Meter in pol je razdalja od kolesarja zaradi korone. Vprašaj Kreka.pomoje misli tole:
Meter in pol je razdalja od kolesarja zaradi korone. Vprašaj Kreka.pomoje misli tole:
Meter in pol je razdalja od kolesarja zaradi korone. Vprašaj Kreka.
Med vrsticami? Da ti žena laže da ga maš 15Mogoče pa da je kolesar širok 15cm
Sicer pa pojma nimam, kaj je hotel s temi merami povedat
Ti pa imaš kratek spomin ali pa ne bereš "vsega na alterju.Zakon je tukaj zelo jasen. Če je na voljo kolesarska steza, mora kolesar voziti po njej, hitrost pa je omejena na 25km/h. Če ni na voljo kolesarske steze, lahko vozi po cestišču, pri čemer mora tudi tam upoštevati maksimalno dovoljeno hitrost. Rešitev je čisto enostavna, za hitrosti nad 25km/h naj izbere poti, ki nimajo kolesarske steze ...
Nima to veze s tem, koliko ti zmoreš in koliko tvoj bicikl zmore ...
Če zmoreš nad 60km/h še ne pomeni, da lahko greš tudi po avtocesti ...
Kateri zakon omejuje hitrost na kolesarksi stezi na 25 km/h? ZPrCP že ne.
Pa prosim za avtoritativne navedbe, ne za novinarske zmazke, kjer pisun zapiše, kar misli, da mu je ranjka mamica povedala, nekoč.
Pravilnik sicer ni ravno mesto, kjer bi se določala največja dovoljena hitrost. V primeru tega pravilnika pa gre za večno mantro "kolo ter moped, katerega konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25 km/h". Ko torej reče, da je ta površina namenjena "vsemu temu", misli na kolesa (približno se strinjamo, kaj to so) in mopedi, ki konstrulkcijsko ne presegajo 25 km/h. Kar ne pomeni, da po klancu navzdol ne smejo hitreje, ampak motor pri tem ne sme sodelovati.priznam pa, da ne vem kaj je "katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25 km/h ".. sploh pri biciklu, kjer je hitrost odvisna od mišice noge in ne kubature motorjaPisRS - Pravno informacijski sistem
www.pisrs.si
drgac se pa zgleda tema enkrat letno vraca
Kdaj kolesar mora uporabiti kolesarsko stezo
Ta primer https://www.dnevnik.si/1042892605 Bi kolesarka res morala biti na kolesarski stezi, tudi če se je peljala s hitrostjo nad 25km/h? Kolesarka je vozila ob desnem robu vozišča, na njeni levi strani cestišča pa je kolesarska steza.www.alter.si
Naj posebej omenim, da gre za 3. člen (pomen izrazov) in v tem členu ni določb, ki bi kogarkoli zavezovale - gre za pomen izraza. Ko napišejoi kolo, mislijo na vse te stvari. Konkretno e-kolo sme do največ 25 km/h s pomočjo motorja - več pa lahko (v okviru drugih prometnih pravil, torej 50 km/h v mestu, 30 km/h v coni ipd) v potu obraza e-kolesarja ali e-kolesarke.»kolo« je enosledno ali dvosledno vozilo, ki ga poganja voznik z lastno močjo ali kolo s pomožnim motorjem, ki je enosledno ali dvosledno vozilo s pedali, opremljeno s pomožnim električnim motorjem z največjo trajno nazivno močjo 0,25 kW, katerega moč se progresivno zmanjšuje in končno prekine, ko vozilo doseže hitrost 25 km/h ali prej, če kolesar preneha poganjati pedala;
Takrat smo razglabljali mi pametnjakoviči. To kar sem pa tokrat napisal je pa bila odločitev sodišča. V članku, o katerem sem odprl takrat temo je namreč bila kaznovana sorodnica, ki se je pritožila in izgubila z obrazložitvijo kot sem napisal. Kolesar mora uporabiti kolesarsko stezp, če je ta na voljo. Dovoljena je maksimalna hitrost na njej je 25km/h. Kjer ni kolesarske, vozi po cestišču z maksimalno hitrostjo, ki velja za tisti del za vsa vozila.Ti pa imaš kratek spomin ali pa ne bereš "vsega na alterju.
Kdaj kolesar mora uporabiti kolesarsko stezo
Ta primer https://www.dnevnik.si/1042892605 Bi kolesarka res morala biti na kolesarski stezi, tudi če se je peljala s hitrostjo nad 25km/h? Kolesarka je vozila ob desnem robu vozišča, na njeni levi strani cestišča pa je kolesarska steza.www.alter.si
Jaz sem bogaboječ državljan, ki se ne rabi sklicevat na neumnosti, da bi se spravil ven iz kazni, KI SI JO JE ZASLUŽIL. A si še kaj pametoval policistu? Ker to je kar prekršek za opozorilo.Malo preberi kaj smo pisali zgoraj. Ampak če greš zraven, pa ni problema. Še za pijačo dam.
Ja sej si ga sam (al pa nekdo drug) nalepil... nek pravilnikKateri?
Ja sej si ga sam (al pa nekdo drug) nalepil... nek pravilnik
Kaj več res ne more bit, ker pravi Alterjevec ima porabo 3,5 z vetrom v nos in za 10€ greš že čez pol Slovenije in nazaj.
S specialko je bil hitrejši kot 25 km/h in pol nima na kolesarski stezi kaj iskat!
Saj v osnovi itak ni važno, če je na kolesarski hitrost omejena ali ne, ker je itak noben ne meri. Ti pajkičarji pa mislijo, da pri hitrosti nad 25km/h ni potrebno (oziroma po njihovo celo ne smejo) uporabljati kolesarske steze ...Pa daj se link do zakona, kjer pise, da se po kolesarki stezi lahko peljes samo 25 km/h. Se mi zdi, da se je o tem ze razpravljalo in dejansko nihce ni znal tocno povedati, kje to pise ...
Sicer pa... tudi, ce je omejitev 25 km/h, se je pac treba drzati omejitve... ne pa kar vozit tam, kjer ni dovoljeno ...