Dejansko specialkarji vozijo prehitro za kolesarsko stezo... vcasih ga cez naselje tud tok picijo da niti nima smisla prehitevatbce hoces vozit po omejitvahDaj ne serji ga, jaz z gorcem brez kondicije vozim 20-25 po ravnem asfaltu, specialkarji letijo 40+, na kolesarski stezi pa je omejitev 25km/h, torej se tam ne bi smeli vozit - bo Mahoney povedal kaj več o tej dilemi.
Dejansko specialkarji vozijo prehitro za kolesarsko stezo... vcasih ga cez naselje tud tok picijo da niti nima smisla prehitevatbce hoces vozit po omejitvah
Jaz sem se ravnokar peljal cez trnovo/murgle kjer je normalna cesta ratala cona 30, zokan je pa se radar postavil.... to gre pocas v 3pm
Ma kaj ni bilo to vedno, da tudi po zebri se s kolesom gre peš ... noben več skoraj tega ne upošteva ... groza je zdaj tudi z onimi električnimi skiroji ... Italijani že začenjajo ukrepati v zvezi s tem (kazni!) za bicikliste in el.skiraše, ki so se jim namnožili tam do nezavesti in se vozijo kjer jim paše in kakor jim paše ... Bo treba tudi pri nas kaj ukrenit, ker znamo imet tudi tu precej "ponesrečenih "skirojcev in biciklistov ... justmy2c ...Ta je ena "boljših" letošnjega poletja ...po-novem-morajo-kolesarji-prek-tirov-na-mengeskem-polju-iti-pes...
ahaa... ti si tud eden tistih, ki se vštric voziš.lanos daj odpri posebno temo za kolesarje in vaše prepomembne težave z njimi. letošnja manjka.
če si ti eden izmed tistih ki misli da je 1.5m 15cm potem ja.ahaa... ti si tud eden tistih, ki se vštric voziš.
Sicer pa... govorimo o kolesarstvu, omejitvah itd. Prvotno temo smo rešili.
Osebno poznam tega gospoda....A se spomnite "afere" ko so policaji visoke kazni pisal sobodajalcu ker ni pravilno napisal imena (priimka) turista v prijavo za TT al kam že. A bi bila fora v trdem in mekanem Č oziroma v tem da mu šumnika ni sprejelo al nekaj takega. In kazen je bila po spominu 4mestna.
Prepis parcel (kmetija, dedovanje...) dedici napišejo delilko parcele napacno. "Jurja" stroška za popravek.
Sodišče v istem.primeru napiše očetovo (pokojnikovo) davčno namesto otrokovo. Prečrta in s kulijem napiše pravo. Veljavno.
Zakon je tukaj zelo jasen. Če je na voljo kolesarska steza, mora kolesar voziti po njej, hitrost pa je omejena na 25km/h. Če ni na voljo kolesarske steze, lahko vozi po cestišču, pri čemer mora tudi tam upoštevati maksimalno dovoljeno hitrost. Rešitev je čisto enostavna, za hitrosti nad 25km/h naj izbere poti, ki nimajo kolesarske steze ...Daj ne serji ga, jaz z gorcem brez kondicije vozim 20-25 po ravnem asfaltu, specialkarji letijo 40+, na kolesarski stezi pa je omejitev 25km/h, torej se tam ne bi smeli vozit - bo Mahoney povedal kaj več o tej dilemi.
Kje si zdej ti z temo? Kakšne težave imaš pa zdej ti? S kakšnimi centimetri se ukvarjaš zdaj ti?????če si ti eden izmed tistih ki misli da je 1.5m 15cm potem ja.
Kje si zdej ti z temo? Kakšne težave imaš pa zdej ti? S kakšnimi centimetri se ukvarjaš zdaj ti?????
Preskoči temo!!!
A bi si ti pogledal na kaj je letel ta moj odgovor. Je res treba citirat tudi če je to post pred tabo - po moje ne, odgovarjal sem na tvoje mešanje motorja,...Zakon je tukaj zelo jasen. Če je na voljo kolesarska steza, mora kolesar voziti po njej, hitrost pa je omejena na 25km/h. Če ni na voljo kolesarske steze, lahko vozi po cestišču, pri čemer mora tudi tam upoštevati maksimalno dovoljeno hitrost. Rešitev je čisto enostavna, za hitrosti nad 25km/h naj izbere poti, ki nimajo kolesarske steze ...
Nima to veze s tem, koliko ti zmoreš in koliko tvoj bicikl zmore ...
Če zmoreš nad 60km/h še ne pomeni, da lahko greš tudi po avtocesti ...
Mogoče pa da je kolesar širok 15cmpomoje misli tole: