Naložba 40k evrov

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik ant pravi:
Sem mislil, da ima že kdo kakšne konkretne izkušnje s takimi zadevami.

Ne razumem te dobro...o kakšnih konkretnih izkušnjah govoriš? Vsa stvar je samo v stopnji pripravljenosti do tveganja.
Dejansko imaš dve dobri možnosti:
1.vložiš v neko banko in imaš tisti procent ali dva na leto,torej s tem ne boš ravno obogatil denarja,še inflacije ne boš pokril,ampak boš pa mirno spal.
2.Vložiš v nek vzajemni sklad oz.razpršiš v nekaj vzajemnih skladov in imaš lahko dober donos. Ampak po mojem ta stvar ni zate oz.tvoje sorodnike,ker praviš da ste bolj konzervativne sorte.Ker skladi rastejo že od leta 2009 in lahko se zgodi,da trenutno ni ravno idealen čas za vstop (ni pa nujno,lahko bodo rasli še naprej). Ko/če bo sklad padel za 20 ali 30% bo pa na koncu panika...

Vsi ostali nasveti glede naložb (lego kocke,nepremičnine in podobno...) so pa rizični in te naložbe so nizko likvidne. Samo odločiti se morate doma,ali bi kaj tvegali ali ne,to je vsa poanta!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst ti priporočam, da greš recimo na alto, pa ti bodo povedal al so skladi za tebe al bi rajš kej druzga al tretjega. Nič ne stane in ne boli;)
ker tole po forumih vidiš, da vsak nekaj drugega pravi, na konc si še bolj zmešan, pa tut če se že odločiš za nekaj, spet rabiš nekoga, da ti to naredi...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
grin1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik ant pravi:
Sem že napisal, da bi rad kakšne izkušnje z vzajemnim skladom, ki ima zagotovljeno glavnico.

Dobronameren nasvet:pozabi sklade in daj na banko!
Kot ti je že Matej napisal,to praktično ne obstaja! Skladi in garancija ne gredo preveč skupaj,to ti mora biti jasno....še pri obvezniških ni garancije,kaj šele pri delniških!

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Citat:
Uporabnik ant pravi:
Sem že napisal, da bi rad kakšne izkušnje z vzajemnim skladom, ki ima zagotovljeno glavnico.

Temu vzajemnemu skladu pravijo banka.

Imaš samo sklade z nizkim tveganjem in posledično nizkim donosom (za vzajemne sklade).

delter333

Guru
21. maj 2010
1.927
1.626
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik ant pravi:

Lahko ti napišem kaj bi storil jaz. Kupil bi eno ali dve delnice, ne pa katerokoli. Gledal bi pa nekaj parametrov. Morala bi biti velika korporacija, kako sta se odražali krizi 2000 in 2008 na gibanje delnice in zgodovina izplačila dividend. Na 5 let nimaš kaj falit, drugo je če gemblaš in večina ima nekje v podzavesti le to, ko jim omeniš borzo. Trenutno pa ni priporočljivo tak denar vlagat v USA, ker je menjava vse prej kot rožnata.

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
Z tujem denarjem lahko vsak "dobro" gospodari, dokler ne gredo stvari navzdol. Potem telefoni zvonijo v prazno...
Osebno se ne grem več nobenih finančnih investicij. Denar dam nekaj na banko, nekaj v zlato, nekaj v gotovini, kupujem parcele, veliko zapravimo.. Če hočeš z količino denarja nekaj zaslužiti na finančnih trgih, moraš špekulirati, vedno riziko. Če hočeš da nekje ostane vrednost enaka ali vsaj nekje enaka, potem banka.
Najbolje pa je da se ga zapravi. Tako imaš realen denar realno porabljen
smile-1.gif

Tudi sam sem veliko varčeval in tudi veliko izgubil na finančnih trgih, ( preko 150 000 €). Tako da jaz predlagam roke stran.
Finančni trgi ok, samo moraš biti rdy da gre tudi kaj po zlu.
Sam še nisem imel kredita, tudi v minus na banki ne grem, ker smatram da je to vse potrošniško usmerjeno. Če nimaš pač ne moreš kupiti in pika.
Je pa žal resnica da so krediti cenejši kot varčevanje, ... Žalostno.. (kredit lahko dobiš takoj, privarčuje se težje, Ko država vidi prazen račun, dobiš stvari ugodneje (razni dodatki). Ko država vidi denar na računih udari po tebi...)

Nazadnje urejeno:

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.250
1.757
113
40
Ker ne vemo, koliko teh 150k pomeni v % me zanima, če ni skrivnost.., kje pa si imel takšne izube?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Wild pravi: Ko država vidi denar na računih udari po tebi...)

Jap, najprej te lupijo ko ga zaslužiš, potem te kaznujejo, če ga nemudoma ne zapraviš.

Določeni politični kekci bi pa še nagrajevali tiste, ki zapravijo še tisto kar nimajo in odpisovali dolgove.

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Ker ne vemo, koliko teh 150k pomeni v % me zanima, če ni skrivnost.., kje pa si imel takšne izube?

Ostalo je mislimd 3 tisoč € če te to zanima ... Delnice, kao dobra dolgoročna naložba. Sedaj ugotovili da so bile visokorizične.. Upravitelj zapru vrata, in nam seveda ne sme več svetovati, Slovenski svetovalci izginili... Kar nekaj. Pač ostanaš sam z veliko izgubo,, No edino žena me kur...ca kadar pridemo na to temo
frown-1.gif

Ji dam prav da je mir
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Sliši se kot piramida, čeprav verjetno še danes nočeš priznati tega izraza.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.250
1.757
113
40
Uuf...
Kot je napisal pred mano, to je torej bil nek nateg ocitno in ne dejansko vlaganje?
Kako se je imenovalo?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.398
4.964
113
ma ni nujno, da je vse ponzijeva shema, če mu je ostalo 3000€, večja verjetnost je, da je upravljal nekdo ki je uporabljal visoke vzvode,
dokler je delal plus so bili tudi dobički visoki, ko pa je delal minus so bili pa tudi ti posledično visoki...

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.250
1.757
113
40
Ampak...iz 158k narediti 3k?
In izrazi kot slovenski svetovalci, upravljalec zaprl vrata?

Je pa res, da se je tak biznis dalo narediti tudi z novo kbm recimo...

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Wild pravi:
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:

Ostalo je mislimd 3 tisoč € če te to zanima ... Delnice, kao dobra dolgoročna naložba. Sedaj ugotovili da so bile visokorizične.. Upravitelj zapru vrata, in nam seveda ne sme več svetovati, Slovenski svetovalci izginili...

Delnice so v resnici tvegana,a zelo dobra (ponavadi dolgoročna) naložba!
Problem pa je,če vlagaš v napačen produkt,kot si to očitno naredil ti...