Se strinjam. Gre za kulturo. Na žalost pa vse kaže, da se sklicujete na kulturo šele po tem ko nekoga (ne s podatki temveč s trditvami) popljuvate in potlej on ni kulturen, če se skuša braniti z argumenti !
Po drugi strani pa če skušam pojasniti, da ob izračunu vodnega potenciala nekega vodotoka imamo opraviti s tremi podatki od katerih se Fizikalni potencial sploh nikoli ne objavlja, saj je le teoretičen, se avtor nasprotne trditve pretvarja, da tega ne razume. Raje napiše, da bi Fizikalni potencial dobili, če bi celo reko predelali v "stopničke", čeprav bi moral vedeti, da vse klasične turbine potrebujejo relativno visok vodni padec in, da tudi kaj takega ni tehnično izvedljivo. Natančno zaradi tega se Fizikalni potencial nikoli ne objavlja-še manj pa ga objavljajo pri ELES-u. Tam torej dobite podatke le o teoretično možnem največjem potencialu, ki bi bil dosegljiv ob izgradnji največjega realno možnega števila klasičnih hidroelektrarn. In ko to skušam pojasniti sem po vašem jaz tisti, ki je nekulturen.
Sicer pa je eden od elementov kulture medčloveške komunikacije tudi to, da če nekaj ne veš, enostavno najprej vprašaš in šele ko zadevo obvladaš, postavljaš trditve !
Sicer pa kot človek, ki ga imenujete "samovšečnež", z več kot 150 mednarodno pridobljenimi in več kot 250 prijavljenimi patenti, dolgoletnim delom v vsaj 20 različnih državah, človek, ki je v vsej zgodovini bruseljske eureke edini na svetu bil deležen vseh najvišjih obstoječih nagrad, človek, čigar izdelek je na enem drugem največem svetovnem sejmu bil deležen nagrade za najsodobnejši izdelek na svetu, itn., itn., - mogoče imam neke osnove, da sem lahko celo "samovšečen". Vsekakor pa si ne zaslužim, da me nekdo - ki se mu ne ljubi niti nekaj oprebrati, v naprej zmerja, da ne poznam seštevanke.
Markovič