebe bi pa prosil, d ase vrneš nazaj na nivo kot si bil prej. žaljenje ni potrebno, čeprav si bil borec za slovenijo, s kalašnjikovim na rami in sadjevcem v riti. spoštujem to in imam več kot pet čistih.

Takrat sem bil star 17 let, nisem pil alkohola in sem bil pacifist tako kot sem sedaj.
O tej temi glede na napisano s tvoje strani res nimaš pet čistih in tega mi ni treba jemati nazaj.

Primerjava Osvobodilne vojske Kosova, ki je bila de facto teroristična organizacija je neprimerljiva z TO in tudi neprimerljiva s Hamasom. Prva je z večdesetletno šiptarsko politiko zasedla kosovo (otroke so delal kot zajčki, da jih je bilo na koncu več kot Srbov) in z napadi provocirala Srbe. Ta politika oz. strategija je tako in tako javno znana. Priznanje kosova in UČK je največja napaka sodobnega sveta.

Hamas se brani. Načina ne bom komentiral. Če bi mene in mojo družino tako zatirali kot palestince bi verjetno tudi jaz pozabil na pacifizem... a se nikoli ne ve dokler nisi v taki situaciji. Kot sem že n-x napisal - tu so teroristi Izraelci in upam, da jih bo slej ko prej pričakala ustrezna kazen (ne vojaška)

Kar se pa tiče tistih, ki so bili v JNA v času vojne proti SLO in tudi kasneje na prostorih bivše juga pa ... vsi vejo, kje so mejni prehodi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Ko te policaj na cesti zajebava, slišim, da ni policaj kriv, da so mu tako naročili in da je to njegova služba in samo izvaja zakone.

A v primeru teh oficirjev pa to ne velja? A niso tud oni bili dolžni izvajat ukaze od nadrejenih v Beogradu?

Pa tudi, če so kaj kaznivega zakrivili, zakaj jih naše tožilstvo ni postavilo pred sodišče?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik softi pravi:
TO je delovala kot oborožena skupina v času, ko Slovenija še ni bila samostojna.

dejmo mi danes delat eno skupino in se oboroževat. pa ne bomo dleal ne odcepitve, ne nbenga sranja. bo to OK za policijo?

Kaj me moti Janša? Nič, vzoren pionir in komunist je bil. Sledil je ideologiji Jna.

TO je imela podlago v takratnih predpisih in je bila povsem legalna, tako kot recimo civilna zaščita...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ko te policaj na cesti zajebava, slišim, da ni policaj kriv, da so mu tako naročili in da je to njegova služba in samo izvaja zakone.
A v primeru teh oficirjev pa to ne velja? A niso tud oni bili dolžni izvajat ukaze od nadrejenih v Beogradu?

Pa tudi, če so kaj kaznivega zakrivili, zakaj jih naše tožilstvo ni postavilo pred sodišče?

Se po vsaki vojni sodil vsem pripadnikom vojske in vsem oficirjem ali le tistim, ki so proglašeni za vojne zločince?
V povezavi s tem ti je lahko jasno zakaj niso pred sodiščem - slo je pač civilizirana država.

Je pa zakon v Slo (naj bi bil), ki preprečuje dajanje pokojnin tistim, ki so sodelovali v agresiji na Slo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
aksentijevič ni vojni zločinec, ker je napadel s svojimi enotami samostojno miroljubno civilno Slovenijo' A je pedofil, al kaj.? A bi ga mogl tožt, k so s tanki vozil čez rdečo v križišče?

V čem je razlika med Aksentijevičem in Mladičem?

In TO ni civilna zaščita. je legitimno ustanovljena oborožena formacija, ki je bila legitimno razorožena in se v nasprotju z zakoni zoperstavila edini takrat legitimni oboroženi vojski na tem področju.

To da v svojem stanvanju s pomočjo dveh sosedov razglasim samostojnost in tretjega soseda ubijem, me verjetno en obvaruje pred zakonu, pa čeprav je v mojem 'stanovanjskem' zakonu vse legalno.

In to, da so se šiptarji množil k zajci nima nobene veze ne z OVk, ne To ne ničemer. pač njihov način življenja in dela. če hočeš zasedanja ozemlja. In če je bilo priznanje Kosova največja zmota sodobnega sveta, kaj je potem priznanje razpada SFRJ, SZ, kaj je nepriznavanje baskije, irske in čečenije?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
in res, ne vzet nazaj, da nimam 5 čistih.
vedno je bilo v domeni omejencev in retardirancov, da tistega, ki ga ne razumejo, mu nasprotujejo brez agumentov razglasijo za norca, bebca itd. in bolje da sem bebec, kot da me bebci hvalijo, da sem pameten.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Saj ti nobeden ne trdi ,da je Aksentijevič vojni zločinec. Tedimi ti samo ,da je bil agresor in sedaj nima pravice do slovenske pokojnine.
Če je pa izpolnjeval ukaze JNA pol pa dobro ve kje so mu dolžni pokojnino. Ne pa ,da bomo tem jugosom katri so nas okupirali izplačevali pokojnine.

Vse mogoče si izmislijo ti balkanezi.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
bonk.gif

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Ja seveda razlog je ,da je bil agresor. Pokojnine pa od Nemčije dobivajo tisti vojaki ,kateri so se borili za nemško vojsko.
In to pomeni ,da ta Aksentijevič se je boril za JNA in naj mu Srbi plačujejo pokojnino. Ali mu naj plačujemo mi, če se je boril proti nam?
Ne razumeš ali nočeš razumet?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
agresor je bil 10 dni, delal za slovenijo 30 let. kot je nekdo rekel, če si bil ambiciozen si moral biti komunist. a pol bodo naši veljaki, ki so bili ali v policiji, udbi, vojski deležni agresorske penzije, ali ne.

konec koncev so vsi delali delo, za katerega so plačani. kot inkasanti z radarjem.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kaj jst ne razumem? boli me kura+c, kdo mu izplačuje penzijo, glavno da mi ne, slovenski delavci in davkoplačevalci.
se še prekleto dobr spomnim, kako so bili tile oficirji prve dni agresije polni napuha in arogance..samo so se hitro ohladili in spustili na realna tla, ko so videli, s kom imajo opravka-z junaškimi slovenskimi teritorialci
tongue-1.gif

sam spelejo se naj, zarad mene v PM..jih ne bomo pogrešali..pa še penzije bi radi LOL
13.gif

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik softi pravi:
agresor je bil 10 dni, delal za slovenijo 30 let. kot je nekdo rekel, če si bil ambiciozen si moral biti komunist. a pol bodo naši veljaki, ki so bili ali v policiji, udbi, vojski deležni agresorske penzije, ali ne.

konec koncev so vsi delali delo, za katerega so plačani. kot inkasanti z radarjem.

Ja agresor je bil ni važno koliko časa. Kaj če bi pa recimo bil Miloševič živ pol bi pa on moral dobivat pokojnino od BIH? Saj je bila včasih Jugoslavija pa tisto v Srebrenici ni dolgo trajalo.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:

a je imel možnost odstopit iz položaja v trenutku ko so zahteval od njega vojaške akcije proti Sloveniji? DA
Ali je odstopil? NE
Ali je prestopil (tako kot nekateri drugi častniki)? NE

in kaj potem če je delal v sloveniji 30 let?
DA, eno dejanje lahko obsodi človeka doživljensko! Morilec je lahko moril samo 1x v svojem življenju in je postal in ostal morilec do konca svojega življenja. Sploh ni važno če je prej ali kasneje delal sama dobra dela. Še vedno je morilec.
Kapiš?

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Softiæu ne moreš dopovedat. On ne loči teroristov od teritorialne obrambe ,verskih fanatikov od osvobodilni vojsk itd...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.