Nekoč proti državi, danes za višje pokojnine?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kje so janša, kučan, drnovšek, turk če že hočeš tako.

a odcepitev je bila legitimna? oboroževanje TO tudi? sploh strani avstrijcev s smetnjakarksimi kamioni.

Softiæ tebi v Sloveniji nič ne paše, bejži na Jug pa bo to najbolje za tebe.

Odcepitev je bila legitimna, ampak jugosom to ni pasalo, ker so z tem izgubili najbolj razvito republiko v YU.
Bili so navajeni ,da je eden delal za njih saj vidiš danes, ko več nimajo Slovenije kje so.
Sedaj pa živijo v bedi, to so si tudi zaslužili.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Kaj te moti pri Janši in ostalih? Vsi so državljani Slovenije in vsak po svoje so pripomogli k samostojnosti - eni bolj, drugi manj...

Seveda je bila odcepitev legitimna - tudi v ustavi SFRJ je bil člen o samoodločbi naroda, postopek (plebiscit in vse ostalo) je bil legalen in legitimen.
Kar se orožja tiče, je (morda) trpela legalnost, legitimnost pa niti slučajno (če že hočeš, enako so se oboroževali Hrvati pa tudi Srbi v Krajini...)

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
KSZ...

V tej debati se pojavlja nekaj precej napačnih dejstev.
1. Slovenski narod je imel že v AVNOJ-skih sklepih pravico do samoodločbe in s tem odcepitve. To pravico smo leta 1990 in leta 1991 izkoristili s plebiscitom in razglasitvijo samostojne države.

2. TO je bila lepo legalna vojaška formacija ustanovljena v 60-tih ali 70-tih letih 20 stoletja. Bila je sicer podrejena JNA. V času SFRJ je bilo njeno delovanje nekako zamrznjeno, vendar formalno pred koncem SFRJ ni bila ukinjena. Z razglasitvijo samostojnosti pa se je njena vloga spremenila v Slovensko državno vojsko.

3. Če je šel denar za penzije oficirjev v Beograd, naj gredo tja tudi terjat penzije. Aksentijeviæ po mojem mnenju niti moralno niti pravno ni upravičen do slovenske vojaške pokojnine.

4. Zakaj hudiča so bili ti oficirji skoraj 20 let tiho
17758-icon_confused.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
TO je delovala kot oborožena skupina v času, ko Slovenija še ni bila samostojna.

dejmo mi danes delat eno skupino in se oboroževat. pa ne bomo dleal ne odcepitve, ne nbenga sranja. bo to OK za policijo?

Kaj me moti Janša? Nič, vzoren pionir in komunist je bil. Sledil je ideologiji Jna.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
evo Slovenet je napisal resnico. Vsaj za 2 in 3 točko sem prepričan.
In TO je imela konkretno podporo JLA oziroma SFRJ, potem pa smo na srečo pravi čas postavili zid med TO in JLA in nismo JLa več spustili v TO. Pa nekako imam občutek da ni bila zamrznjena ampak je bila ustavnovljena kot že ime samo pove - za morebitn lokalne spopade....
Se še spomnim ko sem bral stare "Naše obrambe", ki sploh ne vem kako so se znajdle v naši bajti....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Če dobiš sredstva države najbrž policija in ostali ne bodo imeli nič proti.
TO je ustanovila, financirala, vodila itd SFRJ. Če tebi rata narediti štajersko vojsko z denarjem slo in se bodo štajerci čez 3 desetletja spomnili na Trojanah postaviti tablo Duane bo tvoja vojska teroristična organizacija ?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nisem 'šolan' za te debate.

me vedno samo zanima kaj si misli folk. sam si ne mislim konkretno nič. raszen, da nas mnogi nategujejo. to je pa tut vse.

btw
slovenija se ni odcepila od srbije, saj je vmes še hrvaška. kako uspešna je bila pa 'odcepitev' od hrvaške vidimo še danes.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Odcepila se je od Jugoslavije in to zelo uspešno. Poglej malo bivše republike Jugoslavije, 20 let za Slovenijo so.
hysterical-1.gif

Po večini sama revščina nimajo kaj za v usta dat. Zato pa silijo sem k nam, da lahko tukaj dostojno živijo.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kje so janša, kučan, drnovšek, turk če že hočeš tako.

a odcepitev je bila legitimna? oboroževanje TO tudi? sploh strani avstrijcev s smetnjakarksimi kamioni.

Softiæ tebi v Sloveniji nič ne paše, bejži na Jug pa bo to najbolje za tebe.

Odcepitev je bila legitimna, ampak jugosom to ni pasalo, ker so z tem izgubili najbolj razvito republiko v YU.
Bili so navajeni ,da je eden delal za njih saj vidiš danes, ko več nimajo Slovenije kje so.
Sedaj pa živijo v bedi, to so si tudi zaslužili.

a v Sloveniji pa ni vedno več ljudi ki živijo v bedi?
sploh takšnih delavcev ki so delali za državna uspešna podjetja.

s to vojno se je denar preusmeril iz enega žepa v drug žep, zato pa imamo toliko novih milijonarjev
smirk-1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik softi pravi:
TO je delovala kot oborožena skupina v času, ko Slovenija še ni bila samostojna.

dejmo mi danes delat eno skupino in se oboroževat. pa ne bomo dleal ne odcepitve, ne nbenga sranja. bo to OK za policijo?

Kaj me moti Janša? Nič, vzoren pionir in komunist je bil. Sledil je ideologiji Jna.

Seveda je TO delovala kot oborožena skupina v času, ko Slovenija še ni bila samostojna - in to v sklopu JLA! Ko sem končal obvezno služenja JLA, sem bil rezervist v TO in naša enota je imela skladišče težkega orožja v skladiščih JLA, lahko orožje pa smo skladiščili v svojem skladišču. Ob osamosvojitvi je TO postala vojska Republike Slovenije.
Janša je bil pionir (in mladinec) kot vsi ostali, kdor pa je takrat imel kakršnekoli politične ambicije, je MORAL biti član zveze komunistov.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
zato silijo sem, ker so boljše plače, tako kot slovenci silijo v tujino (nemčijo,...).
mene ne moti, če pride delat in potem dosti zasluži.
moti me da so bili nekateri takrat proti osamosvojitvi (med vojno celo v tujini), sedaj pa delajo za ministrstvo za obrambo oz. imajo visoke čine v slo. vojski (sedaj pa se borijo še za penzije svojih kolegov).

in ja v slo. bo vedno večja beda, srednjega sloja kmalu nebo več (zato ker so nekateri preveč pohlepni)
smirk-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Kaj je softiæ, si se odločil, da boš končno dokazal kako si nerazgledan in toliko nespameten, da se vseeno spuščaš v debata o katerih nimaš razčiščenih niti najosnovnejših pojmov? Meni ni treba dokazovati, jaz že vem, da nimaš pet čistih.

TO ni bila niti teroristična organizacija niti "kar neka" oborožena skupina temveč formalna vojaška organizacija, katero je ustanovil jugoslovanski politični vrh daljnega leta 1968 kot ukrep jačanja obrambnih sposobnosti SFRJ po recimo temu okupaciji Čehoslovaške. Po recimo temu zmagi demokracije v Slo so po 22 letih v Beogradu ukazali razorožitev TO Slovenije. Takrat se je veliko orožja TO "izgubilo" in to orožje je bilo osnova za obrambo Slovenije.

V nobenem trenutku ni bila TO opredeljena kot nelegalna ali celo kot teroristična organizacija, kot si uspel opredeliti ti.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok. kot pravite.

jasno mi je, da oborožene organizirane enote, ki delujejo na oemlju katerega je podprlo 5 držav na poti v samostojnost niso teroristične, ampak regulčarne.
zakaj vas potem pol pljuva čez OVK?
al pa čez hamas. palestino podpira več mio folka kot je Slovenijo na dan, ko je TO uporabila orožje.

men ta najnovejša politika ni jasna. zna pa vlečt vzporednice. vsaj mislim, da znam.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tebe bi pa prosil, d ase vrneš nazaj na nivo kot si bil prej. žaljenje ni potrebno, čeprav si bil borec za slovenijo, s kalašnjikovim na rami in sadjevcem v riti. spoštujem to in imam več kot pet čistih.

v prvi vrsti nisem nikoli služil okupatorju, se zaklinjal in nikoli bil član komunistov.

še nekomu
da si bil politično angažairan, ti ni bilo treba biti komunist. verjetno slovenija premore politika, ki ni bil komunist. A je bil pučnik tak? wikipedia pravi, da ni bil komunist.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ok. kot pravite.

jasno mi je, da oborožene organizirane enote, ki delujejo na oemlju katerega je podprlo 5 držav na poti v samostojnost niso teroristične, ampak regulčarne.
zakaj vas potem pol pljuva čez OVK?
al pa čez hamas. palestino podpira več mio folka kot je Slovenijo na dan, ko je TO uporabila orožje.

men ta najnovejša politika ni jasna. zna pa vlečt vzporednice. vsaj mislim, da znam.

Hamas podpirajo zato, ker nimajo druge izbire. Hamas je teroristična organizacija za razliko od TO.
tis ti je povedal čisto resnico.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.