Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
..
Ko sem bil nazadnje v Intersparu v Celovcu ni bilo izdelka (primerljivega) ki bi bil cenejši kot v LJ...
Nazadnje sem bil prejšnji teden in to kar praviš ne drži. Za 7 EUR dobiš ementalec o kakršnem pri nas lahko samo sanjaš. Pločevinka piva se prične pri 0,39 centih za kar pri nas ne dobiš niti hoferjeve ali lidlove brozge. Npr. Villacher v platoju pride pločevinka 0,49 EUR. Goesser dela radler s pravo limonado karšnega pri nas ne moreš niti kupiti. Kilogram krementatelcev, ki so kot bi jih narisal, te pride 3,99 EUR. Tavelika tuba Tomy majoneze (265g) pride 1,69 EUR. Pri nas stane enako, le da ima se mi zdi 165g
250g masla je 1,09 EUR, pri nas ga izpod 1,39 ne boš dobil, če boš pa posegel po "prestižni" znamki Ljubljanskih mlekarn, ki slovi po kvalitetnem ukrajinskem mleku boš moral pa odšteti preko 2€. Za tako ceno gor ni niti najdražjega tirolskega masla! Najcenejša jabolka pri nas stanejo 1,35 EUR za kg, gor so 1,25 EUR. da o tem iz katerega traku pride Milka, Nutella ipd ne bi izgubljal besed. Navadni jogurt 250g z 3,5%mm (torej 40% večji kot pri nas) te pride 0,27 EUR in so ga od predzadnjega obiska pocenili z 0,33 EUR.
Ne vem zdej kje kdo koga šopa, ampak jaz vem, da se mi splača zapeljat gor. Čeprav bi kupoval po isti ceni kot pri nas (pa ne, temveč ceneje) je boljša (povečini) že kvaliteta.
Pa še to, v Intersparu v Avstriji sedaj sprejemajo tudi plačilne kartice (Mastercard, Visa,...).