Napad psa

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
ksz
tukaj vidim problem pri napihnjenih zajebancih, ki hodijo z grozljivimi psički na široko po pločnikih in okoli blokov. psi so spuščeni ali na tako dolgem povodcu, da je včasih boljše kar takoj skočit na drugo stran ceste, da ne pride do sranja (če še imamo čas). Nihče se ne obregne ob malega koker španjela in podobne igračke - na povodcu ali brez.
Dejstvo je, da je veliko ljudi imelo izkušnje z ugrizom psa in verjamem, da bodo naredili vse v tej smeri, da to preprečijo. Veliko ljudi je pripravljenih na reakcijo ob ponovnem konfliktu. Mnogi imajo strah pred psi in je tudi to potrebno spoštovati do te mere, da so psi pač na povodcih.
Psi imajo nagon; kljub vzgoji lahko pes "ponori" že samo ob dejstvu da ga kakšen človek pogleda.

Seveda pa bo nekega dne v časopisu naslov... mimoidoči je pokončal psa, ki je bil spuščen. Ampak tak članek bo sprožil hujšo gonjo (ne glede na vse okoliščine, ki so privedle do rezultata) proti osebi, ki je zaključila kariero psa, kot pa članki, ki jih beremo zdaj...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik mmc pravi:
tukaj vidim problem pri napihnjenih zajebancih, ki hodijo z grozljivimi psički na široko po pločnikih in okoli blokov. psi so spuščeni ali na tako dolgem povodcu, da je včasih boljše kar takoj skočit na drugo stran ceste, da ne pride do sranja (če še imamo čas).

Koliko pa je "napihnjenih zajebancov", ki hodijo z "grozljivimi psički na široko po pločnikih in okoli blokov?
Daj argumentiraj...

Jaz recimo že zelo zelo dolgo nisem videl tega, kar opredeljuješ - torej mora biti izredno redko.

Citat:
Uporabnik mmc pravi:
Nihče se ne obregne ob malega koker španjela in podobne igračke - na povodcu ali brez.
Lepo, da si to napisal, saj s tem izkazuješ pomanjkanje najosnovnejšega znanja na tem področju - tako kot povprečni kritizerji in pametnjakoviči, ki opredeljujejo kaj in kako bi morali biti psi.
V enem stavku si uspel opredeliti kar dve pogosti predpostavki, ki sta med takimi napačni (koker španijel in podobne igračke)
Prva je seveda koker španjel, ki je kot pasma med agresivnejšimi kot razni pit buli, saj se zelo radi uprejo (renčanje, ugriz) celo lastniku. Druga so seveda spuščeni majhni psi (po tvoje igračke), ki so največji problem, saj večina lastnikov meni, da tako majhnega psa ni potrebno vzgajati in rezultat so agresivni (napram drugim psom), živčni in preveč razpuščeni psi, ki brez povodca nimajo kaj početi.

Citat:
Uporabnik mmc pravi:
Dejstvo je, da je veliko ljudi imelo izkušnje z ugrizom psa in verjamem, da bodo naredili vse v tej smeri, da to preprečijo. Veliko ljudi je pripravljenih na reakcijo ob ponovnem konfliktu. Mnogi imajo strah pred psi in je tudi to potrebno spoštovati do te mere, da so psi pač na povodcih.
S to izjavo se deloma strinjam a je dejstvo, da so napadi in slabe izkušnje izredno redke.
Mene naprimer sta do sedaj ugriznila dva psa, oboje se je zgodilo v poznih 70-tih, zgodnih 80-tih, ko so bili psi veliko slabše socializirani in vzgojeni kot so sedaj. Prvi je bil koker španjel, ki je usekal, ko mi je roka padla nanj (jaz sem kot otrok zaspal na ležalnikom, pes pa pod njim). Drugi je bil nemški ovčar, ki je bil privezan in sem se mu preveč približal, saj sem ga kot spuščenega poznal kot prijaznega psička, s katerim sem se igral.
V nobenem od primerov ni bil kriv pes in celo kot otrok, ki še ni imel 10 let sem se tega zavedal in se mi strah pred psmi ni razvil. Seveda ima pri tem veliko tudi vzgoja.
Moja sestra vzgaja svoje otroke tako, da se psov bojijo in najmlajši se moje psice (čeprav jo pozna od rojstva) boji in mi ni nikoli naredila nič. Pač, butasti starši.
Otroci od njene kolegice pa so se psov bali sami od sebe dokler je niso spoznali ... sedaj se s psmi OK. Zanimivo, kajne.
Starši pričakujejo, da bomo živali izolirali od otrok namesto, da bi sami poskrbeli, da otroci živali sprejemajo kot dejstvo - kot del življenja.

Kar se pa "širše javnosti" tiče pa... jaz na sprehodu opazujem ljudi in, ko vidim, da nekdo nejeverno gleda mojo (spuščeno) psico jo dam na "zraven" dokler ne gremo mimo in potem jo zopet sprostim.

Citat:
Uporabnik mmc pravi:
Psi imajo nagon; kljub vzgoji lahko pes "ponori" že samo ob dejstvu da ga kakšen človek pogleda.
To je čisto napačna predpostavka, ki morda velja za nesocializirane ali celo divje pse, za 99% psov v urbanih naseljih pa ne.

Citat:
Uporabnik mmc pravi:
Seveda pa bo nekega dne v časopisu naslov... mimoidoči je pokončal psa, ki je bil spuščen. Ampak tak članek bo sprožil hujšo gonjo (ne glede na vse okoliščine, ki so privedle do rezultata) proti osebi, ki je zaključila kariero psa, kot pa članki, ki jih beremo zdaj...
Morda bo. Upam, da ne bo.
Če pa že bo bo kmalu za tem naslov o odškodnini, katero je "mimoidoči, ki je poškodoval psa" moral plačati lastniku psa.

Veliko se govori o vsakem primeru, ko pes (kjerkoli na svetu) resno poškoduje človeka. Da, to so tragične zgodbe iz katerih se moramo učiti a to ne pomeni, da se moramo psov bati in svoj strah prenašati na otroke, okolico.
Veliko več ljudi kot na svetu zaradi psov umre v Sloveniji samo v prometnih nesrečah. Več je v Sloveniji celo umorjenih. Pretepi so dnevno, skoraj tedensko se že streljajo ali dajejo s kakim drugim orožjem...

A nekateri kot pomemben jemljejo problem psov. Zanimiva mentaliteta. Poleti so slepo gospo, ki je imela psa vodnika, vrgli iz nekega Ljubljanskega lokala - zaradi psa. V lokal pa je prišla zaradi diabetesa in bi posledično lahko tudi umrla.

Ljudje (na srečo) nismo sami na tem svetu.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pa mi ti povej, kaj je bolj naravno: to, da se žival userje v naravi, ali to, da tale drek nalagamo v nerazgradljive pvc vrečke, zato, da ti doma ne vserješ novega perzijskega tepiha??
confused-1.gif

Žival se ni usrala v naravi, ampak pred blokom, po možnosti ne na travo, ampak na poti. Ali pa na ulici v mestu. Sredi hoste me drek ne moti, sredi tranika nekje v "pravi" naravi tudi ne.
Sicer pa be popolnoma boli k.... kaj je naravno.

PS: DObi se tudi biorazgradljive vrečke za pasje dreke.

PS2: de ne bo pomote, pse imam rad (in sem ga svoje čase imel). Ampak za to moraš imeti čas in se držati nekih kulturnih norm. Drugo znam, za prvo na žalost ni časa in volje ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
blabla ... blabla ... blablabla ...
Pes mora biti po zakonu na povodcu. Pika. Pa če je 10.000x lepo vzgojen. Če se s tem ne moreš sprijaznit, se preseli nekam, kjer to ni potrebno al pa ne imet psa.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pes mora biti po zakonu na povodcu. Pika. Pa če je 10.000x lepo vzgojen. Če se s tem ne moreš sprijaznit, se preseli nekam, kjer to ni potrebno al pa ne imet psa.

Lol... seveda. Še kakšen nasvet iz kakšnega drugega področja življenja?
Vsak, ki vozi 10km/h prehitro je bolj nevaren kot moj spuščen pes... in takih je vsaj 80%.

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Žival se ni usrala v naravi, ampak pred blokom, po možnosti ne na travo, ampak na poti. Ali pa na ulici v mestu. Sredi hoste me drek ne moti, sredi tranika nekje v "pravi" naravi tudi ne.

No, če se pes v mestu userje na travnik je pač potrebno pobrati - s tem se strinjam (100-tič napisano).
Ampak ne boš verjel, da se najdejo osebki/idioti, ki na rožniku v gozdu (izven utrjene potke seveda) ob pasje dreke nastavljajo plastificirane listke z napisom "poberi me".

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Lol... seveda. Še kakšen nasvet iz kakšnega drugega področja življenja?
Vsak, ki vozi 10km/h prehitro je bolj nevaren kot moj spuščen pes... in takih je vsaj 80%.

Popolnoma vseeno. Ni stvar v nevarnosti, ampak v predpisih. In ti pravijo psa na štrik.
Izgovor, da tudi drugi kršijo zakon, pa je otročji.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

No, če se pes v mestu userje na travnik je pač potrebno pobrati - s tem se strinjam (100-tič napisano).
Ampak ne boš verjel, da se najdejo osebki/idioti, ki na rožniku v gozdu (izven utrjene potke seveda) ob pasje dreke nastavljajo plastificirane listke z napisom "poberi me".

Bebci ne obstajajo le med lastniki psov, ampak tudi med nelastniki ...

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik mmc pravi:
tukaj vidim problem pri napihnjenih zajebancih, ki hodijo z grozljivimi psički na široko po pločnikih in okoli blokov. psi so spuščeni ali na tako dolgem povodcu, da je včasih boljše kar takoj skočit na drugo stran ceste, da ne pride do sranja (če še imamo čas).

Koliko pa je "napihnjenih zajebancov", ki hodijo z "grozljivimi psički na široko po pločnikih in okoli blokov?
Daj argumentiraj...

Jaz recimo že zelo zelo dolgo nisem videl tega, kar opredeljuješ - torej mora biti izredno redko.
Jaz pa se dnevno srečam z vsaj 3 takšnimi psi. dostikrat frajerji sedijo na klopcah, psi pa spuščeni skačejo okoli

Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik mmc pravi:
Nihče se ne obregne ob malega koker španjela in podobne igračke - na povodcu ali brez.
Lepo, da si to napisal, saj s tem izkazuješ pomanjkanje najosnovnejšega znanja na tem področju - tako kot povprečni kritizerji in pametnjakoviči, ki opredeljujejo kaj in kako bi morali biti psi.
V enem stavku si uspel opredeliti kar dve pogosti predpostavki, ki sta med takimi napačni (koker španijel in podobne igračke)
Prva je seveda koker španjel, ki je kot pasma med agresivnejšimi kot razni pit buli, saj se zelo radi uprejo (renčanje, ugriz) celo lastniku. Druga so seveda spuščeni majhni psi (po tvoje igračke), ki so največji problem, saj večina lastnikov meni, da tako majhnega psa ni potrebno vzgajati in rezultat so agresivni (napram drugim psom), živčni in preveč razpuščeni psi, ki brez povodca nimajo kaj početi.
Jaz izkazujem pomanjkanje najosnovnejšega znanja na tem področju? A res? Če me ugrizne kokeršpanjel mi ne bo povzročil takšne škode, kot če me ugrizne staford ali rotweiler. 3 minutni lajež in renčanje me ne moti.

Citat:
Uporabnik tis pravi:

Citat:
Uporabnik mmc pravi:
S to izjavo se deloma strinjam a je dejstvo, da so napadi in slabe izkušnje izredno redke.
Mene naprimer sta do sedaj ugriznila dva psa, oboje se je zgodilo v poznih 70-tih, zgodnih 80-tih, ko so bili psi veliko slabše socializirani in vzgojeni kot so sedaj. Prvi je bil koker španjel, ki je usekal, ko mi je roka padla nanj (jaz sem kot otrok zaspal na ležalnikom, pes pa pod njim). Drugi je bil nemški ovčar, ki je bil privezan in sem se mu preveč približal, saj sem ga kot spuščenega poznal kot prijaznega psička, s katerim sem se igral.
V nobenem od primerov ni bil kriv pes in celo kot otrok, ki še ni imel 10 let sem se tega zavedal in se mi strah pred psmi ni razvil. Seveda ima pri tem veliko tudi vzgoja.
Moja sestra vzgaja svoje otroke tako, da se psov bojijo in najmlajši se moje psice (čeprav jo pozna od rojstva) boji in mi ni nikoli naredila nič. Pač, butasti starši.
Otroci od njene kolegice pa so se psov bali sami od sebe dokler je niso spoznali ... sedaj se s psmi OK. Zanimivo, kajne.
Starši pričakujejo, da bomo živali izolirali od otrok namesto, da bi sami poskrbeli, da otroci živali sprejemajo kot dejstvo - kot del življenja.

Kar se pa "širše javnosti" tiče pa... jaz na sprehodu opazujem ljudi in, ko vidim, da nekdo nejeverno gleda mojo (spuščeno) psico jo dam na "zraven" dokler ne gremo mimo in potem jo zopet sprostim.
Mene je pa ugriznil mešanec z nemško dogo, ki je bil na povodcu, ampak se je brez posebnega razloga (pogled) zagnal vame tako, da sem pristal v bolnici. Zdaj sem pripravljen.

Citat:
Uporabnik tis pravi:

Citat:
Uporabnik mmc pravi:
To je čisto napačna predpostavka, ki morda velja za nesocializirane ali celo divje pse, za 99% psov v urbanih naseljih pa ne.
Mene je napadel v urbanem okolju, kot že prej napisano na povodcu, ki pa ga lastnik ni mogel obvladati, saj je pes veljal za zelo miroljubnega in "on ni še nikomur kaj naredil".

Citat:
Uporabnik tis pravi:

Citat:
Uporabnik mmc pravi:
Morda bo. Upam, da ne bo.
Če pa že bo bo kmalu za tem naslov o odškodnini, katero je "mimoidoči, ki je poškodoval psa" moral plačati lastniku psa.

Veliko se govori o vsakem primeru, ko pes (kjerkoli na svetu) resno poškoduje človeka. Da, to so tragične zgodbe iz katerih se moramo učiti a to ne pomeni, da se moramo psov bati in svoj strah prenašati na otroke, okolico.
Veliko več ljudi kot na svetu zaradi psov umre v Sloveniji samo v prometnih nesrečah. Več je v Sloveniji celo umorjenih. Pretepi so dnevno, skoraj tedensko se že streljajo ali dajejo s kakim drugim orožjem...

A nekateri kot pomemben jemljejo problem psov. Zanimiva mentaliteta. Poleti so slepo gospo, ki je imela psa vodnika, vrgli iz nekega Ljubljanskega lokala - zaradi psa. V lokal pa je prišla zaradi diabetesa in bi posledično lahko tudi umrla.

Ljudje (na srečo) nismo sami na tem svetu.
Tega ne mislim komentirat.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
malo si preberi statistiko, kateri cucki najbolj grizejo. to so pudli, kokeršpanjeli in podobne igrače. da pa ljudje mislijo da največ grizejo pitbuli in podobni pa so krivi mediji in dejstvo, da ko pitbul vgrizne, se ponavadi ne konča dobro.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Povej si kje se nahajaš...., prej boš podpisal na lastno ogovornost, ti spustimo enga podivjanega rottweilerja, pa se bomo smejali, ko boš cvilil kot na pol zakalana svinja....

tko nekej v tvojem stilu pa še smeškota
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
malo si preberi statistiko, kateri cucki najbolj grizejo. to so pudli, kokeršpanjeli in podobne igrače. da pa ljudje mislijo da največ grizejo pitbuli in podobni pa so krivi mediji in dejstvo, da ko pitbul vgrizne, se ponavadi ne konča dobro.
Ne poznam in ne spremljam statistik, ampak to kar praviš, ti verjamem. Pravim samo da jaz ne vidim glavnega problema pri teh nevzgojenih ščenetih. Seveda lahko takšno ščene prav tako naredi ogromno škodo; sploh pri otrocih.
Ni dober občutek če greš na sprehod in se počutiš ogroženega zaradi nekoga, ki ne spoštuje zakona. Jaz bom poskusil zaščititi sebe in svojo družino na svoj način; pa če bo to majhno ali veliko ščene. Včasih so temu rekli samoobramba.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ti kar, sicer pa ne vem zakaj bi me drazil? imas fetis na pse? kam ga najraje? v anus? ali imas psico?

poslji na pm lokacijo, sem delal v klavnici in kar nekaj kolin obdelal tako da....upam, da bo tvoj lastni pes
grims-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Zanimiva logika.

Iz zaka misliš, da uš kakršna si ti (ali ggg), da si ti nekaj več in, da lahko TI kršiš zakon?
Zanimivo je kako osebki pišete o zadevah, glede katerih več kot očitno nimate pojma.

Je pa dejstvo, da,če je pes nevaren mora biti na vrvici in mora imeti povodec. Če poznaš kakšen primer, kjer temu ni tako bi pričakoval, a kot "pošteni in vestni državljan", za kakršnega se btw poizkušaš izdajati, obvestiš policijo in veterinarsko inšpekcijo, da v kolikor je tvoje pisanje blizu resnice ukrepata in data psa na seznam nevarnih psov.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
poglej zadnjic je lajajoc pudelj skocil v vozicek v katerem sem prevazal svojega sina (niti 2 let nima). dvakrat sem ga betoniral ampak je imel sreco, da je bil lastnik samo 100m dalec sicer bi mu zdrobil glavo. psu! da smo si na jasnem!
v nasi kavbojski drzavi ne preostane drugega kot vzeti zakon v svoje roke. ali imas najdebelejso denarnico ali najbolj nabito pistolo. ostali smo revezi!
bonk.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
in pse bom odslej samo se betoniral. tako, da rajsi dajte na povodce svoja sceneta, ker jih imam poln penis. in sem zivcen ja
write.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kot sem ti že napisal.

Upam, da si poklical policijo in prijavil incident in lastnika. Drugače pač spadaš med tiste, zaradi katerih bo kdo drug vzel zakon v svoje roke. Pa ti mesarska zgodovina ne bo prav nič pomagala.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
in pse bom odslej samo se betoniral. tako, da rajsi dajte na povodce svoja sceneta, ker jih imam poln penis. in sem zivcen ja
write.gif

Za take obstaj izraz, pa to ni zivcen ampak neuravnovešen.
Kot, da bi zapisal, da ti gredo tisti, ki vozijo prehitro tako na živce, da se boš sedaj zanalašč vanje zaletaval.

Ampak saj vemo, da so ljudje bolj nevarni kot živali in lepo je, da to dokazuješ. Hkrati je pa to seveda tudi žalostno.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Čakaj malo...on se BRANI pred napadom psa...saj en hodi po cesti in iz čistega mira brca pse. Jaz bi itak za lastnike oz voditelje psov nad 10 kilogramov uvedel psihtest, teoretični in praktični izpit iz kinologije in obvladovanja psa pa še zdravniški pregled. Plus dovolil ljudem, da hodijo okrog z dvocevkami za obrambo pred cucki. Okej, slednje je za hec. Bi pa kot prekršek določil, če pes laja ali renči na nekoga, ki se nahaja na javni površini. V nekaterih ulicah ne moreš niti hoditi normalno po pločniku, saj se stalno neki spi zaganjajo v ograjo, ko greš mimo. Pa ene 500 folka potalat kazni, pol pa ne bo noben cucek niti muksnil več.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
lol... Torej ti bi sedaj opredelil, da pes ne sme biti spuščen niti na privat dvorišču?

Je pa zanimivo, da je tole s psmi isto kot s policaji... Tako kot imajo s policaji "probleme" vedno eni in isti imajo tudi s psmi "probleme" eni in isti.